Totul despre cele mai sociabile păsări de curte - papagalii cockatiel

Sociabil, prietenos și iubit de mulți papagali Corella, sau așa cum se numește și - Nimfa. Ce este el, care este personajul său, cum poate și trebuie să fie îngrijit și de ce este atât de iubit?

Aspect

Papagalul Corella este de mărime medie, puțin mai mic decât un porumbel. Lungimea corpului este de 30-35 cm, dintre care 15 sunt coadă, ușor ascuțite. Greutatea unui adult este de obicei de la 90 la 105 grame. Oul este alb. Creasta mare proeminentă și forma cozii sunt „cartea de vizită” a acestei specii de papagali. Le place să-și scalde penele în apă și praf.

Femelele și masculii diferă prin culoare. Penele masculului sunt gri, capul este galben, ciocul este gri sau alb. Aripile sunt negre sau gri închis, cu o nuanță albăstruie. Obrajii cu pete portocalii sau roșii. Ciocul este scurt, puternic, lat la bază cu nări pronunțate. Lutinos au o nuanță de lumină interesantă care trebuie îngrijită - faceți baie la timp.

Femelele sunt în mare parte de culoare gri. Partea inferioară a corpului este maroniu, iar petele de pe obraji sunt maro deschis. Pe partea interioară a aripilor, există pete galbene pal. Există dungi galbene pe marginea exterioară a penelor cozii.

Puii sunt de obicei colorate la fel ca femelele. Când ajung la vârsta unui adult, după aproximativ un an, culoarea penajului începe să se potrivească cu sexul. Cu o îngrijire bună, potrivit proprietarilor, reproducerea acasă este excelentă..

Cele mai comune culori

Din anumite motive, culoarea scorțișoarei se formează prin amestecarea enzimelor negre (melanină) și maro (feomelanină). Prezența unei culori de această culoare este asociată cu tulburări în procesele biochimice ale corpului. Culoarea maro deschis poate apărea doar în locul gri. Capul este viu colorat, cu ciocul gri.
Papagalul negru Corella este un individ negru-cenușiu cu un sân intens negru. Există pete albe pe aripi ca în fotografie. Petele portocalii sunt vizibile pe partea stângă și dreaptă a capului, uneori cu stropi negri. Tot cu ciocul gri.
 
Albinosii au ochii roșii, pe un fundal de penaj complet alb. Această caracteristică se manifestă în absența completă a oricărui pigment. Uneori pot exista subtonuri ușor cremoase. Capul și creasta sunt de culoare galben pal, cu ciocul alb. Iar petele de pe cap corespund unui anumit sex al individului. Băiatul este de obicei mai alb decât femela. Pete gălbui pe aripi, la coadă întâlnite la femelele albinoase, asemănătoare cu marmura.
Lutino - după descriere, sunt foarte asemănătoare cu albinii, dar culoarea penei este galbenă cu dungi albe pe aripi, iar obrajii sunt portocalii. Lutino are și ochi roșii.
Alb - au ochi negri și cioc alb. Această subspecie a fost formată prin încrucișarea masculilor cenușii cu femelele albe. Păsările au un strat galben intens. Coada masculului are două pene albe, lungi, coada inferioară este mai deschisă. La femelă, culoarea penelor de sub coadă are un model de marmură limpede, iar coada în sine este galbenă.
Shaki - cu pene gri, cu pete albe neuniforme pe ele. Sunt valoroase acele păsări în care culorile alb și gri sunt în cantități egale, iar petele sunt simetrice și clare. Acest tip de pasăre este cel mai reușit pentru obținerea de noi subspecii. Au obrajii portocalii ca lutino..
 Arlechinul este un tip de Shek. Un individ cu aripi gri, cap galben și smoc, aceleași obraji portocalii ca la lutino. Orice altceva este alb
 Gri deschis - rezultatul traversării nimfelor cu ochi negri de culori albe și gri. Mult mai ușor decât un individ obișnuit gri. Restul caracteristicilor rămân aceleași.
 Aripi albe este un papagal gri deschis, cu pene de zbor, pe ale cărui aripi sunt albe. Restul semnelor nimfei cenușii sunt păstrate.
 Perla cenușie este rezultatul traversării unei păsări de subspecii de culoare galben închis și maro. Marginea penei este întunecată, mijlocul este alb. Uneori se formează indivizi de culoare galbenă cu un amestec de scorțișoară. Saturația culorii gri poate fi diferită.
 Papagalul cu aripi negre este de culoare gri deschis, spatele, aripile, coada sunt mai întunecate. Ciocul este, de asemenea, de obicei gri. Ambele sexe sunt de aceeași culoare și au pete albicioase clare pe aripi..

Reproducere

În primul rând, pentru ca reproducerea lui Corell să aibă succes, se construiește o casă de cuibărit. Dimensiunile variază de la 200 x 200 x 380 mm la 300 x 300 x 350 mm. Este mai bine să nu faceți o cutie mare, oul sau puiul din ea se pot pierde și îngheța. Deși Corellas se reproduce bine în captivitate, acest proces nu este simplu și fără o pregătire specială a animalului de companie, procentul pe care pasărea îl va depune și va ecloza ouă este mic.

