Specii de papagali: existente în lume, potrivite pentru păstrarea în interior

Ordinea papagalilor include două familii - papagalii și cacatuii, care includ aproximativ 350 de specii. Majoritatea papagalilor trăiesc în Australia, puțin mai puțin în America de Sud. Unele specii sunt originare din Africa și Asia de Sud. Majoritatea papagalilor sunt locuitori ai tropicelor și doar câțiva trăiesc în subtropici. În țara zonei temperate - Noua Zeelandă - există doar câteva specii. Papagalii sunt păsări distractive, curioase și inteligente, dintre care multe sunt potrivite în cuști.

1 Caracteristici ale papagalilor

În ciuda diferențelor de mărime, culoare, stil de viață și comportament, toți papagalii au caracteristici comune care le fac ușor de distins de alte păsări.. Ciocul papagalului este atât de caracteristic încât nu poate fi confundat cu ciocul nici o altă pasăre. Se compune dintr-un cioc puternic cu un cârlig alungit curbat în jos și o margine curbată ondulată. Mandibula este mult mai scurtă și mai largă, se poate deplasa înainte, înapoi și lateral. Urcând ramuri sau cuști, papagalii se ajută constant cu ciocul lor, pe care fanii acestor păsări îl numesc în mod adecvat „al treilea picior”.

Majoritatea papagalilor au un stil de viață gregar, iar în timpul cuiburilor sunt împărțiți în perechi, care rămân pe viață. Doar câțiva reprezentanți ai familiei construiesc cuiburi, pe care le aranjează în scobituri, găuri, crăpături de roci.

În multe zone, aceste păsări au devenit un flagel al agriculturii, distrugând cereale și fructe în cantități imense..

Papagalii sunt centenari. În captivitate, speciile mari trăiesc 70 de ani sau mai mult, iar cele mici 15-20 de ani. Păsările au o abilitate unică de învățare. Raportul creier-corp al papagalilor este aproximativ același cu cel al delfinilor și al maimuțelor mari.

2 Specii existente în lume

Speciile de papagali variază foarte mult în mărime. Cele mai mici păsări (papagali ciocănitori) nu depășesc 10 cm lungime, cele mai mari (macaws) cresc până la un metru.

2.1 Familia Cockatoo

Familia Cockatoo este împărțită în următoarele genuri:

Numele și fotografiaDescriere
Genul cacatului

Genul include păsări cu lungimea corpului de 30-55 cm. Locuiesc în Australia, Noua Guinee, Tasmania. Locuiesc în copaci, cuibăresc în adâncituri și crăpături de stâncă.

Vizualizări:

 • Goffin;
 • cu ochi mari;
 • Inca;
 • roz;
 • mic galben-crestat;
 • mare cu creasta galbenă;
 • moluk;
 • băgăcios;
 • cu becuri subțiri;
 • solomonsky;
 • Filipinez;
 • alb-crestat;
 • cu ochelari
Cască de gen cacatoasăSingura specie din gen este cacatul de cască. Lungimea corpului păsărilor este de până la 37 cm. La mascul creasta este roșie, la femelă este gri. Trăiește în Australia și în insulele din apropiere, în pădurile montane de eucalipt
Rod cocoș rozSingura specie a genului este cacatul roz. Lungime - 35-36 cm, femela și masculul sunt colorate la fel. Specia este distribuită în cele mai largi habitate de cacatuo, care acoperă întregul teritoriu al Australiei, Tasmaniei și insulelor Oceania. Culturi dăunătoare și livezi
Rod cocoș negruCel mai vechi cacatus din Australia. Singura specie a genului este cacatul negru. Lungimea corpului - până la 80 cm, greutatea - până la 1 kg. Când sunt excitați, obrajii păsărilor devin roșii. Femela este mai mică decât masculul. Genul trăiește în nordul Australiei, în Noua Guinee. Speranța de viață - până la 90 de ani
Rod Kakadu doliu

Locuitorii din sud-estul și estul Australiei. Lungimea corpului - 55-65 cm. Se hrănesc cu semințe de copaci și larve de insecte.

