Cockatoo mare cu creasta galbenă

CacaduCei care se gândesc să cumpere un animal de companie cu pene își pot aminti imediat faimoasa pasăre - papagalul. Există o mare varietate a acestora în natură - diferă prin mărime, aspect, abilități mentale. Aflați ce este un cacatu mare cu crestă galbenă, care poate fi un bun tovarăș de mai mulți ani.

Cacatul mare cu crestă galbenă: o scurtă descriere

Există 21 de specii din familia cacatuilor în natură, dar nu toți acești papagali pot trăi în captivitate. Unul dintre reprezentanții familiei papagalilor este cacatul mare cu creasta galbenă, care se adaptează perfect și se simte bine acasă..Cacadu

Cum arată și cum diferă de mic

Cacatul mare cu crestă galbenă are un cap alb mic și o creastă, constând din pene galbene lungi și înguste. Fundul cozii și penajul aripii are o nuanță galben lămâie, iar gâtul și obrajii sunt ușor galbeni. Pielea de lângă ochi este goală, fără pene, sub formă de inel. Femela diferă de mascul în irisul ochilor: la femelă este de culoare maro-roșcat, la „băiat” este ciocolată. Ciocul și picioarele sunt de culoare gri închis, aproape negre.

Vă recomandăm să vă familiarizați cu alții soiuri de papagali cockatoo.

Diferențe între cacatul mare și cel mic:

 1. Cacatul mare cu crestă galbenă are o lungime a corpului de 48-55 cm, aripi 29-39 cm. Penele care acoperă canalele urechii sunt galbene pal.
 2. Cockatoo mare cu creasta galbenă
 3. Cacatul mic cu crestă galbenă are o lungime a corpului de 33–38 cm, lungimea aripilor de 21–27 cm, iar culoarea penelor de lângă urechi este galben aprins.
 4. Micul cacatus cu creasta galbenă

Când cumpărați, trebuie să acordați atenție penajului - la o pasăre sănătoasă, este netedă și se învecinează cu corpul, iar ciocul nu are fisuri.

Știați? În Australia, au fost găsite rămășițele unui cacat, care astăzi sunt cele mai vechi și datează de acum 24-16 milioane de ani.

Unde și câte vieți

Cacatul mare este comun în Australia, în partea sa de est, precum și în Noua Guinee și Tasmania. Această pasăre este un ficat lung; în condiții naturale trăiește până la 80 de ani. Locuiește pe teritoriul pădurilor, parcurilor, grădinilor, pe terenurile arabile. Preferă savane și câmpuri, întotdeauna cu copaci înalți, situate lângă un rezervor. Papagalii trăiesc în turme de cel mult 30 de indivizi.Cockatoo mare cu creasta galbenăCockatoo este activ dimineața și seara, căutând în permanență mâncare. În zori, zboară spre o gaură de udare, iar în timpul căldurii se ascunde în frunzișul copacilor. Papagalul zboară grozav și urcă bine în copaci. El doarme sus în coroana lor.

Ce mănâncă în sălbăticie

În habitatul său natural, cacatua cu crestă galbenă este în căutare de hrană de cele mai multe ori. Hrana principală este prezentă în copaci, unde papagalii se pot aduna în turme de până la câteva sute de păsări. Mănâncă conuri de pin, fructe, muguri, inflorescențe, fructe de păducel, insecte mici și larvele lor. De asemenea, ciupesc flori, colectează semințe și rădăcini ale diferitelor plante..Mănâncă cacatul în natură

Reproducerea în mediul natural

Sezonul de împerechere și timpul de incubație a descendenților în diferite țări se încadrează în momente diferite:

 1. Australia de Sud - august-ianuarie.
 2. Nordul Australiei - mai-septembrie.
 3. Sudul Noii Guinee - august-noiembrie.
 4. Nordul Noii Guinee - această perioadă durează până în februarie.

O pereche de papagaliÎn timpul curtării, masculul cu smocul ridicat se deplasează spre femelă, clătinând simultan capul în lateral și în sus și în jos. Dacă femeia acceptă curtarea, atunci are loc împerecherea. Papagalii construiesc cuiburi la o înălțime de 3,5 m până la 30 m în golurile copacilor uriași (de preferință eucalipt) care cresc lângă apă. Dacă nu există astfel de copaci în apropiere, păsările construiesc cuiburi în crăpăturile stâncilor, iar ambii viitori părinți sunt implicați în acest proces..

Cockatoo aparține cele mai bune rase de papagali vorbitori.

Femela depune 1-2 ouă cu o coajă albă și o dimensiune de 4,6x3,3 cm, cu un interval de 2-3 zile. Femela stă pe cuib noaptea, iar în timpul zilei ambii părinți fac rânduri. Perioada de incubație durează o lună.

Puii se nasc fără pene și orbi, dar cu urechile deschise.Pui grozav de cacatoa cu crestă galbenăDupă 15 zile, își țin deja capul și dorm așezat, cu capul îngropat în labute. După 2,5 luni, puii pleacă - în primul rând, panele cresc pe cap, aripi și coadă. Pot zbura din cuib la vârsta de 60-70 de zile, dar trăiesc cu părinții timp de un an. Pubertatea începe la vârsta de 3 ani.

