Incubarea ouălor de curcan acasă

Ce ouă sunt incubateCreșterea curcanilor acasă este considerată o afacere profitabilă, deoarece aceste păsări sunt capabile să câștige rapid în greutate, care poate ajunge la 27 kg. Având în vedere costurile asociate achiziționării de furaje, creșterea unui curcan este o afacere profitabilă. Dacă abordați corect această problemă, atunci costurile de creștere a curcanilor vor fi mult mai mici decât la creșterea puilor și va fi mult mai multă carne la ieșire..

Pentru a crește pui, puteți achiziționa un incubator de ouă, care vă va permite să obțineți descendenți pe tot parcursul anului. Să aruncăm o privire mai atentă asupra modului de a incuba corect ouăle de curcan acasă.

Caracteristici ale incubației ouălor de curcan

Curcanii au un instinct bine conservat pentru incubarea ouălor, dar datorită faptului că femelele grele le zdrobesc adesea, fermierii cumpără incubatoare în acest scop. Pentru a crește descendenți sănătoși, trebuie respectat regimul de incubație, și anume:

 • temperatura aerului în interiorul structurii;
 • umiditatea și organizarea schimbului de aer;
 • frecvența de întoarcere a ouălor, pulverizarea, răcirea;
 • etape de incubație.

Particularitatea incubației ouălor de curcan constă în faptul că acestea trebuie să fie întoarse în mod constant în mod corect și în timp util. Acest lucru ar trebui făcut destul de des, deoarece afectează în mod direct rata de eclozare..

În plus, modul de păstrare a păsărilor, ale căror ouă vor fi apoi utilizate pentru reproducere, are și propriile sale caracteristici. Curcanii sunt păstrați separat de curcani, iar femelele sunt permise masculilor numai în scopul fertilizării. După 6 ore se separă din nou.

Ouăle trebuie colectate numai atunci când femela le-a depus în cantitate de 15 bucăți, astfel încât să nu aibă timp să dezvolte instinctul de clocire. Curcii de incubație sunt permise la vârsta de 8 luni.

Cum se aleg ouăle potrivite pentru incubație?

Cum se aleg ouăle pentru incubațiePentru incubator, trebuie să selectați ouăle care au excepțional de mărime medie. Exemplarele foarte mari sau prea mici au o rată de eclozare scăzută și o creștere tânără slabă. Învelișul trebuie să fie liber de orice deteriorare, rugozitate, acumulare.

Ouăle de calitate sunt albe sau bej deschis, cu o ușoară nuanță maroniu. Pigmentarea nu este palidă, dar nici foarte strălucitoare. Cazurile cu pete albastru-verzui nu sunt potrivite pentru incubație. Forma ouălor trebuie să fie corectă, iar produsele prea alungite și sferice sunt considerate căsătorie..

Calitățile interne ale ouălor sunt determinate folosind vizualizarea prin ovoscop. Acestea trebuie să îndeplinească următoarele criterii:

 • există un gălbenuș;
 • proteina este transparentă;
 • fără camere de aer suplimentare;
 • gălbenușul este indistinct;
 • este plasat în centru și se mișcă încet la rotire.

Dacă produsul nu îndeplinește cel puțin unul dintre aceste criterii, atunci este respins, deoarece nu va funcționa din el acasă..

Depozitarea și manipularea ouălor înainte de introducerea în dispozitiv

Cum se depun ouăleSpecimenele selectate pentru incubație, trebuie depozitat într-un loc uscat, unde lumina directă a soarelui nu trebuie să cadă. Ar trebui așezate cu capătul ascuțit în jos. Temperatura camerei trebuie să fie de 12 grade, iar umiditatea aerului să nu depășească 80%. Nu le depozitați la frigider. Ouăle trebuie păstrate timp de cel mult 10 zile înainte de a le introduce în incubator. Cu cât se află mai mult, cu atât va fi mai mică capacitatea de ambașare a ambreiajului. Acestea trebuie întoarse la fiecare 4 zile, deoarece aceasta afectează formarea corectă a embrionului..

Înainte de a plasa ambreiajul în incubator, este necesar să dezinfectați atât ouăle în sine, cât și dispozitivul pentru acestea. Acest lucru va proteja puii de curcan de infecții în viitor. Pentru a face acest lucru, utilizați mijloace precum Glutex, Virotsid, Ecocid etc. Aceleași calități sunt posedate și de soluțiile care pot fi preparate independent de peroxidul de hidrogen sau permanganatul de potasiu..

Ouăle din aceste soluții nu pot fi spălate, și se recomandă prelucrarea lor cu un șervețel înmuiat în soluție. Acestea ar trebui să se usuce în mod natural, deoarece dacă le ștergeți cu un prosop uscat, puteți deteriora carcasa de protecție de pe coajă..

Regulile incubatorului

Incubația ouălor de curcan începe cu punerea lor în incubator și trebuie încălzite la temperatura camerei. Încărcarea în dispozitiv poate fi verticală și orizontală. Cu metoda orizontală, produsele de curcan sunt așezate pe o grilă, asigurați-vă că marcați partea superioară cu un marker, astfel încât să nu se confunde la răsturnare. Când sunt așezate vertical, ouăle sunt plasate în tăvi la un unghi de 45 de grade, cu capătul ascuțit în jos.

