Cum să faci un băutor pentru rățuși și puști cu propriile mâini

Alimentator de rață DIYFiecare fermier începător de păsări ar trebui să știe că o dietă echilibrată în alimentatoare echipate corespunzător și accesul gratuit la apa potabilă sunt cheile principale pentru creșterea cu succes a păsărilor. Și dacă vorbim despre specii de păsări de apă, cum ar fi rațele și gâștele, atunci apa este pur și simplu de neînlocuit pentru ele..

Pentru ca animalele să poată primi întotdeauna cantitatea necesară de apă potabilă curată, trebuie adăugate băutori echipați corespunzător în casa de păsări. Ar trebui înțeles că acestea joacă un rol foarte important în ciclul de viață al păsărilor și rămân la fel de importante ca hrănitorii..

Designul băutorului poate fi cumpărat de la magazinul de păsări corespunzător sau îl puteți face singur. Ultima opțiune este cea mai eficientă, deoarece nu necesită investiții mari sau abilități de tâmplărie..

Cum să faci un băutor pentru rățuși și puști cu propriile mâini

Este suficient să urmați instrucțiunile existente, luând în considerare cu atenție toate caracteristicile evenimentului viitor. În acest caz, aranjarea unui băutor sau alimentator pentru puiet cu propriile mâini va avea succes..

Cerințe pentru băutori și hrănitori pentru rațe și puiet

Ca orice alt accesoriu din casă, inclusiv un alimentator pentru rațe și gâște, băutorul trebuie să îndeplinească anumite cerințe. Înainte de a crea un băutor pentru rațe cu propriile mâini, trebuie să acordați atenție următoarelor caracteristici:

 • Băutor de rață - soluții simpleAdult bea până la 1,65 litri de apă pe zi. În plus, păsările umezesc în mod regulat alimentele înghițite pentru o digestie mai rapidă. Din acest motiv, volumul recipientului nu trebuie să fie mai mic de doi litri..
 • Comportamentul tuturor păsărilor de apă păsările sunt reprezentate de stângăcie și inactivitate. Atunci când sunt cultivate acasă, păsările sunt foarte pasionate de a zbate în apă, motiv pentru care se urcă rapid în recipient cu labele și îl înfundă. Deșeurile se udă și ele, ceea ce contribuie la dezvoltarea coloniilor de bacterii și microorganisme dăunătoare. Pentru a rezolva problema, experții recomandă utilizarea băuturilor de mamelon pentru rațe și puieți. Un astfel de dispozitiv poate fi utilizat atât pentru creșterea păsărilor în aer liber, cât și în colivie. Și totul pentru că designul arată foarte simplu și convenabil. Apropo, sistemele de băut mameloane și-au găsit aplicarea în fermele mari de păsări..

Design biberon pentru mamelon DIY pentru rațe

Băutorul de mamelon este prezentat sub forma unui design special, care include mai multe părți separate, și anume:

 • recipiente pentru depozitarea și furnizarea apei potabile proaspete;
 • sfarcuri (sfarcuri) și captatoare de picurare;
 • țeavă de plastic pătrată;
 • piese de legătură.

Boluri pentru rațe - rapide, simple, ieftinePrintre principalele avantaje ale acestor structuri se numără furnizarea în timp util de apă curată și absența unor cerințe speciale pentru îngrijire și întreținere suplimentară. Este suficient ca un crescător de păsări începător să completeze un lichid nou în rezervor.

Astăzi, la vânzare, puteți găsi o mulțime de sfarcuri diferite, care diferă atât prin caracteristici externe, cât și funcționale. De regulă, pentru păstrarea bătăturilor se alege un mamelon cu o tetină mai mare și cu o capacitate de curgere mai mare. În acest caz, debitul de apă va fi de 100 ml pe minut..

Este important să rețineți că rațele și gâștele nu au nevoie de instruire suplimentară în bolurile pentru băut. Dacă o pasăre vede o picătură de apă, își apasă intuitiv ciocul puternic pe mamelon, după care porțiunea necesară de lichid cade pe limbă.

Când creați un băutor pentru rațe cu propriile mâini, ar trebui să luați o atitudine responsabilă în ceea ce privește alegerea numărului de sfarcuri și să le instalați corect pe o țeavă pătrată. Conform statisticilor, 1 mamelon poate fi pentru 10 rațe sau 8 gâște. Pentru o înțelegere mai simplă: într-o casă cu 35 de rațe, trebuie montate cel puțin 4 tetine.

Cum se face un băutor de păsări dintr-o sticlă de plasticO caracteristică importantă: o pușcă mică sau o rățușcă ar trebui să poată să se scufunde în băutor cu tot capul, întrucât o astfel de procedură le permite să curățe orificiile nazale de contaminare și să reducă impactul temperaturilor ridicate pe timp cald. Din acest motiv, creșterea animalelor tinere implică utilizarea unor boluri suplimentare cu o adâncime decentă, dar cu o formă îngustă, pentru a preveni moartea păsărilor..

Facem cu propriile noastre mâini o băutură de mamelon pentru rațe și gâște. Ghid pas cu pas

Pentru a echipa independent un sistem de băut mamelon, este important să utilizați următoarele materiale:

 1. Mameloane. Pentru stocul tânăr în creștere, este mai bine să folosiți mameloane din clasa 1800, care sunt deschise prin apăsarea verticală a mamelonului. Mamelonul 3600 este potrivit pentru puțină rățușcă și pușcă, care este capabilă să direcționeze fluxul de apă în orice direcție.
 2. țeavă PVC formă pătrată. Este important să acordați atenție lungimii acestei structuri. Ar trebui să rămână optim, astfel încât să existe cel puțin un mamelon la fiecare 30-35 de centimetri de țeavă. Grosimea peretelui este de 3 milimetri.
 3. Capacitate pentru depozitarea și furnizarea de lichid proaspăt.
 4. Drop catchere pentru sistemul mamelonului.
 5. Băutori Micro-Bol pentru sfarcuri.
 6. Suporturi, cioturi și alte articole conexe.
 7. Furtun de fluid de la containere la conducte pătrate.

