De ce pisicile și pisicile adoră cutiile și gențile

Nu este dificil să ne imaginăm surpriza și dezamăgirea proprietarului unui drăguț pufos atunci când pisicuța lui refuză să se joace cu o jucărie scumpă nou achiziționată. Nu, animalul de companie a ales un cadou pentru el însuși, doar că el a preferat cutia de cadouri. Cercetătorii și-au dat seama de mult de ce pisicilor și pisicilor le plac cutiile și pungile. E timpul să afli și tu despre asta.

Cercetările sunt bune, dar noi, în calitate de proprietari de știință, suntem la fel de curioși și dorim să știm de ce pisicilor le place să stea în cutii și pungi, având în vedere toate opțiunile. Să începem cu cele mai simple versiuni.

Pisica se ascunde într-o cutie

Joc de ambuscadă

Când o pisică se ascunde, o luăm ca pe un alt truc. Micul prădător nu crede așa, acum prinde pradă. Nu poți scăpa de nevoile instinctive, iar strămoșii îndepărtați ai pisicii noastre au obținut hrana dintr-o ambuscadă. De ce nu este cutia o acoperire pentru un atac surpriză? Iată animalul de companie care se ascunde, pregătindu-se pentru aruncare. Dacă doriți să verificați - treceți pe lângă adăpost și cu un grad ridicat de probabilitate, un atac fulger va fi făcut pe picior.

Ureche muzicala

Cred că mulți au observat că pisicilor le plac obiectele care foșnesc. Știți de ce pisicile și pisicile iubesc cutiile - corect, datorită minunatului lor sunet foșnet.

Puteți observa adesea că un animal de companie, după ce a ales o geantă sau un adăpost din carton, începe să sape și să muște colțurile acolo. Apropo, pisicilor le place să mestece cutii din același motiv. Și dacă o faci în interior, atunci și sunetul este amplificat datorită ecoului.

Ascundeți și căutați din societate

Pisica nu este un strateg de rezolvare a conflictelor. Este mai ușor pentru ea să evite întâlnirea cu un posibil inamic. Prin urmare, pisicile se urcă în cutii nu pentru a rezolva problemele, ci pentru a se ascunde de ele. Dar chiar și cu o dispoziție bună, Murka nu ocolește, de asemenea, distracția din carton..

Pisica din cutie se ascunde de pisici

Spatiu personal

Dacă vă întrebați de ce pisicile și pisicile iubesc cutiile, atunci nu va fi de prisos să aflați că pentru un animal de companie, spațiul personal este un factor la fel de important ca și pentru o persoană. După ce a ales un adăpost din carton sau chiar un pachet, păsărică „se așează” în locul său, o cameră privată saturată doar cu aromele sale. Deci, dacă observați că interesul animalului dvs. de companie pentru cutie este mai mult decât inactiv, echipați-l cu o casă. O pernă caldă împreună cu o jucărie preferată vă vor ridica pisica la cer.

Mirosul de carton este un obicei

Pisicile sunt adesea adăpostite în cutii după miel. În acest caz, mirosul de carton este unul dintre primele și, prin urmare, arome native, amintite de pisoi. În plus, mirosul copilăriei îi amintește unei mame de puroi. În plus, cutiile sunt realizate din hârtie, care, la rândul ei, este din lemn - un material natural, care amintește de rădăcinile sălbatice ale animalului tău de companie. Acest lucru este valabil mai ales pentru pisicile care nu sunt niciodată afară..

Pisică cu pisoi într-o cutie

Mă simt în siguranță

Poate suna ridicol, dar dragostea pisicilor pentru singurătate și cutii se bazează adesea pe acest factor. Efectuați un experiment, puneți câteva cutii de diferite dimensiuni în fața animalului dvs. de companie și el se va urca cu siguranță în cel care este ideal pentru el ca mărime. Dar chiar dacă nu se găsește nimic potrivit pentru dimensiunile mustății, el va depune toate eforturile pentru a se potrivi acolo cel puțin parțial.

Se crede că pisicile se relaxează complet în cutii. Instinctele spun animalului că un mediu dens este o apărare, asemănătoare adăposturilor naturale, ca o adâncitură dintr-un copac..

De ce le place pisicilor să stea în cutii și oamenilor le place să se uite la asta? De ce, acesta este un divertisment întreg nu numai pentru cei blănoși, ci și pentru toți membrii familiei. Spectacolul poate fi făcut și mai colorat dacă vă arătați imaginația. Tăiați câteva găuri diferite în cutie sau construiți o casă de carton pentru pisică și vedeți cât de entuziasmat animalul de companie va începe să stăpânească noua structură.

De ce pisicile și pisicile adoră gențile

S-ar putea să întrebați pe bună dreptate de ce pisicilor le plac gențile. La urma urmei, dacă totul este deja clar cu cutia, atunci ce atrage animalul de companie către dispozitivul foșnet pentru transportul lucrurilor. Răspunsul la această întrebare este la fel de simplu ca în situația din casetă:

  • un joc
  • curiozitate
  • capacitatea de a te ascunde

În plus, aducem adesea mâncarea acasă în pungi și tuturor pisicilor și pisicilor le place cu siguranță. Animalele sunt atrase de mirosul mâncării sau de stradă. Așa că sunt purtate împreună cu pachetul, bucurându-se de arome plăcute..

Pisica s-a urcat în pachet

După cum puteți vedea, pisicile adoră cutiile și gențile din diverse motive. Nu vă gândiți la ele, lăsați puroiul să se bucure de viață și să vă bucurați de viață cu ea..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » De ce pisicile și pisicile adoră cutiile și gențile