Instrucțiuni pentru utilizarea no-shpy și papaverinei pentru pisici și câini

Instrucțiuni pentru utilizarea no-shpy și papaverinei pentru pisici și câini

În articol, voi lua în considerare două medicamente - no-shpa și papaverină. Medicamentele nu sunt destinate numai oamenilor, ci sunt, de asemenea, utilizate pe scară largă pentru tratarea animalelor de companie - pisici și câini. Articolul descrie în detaliu: cum să alegeți doza potrivită pentru un animal, ce medicament este mai bine să alegeți, cum și cu ce să luați, reacțiile și efectele secundare pe care le poate avea un animal de companie, instrucțiuni detaliate despre locul și modul de injectare a medicamentului. Voi enumera prețurile medicamentelor și condițiile de utilizare a acestora.

Forma de eliberare și compoziția medicamentelor

No-shpa este disponibil în două forme:

 • Pastile. Sunt de culoare galben deschis, nuanța poate fi portocalie sau verde. Gravura din fabrică „Spa” este indicată pe o parte a tabletei. Pachetul conține cantități diferite de medicament, de la 6 la 100 de bucăți.
 • Soluţie. Fiolă cu sticlă întunecată, 2 ml. Ambalat într-o cutie de carton în interiorul plasticului. Numărul fiolelor dintr-un singur pachet poate fi de 5 sau 25 buc..

No-shpa (drotaverină)

Ingredient activ - clorhidrat de drotaverină (40 mg).

Un medicament cu efect antispastic, vasodilatator, hipotensiv
Un medicament cu efect antispastic, vasodilatator, hipotensiv

No-shpa este un agent antispastic. Substanțe suplimentare: stearat de magneziu (3 mg), povidonă (6 mg), talc (4 mg), amidon de porumb (35 mg), lactoză monohidrat (52 mg).

Medicamentul papaverină poate fi găsit în trei tipuri:

 • Pastile. Două tipuri diferă în ceea ce privește conținutul substanței active din acestea, 10 mg și 40 mg.
 • Lumânări, care sunt utilizate pentru administrarea rectală. Conținut de substanță activă - 20 mg.
 • Soluţie pentru injecții sau injecții. Fiecare fiolă are un volum de 2 ml și conține 20 mg de substanță.
Antiespasmodic miotrop
Antiespasmodic miotrop

Papaverină

Ingredient activ - clorhidrat de papaverină (20 mg).

Excipient - gliceride semisintetice.

Indicații de utilizare și mecanism de acțiune

Medicamentele au un efect antispastic puternic.

Eliminați durerea asociată cu sistemul genito-urinar și urolitiaza la un animal de companie.

Medicamentele pot fi utilizate în cazurile următoarelor boli la animale.

Boala tractului:

 1. Colecistita;
 2. Colangita;
 3. Colecistolitiaza;
 4. Pericholecistita;
 5. Papilita.
Un medicament antispastic care acționează asupra mușchilor netezi și ameliorează durerea
Un medicament antispastic care acționează asupra mușchilor netezi și ameliorează durerea

Spasm al mușchilor netezi ai sistemului genito-urinar la un animal:

 1. Cistita;
 2. Nefrolitiaza;
 3. Pielita;
 4. Ulcer peptic;
 5. Colita plastică.
De asemenea, medicamentele pot fi utilizate pentru ameliorarea durerii la un animal de companie, cu dureri în stomac sau intestine, pentru scăderea tensiunii arteriale.

Unii medici folosesc papaverina înainte de operație.

Instrucțiuni de utilizare pentru pisici și câini

Dacă animalul dvs. este bolnav, ar trebui să-l arătați imediat medicului veterinar. Pentru fiecare animal, medicul calculează în mod independent doza medicamentului. Depinde de natura bolii și de greutatea corporală a animalului..

Nu merită să dai singur medicamentul, acest lucru nu poate decât să agraveze situația și să dăuneze iubitului tău animal de companie.

Și medicamentele provoacă o reacție alergică în caz de supradozaj. De asemenea, medicul va sfătui cel mai bine să trateze animalul, să-i facă injecții sau să dea pastile..

No-shpa în tablete
No-shpa în tablete

Pisica mea a refuzat să „ia” pastilele și a încercat constant să le scuipe, iar când a văzut o seringă, a fugit și s-a ascuns. Medicul a sfătuit să le adăugați la feed, după care problema noastră a fost rezolvată.

Dacă nu este posibil să mergi la un medic, iar animalul are nevoie de ajutor în fiecare minut, ar trebui să îi dai pisicii:

 1. No-shpa (soluție). Trebuie să luați medicamentul proporțional cu greutatea corporală unu la unu. 1 mg injecție pe kg de greutate corporală. Este necesar să vă înțepați de 2 ori pe zi.
 2. No-shpa (tablete). Dozajul este același ca pentru injecții - 1 mg pe kilogram de greutate corporală a animalului, de asemenea, de 2 ori pe zi.
 3. Papaverină. Medicamentul poate fi administrat în trei moduri: comprimate, fiole cu soluție și supozitoare. Doza este aceeași pentru oricare dintre opțiunile alese - 1 mg pe 1 kg din greutatea pisicii. Injecția trebuie administrată subcutanat (intramuscular), iar supozitoarele trebuie introduse în rect.

