Toate elementele esențiale despre puii de papagal

Pui de budgerigarDacă ați adoptat budgerigars în scopul creșterii acestor păsări, trebuie să fiți gata să vă ajutați animalele de companie într-un moment crucial pentru ele. Desigur, păsările în sine își hrănesc puii, dar există momente în care bebelușii nu pot supraviețui fără intervenția umană. În plus, trebuie să creați condiții favorabile în care femela să poată depune ouă și să clocească ouă..

Cum depun ouă papagalii

Puteți împerechea muguri de la vârsta de 1–1,5 ani. Pentru a „începe” instinctul de reproducere, într-o cușcă cu papagali, trebuie să spânzurați o casă sau un cuib căptușit cu paie sau rumeguș. Femela va continua în mod independent aranjamentul cuibului.

Când se termină, vor începe jocurile de împerechere, la finalizarea cărora va avea loc împerecherea. În medie, trec 2-3 săptămâni după instalarea cuibului și înainte ca primul ou să apară în el. O femelă gata să depună un ou va fi imediat vizibilă. Abdomenul inferior este rotunjit, iar coada i se zvâcnește la timp cu respirația..

Important! Uneori, din cauza lipsei de experiență, femela poate depune un ou în afara cuibului. În acest caz, trebuie să îl puneți cu atenție în cuib..
Frecvența depunerii ouălor este de o zi sau două. Când al doilea ou apare în cuib, femela începe să-l incubeze. Un ambreiaj poate conține 5-7 ouă, uneori până la 12.

Video: burgerigari care depun ouă

Câte zile și cum eclozează puii de papagal

La 19 zile de la apariția primului ou în ambreiaj, un pui iese din el. Fiecare bebeluș ulterior se va naște în același interval cu care au fost depuse ouăle. Umiditatea aerului contribuie la apariția rapidă a puilor - ar trebui să fie de 60-65%.

Pentru ca puiul să se nască, trebuie să rupă coaja. Dinte de ou îl ajută în asta. Dar bebelușul poate sparge coaja numai dacă are suficientă putere și sănătate..

Vă sfătuim să citiți despre, cum să crească muguri, și, de asemenea, aflați ce determină și cum să extindă viața mugurilor acasă.

Dacă puiul se străduiește să arate că este gata să clocească, dar nu are puterea de a distruge coaja tare, mama îi vine în ajutor. Ea străpunge cochilia cu ciocul, ajutând astfel copilul să iasă din ea. Papagalul mamă mănâncă rămășițele cochiliei pentru a umple rezervele de calciu.

Dacă aerul din cuib nu era suficient de umed, atunci filmul de sub coajă poate înveli puiul. În acest caz, doar o femeie îl poate ajuta..Puii de papagal

Cum arată puii nou-născuți

Puii nou-născuți nu sunt deloc atrăgători. Sunt complet goi, cu un cap disproporționat de mare și un gât lung, orbi și surzi. Greutatea lor este de aproximativ un gram. Bebelușii capătă capacitatea de a vedea în decurs de o săptămână.

De asemenea, în această săptămână au puf, după culoarea căruia se poate judeca culoarea viitoare a păsării: lumina înseamnă că penele vor fi deschise, în timp ce griul indică culoarea normală a penelor.Pui de budgerigar

Dezvoltarea puiului de papagal

Dezvoltarea puiului pe zi:

Vârstă Schimbări
6 zile dintele de ou cade
Ziua 7 ridica capul
7-9 zile ochii deschisi, incearca sa stai
10 zile încercând să-și concentreze ochii
14-15 zile puful se întinde, apar pene pe cap și aripi
Ziua 20 poți stabili culoarea viitoare a puiului și sexul
24-26 zile câștigați greutatea maximă, penele acoperă complet corpul
Ziua 30 pline, dar aripile și coada nu sunt încă pe deplin formate
35 de zile arată ca adulți, dar mișcările sunt încă incerte
40 de zile încercând să decoleze

Creștere în greutate:

Ziua vieții Greutate în grame
normal standard
naștere unu 1.5
unu 2 3
3 5 6
6 zece unsprezece
nouă 17 douăzeci
15 31 45
douăzeci 39 52
24 42 57
treizeci 40 45

Ce să hrănești

Papagalii nou-născuți sunt pe deplin îngrijiți de părinți, dar proprietarul trebuie să fie, de asemenea, gata să-i ajute în momentele dificile..

