Papagal congolez

Papagal congolez cu aripi lungiPapagalul congolez nu este la fel de popular pentru gospodărie ca alte rase și este rar întâlnit în natură, cu toate acestea, are o serie de avantaje, motiv pentru care poate fi considerat ca un animal de companie - are un caracter agreabil și abilități intelectuale excelente, în plus, acest lucru pasărea nu face prea mult zgomot.

Vă vom spune despre ceea ce este necesar pentru păstrarea unui papagal congolez în materialul nostru..

Descriere și fotografie

Papagalul congolez aparține genului cu aripi lungi și este cel mai mare reprezentant al acestuia. Are 3 subspecii, care diferă ușor prin mărimea corpului și culoarea penajului.Papagal congolez

Aspect

Specia nominativă are următorii parametri:

 • greutate - 0,2-0,3 kg;
 • lungimea corpului - 28-29 cm;
 • capul este mare;
 • ochii sunt mari, la femele sunt de culoare roșu-portocaliu, la masculi sunt de culoare roșu-portocaliu, în jurul lor există un spațiu fără pene de alb sau gri;
 • cioc - puternic, gri, mandibulă - aproape neagră, mandibulă superioară - gri deschis, sfârșit - întunecat;
 • aripi - aproximativ 7 cm lungime, aproape ajungând la capătul cozii;
 • labe - gri închis;
 • coadă - rotunjită;
 • culoare - culoare principală verde - frunte, îndoituri de aripi, șolduri - portocaliu.

Papagalii cu aripi lungi includ, de asemenea Senegaleză.

Inteligență și caracter

Proprietarii de papagali congolezi îi descriu ca niște păsări prietenoase, sociabile, jucăușe, care se leagă de proprietarul lor și își iubesc fără a necesita prea multă atenție..Papagal congolezAgresiunea față de oameni, alte păsări și animale poate fi manifestată în timpul perioadei de cuibărit pentru a-și proteja puii de pericol.

Important! În timpul perioadei de cuibărit, din motive de siguranță, papagalii congolezi ar trebui protejați de contactul cu copiii, alte păsări și animale..

Acești papagali au o inteligență excelentă. Sunt buni interlocutori, pronunță atât cuvinte individuale, cât și fraze. Poate fluiera. Timbrul vocii umane nu este imitat, ei preferă să pronunțe cuvintele melodios, cu propria voce.

Prin antrenament, congolezii pot învăța să facă o varietate de trucuri. Chiar dacă aceste păsări nu sunt special antrenate, ei înșiși vor învăța să se învârtă pe frânghii, să se balanseze pe un leagăn, să sorteze bilele mici, să pună același tip de obiecte într-un singur loc.

Habitat și stil de viață

Congolezii trăiesc în pădurile tropicale din Africa de Vest și Centrală. Pot trăi la o altitudine de 3,7 mii de metri deasupra nivelului mării. Pentru alimente, se extrag nuci de pin, fructele de la picioare, palmierul cu ulei. Uneori se așează lângă câmpurile de cafea.Papagal congolezPreferă să trăiască în turme de 10 păsări. Rase în diferite regiuni în momente diferite: în Tanzania - din noiembrie până în ianuarie, în Kenya - din martie până în noiembrie, pe văile râului Congo - în septembrie. Rareori se reproduc în captivitate..

Clutch este format din 2-6 ouă. Perioada de incubație este de 28 de zile. Puii sunt alăptați atât de femelă, cât și de mascul. Puii devin independenți și părăsesc cuibul la 10-11 săptămâni.

În captivitate, papagalii congolezi trăiesc până la 30 de ani, în sălbăticie - până la 60 de ani.

Știați? Papagalii nu au corzi vocale. Ei fac sunete cu ajutorul ciocului și limbii lor..

Conținut de acasă

Întreținerea și îngrijirea papagalului congolez nu sunt dificile. Acestea necesită o carcasă spațioasă echipată cu corpurile și accesoriile necesare și mese echilibrate de înaltă calitate..

