Afișați prietenii: galben, alb, albastru - alegeți oricare

Papagalii spectacolului sunt numiți în mod popular „cehi”. Acest lucru se datorează faptului că la un moment dat au fost importate de pe teritoriul Cehoslovaciei. Papagalii frumoși sunt capabili să atragă atenția oamenilor. Acest lucru este facilitat de apariția lor. Cum sunt ei cu adevărat? Acest lucru va fi discutat în recenzie..

Culorile penajului

Culorile pot fi foarte diferite. În plus, selecția se efectuează în mod regulat în această direcție. Show budgerigars poate varia în funcție de tip. Aceste păsări uimitoare și grațioase sunt în mod constant îmbunătățite. În fiecare zi apar diferite tipuri de papagali.

Caracter

Speciile de papagali din expoziție cu pene sunt mai calme în natură. Ei ciripesc puțin. Cu toate acestea, ei sunt capabili să vorbească mult și clar. Dimineața, activitatea lor este destul de scăzută. Ei așteaptă calm ca proprietarii să se trezească. Având o masă corporală mare, expoziție prieteni zboară foarte puțin, deoarece obosesc repede. Dar sunt distractive cu care să te joci și să interacționezi. Uneori își pot arăta natura agitată în timpul expozițiilor. În acest caz, judecătorii folosesc bețe speciale, cu ajutorul cărora reușesc să distragă atenția păsării și să o facă să stea liniștită o vreme..

Antrenament și reproducere

Speciile de păsări de spectacol sunt de obicei vândute manual. În consecință, va fi mai ușor să îi învățați să vorbească. Pentru antrenament, merită să luați un pui care a părăsit recent cuibul. Vârsta sa ar trebui să fie de 40-50 de zile. Este necesar să înțelegem că cu cât o pasăre a trăit mai mult într-o turmă, cu atât sunt mai puține șanse să o îmblânzească, în timp ce o învață să vorbească.

Papagalii spectacolului sunt mai puțin fertili. Dacă decideți să începeți reproducerea lor, trebuie să pregătiți incinte separate pentru fiecare pereche. Părinții pot înceta să-și hrănească puii. Această responsabilitate revine proprietarului păsărilor. Puii trebuie sunați fără greș, folosind inele standard europene pentru aceasta. Va trebui să indicați numărul de serie, anul eclozării și țara. Acest lucru este necesar pentru lucrările de reproducere și expoziție.

Videoclipul va demonstra cum are loc domesticirea unui papagal.

Îngrijire

Papagalii de spectacol necesită cuști spațioase, cu stinghii mai groși. Alimentatoarele ar trebui, de asemenea, să fie mari. La papagalii obișnuiți, aceștia se pot bloca și pot muri de sufocare. Distanța dintre tije nu trebuie să depășească 1,5 cm. În caz contrar, puiul curios își va băga capul în interior, dar nu îl va putea scoate. Tava cuștii trebuie să fie înaltă, astfel încât papagalul să-și poată întinde aripile.

Pentru a hrăni spectacolul, papagalul este necesar numai cu alimente uscate de înaltă calitate, legume, fructe, pietre minerale, apă dulce și vitamine. Puteți folosi bețe de miere. Asigurați-vă că dați grâul germinat, umplându-l cu apă în prealabil. Brânza de vaci calcificată va aduce beneficii.

Soiuri de papagali

Ce fel soiuri de papagali poți să te distingi? Sunt multe dintre ele. Unele specii de păsări pot fi văzute în fotografie. În această recenzie, trebuie evidențiate doar principalele specii de animale de companie cu pene..

Monocromatic

În culoarea acestei rase de papagali, predomină o culoare. De exemplu, verde, albastru, cian, violet sau galben. Dacă culoarea este verde sau albastră, pasărea are penajul normal. În cazul în care culoarea este albă sau galbenă, penajul se caracterizează prin ondulații palide. Reprezentanții, a căror culoare este cenușie, au ondulații negre.

Multicolor

Muguri curcubeu. Aceste tipuri de animale de companie diferă prin faptul că culoarea include culori diferite, care sunt distribuite aproape uniform. Papagalii din această rasă sunt împărțiți în papagali, pinguini și arlequini..

Petele pot fi dominante sau recesive. Acestea diferă prin faptul că culorile (pot fi aproximativ 6 dintre ele) sunt distribuite aleatoriu pe tot penajul.