Pentru reproducere, trebuie să alegeți păsări care nu sunt subțiri și nu sunt foarte bine hrănite. Este mai bine dacă femela are aproximativ doi ani, iar partenerul are un an și jumătate.

Dacă femela este mai tânără, nu va rezista încărcăturii și va muri. Și masculii de până la un an și jumătate nu sunt responsabili și nu își vor îndeplini obligațiile de încălzire a ouălor și hrănirea descendenților. Acest lucru poate pune în pericol întregul proces. Femela va trebui să aibă grijă de ouă, va fi foarte epuizată și poate cădea, de asemenea.

În natură, semnalul pentru începutul reproducerii Corells este durata orelor de zi. Pentru ca femela să poarte descendenții, în termen de 5-6 săptămâni, este necesar să se mărească treptat durata iluminării, adăugând 8-10 minute pe zi, ajungând treptat la 16-18 ore de lumină naturală. Dacă pregătirea pentru reproducere are loc iarna sau toamna, merită să folosiți iluminatul..

Pentru a stimula funcția de reproducere, dieta trebuie să fie echilibrată în mod corespunzător cu alimente proteice și vegetale, precum și cu deliciile preferate. Dacă masculul începe să cânte des și intens, înseamnă că este copt pentru fertilizare. Când femela a depus primul ou, masculul va sta pe ouă și va începe procesul de eclozare. De obicei, există 3-5 ouă într-o ambreiaj, dar în condiții favorabile au existat cazuri când o pasăre poate depune 7-8 ouă. Puii eclozează după 22 de zile.

Ingrijirea casei

Papagalul crestat nu este capricios. Conținutul nu este complicat, dar, ca orice creatură vie, necesită atenție și îngrijire. Conform recenziilor, animalele de companie tolerează să trăiască bine în cuști. Este mai bine dacă are 1,5 metri pătrați. Poate fi echipat cu scări, stâlpi din ramuri naturale ale copacilor, ideal un fel de fruct.

Un băutor, un alimentator, o baie sunt, de asemenea, necesare. Îngrijirea se bazează pe hrănirea constantă, curățenia, îngrijirea sănătății, scăldatul.

Cockatiels într-o cușcă

În primele zile ale casei, oaspetele înaripat nu ar trebui să fie deranjat încă o dată. Trebuie să lași pasărea să se obișnuiască cu ea. Apoi, puteți începe încet să vorbiți, fără mișcări bruște pentru a vă apropia de cușcă, astfel încât acesta să se obișnuiască cu vocea și cu proprietarul. Pasărea este foarte prietenoasă și ar trebui să înceapă rapid să arate interes și comunicare.

Papagal lutino australian, una dintre cele mai colocviale specii. Din anumite motive, el este mai bun în a imita nu numai vocile, ci și sunetele mecanice. De exemplu, scârțâie, răsună, bate ca un ciocan sau bate din palme. Reproduce orice vrea.

Dieta

Păsările nu sunt exigente pentru hrană, mănâncă o mulțime de lucruri. Corell este hrănit în principal cu amestecuri de cereale. Tratamentul lor preferat:

  • porumb;
  • semințe de floarea soarelui (neprăjite);
  • ovăz;
  • viol;
  • furci;
  • semințe de in;
  • susan;
  • grâu;
  • mei.

Nu uitați de hrana cu proteine, cel puțin o dată pe săptămână. Un tratament preferat sunt viermii de masă. Ar fi frumos să te obișnuiești cu legumele și fructele. Conform recenziilor, categoric, este interzisă hrănirea păsării cu delicii de pe masă. Ceea ce mănâncă o persoană va afecta numai pasărea, astfel încât hrănirea lui Corell ar trebui să fie echilibrată.

Baie

Scăldatul este foarte important în timpul procesului de îngrijire. Pasărea va înota cu plăcere însăși, aceasta este distracția ei preferată. Puteți da apă într-o baie specială pentru scăldat, nu adânc. Asigurați-vă că nu există curent. Nu folosiți detergenți și nu uscați. În afară de un prosop de hârtie, este mai bine să nu folosiți nimic altceva în îngrijire..

Trebuie să fii atent cu lutino. Îl poți scălda sub robinet. Sau stropirea cu o sticlă de pulverizare este, de asemenea, considerată scăldat. Este absolut interzis să scăldați puii. Din anumite motive, mulți crescători preferă Corella. Pasărea se va contopi rapid în mediul acasă și, desigur, va ocupa un loc special în casă, va deveni preferata tuturor.

Galerie foto

Solicitarea a returnat un rezultat gol.

Videoclip „Corella scaldă”

Un videoclip amuzant demonstrează cum puteți scălda un papagal.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Totul despre cele mai sociabile păsări de curte - papagalii cockatiel