Pisica a născut un pisoi și nu naște din nou

Unii proprietari de pisici sunt îngrijorați de o întrebare foarte importantă - pisica a născut un pisoi și nu mai naște. De vreme ce este general acceptat faptul că pisicile dintr-o așternut au de obicei mulți pisoi, de la patru sau mai mulți. Și dintr-o dată, nașterea s-a încheiat, iar pisoiul a fost singur. De aici și îngrijorarea cu privire la ceea ce s-ar fi putut întâmpla, poate că pisoii sunt morți și au rămas înăuntru. Sau poate că trebuie să o ajuți pe pisică.

Este posibil să dai naștere unui pisoi la o pisică?

La întrebarea - o pisică poate naște un pisoi? Orice medic veterinar va răspunde că, desigur, acest lucru este posibil.. Acest lucru se întâmplă în cazurile în care:

  • Pisica a rămas însărcinată când era prea mică. Sau invers, când este deja bătrână, are o mare probabilitate de a avea un pisoi..
  • În timpul împerecherii, un singur ou ar putea fi fertilizat și, în consecință, un singur pisoi.
  • O pisică are și probleme cu sperma. Din cauza unor boli sau infecții, el are prea puține material seminal, prin urmare, același număr de descendenți.
  • În timpul sarcinii, fătul tinde să se dizolve, o mulțime de ouă au fost fertilizate și până la sfârșitul termenului mai rămâne doar unul. Sau ouăle fertilizate nu se agață de pereții uterului.

Nașterea unui pisoi

S-a întâmplat să se nască primul pisoi și să nu mai existe descendenți. Trebuie să înțelegeți de ce s-a întâmplat acest lucru. Ce ar trebui făcut într-o situație atât de dublă. Lăsați totul așa cum este sau mergeți la clinica veterinară. Din punct de vedere al geneticii, acest lucru este posibil. Dar de data aceasta poate exista o naștere dificilă, iar animalul de companie pur și simplu nu este capabil să nască restul. Și dacă nu te prinzi la timp, pisoii se vor sufoca în pântece. Un alt proces cunoscut, fătul putrezește, ca urmare a otrăvirii sângelui și a morții.

Este necesar să observăm bine pisica pentru prima zi după naștere și mai ales comportamentul acesteia.. Dacă ceva o doare sau o deranjează, se observă imediat. Se poate ascunde sau, dimpotrivă, nu-l lasă pe proprietar și miaună, cerând ajutor, sau poate mârâi nervos.

Cum să înțelegeți câte pisoi are o pisică în uter

De obicei, puteți vedea câte pisoi are pe burtica unei pisici. Mai ales în ultima lună, când se agită puternic, pot fi numărate. La o pisică cu un pisoi, burta este practic invizibilă. Mai ales printre curți, care nu sunt atât de atent privite, de nicăieri, un pisoi aleargă deja.

Dar, totuși, pentru a ști cu siguranță dacă o pisică a născut toți pisoii, este mai bine să căutați ajutorul unui medic veterinar. Trebuie să te prinzi la timp pentru a nu-ți pierde preferatul. Au existat cazuri de pisici care au fost supuse unei operații cezariene.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Pisica a născut un pisoi și nu naște din nou