Vă recomandăm să citiți despre, cum să hrănești mugurii acasă.

Hrănirea naturală

Acțiuni feminine

Indiferent de câți pui s-au născut și de vârsta lor, femela îi monitorizează îndeaproape și îi îngrijește pe fiecare. Nu pot supraviețui fără grija ei. Mama începe să hrănească bebelușii cu lapte de gușă, constând din secreții mucoase și bucăți de alimente digerate care conțin proteine, vitamine și minerale.

Video: femela hrănește puii Pentru ca laptele să conțină toate elementele necesare, femeia trebuie administrată în plus față de alimente:

 • ou fiert,
 • verdeaţă,
 • legume,
 • mei încolțit,
 • ovăz.

Trei sau patru zile mai târziu, laptele este deja diluat cu boabe aproape digerate, pe care femela le acumulează în gușă. Cu cât bebelușul este mai mare, cu atât devine mai multă hrană digerată și cu atât mai puțin lapte de gușă.

Acțiuni masculine

Tatăl familiei are grijă de femeie, care este întotdeauna lângă copii și este absentă doar o scurtă perioadă de timp dimineața și seara pentru a goli intestinele.

Știați? Primii care au îmblânzit pericolii au fost condamnații care s-au stabilit în Australia.
Dacă femela nu poate acumula suficient cereale, și masculul începe să se aprovizioneze. Când bebelușii cresc și încep să părăsească cuibul, aceștia sunt preluați de tată. Între timp, mama se pregătește să depună ouă..Budgerigar cu pui

Cum să hrănești singur un pui de papagal

În astfel de cazuri, trebuie să se recurgă la hrănirea artificială:

 • femela a părăsit cuibul definitiv;
 • părinții sunt agresivi față de nou-născuți;
 • puii trebuie izolați de un frate bolnav;
 • puiul refuză să mănânce sau nu știe cum să o facă;
 • părinții sunt morți sau bolnavi;
 • părinții nu pot hrăni singuri puii;
 • femela intenționează să depună ouă din nou, dar bebelușii nu au părăsit încă cuibul.

Pentru a înțelege când este necesar să veniți în ajutor, trebuie să monitorizați în mod regulat activitatea vitală din cuib. Dacă găsiți o problemă, încercați să puneți bebelușii într-o altă pereche, dacă există, sau dați-i unui bărbat.Hrănind puiul de papagalDacă măsurile luate nu au adus rezultatul dorit, trebuie să acționați rapid:

 1. Luați o cutie de carton și tapetați-o cu catifea sau rumeguș.
 2. Puneți nou-născuți în ea.
 3. Pregătiți ustensilele de hrănire. Veți avea nevoie de o seringă pentru cinci cuburi fără ac și un tub moale cu diametrul de 2,5 mm. Procesați marginile paiului astfel încât să nu fie ascuțite..
 4. Începeți să vă hrăniți. În timpul zilei, bebelușii sunt hrăniți la fiecare două ore, noaptea - la fiecare 4.
 5. Cu ajutorul dispozitivului descris, puii sunt hrăniți până la 20 de zile. Apoi treceți la alimentarea cu lingură și 4 mese pe zi.
  Important! Dacă puii îi este foame, va țipa disperat. Prin urmare, urmăriți-i cu atenție și, dacă este necesar, rupeți regimul.
 6. Din 30-35 de zile de viață, păsările sunt hrănite cu cereale de trei ori pe zi.
Video: cum să hrănești puii de papagal

Ce fel de îngrijire este necesară

Principalul lucru care ți se cere în îngrijirea copiilor este controlul greutății. Mugurii nou-născuți cântăresc 1 gram, iar în primele două zile există o creștere intensă în greutate. În medie, în această perioadă, crește cu 200%. La 23-24 de zile de viață, puii cresc în greutate maximă. Apoi scade treptat, pe măsură ce copiii se mișcă activ..