Vizualizări:

 • Bănci;
 • cap brun;
 • cu coada alba;
 • cu urechi albe;
 • doliu
Rod CorellaSingura specie a genului este Corella, un locuitor al stepelor ierboase și semi-deșertului din Australia. Lungimea corpului - până la 33 cm, femelele sunt mai palide. Se hrănesc cu semințe de ierburi și plante lemnoase, insecte mici, nectar de eucalipt înflorit. Dăunează culturilor

2.2 Papagali de familie

Există 5 subfamilii în familia Parrot:

Numele și fotografiaDescriere
CiocănitoriCei mai mici papagali din lume. Locuiește în Noua Guinee
LorievsLocuitori din Australia, Noua Guinee, Indonezia și Filipine. Se diferențiază de alți papagali prin structura limbii. La vârful acestui organ, au peri care ajută la colectarea nectarului din flori.
Papagali adevărațiCea mai numeroasă subfamilie, include aproximativ 300 de specii
Bufnițe Noua Zeelandă păsări fără zbor care sunt nocturne. Locuiesc sub rădăcinile copacilor și în vizuini
Nonstoric Subfamilia este formată din singurul gen Nestor, care include două specii pe cale de dispariție: kea și nestor-kaka. Sunt păsări omnivore de dimensiuni medii, care trăiesc în munții din Noua Zeelandă. Restul speciilor non-torus au dispărut

2.2.1 Subfamilia Papagali adevărați

Subfamilia Papagali adevărați este cea mai mare, include 6 triburi.

Trib - un rang în taxonomia biologică, o legătură intermediară între familie și gen.

Triburile subfamiliei:

Numele și fotografiaCaracteristici:
Capete de părSingurul reprezentant al tribului este papagalul vultur din Noua Guinee. Lungimea corpului păsărilor este de aproximativ 50 cm. Masculii sunt mai mari decât femelele. O specie foarte rară. Există pericolul de a dispărea
FigPăsări mici cu o culoare verde de protecție, locuitori din Australia. Cel mai mic dintre papagalii australieni, lungimea corpului lor este de până la 15 cm. Alimentul principal este smochinul. Datorită acestor obiceiuri alimentare și comportament timid, papagalii smochine sunt rareori ținute în captivitate.
RosellePăsările sunt de dimensiuni mici, cu o lungime a corpului de 20-35 cm. O trăsătură caracteristică a genului este coada în trepte. Locuiesc în Australia și pe insula Tasmania. Aleargă cu abilitate pe pământ, ciocănind semințele ierburilor și plantelor cultivate. Zboară prost. Rosell este adesea ținut în captivitate. Pot fi învățați să vorbească sau să fluiere melodii. Acest trib include cei mai populari papagali de interior - ondulați și similari cu aceștia, dar papagali cu guler mult mai mari, care pot fi păstrați doar în grădinile zoologice
Papagali adevărațiCel mai mare trib, include 12 genuri și aproape 70 de specii. Acestea includ papagalii populari de papagali de casă și papagalii tigri foarte rari din Indonezia, care trăiesc acasă timp de cel mult trei luni.
ProstCel mai faimos reprezentant al tribului este griul, care trăiește în Africa de Vest. El este adesea ținut în captivitate pentru abilitățile sale remarcabile de imitare a sunetului.
NeotropicalTribul este format din două subgrupuri: papagali cu coadă scurtă și coadă lungă. Aceasta include macaws, amazoane și pioni similari, papagali paserini și încă aproximativ 30 de genuri

3 păsări pentru păstrarea în interior

Acasă conțin papagali din câteva zeci de genuri - păsări colorate, cu o culoare strălucitoare, atrăgătoare sau cu detalii neobișnuite în penaj: creste, pete contrastante, modele interesante. Papagalii domestici sunt vopsiți în toate culorile curcubeului. Nu există o astfel de culoare în natură care să nu se repete în colorarea acestor păsări..

