Unde trăiesc papagalii în sălbăticie

PapagaliAstăzi există peste 370 de specii de papagali în lume. Aceste păsări uimitoare, vibrante, neobișnuite preferă în mod natural să trăiască în climă subtropicală și tropicală, deci pot fi găsite în sălbăticie doar în emisfera sudică. Habitatul a influențat aspectul, obiceiurile și alimentația acestor păsări și, știind doar despre modul lor de viață obișnuit, le puteți oferi condiții confortabile acasă sau în rezervație.

Unde trăiesc papagalii în sălbăticie

Mulți oameni de știință numesc Australia locul de naștere al papagalilor, dar, de fapt, fiecare specie și-a ales propria regiune. Să aflăm mai detaliat unde trăiesc cele mai frumoase specii ale acestor frumoase păsări..

Știați? Papagalii sunt păsări de lungă durată. Dacă firimiturile de perie trăiesc în medie până la 15-20 de ani, atunci cacatoasele pot trăi până la 70 de ani.

Macaw

 • estul Panama;
 • Peru;
 • Brazilia;
 • Bolivia;
 • Paraguay;
 • estul Chile;
 • insulele din Caraibe.
Macaw în sălbăticieÎn funcție de specie, preferă diferite zone:
 • zone umede;
 • junglă.

Păsările macaw își aranjează cuiburile în golurile copacilor, extinzându-le cu ajutorul ciocului la dimensiunea necesară. Majoritatea speciilor se așează în locul lor preferat în turme întregi, dar există indivizi care preferă să trăiască în perechi.

Important! Astăzi, macaws sunt amenințate cu dispariția din cauza dezvoltării active a pădurilor tropicale de către oameni, precum și a vânătorii active pentru ei de dragul unui penaj strălucitor și frumos, prin urmare, pepiniere sunt deschise în multe țări pentru a păstra populația Macaw. De exemplu, o astfel de rezervație naturală există în Mexic. Angajații săi hrănesc puii, îi învață cum să trăiască în sălbăticie și apoi să-i elibereze.

Ondulat

Aceste păsări aparent mici și fără apărare trăiesc în condițiile dificile ale continentului australian. Călătoresc în turme pe tot teritoriul său, cu excepția sud-vestului și nord-estului. Pentru reședința lor, acești papagali aleg arbuști mici, iarbă înaltă, păduri de păduri de eucalipt sau maluri stâncoase lângă râuri sau pâraie.Budgerigars în sălbăticieVara, rezervoarele se usucă, iar turmele de păsări încep să migreze în căutarea apei. Sunt deosebit de meticuloși în căutarea unui loc temporar de reședință în timpul perioadei de cuibărit, astfel încât setea și foamea să nu interfereze cu a avea descendenți..

Un alt factor important în existența lor este amenințarea prădătorilor. Prin urmare, budgerigarii trăiesc în turme pentru a se putea apăra..

Știați? Școli pentru predarea papagalilor să vorbească în Australia.

Iubitori

O altă specie de școli de papagali este păsările iubitoare. Aceste mici păsări strălucitoare trăiesc în sud-estul și sud-vestul Africii. Uneori pot fi găsite în Madagascar sau în insulele din apropiere. Aici se stabilesc în pădurile tropicale lângă corpurile de apă..Iubitori în sălbăticieDeși pot fi văzute adesea în apropierea locuinței umane, unde se hrănesc cu culturi sau fructe. Mâncarea preferată a păsărilor de companie este fructele de pădure, fructele sau semințele. Preferă să se miște în liniuțe mici, să urce în copaci cu ajutorul picioarelor și al ciocului puternic. Acești papagali își petrec noaptea chiar pe ramuri și își construiesc cuiburi numai pentru puii de incubație.

Verifică specii de păsări iubitoare.

Jaco

Frumoase Cenușii zgomotoase din natură pot fi găsite în desișuri de mango din Africa Centrală. Anterior, existau turme întregi de aceste păsări frumoase, dar astăzi populația lor este limitată la grupuri mici..Papagal JacoJacques a învățat să mănânce recolte din plantațiile fermierilor locali, motiv pentru care au căzut din favoarea lor. Au început să fie prinși, împușcați, iar populația a început să scadă brusc..

