Caracteristici ale îngrijirii unei bufnițe acasă

Păstrarea bufnițelor acasăBufnițele adevărate sunt carnivore din fire. Pasărea, inofensivă la prima vedere, este echipată cu gheare ascuțite și cioc, cu ajutorul cărora apucă și chinuie prada animalelor potrivite. Acești indivizi cu pene au suficientă inteligență și știu că o vânătoare liniștită și neobservată poate da roade grozave..

Astăzi a devenit foarte popular să îmblânzească prădătorii sălbatici, iar bufnițele nu fac excepție. Dacă decideți să păstrați bufnițele casei, trebuie să achiziționați informații importante și foarte utile despre îngrijire..

Scurtă descriere a speciei

De aproximativ zece milioane de ani, aceste păsări inteligente trăiesc în nordul continentului american. Ele pot fi găsite și pe teritoriile deșerturilor fierbinți, în stepele spațioase, pe versanții munților înalți sau în apropierea locuinței unei persoane.. Bufnițele au o responsabilitate imensă: se asigură cu sârguință că populația de rozătoare cu reproducere rapidă, capabilă să extermine un număr mare de culturi cultivate, nu depășește nivelul optim. Pe teritoriul Federației Ruse, există aproximativ 17 specii ale acestor animale interesante..

 • Cum să ai grijă de bufnițeCea mai mică bufniță este bufnița paseriformă, care cântărește de la 60 la 80 de grame, iar lungimea corpului este de aproximativ 20 cm..
 • Prădătorii cu pene trăiesc aproximativ zece ani în sălbăticie. Cu toate acestea, într-un mediu intern, termenul poate dura până la patruzeci de ani sau mai mult..
 • Orice reprezentant al bufnițelor, datorită anatomiei vertebrelor cervicale, își întoarce ușor capul până la 280 de grade.
 • Ochii de bufniță sunt localizați pe partea din față a botului, ceea ce face mai ușor să priviți prada.
 • Prădătorul este caracterizat de membre foarte puternice, precum și de gheare ascuțite și curbate.
 • Deoarece bufnița are o structură specifică de pene, se deplasează complet în tăcere din copac în copac, schimbându-și poziția în timpul vânătorii. Un animal viclean și inteligent poate dezvolta o viteză mare de zbor (80 km / h).
 • Acești prădători cu pene rămân fideli unui partener pentru totdeauna, puternic atașat de familie și cuib. Dacă decideți să păstrați această pasăre acasă, trebuie să știți că poate muri din dorul propriei case..

Pe o notă!

Ar trebui să aveți mare grijă cu bufnițele sălbatice, deoarece acestea pot transporta bacterii infecțioase în tractul lor gastro-intestinal. Riscul de îmbolnăvire în acest caz este foarte mare..

Bufnițe acasă

Bufniță de casăCrescătorul trebuie să-și amintească că fiecare pasăre păstrează în mod natural dragostea de libertate și nevoile înnăscute ale corpului. În timp, bufnițele domestice vor începe să uite de regulile vieții în sălbăticie și fără ajutorul proprietarului, orele ei vor fi numărate. Rezultă că, luând un animal pentru dvs., trebuie să purtați o responsabilitate imensă pentru el, mai ales dacă decideți să cumpărați o pereche și doriți să vedeți descendenții sub formă de bufnițe mici și sănătoase..

Acești prădători cu pene sunt creaturi foarte blânde și reacționează brusc la schimbările din mediul extern, deși par formidabile și dure. Este foarte dificil pentru un animal să se adapteze la condiții noi. Gazdele ar trebui să fie pregătite pentru faptul că bufnița poate să nu supraviețuiască etapei inițiale a întâlnirii cu oameni. Pe de altă parte, după ce acest animal blând s-a obișnuit cu crescătorul, o separare îndelungată are un efect puternic asupra sănătății psihologice a animalului de companie cu pene..