Arlequinele se disting prin faptul că culoarea de pe piept și abdomen este bine diferențiată. De exemplu, dacă sternul este albastru și burta galbenă, atunci acest papagal este numit arlequin albastru-galben. La bărbați, pielea este roșie, iar la femele, ceara lucioasă.

La pinguini, partea superioară este separată de cea inferioară. Numele păsării va depinde de culori.

Păsări smocite

Vorbitorii cu crestă diferă de papagalii unei alte rase prin faptul că au o creastă pe cap. Poate avea diferite forme și grade de smocuri. Culorile sunt, de asemenea, diferite.

Culori uimitoare și strălucitoare

Cel mai adesea, papagalii sunt de culoare verde deschis. În 1972, a fost crescută o pasăre, ale cărei pene au fost vopsite în galben. Câțiva ani mai târziu, s-a obținut o nuanță albastră. Lucrarea este în desfășurare în etapa actuală. Acum sunt păsări al căror penaj este de culoare violet sau negru. Este necesar să evidențiați culorile principale care predomină în penajul prietenilor cu pene..

Combinații cu verde

Verde deschis este culoarea originală. Papagalii de această culoare specială au fost introduși pentru prima dată în Europa. În timp, a fost posibil să ne asigurăm că nuanța verde a fost combinată cu alte nuanțe și modele foarte diferite. Prin urmare, acum puteți găsi păsări, penajul cărora include culori verzi, galbene, albastre, violete, gri, negre și diferite modele..

Culoare albastră cu diferite nuanțe

Corpul cu pene poate fi vopsit în albastru. În același timp, va exista o mască pe cap, vopsită în alb. Culorile albastru și violet pot fi combinate în penaj. Există, de asemenea, o nuanță gri. Există papagali care au burtica, pieptul sau spatele albastru închis, purpuriu. Aripile de zbor sunt vopsite în negru..

Pene albastre și violete

Există specii de păsări, ale căror spate și piept sunt colorate în albastru. Penajul poate fi alb, negru și gri. Ondulația tiparului la acest tip de prieteni cu pene este practic absentă. Adesea există papagali, al căror penaj este pe jumătate colorat într-o nuanță albastră. Cealaltă jumătate este albă.

La papagali, partea inferioară a spatelui poate fi colorată în violet. Pieptul și stomacul pot avea aceeași nuanță. Chiar și obrajii pot avea o nuanță violetă. Unele specii au pete negre, pene albăstrui, o mască albastru-verde etc. Există multe variații. Desenul negru se poate așeza pe aripi sau pe cap.

Animale de companie albe și galbene

Există papagali ondulați, al căror penaj este complet galben. Fotografiile prezentate în recenzie servesc drept dovadă în acest sens. Există, de asemenea, niște papagali în penajul cărora există o culoare roz. Există, de asemenea, păsări care combină nuanțele galbene, gri, albe și albastre. Disponibil și în mov în diferite modele.

Există papagali, al căror penaj este complet alb. Coada poate avea o nuanță gri deschis. Obrajii pot deveni gri pal. Păsările pot avea modele ondulate pe spate, precum și pe cap, gât și obraji.

Penele pot fi diferite

Există păsări, al căror penaj este pictat într-o nuanță verde deschis. Masca poate fi galbenă. Obrajii sunt mov și coada este albastru închis, cu o nuanță maroniu. Un model ondulat poate fi găsit pe gât, cap, obraji. Masculii au ceară maro, în timp ce femelele au albastru.

Albinos și lutinos: ce sunt?

Există rase precum lutino și albino. Culoarea lutino permite orice nuanță de penaj, atât galben deschis, cât și galben strălucitor. Albul este prezent în pene de zbor și de coadă. În unele cazuri, pot avea o nuanță gălbuie. În zona obrajilor de lutino, predomină o nuanță albă perlată.

Ciocul cu labele este ușor. Există o nuanță roșie în ochi. De asemenea, irisul este de culoare deschisă. Masculii de lutino diferă de femele în nuanțe de ceară. La femele, este maro. Ceara masculină are o nuanță roz.

Albinos a apărut atunci când s-a decis să încrucișeze rase precum lutino și budgerigars, care erau dominate de albastru. Rezultatul este albinos cu pene albe. Ochii roșii cu labele ușoare ar trebui considerate o trăsătură distinctivă. Bărbații au ceară roz. Femelele albinoase se disting prin ceară albă.

Galerie foto

Solicitarea a returnat un rezultat gol.

Video „Papagali expoziționali”

Urmărind videoclipul, veți afla cum arată și se comportă păsările expoziționale.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Afișați prietenii: galben, alb, albastru - alegeți oricare