Temperatura optimă de păstrare este de 25-30 ° C, umiditatea - 60-70%. Iluminatul trebuie să fie natural. Casa papagalului ar trebui să fie amplasată departe de lumina directă a soarelui, de încălzirea aparatelor, de curenții de aer.Papagal congolez

Celulă

În ciuda faptului că congolezul aparține unei rase medii, este mai bine să îi cumpărați o cușcă concepută pentru indivizi mari, cu tije groase și o încuietoare fiabilă. Faptul este că are un cioc foarte puternic, pe care îi place să-l despice și să muște prin diferite obiecte..

Pentru ca pasărea să aibă ceva care să-i ocupe ciocul, cușca ar trebui să fie echipată cu ramuri, bețe, jucării.

Important! Dacă nu există bețe în cușcă pentru măcinarea ciocului și ghearelor, acest lucru poate duce la o creștere necorespunzătoare și, în consecință, la sănătatea păsării..
Dimensiunile recomandate ale locuinței sunt de 80x50x70 cm. Cușca ar trebui să aibă o pereche de hrănitoare fixe, un bol de băut, stinghii pentru odihnă și diverse dispozitive pentru jocuri și distracții - scări, leagăne, jucării.

Congolezilor le place să înoate, așa că puneți periodic o baie în cușcă..Papagal congolez

Curățare

Cușca este curățată și dezinfectată o dată pe săptămână, voliera - o dată pe lună. Curățenia generală se efectuează de două ori pe an. Alimentatoarele și băuturile trebuie curățate zilnic.

Rația de hrănire și apă

Hrănirea congolezilor nu este deosebit de diferită de hrănirea altor reprezentanți ai parugaevilor. Singurul amendament este că au nevoie de un pic mai mult de semințe de floarea-soarelui sau ulei de floarea-soarelui.

Știați? Papagalii se pot aduna în turme uriașe. Cea mai mare turmă număra 70 de mii de păsări.

Hrana pentru ei ar trebui cumpărată de la magazinele pentru animale de companie. Majoritatea furajelor - până la 70% - sunt cerealele și semințele (grâu, semințe de canar, mei, ovăz, semințe de floarea-soarelui, cânepă).Papagal congolezÎn plus, meniul ar trebui să includă:

 • nuci;
 • linte;
 • fructe (măr, piersică, papaya, mango, pere, prune, banană, portocale);
 • fructe de padure (afine, cirese, coacaze, zmeura, paducel, trandafiri, struguri);
 • legume (castravete, morcovi, ardei verzi, broccoli, mazăre verde, fasole fiartă);
 • verdeață (crengi de copaci, arbuști, cereale încolțite, frunzișuri de păpădie, țelină, brânză elvețiană)
 • terci.

În timpul sezonului de reproducere, meniul ar trebui să includă alimente proteice, pâine albă, un ou fiert.

Pentru ca pasărea să primească o cantitate suficientă de vitamine și minerale, este necesar să i se ofere hrană specială, care sunt vândute în magazinele de animale de companie, coji de ouă, cretă, var..Papagal congolez Mâncăruri tabu în alimentatorul de papagali:

 • mancare prajita;
 • cafea;
 • avocado;
 • ciocolată;
 • pătrunjel;
 • produse lactate și lactate fermentate (cu excepția iaurtului);
 • sare.

Papagalul trebuie hrănit de 2 ori pe zi: dimineața și seara. O pasăre poate face doar o zi fără hrană..

Apa potabilă ar trebui schimbată zilnic. Dați papagalilor să bea cu apă de la robinet, care a fost păstrată de câteva zile.

Important! Atunci când cumpărați alimente de la un magazin pentru animale de companie, trebuie să acordați atenție integrității ambalajului și a datei de expirare. Pentru a evita dăunarea sănătății, pasărea trebuie hrănită numai cu alimente proaspete..

Papagalul congolez este o alegere bună pentru cei care doresc să aibă un animal de companie cu pene. Spre deosebire de alte rase ale familiei Parugaev, congolezul este bun, nu tare, nu necesită o comunicare frecventă și prelungită.Papagal congolezEste interesant să vorbești cu el, să te joci, să-i observi comportamentul, să-l înveți. În ciuda faptului că un astfel de animal de companie nu este o plăcere ieftină, proprietarii susțin că merită..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Papagal congolez