Speciile mici de papagali sunt perfect crescute acasă sau în condiții de voliere. Multe generații ale acestor păsări au fost obținute în captivitate, sunt complet domesticite. Creșterea în cuști vă permite să nu scoateți păsările din habitatele lor naturale. Se desfășoară o selecție cu specii care se reproduc ușor în condiții artificiale. S-au obținut forme neobișnuite, diferite ca culoare și exterior față de cele naturale, cu toate acestea, rasele stabilite ale acestor păsări nu au fost încă crescute.

Păsările mici cu dimensiunea de până la 40 cm sunt păstrate în cuști interioare. Speciile cu o lungime de până la un metru sunt potrivite numai pentru păstrarea incintei.

Un papagal macaw mare în cameră va fi o sursă de anxietate intensă. Cu ciocul său puternic, pasărea distruge tot ceea ce o înconjoară, emițând strigăte asurzitoare. Papagalii mici - păsări iubitoare, ondulate, cocoși - spre deosebire de cele mari, sunt complet domesticite și sunt animale de companie ideale pentru casă.

Majoritatea speciilor păstrate acasă pot fi învățate să sune ca un copil. Dacă o pasăre nu poate pronunța cuvinte, este destul de capabilă să învețe să fluiere melodia dorită sau să imite sunetele cotidiene..

Următorii papagali sunt potriviți pentru păstrarea în interior:

 1. 1. Iubitori.
 2. 2. Colier.
 3. 3. Pe bază de plante.
 4. 4. Călugări.
 5. 5. Cockatoo.
 6. 6. Corella (nimfe).
 7. 7. Ondulat.
 8. 8. Cântăreți.
 9. 9. Amazoane.
 10. 10. Rosella.
 11. 11. Laurie.
 12. 12. Lorikeet.
 13. 13. Luxos (cu capac albastru).
 14. 14. Jumpers din Noua Zeelandă.
 15. 15. Jaco.

3.1 Iubitori

Papagalii mici, de dimensiuni variabile, de la o vrăbiuie la un sturn, trăiesc în Africa și Madagascar. Se caracterizează printr-o coadă scurtă, puternic rotunjită și un cap mare. Penajul este verde cu un amestec de alte culori. Femelele și masculii sunt colorate la fel.

Păsările au primit numele pentru afecțiunea lor specială unul pentru celălalt. Iubitorii zboară bine, emit țipete dure, se mișcă repede în jurul cuștii. În natură, păsările construiesc cuiburi uriașe pentru cuibărit, așezându-se în celule separate. Hrăniți-vă cu semințe mici, dăunând agriculturii.

Trei tipuri de păsări iubitoare sunt cel mai adesea păstrate în apartamente:

 • obraz roz;
 • masca;
 • Pescar.

Prin selecție și selecție, au fost crescute mai multe soiuri de culori ale acestor papagali: galben, alb, albastru, auriu, cireș, pătat și altele. Sunt deosebit de apreciate de amatori. Gestionează obținerea hibrizilor de păsări dragoste cu obraz roz și mascați, obraz roz și Fisher.

3.2 Coliere (inele mici, papagali Kramer)

Dimensiunea păsărilor este de până la 40 cm. Sunt comune în Africa și India. Bărbații au gulerul închis la culoare, iar femelele nu. Culoarea principală este verde ierboasă, ciocul roșu. În grădinile zoologice s-au dezvoltat forme de culoare interesante: galben, alb, albastru și pestriț. Specia este aproape complet domesticită.

Păsările sunt inteligente și sunt populare printre amatori. Ușor de îmblânzit și de învățat să vorbești. În același timp, au o voce puternică, așa că nu orice crescător de păsări le va putea ține.

În captivitate, mănâncă semințe, fructe, legume, fructe de pădure uscate, pâine albă înmuiată în lapte. Ei trebuie să primească un număr mare de ramuri de copaci și tufișuri..