Din ziua 35, animalele tinere încep să zboare din cuib. După ce s-au încălzit puțin, puii se întorc. Rămân în cuib cu părinții încă două săptămâni. Apoi, trebuie să fie transplantate într-o cușcă mare separată, unde își vor perfecționa abilitățile de zbor..

Când puii au părăsit cuibul, ar trebui să fie inspectat pentru a vedea dacă s-a făcut un nou ambreiaj. Dacă conține ouă pătate cu excremente, acestea trebuie șterse cu atenție și puse la loc..

Cum se află sexul

Determinarea sexului animalelor tinere este posibilă numai la 3-4 săptămâni din viața lor. Pentru a distinge un bărbat de o femelă, este necesar să examinați cu atenție culoarea cerii (creșterea de deasupra la baza ciocului) a fiecărui individ. Trebuie să petreceți câteva zile în acest sens, deoarece la o vârstă fragedă ceara își schimbă adesea culoarea în timpul zilei.Determinarea sexului și a vârstei periculilor

Pentru o persoană de sex feminin, următoarele caracteristici ale cerii sunt caracteristice:

 • culori: nuanțe de roz, violet deschis, albastru;
 • este colorat inegal - există cercuri luminoase pronunțate în jurul nărilor, aproape albe, fără nicio nuanță;
 • atât băieții, cât și fetele pot avea un cioc purpuriu, dar femelele vor avea o ceară albastră;
 • masculul poate avea și culori de ceară roz, atunci trebuie să te uiți la uniformitatea culorii.
Verifică cele mai comune culori de papagal ondulat, și învățați trăsăturile de cântat ale prietenilor.

Pentru un bărbat:

 • ceara în tonuri de liliac, violet, roz;
 • culoare uniformă;
 • pot exista cercuri în jurul nărilor, dar cu o nuanță albastră;
 • dacă ciocul este purpuriu, atunci ciocul va fi colorat în roz.

Video: cum să determinați sexul unui perrucă

Cum să îmblânzești un pui

Este recomandabil să începeți să îmblânziți puiul la vârsta la care părăsește singur cuibul. Dacă începi să-l ridici mai devreme, poate fi stresant pentru el și părinții săi. După ce ai depus tânărul într-o cușcă spațioasă, începe să-l obișnuiești cu prezența ta.

Vă recomandăm să citiți despre, ce trebuie făcut dacă un animal de companie cu pene se teme de proprietarul său.

La început, fii la cușcă numai atunci când adaugi mâncare și schimbi apa. Dacă papagalul în prezența ta mănâncă calm, bea, sugerează un marafet, apoi treci la etapa următoare. Vorbind cu afecțiune cu animalul de companie, întindeți o delicatese prin gratii.

După un timp, treceți deliciul în palma mâinii prin ușă. Tot timpul trebuie să vorbești cu amabilitate și să nu faci mișcări bruște. Apoi, încercați să scoateți alimentatorul pe timp de noapte și să oferiți mâncare în palma mâine dimineața. Încercați să vă jucați cu jucăriile preferate ale animalului dvs. de companie în timp ce vă hrăniți. Acest lucru va arăta că mâinile tale nu reprezintă o amenințare pentru el..Budgerigar îmblânzit

De ce mor puii de papagal

Papagalii, chiar și cei născuți din părinți sănătoși, pot muri brusc.

Știați? Locuitorii indigeni din Australia au numit ondulat papagali "bedgerigas" - "comestibili".
Motive posibile:
 • lipsă de hrană;
 • femela nu are mare grijă de descendenți (nu se hrănește și apoi o abandonează cu totul);
 • femela se hrănește bine, dar nu încălzește suficient bebelușii;
 • unul dintre papagali poate ucide puiul după ce apar sau înainte de a părăsi cuibul;
 • femela este gata să creeze un nou ambreiaj și atacă bebelușii;
 • femela este lipsită de experiență și a zdrobit accidental nou-născutul.
Puii de papagalDupă cum puteți vedea, nu este foarte dificil să crească muguri. De fapt, toată grija pentru pui cade pe umerii părinților lor - proprietarul trebuie să creeze condiții confortabile pentru păstrarea și furnizarea animalelor de companie cu alimente sănătoase și variate..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Toate elementele esențiale despre puii de papagal