Știați? În Australia, cacatul este protejat de o lege care interzice capcana, astfel încât toate păsările vândute în magazine sunt crescute în creșe speciale. Dar dacă cacatoanele dăunează grav câmpurilor agricole, statul dă agricultor permisiunea de a-i împușca.

Conținut de acasă

Cacatul mare cu crestă galbenă este cel mai popular dintre papagalii captivi. Luați în considerare ceea ce are nevoie o pasăre pentru a se simți bine și pentru a-i mulțumi pe stăpâni.Papagal într-o cușcă

Colivie pentru un papagal

Cacatul poate fi păstrat acasă în cuști din metal sau, dacă spațiul permite, în voliere acoperite. Cușca poate fi pătrată, dreptunghiulară sau bombată. Colivie papagalPentru libertatea de mișcare a păsării, dimensiunea acesteia trebuie să fie de cel puțin 100 pe 100 cm cu o înălțime de 170 cm.

afla, care papagali sunt considerați cei mai frumoși.

Cușca ar trebui să conțină:

 1. Casă de dormit, dimensiunile sale sunt de 40x40x100 cm.
 2. Două stinghii de fag, arțar, stejar sau măr, de cel puțin 5 cm grosime. Ar trebui să fie realizate în formă de con, fixate ferm și poziționate astfel încât pasărea, așezată pe ele, să nu atingă vârful cuștii.
 3. Papagal perche
 4. Un alimentator este instalat pentru hrană, iar un băutor este necesar pentru apă, care este atașată la tijele cuștii sau este un recipient greu greu care stă pe podea. Trebuie să le speli în fiecare zi..
 5. Bata de calciu pentru măcinarea ciocului.
 6. Piatra minerala pentru papagali
 7. O încuietoare de încredere pe ușă, pentru că altfel un papagal curios va deschide ușor ușa și va zbura pentru a explora camera.
 8. Mai multe jucării pentru divertisment, de exemplu, un clopot - papagalul poate învăța să-și repete sunetul. Puteți atârna un puzzle format din multe obiecte diferite. Principalul lucru este că jucăriile ar trebui să fie sigure - de preferință din lemn sau fibră de cocos. Jucăriile din plastic trebuie să fie rezistente.

Important! Pentru a nu exista probleme cu sănătatea secției, cușca și conținutul acesteia trebuie curățate și spălate constant. Dezinfectarea completă trebuie efectuată o dată la 7 zile. Pentru a compensa lipsa de lumină solară, trebuie să iradiați zilnic cu o lampă ultravioletă, după ce am discutat timpul pentru a finaliza operația cu medicul veterinar.

Rația de hrănire și apă

Cacatul mare cu crestă galbenă iubește să mănânce și aici este mai bine să hrăniți prea mult decât să nu dați suficientă hrană. Cu o lipsă de hrană și monotonia sa, papagalul începe să manifeste agresivitate - acest lucru se manifestă prin smulgerea penelor. Furajele trebuie să fie proaspete și de bună calitate. Alimentele perisabile rapide trebuie administrate de mai multe ori pe zi și în cantități mici. Ar trebui să beți apă proaspătă curată, înlocuind-o cu apă proaspătă pe măsură ce se murdărește.

Baza dietei este un amestec de mei, hrișcă, semințe de cânepă, nuci și semințe.. Cacatul mănâncă și legume bine:

 • morcov;
 • castraveți,
 • sfeclă;
 • vânătă;
 • leguminoase.
Un pic de rădăcină de păpădie, fenicul și țelină sunt utile.Cacatul care mănâncă mărDin fructe, papagalii mănâncă fericit:
 • zmeura;
 • căpșune;
 • pară;
 • Măr;
 • banană;
 • stafide.

Important! Pentru a obține suficient calciu, este necesar să adăugați coji de ouă în furaj..

Puteți umple proteine ​​și proteine:

 • carne de pui;
 • brânză de vacă;
 • branza tare;
 • iaurt.
Cockatoo este o pasăre foarte inteligentă și vicleană, pretențioasă la componentele de cereale ale amestecului. Ea îl alege pe cel mai gustos și apoi așteaptă noi delicatese. Prin urmare, în următoarea hrănire, trebuie să eliminați ingredientele care sunt consumate imediat, lăsând boabe nu atât de gustoase, dar sănătoase. După ceva timp, pasărea va învăța să mănânce tot ce i se oferă..Cockatoo care mănâncă pepene verde Este strict interzisă hrănirea papagalului:

 • ciocolată;
 • zahăr;
 • lapte;
 • pătrunjel;
 • alimente care conțin cofeină și avocado;
 • alimente prăjite și sărate.

Citiți mai multe despre, ce le place să mănânce papagalii pe lângă mâncarea principală.

Un cacatu mare cu crestă galbenă este hrănit de 1-2 ori pe zi - prima hrănire nu trebuie să fie mai târziu de 6 dimineața. Când achiziționați un cacatou, trebuie să vă amintiți că, cu o grijă bună, o pasăre poate trăi până la 80 de ani și în acest timp se poate transforma într-un membru cu drepturi depline al familiei. Papagalul răspunde bine la antrenament, învață să vorbească ușor și poate deveni un bun prieten pentru tine.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cockatoo mare cu creasta galbenă