Anatomia budgerigar

BudgerigarMulți oameni știu cum arată budgerigarii, dar puțini oameni își imaginează anatomia. După ce ați cunoscut-o, puteți învăța o mulțime de lucruri interesante despre aceste păsări. În acest articol, veți afla multe despre structura externă și internă a acestor păsări populare..

Structura externă a unui papagal

Papagalul este o pasăre mică. Lungimea corpului său de la coroană până la vârful cozii este de aproximativ 19 cm.Anatomia budgerigar

Cap

Capul acestei păsări este mare, lat în partea de sus și în același timp plat, iar în partea de jos are o formă rotunjită. Este conectat la coloana vertebrală printr-un os, care împreună cu vertebra formează o articulație mobilă..

Următoarele organe sunt situate pe cap:

 1. Cioc: rotunjit, puternic. Este mai mobil la un papagal decât la alte păsări. Partea superioară a ciocului este mult mai mare decât cea inferioară și în același timp nu este aderată la craniu - astfel formează o conexiune flexibilă cu o gamă largă de acțiuni. În plus, maxilarul superior este conectat printr-un tendon la partea frontală.
 2. Ochi: papagalii văd totul în culori și au un unghi larg de vedere. În plus, au o membrană intermitentă care protejează ochiul de contaminare.
 3. Urechi: nu sunt vizibile la păsări, deoarece sunt ascunse sub pene. Cu ajutorul acestui organ, papagalii navighează în spațiu și comunică. S-a dovedit că pot percepe sunete cuprinse între 120 Hz și 15 kHz.
Cap

Știați? Gâtul papagalului este atât de flexibil încât pasărea își poate întoarce capul cu 180 ° fără probleme.

Aripa

Membrele anterioare la papagali, ca la alte păsări, sunt modificate în aripi. Când sunt închise, ajută la menținerea căldurii corpului și, atunci când sunt deschise, creează un singur avion pentru zbor. Penajul aripilor include pene de zbor și contur.

Aripa constă din următoarele părți:

 • vârful aripii;
 • articulația carpiană;
 • articulația cotului;
 • articulația umărului.
Aripa

Coadă

Coada este formată din 12 pene de coadă. Baza lor deasupra și dedesubt este acoperită cu mici acoperitoare de coadă. Cel mai adesea, papagalii ondulați au cozile în formă de pană, dar există și rotunjite și tăiate drept.

Verifică tipuri de culori ale papagalilor ondulati, trăsături distinctive ale femelelor și masculilor.

Picioare

Picioarele papagalilor acestei specii sunt puternice, cu ajutorul lor păsările se mișcă ușor de-a lungul ramurilor, pe sol, și iau, de asemenea, hrană sau alte obiecte. Pe picioare sunt 4 degete lungi cu gheare curbate.

Structura internă a unui papagal

Corpul perrucelui este format din următoarele sisteme:

 • respirator;
 • excretor;
 • genital;
 • cardiovascular;
 • digestiv;
 • agitat.
Luați în considerare mai jos descrierea fiecărui sistem mai detaliat.Structura internă a unui papagalStructura internă a unui papagal

Sistemul respirator

Sistemul respirator al papagalului este foarte diferit de cel al unui om. În timpul zborului, păsările trebuie să proceseze o cantitate uriașă de aer și este imposibil să se facă acest lucru doar cu ajutorul plămânilor, asemănători oamenilor..

Prin urmare, natura a „răsplătit” păsările cu airbag-uri, cu ajutorul cărora aerul circulă constant prin corpul păsării.

Plămânii de mărunt sunt ca niște corpuri spongioase dense. Bronhiile, când intră în ele, se ramifică, unele dintre ramuri ajung la un număr mare de cavități mici, ale căror pereți sunt presărate cu capilare..

Important! Deoarece oxigenul este îmbogățit prin distilarea aerului prin plămâni, pasărea devine vulnerabilă la impuritățile dăunătoare care pot fi în aer..

Papagalul are 2 perechi de saci de aer: o pereche este situată în stern și cealaltă în cavitatea abdominală. La inhalare, aerul intră în sacii de aer ai sternului prin plămâni, iar în timpul expirației, fluxul de aer trece din sacii abdominali în plămâni. Acest lucru permite aerului să se miște în mod constant prin plămâni, îmbogățind astfel corpul păsării cu oxigen..Papagal ondulat în zborÎn repaus, respirația păsărilor este asigurată de mișcările pieptului. Și în zbor, respirația se produce datorită mișcării aripilor. Rata de respirație a papagalului este cuprinsă între 65-85 respirații pe minut.

