Viața porumbeilor nou-născuți: secretul existenței unui pui porumbel

PorumbeiNatura s-a asigurat cu grijă ca porumbeii nou-născuți să cadă cât mai rar în câmpul vizual al oamenilor, așa că nu mulți oameni știu cum arată de fapt un pui de porumbel. Mulți oameni cred că aceste păsări nu au deloc animale tinere și că „mesagerii păcii” nu apar deloc în forma în care suntem obișnuiți să le vedem pe străzile și piețele orașelor.

Aspectul puilor porumbei

Desigur, ca toate păsările, puii de porumbel ies din ouă și eclozează de către femele. În acest sens, toate păsările sunt similare. Puii nu au deloc viziune, descendenții nou-născuți sunt complet lipsiți de penaj, chiar și ei sunt departe de puf. Numai crescătorii de păsări cu experiență care s-au ocupat deja de porumbei nou-născuți pot determina că acesta este într-adevăr un porumbel. Atât de gri, creatură nedescrisă și jalnică chiar și prădătorii nu sunt interesați, prin urmare, o astfel de apariție pentru porumbei este chiar „la îndemână”, deoarece ajută la menținerea lor în viață. Copilul nou eclozat cântărește doar 10 grame.

Ouă de porumbeiCapul unui porumbel mic are un destul proporții nestandardizate în raport cu corpul său, așa că la început îi este greu să se ridice, ei bine, picioarele fragile nu sunt capabile să reziste nici măcar unei greutăți atât de nesemnificative a puiului. În primul rând, porumbelul dezvoltă un cioc. După doar o săptămână, această parte a corpului atinge proporții pur și simplu gigantice. Porumbel nou-născut chel, mic, lipsit de apărare, cu un cioc imens care este deschis permanent.

Porumbeii de stradă cuibăresc în zone adăpostite, dar deschise, cum ar fi, mansarde ale clădirilor private sau de apartamente și pe balcoane deschise. Aici puteți vedea cel mai adesea un cuib de porumbel de două ouă sau descendenții lor. Porumbeii au luat poziția corectă în raport cu oamenii și încearcă în toate modurile posibile să-și protejeze bebelușii de ochii și mâinile umane. Dar, în lumea modernă, din păcate, comunicarea cu animalele este redusă la minimum, iar porumbelul rămâne întotdeauna în contact strâns cu oamenii, astfel încât vederea unui copil porumbel este deosebit de interesantă.

Etapele dezvoltării

Porumbeii părinți adulți își părăsesc foarte rar cuiburile, dar atunci când se întâmplă acest lucru, femela este înlocuită de mascul. O astfel de metodă de rotație este necesară pentru a încălzi descendenții, deoarece puii nou-născuți sunt complet goi. În timp, va apărea o ușoară pufă și va fi mai ușor pentru părinți, mai ales în sezonul cald. În ceea ce privește păsările, porumbeii sunt copii dezvoltându-se foarte repede. Deja la 50-60 de zile după naștere, animalele tinere din turmă primesc alimente singure și corespund pe deplin exteriorului unui porumbel matur adult.

Puii porumbeiLa trei săptămâni după naștere, porumbeii ajung adolescent și sunt acoperite cu penaj dens. Porumbeii adolescenți sunt foarte timizi, prin urmare, chiar dacă au dobândit un set aproape complet de penaj, își părăsesc cu grijă cuibul, depășind distanțe scurte în aer, pentru a-și antrena puțin aripile pentru zborurile viitoare. La 6-7 săptămâni de viață, porumbelul experimentează prima năpârlire și schimbă pene pentru copii cu adulți duri. Putem spune că de aici începe viața lor de adult..

Porumbei adolescențiPână în acest moment, bebelușii nu își părăsesc cuiburile, ascunzându-se complet în spatele părinților. Porumbeii sunt foarte atașați de locul în care au eclozat și au fost crescuți. Porumbei mici susceptibil la diferite boli, prin urmare, porumbeii adulți ar trebui să aibă grijă nu numai de hrănirea bebelușilor și de protejarea cuibului, ci și de monitorizarea constantă a bunăstării copilului lor nedescriptibil.

Parte principală hrana pentru porumbei, se formează într-o gușă feminină sub forma unei substanțe lichide care seamănă cu laptele. Cu aceasta își hrănește puii. Natura a aranjat-o astfel încât descendenții de aceeași vârstă să se dezvolte și să crească inegal, de aceea unul dintre copii va fi întotdeauna mai puternic și mai mare decât fratele său din cuib.

Când se nasc porumbei

Principalul sezon de reproducere pentru păsări cade mijlocul lunii mai și durează până la îngheț, deși unii indivizi nerăbdători încep să se reproducă primăvara, de îndată ce primele raze calde au coborât pe pământ. De-a lungul întregului sezon, în general, păsările reușesc să reproducă până la opt copii, adică să facă patru ghearele.

Ce mănâncă puii porumbeiDacă păsările trăiesc în captivitate, ele clocesc ouă fără tragere de inimă. Faptul este că păsările, timide din fire, nu au încredere într-o persoană, chiar cuibărind într-o casă construită de el. Când proprietarul porumbarului vine în vizită, păsările sunt anxioase, în ciuda faptului că cel mai adesea se comportă foarte prietenos față de proprietar.

Puii de porumbei sunt crescuți de ambii părinți. Împreună își construiesc o casă și își îngrijesc împreună urmașii.