Important! Acest lucru a fost facilitat și de natura cenușilor înșiși: păsările nu zboară bine, mai ales flutură de la ramură la ramură și, odată pe pământ, devin pradă ușoară.

Laurie

Lorichetul multicolor trăiește în zone împădurite:

 • Noua Guinee;
 • Australia;
 • Indonezia;
 • Filipine;
 • Tasmania.

Natura le-a înzestrat cu un penaj strălucitor, datorită căruia se ascund cu ușurință printre frunziș și flori. Lorise se hrănesc cu nectar, sucuri de fructe și fructe de pădure și polen (în special, le place eucaliptul).Lori în sălbăticieLorise se mișcă în principal cu ajutorul ghearelor și ciocului, le place să urce în copaci. Flutură doar ocazional de la ramură la ramură. Își construiesc cuiburile în golurile copacilor, vechi movile de termite, unde încearcă să se ascundă de inamicul lor principal - pitonul copacilor..

afla cum arată papagalii lori și cât trăiesc.

Papagal smarald cu facturi lungi

Reprezentanții familiei de papagali smarald pot fi găsiți în diferite părți ale Americii de Sud:

 • Argentina;
 • Chile;
 • Tierra del Fuego;
 • Insulele Malvinas;
 • Insulele Sandwich de Sud.
Papagal smarald cu facturi lungiAici trăiesc papagalii smarald în desișurile tufișurilor și pădurilor de fag. Locuiesc în grupuri de 15-20 de indivizi, dacă este necesar, se unesc în turme mari pentru a merge în căutare de hrană sau apă.

Kakapo

Papagalii bufniți Kakapo trăiesc astăzi pe două insule din Noua Zeelandă - Little Barrier și Codfish. Potrivit ornitologilor, nu mai mult de 100 de indivizi din această specie rămân în sălbăticie. Autoritățile din Noua Zeelandă lucrează activ pentru salvarea acestor păsări, așa că încearcă să-și reînvie populația în captivitate..

Important! Datorită apariției oamenilor pe aceste meleaguri, zona kakapo s-a schimbat, ceea ce a provocat o scădere a numărului lor.

Kea

Papagalii Kea sunt păsări foarte neobișnuite. Singurii papagali, trăiesc la o altitudine de peste 1600 de metri deasupra nivelului mării. Le puteți întâlni în munții din Insula de Sud a Noii Zeelande. Kea este obișnuit în condiții dure: nu se tem de ceață sau zăpadă..Papagal Kea în sălbăticiePăsările își aranjează cuiburile în crăpăturile de stâncă folosind mușchi și iarbă. În ceea ce privește nutriția lor, acestea sunt păsări omnivore: mănâncă atât fructe, cât și nectar de flori, precum și insecte și viermi. Localnicii și turiștii nu prea iubesc kea.

După apariția omului în aceste părți, păsările s-au adaptat mai întâi la ciocănirea carcaselor de oi moarte, apoi au început să atace cei vii. Nu s-a stabilit încă cu siguranță dacă kea poate ucide un animal cu ciocul, dar îi poate răni grav..

Probabil că veți fi interesat să aflați mai multe despre papagali kea.

O astfel de prădare aproape le-a costat felul de existență: oamenii au început să extermine activ păsările, încercând să-și protejeze turmele. Kea este, de asemenea, o pacoste pentru turiști. Aceste păsări nu se tem de oameni; zboară cu plăcere pe teritoriul campingurilor turistice și al parcărilor..Papagal keaDar oamenii nu sunt mulțumiți de un astfel de cartier, deoarece papagalii pătează mașinile, lucrurile, deteriorează țesăturile și corturile. Este foarte dificil să întâlnești astăzi papagalii în habitatul lor natural..

Știați? Papagalii au fost îmblânziți de om în urmă cu mai bine de 3 mii de ani.
Populațiile lor supraviețuiesc cel mai bine în sălbăticia pădurilor tropicale, mangrove sau pe insule îndepărtate, departe de civilizație..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Unde trăiesc papagalii în sălbăticie