De asemenea, în procesul de a face băutori pentru rațe și gâște cu propriile mâini, ar trebui să utilizați următoarele instrumente:

 • Băutor de casă - idei utileșurubelniță sau burghiu;
 • găuriți 8 milimetri;
 • ruletă;
 • marker sau stilou.

A face un băutor, ca în cazul unui alimentator, este un proces responsabil, dar destul de realizabil. Dacă luați în considerare subtilitățile de bază, atunci acesta poate fi finalizat fără eforturi mari. Singurul pas, cel mai dur, constă în găurirea găurilor pentru mameloane. Orice altceva nu este mult diferit de asamblarea unui designer pentru copii.

Procedura pentru crearea unui băutor pentru pui cu propriile mâini

 • În prima etapă, trebuie să decideți cu privire la lungimea structurii și numărul de mameloane care vor fi instalate pe ea..
 • După aceea, folosind un marker pe tub, sunt indicate locurile în care mameloanele vor fi fixate în viitor. Distanța optimă dintre găuri este de 35-45 de centimetri, în funcție de vârsta și mărimea păsărilor.
 • Apoi, trebuie să găuriți, fixând țeava pătrată într-o poziție fixă.
 • Montarea mameloanelor este cel mai ușor pas. Aici este suficient să introduceți mameloanele în găurile pregătite. Pentru a preveni eventualele scurgeri de apă, acestea trebuie tratate cu etanșant siliconic sau altă substanță specială..
 • Pe o parte este instalat un adaptor pentru conectarea furtunului de alimentare cu apă, iar pe cealaltă o fișă specială..
 • Cum se face un băutor pentru rațe și rațe adultePe fiecare mamelon trebuie să fie fixat un captator de picurare sau o cupă micro (tipul de produs este determinat de tipul de tetină). Pentru a face acest lucru, trebuie să utilizați paranteze.
 • Un băutor aproape terminat trebuie conectat la un furtun și la un rezervor de apă. Pentru a rezolva această problemă, se utilizează un adaptor și două cleme..
 • Instalarea băutorului și conectarea la sistemele de băut se efectuează după selectarea preliminară a înălțimii optime.

Alternativă pentru consumatorii de mameloane

Dacă nu există nicio oportunitate de a cumpăra sfarcuri și alte elemente ale unui băutor de mamelon pentru rațele și puieți, acordați atenție soluțiilor alternative. Cele mai simple sunt prezentate mai jos:

 • Băutor de țevi de canalizare. Pentru a face un astfel de dispozitiv, este necesar să luați țevi standard din PVC cu grosimea de 110 sau 200 milimetri și componente suplimentare - un băutor are două ramuri la 90 sau 34 de grade. Folosind un ferăstrău și un burghiu, conducta este forată în unele locuri, creând găuri de formă liberă. În partea laterală, sunt montate coturi prin care se va turna apă. Băutorul este atașat la perete folosind suporturi speciale.
 • Vas de băut pentru rațe pe baza unei sticle de plastic de cinci litri. Oricine poate face o astfel de opțiune fără abilități sau experiență de stăpânire. Este suficient să folosiți un recipient de 5 litri cu capac și să găuriți o gaură mică la doi sau trei centimetri de jos. Apa este colectată în sticlă (în procesul de colectare a lichidului, gaura trebuie acoperită cu un deget), iar capacul este bine închis. Băutorul este apoi plasat în centrul vasului. Dacă apa umple sticla până la nivelul găurii, aceasta va înceta să curgă în băutor.
 • Cel mai simplu băutor pentru micuțele rațe și puieți se pot face astfel: luăm un borcan de doi litri și un fel de farfurie. Borcanul trebuie umplut cu apă și acoperit cu o farfurie deasupra. Apoi, ținându-l, trebuie să întoarceți brusc structura cu capul în jos. După aceea, așezați cu grijă un băț mic între farfurie și borcan. Ca urmare, apa se va revărsa încet pe farfurie. Gata, o versiune simplă a băutorului automat este gata.

Ce ar trebui să fie un bol pentru o pasăre adultă

Ce materiale sunt necesare pentru un băutor de casăDacă vorbim despre crearea unui băutor pentru persoanele în vârstă, atunci versiunea cu vid este ineficientă. În plus, păsările în creștere devin mai active, prin urmare, prin mișcările lor stângace, pot întoarce ușor recipientul, pot vărsa apă sau își pot uda penajul, ceea ce va avea consecințe negative. Din acest motiv, fermierii trebuie să facă cel mai confortabil recipient, care va fi folosit nu numai pentru alimentarea cu apă, ci va acționa și ca o chiuvetă bună unde rațele își pot spăla ciocul..

Crearea alimentatoarelor și a băuturilor este un proces important și necesar. Dacă urmați subtilitățile de bază ale viitoarei proceduri și luați în considerare toate instrucțiunile, puteți construi un băutor eficient într-un timp rapid și fără mari dificultăți. Principalul lucru este să nu vă fie frică să arătați imaginație și puțină îndemânare. În acest caz, condițiile de viață echilibrate pentru păsările de curte vor fi asigurate în cel mai bun mod posibil..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » » Cum să faci un băutor pentru rățuși și puști cu propriile mâini