Păsările sunt certătoare, de natură agresivă, deci trebuie să fie păstrate separat. Este dificil să crești acești papagali în apartament, deoarece au nevoie de spațiu - zborurile demonstrative sunt incluse în ritualul de curte masculină.

3.3 Ierburi

Papagali mici (20 cm), asemănător cu ondulat. Există 3 tipuri în natură:

 • lucios;
 • azur;
 • cu burta roz.

Culoarea masculului este formată din cobalt, roșu, galben, verde și negru. Penajul strălucește. Femela este mult mai slabă și mai uniformă. În captivitate, mutații de culoare obținute: albastru, roșu, teracotă.

Păsările trăiesc în Australia, sunt pe cale de dispariție, astfel încât reproducerea și păstrarea lor în condiții artificiale este deosebit de importantă. Iubitorii apreciază foarte mult papagalii din plante pentru culorile lor strălucitoare, dispoziția pașnică și vocea plăcută. Cu toate acestea, păstrarea lor nu este ușoară din cauza problemelor de sănătate. Păsările nu tolerează curenții, frigul, umezeala, insecticidele, fumul de tutun, sunt foarte îngrijorați în timpul transplantului, transportului și relocării.

Papagalii ierburi sunt activi în special la amurg, deci este mai bine să aprindeți cușca seara, mai ales în prima dată după achiziționarea păsărilor. După ce s-au așezat într-un loc nou, păsările nu se mai îngrijorează și tolerează mai ușor fluctuațiile de temperatură. Păsările păstrate în cuști în aer liber sunt deparazitate cel puțin de două ori pe an, deoarece pe sol se infectează cu viermi rotunzi și nematode.

Sunt predispuși la obezitate, pe lângă hrana pentru cereale, trebuie să li se administreze o mulțime de verdeață, crenguțe și muguri. Este posibilă reproducerea într-o cușcă, pentru care păsărilor li se oferă o casă cuibăritoare cu fundul acoperit cu rumeguș. În partea de jos a cuștii, asigurați-vă că puneți o grămadă de iarbă verde. Femela o va transfera în cuib, unde plantele crude vor umezi aerul, ceea ce va avea un efect benefic asupra incubației ouălor..

3.4 Călugăr

Inclus în grupul de papagali americani cu coadă. Lungimea corpului nu mai mult de 30 cm cu coada. Femelele sunt mai mari decât masculii.

Un alt nume pentru acest papagal este kalita. Din patria lor - America de Sud - păsările s-au putut răspândi până în sudul Europei. Călugării au o culoare nu strălucitoare, ci atrăgătoare: partea de sus este verde ierboasă, fruntea, obrajii și partea inferioară a corpului sunt de culoare gri deschis, iar pe piept există un model solios de pene. În condiții artificiale, a fost crescută o formă albastră de kalita.

Călugării au o voce aspră și foarte tare pe care nu o poate rezista orice iubitor de păsări. Cu toate acestea, sunt altfel papagali foarte interesanți care se reproduc ușor în captivitate. În voliere, călugării construiesc cuiburi în formă de bilă, asemănătoare cu magii.

3.5 Cockatoo

Populare printre iubitorii de păsări, acestea au fost ținute în cuști timp de două secole. Origine - Australia, Noua Guinee, Indonezia. Păsările sunt mari și mijlocii (30-60 cm), cu un cioc puternic capabil să crape nuci dure. Femelele și masculii au aceeași culoare, primele sunt ceva mai mici.

Aproape toate speciile au un cap de pene alungite pe cap, pe care pasărea le poate coborî și ridica. Toți cocoșii nu au pigment verde. Genul este format din mai mult de 20 de specii, toate sunt păstrate cu succes și reproduse în captivitate.

Cockatoo este mai nepretențios în ceea ce privește păstrarea și climatul decât griul și amazoanele. Sunt hrăniți cu cereale, cartofi și legume. Pasărea este relativ calmă, nu face zgomot. Vorbește mai bine decât speciile mici, dar mai rău decât gri și amazon. În captivitate, se reproduce numai în voliere.