Destul de des, incubatoarele cu încărcare orizontală nu au un mecanism automat de rotație a tăvii, ca urmare a acestuia fermierii o fac manual. Dispozitivele verticale sunt de obicei echipate cu rotație automată. Deoarece incubarea ouălor de curcan depinde în mod direct de rotație, acest lucru trebuie făcut întotdeauna în timp util..

Pentru prima dată, rotirea ambreiajului se efectuează după 12 ore în incubator. În viitor, această procedură trebuie efectuată la fiecare 3 ore până la 24 de zile de incubare inclusiv. Numărul de ture pe zi este de 8 - 12 ori. Pentru a evita supraîncălzirea și menținerea umidității la nivelul adecvat, zidăria trebuie pulverizată periodic.

Regimul de temperatură

Temperatura în dispozitiv în primele trei zile ar trebui să fie 38 de grade. După aceea, ar trebui menținut la 37 - 38 de grade. Începând cu a zecea zi, se recomandă ventilarea incubatorului de două ori pe zi - dimineața și seara, iar din a cincisprezecea zi acest lucru trebuie făcut de trei ori pe zi. În zilele 26 - 27, puii de curcan sunt ecloziți într-un incubator acasă la o temperatură a aerului de 37 de grade.

Umiditate

Incubarea ouălor de curcanÎn primele trei zile, umiditatea dispozitivului de incubare a curcanului este de 60 - 65%, iar în următoarele zece zile ar trebui redusă la 40 - 45%. Începând cu a cincisprezecea zi, acesta este din nou crescut la 60%. Când puii încep să clocească, umiditatea trebuie crescută la 65 - 70%, iar la acest nivel ar trebui menținută pe întreaga perioadă de eclozare. Dacă umiditatea este prea mică, cochilia se va usca foarte mult, ceea ce face dificilă ieșirea puilor de sub ea..

Etape de incubație

Incubația puilor are loc sub supravegherea constantă a fermierului și este însoțit de transiluminarea regulată a zidăriei prin ovoscop. În a opta zi, se încheie prima etapă a incubației, ca urmare a căreia se poate distinge un sistem circulator bine dezvoltat în embrion. Embrionul în sine nu poate fi văzut clar, deoarece este încă complet în gălbenuș. Dacă, atunci când este translucid, o pată întunecată este vizibilă în interior, înseamnă că embrionul a murit.

A doua oară transiluminarea se face în ziua 13. În acest caz, este deja posibil să se distingă o schiță clară a embrionului, precum și o rețea foarte clară de nave. Dacă embrionul a murit, atunci vasele sale sunt atrofiate și sângele nu este observat în ele.

Până în a 26-a zi, embrionul ocupă deja tot spațiul din ou. Camera de aer este mare. Puiul începe să se miște și se pregătește să clocească. Dacă nu există mișcare, atunci puiul este mort..

Concluzia curcanilor

Perioada de incubație durează 27 de zile. În zilele 25 și 26 se observă prima mușcătură a cochiliei. Până în a 27-a zi, eclozarea activă a curcanilor începe în incubatorul de acasă și durează în medie 6 - 8 ore.

Nu deschideți dispozitivul prea des pentru a verifica cum merge retragerea. Acest lucru poate provoca hipotermie atunci când puii sunt încă umezi. Cu siguranță trebuie să se usuce în incubator și abia atunci pot fi îndepărtate. Dacă trapa a durat mai mult de 8 ore, atunci este mai bine să efectuați crestătura de două ori, luând mai întâi cea mai mare parte a puilor și apoi - cele întârziate.

Greșeli tipice

Fermierii începători pot face următoarele greșeli atunci când cresc păsări de curcan într-un incubator:

 • Incubarea ouălor de curcanSe supraîncălzesc ambreiajul, ceea ce duce la moartea puilor sau sunt eclozați cu deformări. Clocirea începe mult mai devreme și se întâmplă inegal.
 • Zidăria este supraîncălzită. Embrionii care au supraviețuit până la sfârșitul perioadei de incubație încep să clocească mult mai târziu decât termenul. Puii au picioare slabe, practic nu se mișcă, puful lor este murdar și neuniform și există umflături pe gât și cap.
 • Umiditate scăzută. Acest lucru ajută la reducerea greutății ouălor și puii încep să clocească prea devreme. Coaja se întărește și iese de sub ea cu mare dificultate, iar puii înșiși sunt foarte uscați.
 • Umiditate crescută. Rezultă eclozare târzie. Puful puilor este murdar și lipit unul de celălalt. Multe păsări de curcan nu pot ieși, deoarece se îneacă în lichid amniotic.
 • Lipsa frecvenței de strunjire a zidăriei. În acest caz, embrionul se usucă la cochilie și fie moare, fie curcanii eclozează cu deformări..

Astfel, eclozionarea puilor de curcan într-un incubator este un proces foarte interesant și nu prea laborios, dar necesită o anumită experiență. Principalul lucru este să respectați regimurile de incubație necesare. Numai în acest caz, puteți scoate urmași sănătoși de curci, care vă vor încânta cu o creștere rapidă în greutate..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Incubarea ouălor de curcan acasă