Aparate vocale

Aparatul vocal este un fel de „tambur”, care s-a format ca urmare a conexiunii inelelor cartilajului traheal și bronșic. Se află la capătul traheei, unde există o împărțire în 2 bronhii. La joncțiunea pereților interiori, există o proeminență osificată sau cartilaginoasă care ajunge la membranele vocale. La exterior, are mai multe perechi de mușchi vocali destul de subțiri.

Verifică trăsături de cântare ale pergăriilor.

Deoarece mugurii nu au corzi vocale, sunetele sunt reproduse folosind un proces destul de complex: laringele inferior este situat în cavitatea toracică, format din membrane, pliuri și mușchi, care variază în dimensiune și se întind pentru a forma o voce.Aparate vocale

Sistem reproductiv

Organele genitale ale papagalilor sunt situate în cavitatea abdominală. Bărbații au testicule în formă de fasole, iar canalele deferente se deschid direct în cloacă. Femela a dezvoltat doar ovarul stâng (cel drept este redus) și oviductul, care se varsă și în cloacă.

Important! Fertilizarea are loc în partea superioară a oviductului, unde ouăle sunt acoperite cu proteine. Și numai în partea inferioară a oviductului, înainte de a intra în cloacă, apare o coajă calcaroasă pe ou.

Sistemul excretor

Budgerigars au muguri destul de mari. În plus față de acestea, sistemul excretor constă din următoarele organe:

 • uretere;
 • cloacă.
Ureterele se extind de la rinichi și se deschid în cloacă. La păsări, urina nu se acumulează în corp, deoarece vezica urinară și uretra sunt absente, deci este îndepărtată imediat din cloacă..Sistemul excretor la păsări

Sistemul cardiovascular

Sistemul cardiovascular al papagalilor seamănă cu un om. Papagalii au o inimă destul de mare. Acest lucru este direct legat de rata metabolică ridicată, care crește și mai mult în timpul zborului..

Inima este formată din 4 camere (2 atrii și 2 ventriculi), ceea ce înseamnă că circulația arterială și venoasă la aceste păsări este separată.

Sistemul circulator la papagali este închis și constă din 2 cercuri de circulație a sângelui - mari și mici. Ritmul cardiac în timpul odihnei este de 500 de bătăi, iar în timpul zborului crește la 1000 de bătăi.

afla, cum să se hrănească, ce îngrijire au nevoie, cum să prelungiți viața prietenilor, cum să crească pergăriile acasă, cum să ai grijă de puii de papagal.

Sistem digestiv

Organele digestive ale mugurelui sunt ideale pentru digestia alimentelor vegetale și animale. Ciocul servește la captarea hranei și a apei. Maxilarul superior mobil este bine musculos.

În cioc, alimentele sunt zdrobite inițial, ceea ce facilitează foarte mult mișcarea ulterioară de-a lungul esofagului. Trebuie remarcat faptul că saliva nu se produce în gura păsării, iar mâncarea este umezită doar în esofag..Sistem digestivÎn partea de jos, esofagul se extinde - acest loc se numește gușă. Pereții acestei părți a esofagului se contractă, în timp ce împing alimentele în stomacul glandular. Aici există un efect asupra mâncării sucului gastric și mișcarea alimentelor în stomacul muscular, unde este digerat. Pietrele înghițite o ajută să mănânce.

Mai departe sunt duodenul și intestinul subțire. De aici provin sucul digestiv din pancreas și bilă. Intestinul subțire trece în rect și cloacă. Datorită lungimii relativ scurte a intestinului, întregul proces este intens.

Știați? Papagalii pot fi stângaci sau dreptaci, la fel ca oamenii. Acest lucru poate fi determinat observând în ce labă păsările păstrează hrana..

Sistem nervos

Sistemul nervos al pergăriei seamănă și cu cel al unui om. Ajută la reglarea și coordonarea muncii tuturor părților corpului..

Creierul la păsări este mai mare decât la reptile, dar emisferele cerebrale sunt complet netede. Centrele de coordonare instinctivă sunt situate în interior.

În spate este cerebelul, care este responsabil pentru echilibrul în timpul zborului. De asemenea, creierul controlează măduva spinării, toți mușchii și chiar irisul ochilor..BudgiesDupă cum puteți vedea din cele de mai sus, periculosul are un „mecanism” destul de complex de sisteme și organe. Prin urmare, această pasăre are nevoie de o dietă echilibrată și de îngrijire bună..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Anatomia budgerigar