Cu ciocul său puternic, cacatul sparge rapid cuștile din lemn, astfel încât acestea sunt păstrate în structuri din metal sau acoperite cu ochiuri. Cacatul distinge bine oamenii, se atașează de proprietar, îi imită fluierul, râde, vocea, poate zbura în afara casei și reveni la apelul proprietarului. Păsările adoră să se scalde sub un duș cald. Sunt necesare tratamente cu apă pentru a menține elasticitatea și curățenia penelor. Trăiți în captivitate până la 30 de ani.

3.6 Corella (nimfe)

Foarte popular printre amatori datorită dimensiunilor mici și capacității lor de a imita. Patria lor este Australia. Specia este complet domesticită.

Dimensiunea corpului până la 33 cm. Trăsăturile caracteristice sunt o coadă lungă ascuțită și o creastă pe cap. Bărbații sunt colorate în diferite culori - de la maro la gri. În penajul unui cockatiel nu există întotdeauna verde. Femelele sunt mult mai palide. Variații de culoare crescute: alb cu smoc galben, șopârlă, piebald.

Cockatiels sunt complet blând și puternic atașat de proprietar. Înainte de a obține un papagal mare, se recomandă să încercați mâna la cocoși. Sunt păstrate în cuști sau voliere spațioase. Cockatielii pot trăi în aer liber, suportând înghețuri până la -20. Se reproduc în captivitate, dând 3-4 pui pe an. Pentru a opri reproducerea, trebuie să scoateți casa de cuibărit din voliera. Sunt hrăniți cu cereale, inclusiv germeni, ramuri, iarbă, fructe și verdeață.

3.7 Ondulat

Păsările sunt mici (până la 20 cm), frumoase, au o dispoziție veselă, sociabilă, ușor de întreținut și de crescut.

Au început să se răspândească ca animale de companie nu mai mult de 100 de ani în urmă, iar acum dețin conducerea printre papagalii domestici. Originar din Australia, unde locuiesc în stepe și semi-deșerturi. Culoare naturală - galben-verzuie cu un model ondulat pe cap, spate pestriț, penaj de coadă albastru închis.

De-a lungul anilor, aproximativ 100 de variante de culoare au fost crescute în celule, lipsesc doar cele roșii. Giganții sunt obținuți, depășind papagalii obișnuiți de aproape două ori, și forme cu creasta.

Păsările sunt complet blânde, pot imita vorbirea umană, fluiera melodii. Cei mai capabili învață fraze scurte. Masculul diferă de femelă prin culoarea ceară: la mascul este albastru, la femelă este alb, gri sau maro.

Traieste bine si reproduce-te in celule. În incintele exterioare, temperaturile scad la -20 grade sunt tolerate. Pentru a împiedica păsările să-și înghețe labele, se construiește o cameră încălzită cu o temperatură de 0 ... +5 lângă voliera. În timpul zilei, papagalii se zbat de plăcere pe stradă, iar noaptea zboară în căldură. Păsările dovedite în aer liber nu suferă de infecții virale și bacteriene.

Furajele trebuie să fie variate: cereale, fructe, culturi de rădăcini, legume, inclusiv pepeni, ramuri proaspete. Sunt necesare pansamente minerale: cretă, nisip, stâncă, scoici, cărbune.

3.8 Cântăreți

Păsări mici (până la 30 cm) cu ciocuri în miniatură și o voce plăcută și liniștită. Culoarea masculului este formată din verde, albastru, roșu și galben. Femela este mult mai palidă. Indivizi galbeni crescuți în captivitate.

În patria păsărilor din Australia, casele speciale de cuibărit sunt agățate pentru ele, deoarece sunt iubite pentru aspectul lor bun și vocea scăzută. Spre deosebire de alte specii de papagali, păsările cântătoare nu dăunează culturilor de cereale hrănindu-se cu semințe de buruieni. Nu există strigăte dure în cântecul acestor păsări.

