Cum se aplică unguent de tetraciclină pentru pisici

În practica veterinară, antibioticele sunt adesea folosite pentru tratarea diferitelor procese inflamatorii. Unguentul cu tetraciclină pentru pisici nu face excepție, care în majoritatea cazurilor este utilizat pentru tratarea bolilor oculare. Acest agent local este utilizat pentru combaterea bacteriilor, virușilor, ciupercilor patogene de pe corpul pisicilor și câinilor. 

Proprietățile unei substanțe tetraciclinice:

 • antiseptic;
 • antiinflamator;
 • antibacterian.

În plus, medicamentul are un efect prelungit. Principala substanță tetraciclină din compoziția unguentului este considerată un antibiotic universal și o componentă extrem de eficientă în lupta împotriva microorganismelor patogene gram-pozitive și gram-negative, ciupercilor.

Pentru ce este unguentul și regulile de utilizare a acestuia

Dacă pisica dvs. are uveită sau conjunctivită, inflamație a ochilor sau alte patologii asociate cu microflora patogenă, atunci unguentul cu tetraciclină este potrivit pentru tratament. Veterinarul poate prescrie alte medicamente specifice, dar acest antibiotic este cel mai adesea principalul instrument de tratament..

Reguli pentru utilizarea medicamentului:

 • Dozajul moderat este important. Unguentul cu tetraciclină se aplică într-un strat subțire pe ochiul afectat. Cantitatea de unguent trebuie luată de mărimea unui cap de ac.
 • Asigurarea duratei tratamentului. Utilizați unguentul pentru a trata pisicile până când medicul veterinar vă spune să vă opriți. Infecțiile oculare pot fi foarte insidioase. Dispariția simptomelor nu indică întotdeauna o vindecare completă a bolii, care amenință apariția unei recidive.
 • Este necesar să așezați unguentul exact în cavitatea afectată și să îl întindeți peste el și nu doar să-l spălați peste ochiul pisicii..
 • Este recomandabil să efectuați procedura de tratament împreună - o persoană ar trebui să țină pisica, iar a doua ar trebui să aplice cu atenție unguentul în zona dorită.
 • Procedura de tratament trebuie efectuată cu mâini extrem de curate, încercați să nu atingeți globul ocular al pisicii cu degetele.
 • Unguentul se aplică de 2 până la 6 ori pe zi, în funcție de diagnostic și de recomandările veterinare.

Instructiuni de folosire

Medicii veterinari recomandă utilizarea unguentului cu tetraciclină 1% pentru tratamentul bolilor oftalmice la pisici, bolile pot avea o geneză diferită. Unguentul tetraciclinic topic poate fi potrivit pentru tratament
cheratită, trahom, blefarită, uveită, conjunctivită de diferite tipuri.

Tetraciclina unguent 3% este utilizat pentru tratamentul dermatitei alergice și purulente, foliculite, arsuri, eczeme virale, furunculoză la pisici. Ajută la vindecarea ulcerelor trofice și a streptostafilodermiei, accelerează vindecarea leziunilor cutanate și lansează procese de regenerare în țesuturi.

Cum se aplică corect:

 • În primul rând, trebuie să liniștiți pisica, să o luați ferm în așa fel încât animalul să nu izbucnească, dar să nu simtă durere sau disconfort..
 • Puneți o cantitate mică de unguent de tetraciclină în ochii pisicii.
 • După aplicarea cu mișcări ușoare în cerc, trebuie să frecați substanța în piele.
 • În plus, puteți utiliza bandaje de tifon, care se schimbă la fiecare 12-22 de ore.
 • După dispariția simptomelor pronunțate, trebuie să continuați să utilizați medicamentul pe tot parcursul cursului, prescris de medicul veterinar.

În medie, în funcție de forma și stadiul unei boli dermatologice, întregul proces de tratament durează de la una până la trei săptămâni.

Efecte secundare și contraindicații

Unguentele cu tetraciclină sunt unguente bine tolerate pentru pisici. După utilizarea unui astfel de antibiotic, efectele secundare sunt extrem de rare și complicații. Este important să respectați regulile, instrucțiunile de utilizare în timpul tratamentului..

Dacă pisica este alergică la componentele medicamentului, aceasta se poate manifesta sub formă de somnolență, mâncărime, activitate scăzută, depresie. Tratamentul inițial cu unguent de tetraciclină nu este potrivit pentru pisicile care sunt hipersensibile la tetraciclină și componente similare.

Concomitent cu medicamentul tetraciclinic, nu se recomandă utilizarea altor antibiotice. Trebuie să se asigure că pisica nu poate linge unguentul. Prin urmare, reziduurile sunt îndepărtate cu vată uscată. Dacă medicamentul intră în corpul pisicii, poate provoca și alergii. Dacă proprietarul pisicii este conștient de existența unei alergii la animal, este necesar ca medicul veterinar să facă un test alergic înainte de a prescrie medicamentul.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum se aplică unguent de tetraciclină pentru pisici