Cum se determină sexul și vârsta unui papagal

Papagali tineriBudgerigars au câștigat mult timp inimile locuitorilor orașului. Aceste animale de companie fără pretenții se simt minunat în apartamentele și casele oamenilor. Chiar și un copil poate avea grijă de ei. Sunt frumos colorate, foarte sociabile și prietenoase și pot fi învățate cu ușurință să vorbească. În plus, respectarea regulilor simple vă permite să le păstrați cu alte animale de companie: există adesea cazuri în care ondulatul nu numai că s-a înțeles, dar chiar și-a împrietenit cu pisicile - dușmanii lor implacabili în habitatul lor natural.

Majoritatea prietenilor vânduti pe piata se nasc si cresc în captivitate. Îndepărtați de natură, se reproduc bine și se simt bine, ceea ce le permite să fie crescuți generație după generație fără mari dificultăți. Acest lucru explică prețul scăzut al acestor animale de companie pe piață: acestea sunt adesea cele mai ieftine păsări vândute în magazinele de animale de companie..

Ce trebuie să știți atunci când cumpărați un papagal

Pentru ca o pasăre să trăiască cu stăpânii ei mulți ani fericiți, există o serie de reguli simple. În primul rând, atunci când cumpărați, trebuie să vă asigurați că este sănătoasă și nu are defecte congenitale. Este nevoie de acordați atenție următoarelor nuanțe.

 1. Determinarea sexului și a vârstei periculilorPene. Ar trebui să fie netede și viu colorate. Nu ar trebui să existe goluri în penajul de pe coadă și aripi, modelul ondulat ar trebui să fie clar. Este deosebit de important să nu existe zone chele pe piept. Astfel de locuri înseamnă, de obicei, că pasărea se afla într-un stres constant, așa că ea și-a smuls pene. Este aproape imposibil să o îndepărtezi de acest obicei prost, deoarece ondulatul are un sistem nervos foarte fragil.
 2. Zona de sub coada papagalului trebuie să fie curată. O pasăre sănătoasă nu are dungi sau excremente uscate. Prezența lor indică boli ale sistemului digestiv..
 3. Starea de spirit este ondulată. El trebuie să fie activ, să se miște în jurul celulei, să comunice cu rudele. Dacă există o mulțime de papagali în jur, dar câteva păsări stau într-un colț, ciufulite, atunci acesta este un semn de boală sau stres. Nu ar trebui să cumperi o astfel de pasăre.
 4. Voskovitsa. Acesta este numele zonei de țesut dens de la baza ciocului, în care se află nările păsărilor. Această parte trebuie să fie netedă, fără creșteri și, în plus, fără zone descuamate. Fără scurgere din nări.

Varsta budgerigar

La fel ca orice animal captiv, budgerigarele sunt cel mai bine cumpărate când sunt tinere. Crescătorii încep să vândă ondulat de la o lună la două luni. În acest moment, penajul lor este aproape complet finalizat, papagalul este gata să zboare și va suporta calm schimbarea peisajului. Este mai bine să determinați vârsta perrușorului prin câteva semne simple:

 • ochii păsării tinere sunt complet negri. Dacă există o zonă ușoară sau o zonă fără pene în jurul pupilei, atunci aceasta este o pasăre adultă..
 • un model ondulat pestriț pe cap indică faptul că are mai puțin de patru luni;
 • dacă ciocul are o culoare închisă, atunci acest papagal este încă aproape un cuib. Ia o nuanță mai deschisă la vârsta de aproximativ 6 săptămâni.

Pentru a nu vă înșela atunci când alegeți un nou prieten, este mai bine să faceți fotografii cu papagali tineri și bătrâni. Având un exemplu bun în fața dvs., va fi mult mai ușor să comunicați cu vânzătorul și să determinați vârsta păsării..

Vă rugăm să rețineți că aceste reguli nu se aplică. pentru colorarea albă (albinoasă) sau galbenă (lutino) papagali ondulati. Dacă trebuie să cumpărați acești papagali, este mai bine să contactați pepinieră direct.

Sexul budgerigar

Băieții și fetele Budgerigar au mici diferențe în păstrarea casei. Practic, diferența se reduce la ușurința de a stăpâni onomatopeea. Pur și simplu, bărbații încep să vorbească mai ușor și mai repede decât femeile. Prin urmare, dacă atunci când cumpărați un papagal există un scop de a-l învăța cum să vorbească, atunci este mai bine să luați un bărbat.

Pentru a determina dacă papagalul este bărbat sau femeie, trebuie să fii atent la:

 1. Cum să aflați cât de vechi este un papagalVoskovitsa. La masculii cu vârsta de până la șase luni, poate fi roz, liliac sau purpuriu pal. La femele, este purpuriu aprins, roz sau albastru. În același timp, fetele de muguri au întotdeauna cercuri albe în jurul nărilor, prin care sunt mai ușor de recunoscut. La păsările mai mari de 6 luni, determinarea sexului este mult mai ușoară: o ceară albastră strălucitoare la mascul și maro sau bej la femelă. La masculii albini sau masculii lutino, ceara poate rămâne pentru totdeauna roz.
 2. Activitatea păsărilor. Mugurii masculi sunt de obicei mai zgomotoși, activi. Se mișcă foarte mult în jurul cuștii, ciripind constant. Femelele sunt mai calme și mai echilibrate.
 3. Culoarea picioarelor este ondulată. La masculi, acestea sunt de obicei albastre..
 4. Dimensiunea păsărilor. Mugurii masculi, ca majoritatea păsărilor, sunt mai mari decât femelele.
 5. Luminozitatea penajului. S-a întâmplat ca, în natură, bărbații să atragă atenția femelelor și nu invers. Prin urmare, penele lor sunt mai strălucitoare, pe spate există un model ondulat clar, în timp ce la femele culoarea este mai puțin strălucitoare..

Odată ce o pasăre de vârsta și sexul corect a fost selectată, cel mai bine este să o transportați într-un recipient opac cu găuri de respirație. Aceasta poate fi o cutie de carton sau un purtător de păsări. Este important să vă asigurați că pasărea nu se rănește în timpul transportului, fiind speriată de zgomot și tremurături.

La sosirea acasă, primul pas este de a crea o atmosferă calmă și liniștită care să permită undelor să se obișnuiască cu noua lor casă. Perioada de obișnuință poate dura de la câteva ore la câteva zile. Când pasărea este confortabilă, puteți începe să comunicați și să învățați. Este important să ne amintim că o perioadă de adaptare efectuată corespunzător va asigura o existență lungă și confortabilă a unui animal de companie în noua sa casă..

Budgies Cum să-i spui unui băiețel de la o fatăDe regulă = dar ai grijă de papagalDescrierea perușuluiMicii papagaliPapagali tineriCum să crești papagaliPapagali tineri într-o cușcăConținutul papagalilorDeterminarea sexului și a vârstei periculilorBudgerigarsCum să aflați cât de vechi este un papagalCât trăiește un papagalCum se determină sexul unui papagalCâți papagali trăiescDeterminarea sexului și a vârstei periculilor
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum se determină sexul și vârsta unui papagal