În captivitate sunt hrăniți cu mei, ovăz, floarea soarelui, germeni de grâu, alimente moi, fructe și rinichi. Păsările nu pot trăi în cuști în aer liber cu alți papagali, ci se înțeleg cu porumbeii și prepelițele..

3.9 Amazoane

Papagali mari, cu o constituție densă și lungime de până la 45 cm. Genul include aproximativ 30 de specii. Penajul este în mare parte verde. Femela și masculul sunt colorate la fel. Particularitatea amazoanelor este un cioc puternic cu o margine ascuțită de-a lungul ciocului. Locuiesc în America Centrală și de Sud. Trăiți până la 80 de ani. Creșterea amazoanelor în captivitate este o condiție necesară pentru conservarea păsărilor în sălbăticie, unde populația lor scade în fiecare an..

Greu de întreținut. În același timp, păsările crescute în captivitate sunt antrenabile și pot pronunța câteva zeci de cuvinte. În captivitate, amazoanele sunt hrănite cu semințe, nuci de pin, alune, ghinde, fructe și legume, lăstari de copaci și ierburi. Carnea nu trebuie introdusă în dietă - acest lucru duce la tulburări metabolice și smulgerea penelor.

3.10 Roselles

Un penaj frumos, o voce liniștită și blândă, un conținut nepretențios și abilitatea de a învăța au făcut ca animalele de companie să fie populare. Distribuit în Australia și Tasmania. În natură, se hrănesc cu semințe, fructe și insecte. În captivitate - amestecuri de cereale, nuci de pin, fructe, fructe de pădure. Rowan și iarba le plac în mod deosebit. Ei trebuie să primească multă verdeață și ramuri de salcie, iar în perioada de cuibărit - ouă de furnică.

Femelele sunt vizibil mai slabe decât masculii. A fost crescută o formă de casă cu o colorație atipică. Lungimea corpului este de până la 25 cm. În captivitate, acestea sunt ținute în cuști și voliere spațioase, unde păsările se reproduc liber. Roselles le place să înoate, așa că pun băi largi în celule, umplute cu apă cu 2-3 cm.

3.11 Lori

Păsări luminoase multicolore din Noua Guinee, cu cozi scurte rotunjite, cu cățărări frumoase ale copacilor sau cu o volieră. Colorat în contrast, penajul este strălucitor, strălucitor. Trăiesc în captivitate, dar se reproduc doar în mâini experimentate. Poate învăța să imite cuvinte, fraze și melodii.

În captivitate păstrează una dintre cele mai frumoase specii de loris - tricolor. Lungimea corpului său este de aproximativ 30 cm. Specia are până la 7 subspecii, de culoare diferită.

În captivitate, lorisele sunt hrănite nu cu cereale, ca și alți papagali, ci cu terci semi-lichid obținut dintr-o formulă pentru sugari cu umpluturi de făină de hrișcă sau de ovăz, diluate cu ouă de pui și miere. Păsărilor li se mai oferă fructe, muguri și flori (trifoi, păpădie), brânză de vaci proaspătă și carne de vită slabă fiartă. Iarna, puteți da compot de fructe uscate.

Amestecul Loris este format din semințe de mei, ovăz, floarea-soarelui și grâu germinate și înmuiate. În magazinele pentru animale de companie puteți cumpăra amestecuri speciale pentru aceste păsări, echilibrate în elemente chimice, inclusiv fosfor și calciu. Loris-urile sunt frumoase, dar incomode pentru menținerea casei, deoarece au o voce dură neplăcută și pătează rapid fundul cuștii.

3.12 Lorikeet

Asemănător lorisurilor, dar cu cozile lungi, decorate cu trepte. Locuiesc în Australia. În captivitate, se pot încrucișa cu lorise, producând hibrizi viabili de culoare mixtă cu o coadă medie.

În captivitate, acestea conțin o subspecie de lorichet de munte cu o lungime a corpului de 30 cm. Femelele și masculii au același penaj.

