Instrucțiuni pentru incubația puilor într-un incubator acasă

Instrucțiuni de creștere a puilorCum poți eclozează pui într-un incubator

? Creșterea puilor într-un incubator este un proces bazat pe abilități în industria păsărilor. Fiecare fermier ar trebui să știe modul de utilizare a incubatorului.

Cu abordarea corectă, puteți organiza o afacere mică pentru creșterea puilor selectați. Dar nu este nevoie să luați ușor incubația: unii crescători de păsări începători primesc un puiet de 50 sau 30% din setul total de ouă..

Colectarea și depozitarea ouălor pentru incubație

Colectarea ouălor pentru incubațieColectarea corectă a ouălor joacă un rol important în incubația ulterioară. Cuiburile trebuie să fie întotdeauna curate și uscate, astfel încât coaja de ou să nu absoarbă bacteriile. Colectarea produsului trebuie efectuată de 3-5 ori pe zi. Spălați-vă bine mâinile înainte de a colecta ouăle..

Materialul care a rămas mai mult de 18 ore nu este potrivit pentru puii de incubație. Tehnica eliminării ouălor din cuib are, de asemenea, propriile nuanțe: produsul trebuie luat cu două degete la capetele ascuțite și ascuțite.

Dacă puiul tocmai a depus oul și este încă cald, există un film protector la suprafață. Atingând întregul ou, puteți deteriora acest film și puteți aduce bacterii patogene în interior.

Numai ouăle depuse nu pot fi șterse cu o cârpă uscată, precum și spălate cu apă curentă. Ouăle murdare sunt cel mai bine aruncate imediat. Dacă numărul de ouă este limitat, atunci le puteți spăla într-o soluție de var slab diluată. Varul împiedică răspândirea mucegaiului în interiorul cochiliei. Desigur, cel mai bine este să evitați această procedură..

Depozitare.

 1. Ouăle pentru a fi instalate în incubator trebuie păstrate timp de maximum 5 zile la 12-16 ° C. Umiditatea joacă un rol important în timpul depozitării. Ar trebui să fie de 70-80%. La temperaturi sub 6 ° C, embrionul „adoarme”. Un astfel de ou nu se va dezvolta. În schimb, la temperaturi foarte ridicate de 25-30 ° C, oul începe să se dezvolte rapid cu numeroase patologii.
 2. Materialul este depozitat în tăvi speciale cu capătul ascuțit în jos. În această poziție, „perna de aer” nu se va deplasa lateral sau în jos. La fiecare 2-3 zile, ouăle sunt rotite la un unghi de 90 °, astfel încât oul să nu stagneze. Un embrion uscat nu este capabil să se dezvolte.
 3. Nu ar trebui să existe nicio scădere a temperaturii în locul în care este depozitat materialul. Camera trebuie să fie ventilată din când în când.

Pregătirea unui incubator de casă pentru puii de incubație

Depozitarea ouălor pentru incubareÎnainte de a ecloza puii în incubator, necesită o curățare completă a marcajelor anterioare. Toate penele și murdăria sunt îndepărtate de pe suprafața incubatorului. În timpul procesului de curățare, incubatorul de acasă este complet dezasamblat în părți. Grătarele sunt spălate bine cu o perie și așezate până se usucă complet la lumina directă a soarelui.

Înainte de a ecloza puii, incubatorul trebuie spălat cu apă cu săpun cu adaos de iod. Iodul dezinfectează suprafața de lucru de bacterii. O altă metodă mai laborioasă poate fi utilizată pentru dezinfectarea incubatorului - fumigarea. Această metodă este mai puțin populară atunci când curățați incubatoarele. Pentru a utiliza fumigarea (tratarea fumului), este necesar să se asigure izolarea completă a incubatorului, precum și a camerei în sine unde va avea loc tratamentul..

Ingrediente:

 1. Formaldehidă 40% - 20 ml.
 2. Mangan - 20 gr. pe 1 metru pătrat.

După procesarea incubatorului cu formaldehidă, camera trebuie să fie bine ventilată. Această metodă de procesare este prea agresivă, deci nu toți crescătorii vor să folosească această metodă. Înainte de a continua dezinfectarea, trebuie să vă asigurați că puii sunt rezistenți la un astfel de tratament. Embrionii unor rase de păsări nu tolerează astfel de proceduri..

De obicei, dezinfectarea formaldehidei se efectuează numai în cazuri extreme, dacă în incubator apar diferite tipuri de infecții care duc la moartea descendenților..

Cum se identifică sexul unui pui atunci când se prelevează material într-un incubator

 1. Rugozitate la capătul ascuțit al testiculului. În unele ouă, partea ascuțită este netedă, în timp ce în altele este aspră. Prin această asperitate se poate determina sexul puiului. Cocoșii ies din ouă cu un cap dur, iar straturile ies din material cu o coajă netedă la capăt.
 2. Cercuri pe partea ascuțită a testiculului. Dacă nu există astfel de cercuri, va ieși un pui din ou. În schimb, dacă există cercuri, puteți aștepta un cocoș..

Depunerea ouălor

Punerea ouălor acasă în incubatorÎnainte de a fi introduse în incubator, ouăle sunt verificate pentru a verifica dacă nu există așchii, crăpături și grosimea cojii. Un ovoscop este utilizat pentru a determina cu exactitate integritatea oului..

Poate fi realizat cu propriile mâini sau cumpărat în magazine specializate. Ovoscopul este o cutie de lemn cu o lampă incandescentă în interior.