Medicație pentru un câine:

 1. Nu-shpa. Există două moduri de a administra medicamente câinelui tău: pastile și injecții. Calculul se bazează pe greutatea corporală a animalului. Substanța medicamentoasă trebuie aplicată de 1-3 mg pe 1 kg de 2 ori pe zi
 2. Papaverină. La fel ca în cazul pisicilor, un câine poate ameliora durerea și își poate îmbunătăți bunăstarea în 3 moduri: supozitoare, pastile, injecții. Facem și calculul. 1-3 mg de medicamente la 1 kilogram din greutatea câinelui. Supozitoarele sunt introduse în rect, injecțiile se administrează subcutanat, comprimatele sunt puse în gură sau amestecate cu alimente. Recepție - de 2 ori pe zi.
Dacă o pisică sau un câine este însărcinată, nu dați medicamentul singur, acesta poate dăuna mult iubitului dvs. animal de companie.

Doar un medic veterinar ar trebui să prescrie medicamente și, sub supravegherea unui medic, se ia întregul curs de tratament pentru un animal de companie însărcinat.

Efecte secundare

Crescătorii și medicii veterinari experimentați recomandă înlocuirea no-shpa cu o altă substanță medicinală. Când injectați, dacă faceți o greșeală cu dozajul acestui medicament, este posibil ca animalul să sufere.

Supradozajul duce la paralizia parțială a membrelor.

Pentru tratament, este mai bine să alegeți papaverina, are o compoziție similară cu cea a nashp și conține, de asemenea, o substanță vindecătoare. Dar, după ce l-ați utilizat, nu există astfel de efecte secundare, cum ar fi administrarea no-shpa.

Instrucțiuni pentru utilizarea no-shpy și papaverinei pentru pisici și câini
Consultați-vă cu medicii veterinari înainte de utilizare

De asemenea, paralizia membrelor unui animal de companie poate apărea în cazurile unei injecții incorecte. Ar trebui să aveți grijă să atingeți nervul femural. La administrarea pastilelor, paralizia nu a fost înregistrată.

No-shpa poate provoca o serie de efecte secundare:

 • Căldură;
 • Presiune scăzută;
 • Vasodilatație;
 • Paralizie temporară.

Injecțiile fără shpa sunt mai dureroase decât o injecție cu papaverină. Acestea pot provoca un „șoc” la o pisică, deci este necesar să intepăm foarte atent sau să le înlocuim complet cu pastile.

Cu toate acestea, mulți experți preferă no-shpe. În comparație cu papaverina, are o durată lungă de acțiune.

Doze și mod de administrare

Medicamentul nu trebuie administrat în caz de:

 • Insuficiență renală;
 • Glaucom;
 • Vârsta în vârstă a animalului, poate exista hipertermie;
 • Vârsta de până la 3 luni;
 • Animalul are o hipersensibilitate la papaverină;
 • Leziuni cerebrale;
 • Insuficiență renală;
 • Hipotiroidism;
 • Hiperplazia;
 • Tahicardie.
Înainte de a lua medicamentul, trebuie să consultați întotdeauna un medic veterinar, nu trebuie să vă prescrieți singur tratamentul.

De asemenea, ar trebui să treceți lista necesară de teste pentru a afla adevărata cauză a bolii animalului de companie..

Supozitor antispasmodic
Supozitor antispasmodic

Condiții de depozitare și termen de valabilitate

Medicamentul no-shpa și papaverina trebuie păstrate la o temperatură care nu depășește 25 ° C. Evitați expunerea la lumina soarelui.

Termen de valabilitate:

 • Pastile. Perioada de valabilitate este de 36 de luni. Data fabricației este indicată pe ambalaj.
 • Soluţie. Perioada de valabilitate este de 60 de luni. Data fabricației este indicată pe ambalaj.
 • Tablete de papaverină. Data expirării - 60 de luni.
 • Papaverină pentru injecție. Data expirării - 24 luni.
 • Supozitoare de papaverină. Data expirării - 24 luni.

Preț și analogi

Prețurile medicamentelor variază. Politica de preț depinde de numărul de tablete din pachet și de pachetul propriu-zis. Tabletele pot fi achiziționate de la 67 la 500 de ruble. Papaverina este puțin mai ieftină, prețul minim este de 10 ruble (10 tablete).

Dacă trebuie să înlocuiți no-shpa sau papaverina, puteți alege analogi:

 • Drotaverină;
 • Spasmol;
 • Spazmonet;
 • No-shpa forte.

În încheierea articolului, vreau să spun că este întotdeauna necesar să ai grijă de iubitul tău animal de companie. Dacă observați probleme, trebuie să contactați imediat un medic veterinar cu experiență. Dacă nu aveți o astfel de oportunitate, atunci ar trebui să administrați pastile numai în cazurile în care ați studiat bine acest medicament..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Instrucțiuni pentru utilizarea no-shpy și papaverinei pentru pisici și câini