Papagalii necesită o manipulare atentă. Sunt timizi, iar o persoană nouă care intră în cameră nu ar trebui să facă mișcări bruște, astfel încât păsările să nu se paralizeze de frica legată de barele cuștii. Puteți vorbi cu lorichii numai cu o voce calmă și calmă.

Sunt hrăniți cu amestecuri pentru loris, terci de lapte semilichid și cereale sub formă uscată și încolțită. Asigurați-vă că dați flori (păpădie, trifoi), brânză de vaci proaspătă și un ou fiert. Păsările beau miere diluată în apă cu plăcere, mănâncă coacăze și alte fructe de pădure. Rase în captivitate în cuști mari sau voliere.

3.13 Luxos (papagalul prințesei Alexandra, cu capac albastru)

Lungime - 45 cm. După culoarea penajului este unul dintre cei mai frumoși papagali. Gâtul și pieptul sunt roz pal, restul corpului este verzui, galben și albastru. Femelele sunt mai palide. Locuiesc în Australia, zboară bine, sunt capabili să zboare pe distanțe lungi în căutare de hrană și apă.

Păsările sunt ținute în perechi și grupuri. Se reproduc bine în incinte spațioase. În captivitate, păsările nu ating dimensiunea exemplarelor sălbatice.

3.14 Noua Zeelandă Jumping Parrot

Dimensiune de până la 27 cm, jumătate din lungime cade pe o coadă în trepte. Pasărea este capabilă să facă salturi mari pe pământ. Vopseaua principală este verde, există pete roșii pe frunte și obraji. Penele de zbor sunt albastre, ciocul este gri-albastru. La masculi, irisul ochilor este portocaliu, la femele este maro..

Numărul acestei specii în Noua Zeelandă a scăzut dramatic, dar, din fericire, sunt capabili să se reproducă în grădinițe, grădini zoologice și acasă, dacă li se oferă o volieră. Reproducerea artificială a dus la apariția exemplarelor cu o culoare neobișnuită: galben, albastru etc. Dieta acestor păsări este standard pentru papagali: cereale, ramuri, fertilizare minerală.

3.15 Jaco (papagal gri)

Un papagal din Africa de până la 35 cm lungime. Culoarea este gri, dar penele de pe corp au un vârf deschis, care creează aspectul de solzi. În jurul ochilor, culoarea este mai deschisă, aproape albă..

În captivitate, acestea conțin două specii:

 • coada roșie - cu pene de coadă roșu aprins;
 • coada brună - cu coada maronie.

Femelele și masculii sunt colorate la fel, deci este dificil să se facă distincția între ele. Se crede că masculul are capul mai rotunjit, iar femelele sunt ușor mai deschise la culoare..

Doar puii pot fi îmblânziți într-un gri. Adulții prinși în natură nu îmblânzesc sau trăiesc în cuști - sunt foarte timizi.

Gri-urile sunt păstrate singure. În captivitate, rareori se reproduc. Pasărea este scumpă, solicitantă în condițiile de detenție, de aceea se recomandă păstrarea acesteia numai pentru cei care au păstrat deja specii mai simple: cocoși, păsări dragoste, ondulate.

Jaco este ținut în camere în cuști mari, înalte, amplasate într-un loc luminos. Păsările se tem de curenți, fum de tutun și funingine. Sunt timizi, deci nu este de dorit să rearanjați cușca. Îngrijorarea poate duce la boli și moarte. Dacă o pasăre începe să smulgă pene din anxietate, va fi foarte dificil să o vindeci. Cenușii sunt hrăniți cât mai variați, oferindu-le ramuri tinere, furaje minerale, cereale, semințe, fructe, struguri, fructe de pădure.

Jaco este un campion al imitației sonore, capabil să vorbească asociativ, folosește cuvintele corect în funcție de situație. Poate pronunța până la sute de cuvinte și fraze, reproducând sunete cu o precizie uimitoare.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Specii de papagali: existente în lume, potrivite pentru păstrarea în interior