Pe suprafața superioară a dispozitivului există o gaură în care este depus oul.

Transiluminarea relevă:

 1. gălbenuș gras;
 2. embrion uscat;
 3. locația și dimensiunea sacului de aer;
 4. cipuri de coajă și microfisuri.

Ouăle de păsări sunt depuse orizontal în incubator. Se vor încălzi mai bine și mai uniform. Ouăle mari pot fi depuse vertical pe capătul ascuțit, înclinate ușor în lateral. Dacă ouă de păsări diferite sunt depuse într-un incubator de acasă, de exemplu, gâște, rațe și găini. La început, se pune un produs mai mare, apoi mediu și mic. Intervalul dintre coafare trebuie să fie de cel puțin 5 ore. La amplasare, este necesar să se țină seama de perioada de incubație, deoarece găinile eclozează mai repede decât gâștele și rațele.

Perioada de eclozare

Pui

21 zi

Rațe26-33 zile
Gâște28-33 zile

Condiții de incubație

Condiții de incubație a puilorPe întreaga perioadă de incubație, ouăle trebuie întoarse. Apa este adăugată în compartimentele speciale ale incubatorului, după cum este necesar.

 1. Mod manual. Pentru a ecloza descendenții într-un astfel de incubator, va trebui să întoarceți ouăle manual. Dezavantajul este deschiderea constantă a capacului dispozitivului, ceea ce duce la schimbări de temperatură.
 2. Mod mecanic. Ouăle sunt întoarse prin sârmă. Sârma mișcă plasa și ouăle se întorc spre cealaltă parte.
 3. Mod auto. La modelele scumpe de incubatoare, revoluția are loc cu ajutorul unui motor.

Temperatura din incubator trebuie măsurată cu termometre diferite, deoarece toate termometrele au erori diferite.

Ouăle trebuie răsturnate la intervale regulate, în primele zile de incubație, acestea sunt predate la fiecare 2 ore. După 7 zile, ouăle trebuie verificate cu un ovoscop pentru a identifica ouăle defecte și grase.

Timp de 10-14 zile, continuați să întoarceți ouăle. Umiditatea poate fi redusă ușor.

În ziua 16-18, incubatorul trebuie ventilat, de 2-3 ori pe zi, deschideți scurt capacul pentru ventilație. Ovoscopul va determina umplerea completă a oului cu embrion. Embrionii congelați sunt, de asemenea, aruncați. În această săptămână deja îi auzi pe pui scârțâind.

În zilele 19-21, temperatura trebuie scăzută la 37,5 ° C. Umiditatea crește la 70%. În acest stadiu, ouăle nu mai sunt răsturnate. Puii încep să clocească. Nu este nevoie să scoateți puii din incubator până când nu sunt complet uscați.

Important! În ultimele zile, când nu mai este necesară întoarcerea ouălor, grătarul dintre ele trebuie îndepărtat, astfel încât puii să nu-și rupă picioarele de el..

Îngrijirea animalelor tinere imediat după eclozare

Este important să aveți grijă în mod corespunzător de tineri după perioada de incubație.

 1. Îngrijirea animalelor tinere după eclozare. Dacă ferma are găini, atunci este mai bine să puneți pui sub ea. În acest regim de temperatură, animalele tinere vor fi cele mai confortabile. Dacă nu există găini, atunci este necesar să se asigure un mediu confortabil. Înainte de a începe să clocească pui, este necesar să se echipeze o casă temporară. Acesta poate fi o bară de protecție, o cutie de carton sau o cutie de lemn. Locul pentru pui nu trebuie să fie pe podea. Ar trebui să existe așternut moale și uscat în partea de jos a cutiei. Ora de vară pentru găini în primele zile este de 24 de ore. În a doua lună de viață, vă puteți limita la ora de vară de 10 ore. În prima săptămână, regimul de temperatură este de 28-32 ° C. A doua săptămână - 27 ° C. În fiecare săptămână viitoare, temperatura trebuie scăzută cu 3 grade..
 2. Hrănire. Apa din băutor se schimbă pe măsură ce se murdărește. Trebuie să alegeți numai furaje de înaltă calitate, concepute special pentru cele mai mici găini. Dieta necesită vitamine, ulei de pește. Unii fermieri de păsări se hrănesc în doze pentru a preveni supraalimentarea. La furaj se adaugă verdeață, brânză de vaci, zer din lapte. Nu este necesar să se hidrateze prea mult alimentele pentru a nu se acri..

Boli ale găinilor

După eclozare, este important să se ia în considerare condițiile de detenție pentru a preveni diferite boli. Cu hrănirea necorespunzătoare, găinile pot dezvolta deficiență de vitamine, otrăvire alimentară. Dacă condițiile sunt departe de a fi ideale, atunci bebelușii se pot îmbolnăvi de salmoneloză, tifoidă. Puii broiler adesea denunță dacă bacilul Salmonella intră în organismul imatur al viitorului pui. Această boală apare foarte repede și se dezvoltă rapid. Repere albe.

Diareea galbenă poate „vorbi” de hipotermie, stres, infecție. Pentru tratament sunt folosite metode tradiționale. Camera este dezinfectată.

Diareea sângeroasă este cel mai periculos simptom. Toate păsările pot muri din cauza ei. Această boală se numește coccidioză. Pentru tratament, se utilizează medicamente veterinare și dezinfectarea camerei. Îngrijirea corectă și în timp util a puietului vă va permite să creșteți pui sănătoși și energici.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » » Instrucțiuni pentru incubația puilor într-un incubator acasă