Casă de cuib pentru cocoși

CorellaPentru a crește cocoși, este necesară o casă mică în care femela poate depune ouă. În condiții naturale, cocoții fac cuiburi în golurile copacilor, depunând 3-7 ouă într-o ambreiaj. Pentru ca reproducerea să aibă succes, păsările trebuie să poată face cuib..

Ce ar trebui să fie o casă de cuib pentru cocoși

Casa poate fi poziționată vertical sau orizontal. Poate fi realizat din diferite materiale. Necesitatea primului loc de cuibărire poate fi bruscă, astfel încât orice cutie de carton poate deveni aceasta. Însă cartonul nu este convenabil pentru ghearele păsărilor, iar cocoșii se pot ciocni în jurul lui, ceea ce dăunează corpului lor.

Știați? Datorită culorii lor naturale (gri), cocoții sunt invizibili pe fundalul copacilor și arbuștilor.

Proiectarea ar trebui să ia în considerare o serie de nuanțe:

 • prezența unei depresiuni pe fund pentru a limita posibilitatea mișcării accidentale a ouălor;
 • spațiu suficient pentru a găzdui o familie de mai multe păsări cu descendenți și un nou ambreiaj, deoarece femela poate începe să incubeze un nou ambreiaj, suplimentând puietul anterior.
Schema casei de papagaliTipul orizontal al clădirii va fi mai convenabil, deoarece oferă mai mult spațiu pentru animalele de companie. În interiorul casei este împărțit vizual în 2 secțiuni: cea mai îndepărtată de intrare - cu un cuib. Dimensiunea optimă este de 30x30x40 cm. Capacul trebuie să fie neapărat articulat pentru o curățare și dezinfectare ușoară.

Important! Cockatielii se reproduc bine în condiții artificiale, spre deosebire de alte păsări.

Material

Materialul pentru producție poate fi: carton, placaj, scânduri, PAL. Casa din carton este proiectată pentru plasarea rapidă a unei femele cu zidărie și este de unică folosință. O structură de placaj este mai durabilă, dar după spălare și dezinfectare își poate pierde aspectul. Construcția resturilor de scândură va fi cea mai durabilă, dar cea mai grea.Cockatiel papagalPlăcile din fibră nu pot fi utilizate în construcția unei case, deoarece rășinile pe care le conțin afectează negativ sănătatea papagalilor.

Forma și dimensiunile

Dimensiuni tipice:

 • orizontal - 30x30x40 cm;
 • vertical - 25x25x30 cm.
Casă orizontală de papagalCasa poate fi făcută și dintr-un trunchi de copac - o cutie cuib. Diametrul trunchiului trebuie să fie de cel puțin 25 cm, diametrul cuibului interior trebuie să fie de cel puțin 10 cm, iar adâncimea trebuie să fie de 20 cm..

Știați? Cel mai bun material cușcă pentru cockatiels este oțelul inoxidabil. Celulele vopsite sunt considerate dăunătoare animalelor de companie datorită compoziției coloranților utilizați.

Cum să faci un cuib cu propriile mâini

Casa este o clădire extrem de simplă. În centrul său, este o cutie în interiorul căreia ar trebui să fie amplasat un cuib. Atunci când alegeți un material de fabricație, asigurați-vă că țineți cont de faptul că locul de cuibărit ar trebui să mulțumească păsările și să fie convenabil pentru acestea.Papagali în casă

Unelte și materiale

Pentru casă veți avea nevoie de:

 • foaie de placaj grosime 10 mm;
 • Spuma de poliester;
 • șuruburi autofiletante;
 • colțuri pentru fixare;
 • balamale pentru capacul superior;
 • biban (pentru intrarea și interiorul cuibului cu o lungime totală de aproximativ 30 cm);
 • burghiu;
 • burghiu circular.
Materiale pentru casa papagalului

Proces de fabricație

Algoritm de fabricație:

 1. O foaie de placaj este tăiată în 6 bucăți (4 pereți care măsoară 30x40 cm - partea de jos 30x30 cm și un capac 35x35 cm).
 2. O crestătură cu diametrul de 8-9 cm este tăiată într-unul dintre pereți.
 3. Locurile de tăiere trebuie prelucrate cu șmirghel.
 4. O gaură este găurită sub orificiul robinetului pentru bibanul de intrare la 2-3 cm sub gaura robinetului.
 5. Pe capac și perete, punctele de fixare pentru balamale sunt marcate.
 6. Important! Corell nu are voie să se reproducă până la 18 luni. Descendenții părinților neformați vor fi fragili și bolnavi.

 7. Pereții și podeaua sunt fixate cu șuruburi autofiletante.
 8. Pentru a crea un cuib, puteți lua o bucată de plastic subțire din spumă în funcție de dimensiunea fundului (29x29x2 cm), tăiați o adâncitură în formă de con în el cu un diametru de 10 cm pentru viitorul cuib.
 9. Spuma de poliester este plasată pe fund.
 10. Capacul este articulat.
 11. Cârligele sunt atașate de casă, pe care va fi suspendată din cușcă.
 12. Este instalat un biban, a cărui parte exterioară ar trebui să aibă o lungime de aproximativ 10-15 cm, iar partea interioară de 5-10 cm.
 13. O piuliță este instalată sub biban, astfel încât să fie convenabil ca păsările să urce sau să coboare.
 14. Rumegusul este turnat în interior.

Video: cum să faci o casă pentru un papagal cu propriile mâini

Cum să echipezi un cuib

Structura internă a cuibului constă dintr-o adâncitură, care este realizată din spumă. Acest loc convenabil pentru un cuib nu va ține bine ouăle, ci va servi și ca încălzire suplimentară pentru ele..

Aflați dacă puteți da papagali: brânză de vacă, portocale, mandarine, castraveți, banane, pâine.

O crestătură de biban cu o piuliță va oferi o coborâre convenabilă, ascensiune, precum și o imagine de ansamblu asupra lumii înconjurătoare pentru papagalii în creștere.Casă pentru cocoșiRumegușul din cuib ar trebui să fie de fracțiune medie, astfel încât păsările să nu-și rănească labele. Din același motiv, bibanul și intrarea trebuie curățate cu atenție de așchii..

Cușca și zona de cuibărit ar trebui să fie amenajate astfel încât păsările să nu interfereze cu puii de incubație. Un cuib de bricolaj va fi o opțiune mai bună decât o casă comercială, deoarece se potrivește cu mărimea păsărilor și a cuștii.

Totul despre cockatiels vă va fi util: cum să se hrănească corect, modul de determinare a genului, care sunt culorile, cum să ai grijă de pui, și cum să îmblânzești.

Și dacă dimensiunea site-ului dvs. de cuibărire este mai mică decât media, atunci acest lucru nu este înfricoșător, deoarece golurile naturale sunt întotdeauna de dimensiuni mici.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Casă de cuib pentru cocoși