Porumbeii se cuibăresc pe balconMaterial pentru care este necesar construirea cuiburilor, porumbeii încearcă să colecteze pe o rază de 500-600 de metri. Procesul de construire a vetrei durează de obicei 10-15 zile. Constructorii de porumbei nu sunt importanți, astfel încât calitatea cuibului lasă mult de dorit. Se compune din crenguțe, fire de iarbă, rădăcini, așchii de lemn și totul mai mult sau mai puțin potrivit pentru aceleași caracteristici gunoi. Se obține structura formă rotundă fragilă, regulată cu o adâncitură în mijloc. Dacă la prima rafală de vânt cuibul nu zboară separat, este considerat foarte durabil și devine o casă sezonieră pentru cuplu..

Femela nu depune toate ouăle dintr-o dată, a doua iese doar după două zile. După ce procesul este complet finalizat, ea își poate începe misiunea - clocirea descendenților. Femela nu poate sta în cuib toată ziua și noaptea, prin urmare, de la 10 la 16 este masculul care incubează. Porumbeii monitorizează cu strictețe durata incubației descendenților, deci dacă, din orice motiv, puii nu au ieșit din coajă după expirarea termenului, adulții părăsesc cuibul, iar puii mor.

Unde cresc puii

Porumbei mulți dușmani naturali. Acestea includ nu numai prădătorii și oamenii, ci și vântul, zăpada, frigul și alte dezastre. Nu este ușor pentru porumbei să scape de ei. Este mult mai ușor să păstrezi descendenții din păduri și plantații forestiere, dar porumbeii sunt păsări moderne și trăiesc în oraș. Chiar și în ciuda unui simț dezvoltat al datoriei și responsabilității părintești, perechea de porumbei părăsește cel mai adesea cuibul, lângă care este văzută o persoană. Mult mai ușor de făcut un nou cuib și să dobândească descendenți noi, decât să protejeze bebelușii deja eclozați de pericolul pe care îl poate prezenta o persoană.

Unde păsările se cuibăresc cel mai des:

  • Unde trăiesc puii porumbeiîn podurile clădirilor de apartamente;
  • în ramurile copacilor înalți cu frunziș dens;
  • pe balcoane rar vizitate, dar posibil rezidențiale;
  • în podurile caselor private abandonate;
  • pe acoperișurile căsuțelor de vară din apropierea limitelor orașului.

Din moment ce puii porumbei își petrec cea mai mare parte a copilăriei și adolescenței în cuibul lor părintesc departe de ochii omului, oamenii au inventat la un moment dat multe povești despre aspectul lor, punând la îndoială chiar existența porumbeilor ca atare.

Porumbei pe o ramurăPorumbeii, care preferă spațiile sălbatice decât metropola, își aranjează viața printre ei ramuri de copaci, în iarbă înaltă sau în adâncituri.

În viața de zi cu zi porumbeii au o anumită aroganță, aleargă absurd în față, se așează pe cap, zboară periculos aproape de persoana care merge. În același timp, crescând porumbei, păsările manifestă o prudență incredibilă. Prin urmare, foarte puțini pot vedea porumbei nou-născuți de aproape. Chiar și în ciuda faptului că este destul de dificil să găsești un cuib cu ambreiaj sau cu pui deja eclozați, părinții sunt strict vigilenți 24 de ore pe zi și, atunci când apare pericolul, decid să protejeze descendenții. O excepție este considerată doar o persoană pe care porumbeii încă nu o pot depăși.

Cum să distingem animalele tinere dintr-o turmă

Un alt motiv pentru care este dificil să găsești o fotografie sau un videoclip cu un porumbel tânăr este al lor devreme și imperceptibil crescând. Într-o turmă, creșterea tânără este dificil de distins. Doar un crescător de păsări cu experiență, la examinarea detaliată, va acorda atenție penajului fără o reflexie caracteristică, ochi neobișnuit de negri și înspăimântați și absența unei dungi irizate pe gât. Păsările tinere se pot distinge și prin comportamentul lor. Având până acum o experiență insuficientă în zborul și manevrarea membrelor incomplet formate, tinerii sunt foarte mișcă-te stingher, trăgându-l cu o aripă sau cu o labă, ridicându-se adesea în aer fără niciun motiv.

Diferențe între porumbei tineri:

  • Porumbei tineripenaj - nuante mai delicate, deschise, un pic puf iese de sub pene;
  • mers - neîndemânatic și amuzant, își păstrează incert labele, uneori decolează;
  • vedere - anxios și neîncrezător;
  • coadă - este mai scurt la păsările tinere decât la păsările mai în vârstă.

Porumbeii își acoperă adesea cuiburile în mod deliberat cu frunze, ca și când ar încerca să le ascundă de ochii curioși. De asemenea, păsările încearcă să le păstreze cuiburi în colțurile întunecate rar vizitate. Porumbeii iau astfel de măsuri din cauza lipsei de apărare a copiilor lor, mai ales în primele două săptămâni de viață. Firimitările sunt forțate să se teamă de orice, chiar de vântul obișnuit sau de lumina soarelui. Pielea delicată a porumbeilor mici, complet lipsită de orice penaj, reacționează brusc la ultraviolet sau aer uscat.

Obiceiul inconștient de a trăi lângă o persoană a lăsat păsările cu șanse mici de a-și păstra cuiburile în secret. Puii, care își petrec cea mai mare parte a copilăriei într-un cuib adăpostit cu grijă, nu se grăbesc să părăsească această cetate a siguranței. Din păcate, secretul despre locul în care se ascund în mod constant porumbeii nou-născuți încetează să mai fie un secret de la o zi la alta și este bine dacă un cuib de porumbei cade în câmpul vizual al unui iubitor de natură și nu al unui alt huligan. Dacă ai norocul să vezi un cuib de porumbel, în niciun caz nu trebuie să o atingeți sau sperie păsările. Trebuie să tratați puii și părinții lor cu deplină responsabilitate și dragoste pentru natură.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Viața porumbeilor nou-născuți: secretul existenței unui pui porumbel