Bufnițele domestice necesită nutriția specifică și condițiile de detenție. Dacă o persoană nu este în măsură să îi ofere toate acestea, este mai uman să abandoneze ideea unei instituții. Pasărea are un miros respingător și, atunci când încercați să-l mângâiați, el nu va răspunde, ca pisicile sau câinii. Pasărea va fi trădată, dar numai la nivel mental.

Comportamentul bufniței domestice

 • Care sunt obiceiurile bufnițelorCreatura cu pene are nevoie constant de zboruri. Dacă nu faceți un loc special pentru pasăre, atunci va folosi mobilierul și alte elemente din casă ca ramuri de copaci.
 • Bufnițele năvălesc în fiecare zi. Sarcina proprietarului este de a menține igiena păsării și a apartamentului său.
 • Întrucât sezonul de împerechere în bufnițe trece foarte des, încep să caute un partener și să se comporte oarecum agresiv. Pasărea va ataca străinii, considerându-i dușmanii proprietarului ei.
 • Bufnițele domestice nu încetează niciodată să fie animale nocturne. Adormind, veți începe să observați viața activă a animalului dvs. de companie, care va scoate o varietate de sunete.
 • Bufnițele adoră să apuce și să tragă obiecte mici. Telefoanele și documentele nu trebuie lăsate într-un loc vizibil.

Important!

Cușca nu este în niciun caz potrivită pentru acest prădător cu pene, deoarece poate fi grav rănită atunci când încearcă să facă vreo manevră.

Sfaturi privind conținutul

Cel mai bun pentru o bufniță cameră spațioasă separată, fără detalii interioare, pe care o pasare o poate strica.

 • Ferestrele camerei trebuie să fie perdele cu o țesătură densă, care să nu transmită lumina.
 • Rafturi speciale sunt montate pe pereți, asemănătoare ramurilor de copaci. Asigurați-vă că le acoperiți cu material de înmuiere. Un dulap vechi este bun ca o cavitate artificială pentru bufnițe. Candelabrele vor trebui să fie demontate, deoarece favoritele tale o vor rupe cu siguranță.
 • Aceste animale de companie adoră să înoate, așa că au nevoie de un mic rezervor pentru a schimba apa zilnic..

Cum să hrănești o bufniță?

Mâncare bufnițăPrădătorii au nevoie de joc complet: rozătoare sau păsări mici. Pentru a vă menține sănătatea, ar trebui să vă hrăniți animalul de companie nu numai mort, ci și carcase proaspete. Bufnița trebuie să consume alimente împreună cu pene și oase. Când creșteți un pui, hrăniți-l manual cu porții mici, dar nu uitați de precauție. O dată pe săptămână, animalul de companie trebuie să urmeze o dietă, oferind doar apă. Astfel, vei salva o bufniță domestică de obezitate..

Important!

La opt până la zece ore după sărbătoare, pasărea ar trebui să regurgiteze peleta, un amestec de tot ceea ce nedigerat în stomac. Dacă acest lucru nu se întâmplă, există o mare probabilitate ca animalul cu pene să fie bolnav..

Sănătatea unei păsări (adulți sau bufnițe mici) este determinată în primul rând de consistența excrementelor. La un animal de companie care nu este bolnav de nimic, fecalele au o culoare de bază albă, cu pete întunecate și dure. Excrementele foarte subțiri, cu miros urât și o culoare strălucitoare indică o boală. Peletul nu trebuie să emită nici miros sau să fie amestecat cu sânge. O pasăre bolnavă este lipsită de pofta de mâncare, nu are activitate inerentă, este nemișcată mult timp, iar penajul devine murdar și lipicios. Dacă apare oricare dintre simptome, trebuie să contactați un specialist.

Există o formă specială de vaccinare pentru bufnițele domestice., dând imunitate majorității patologiilor aviare cunoscute. Împreună cu injecția, specialistul prescrie vitamine și minerale, deoarece păsările pierd mult atunci când locuiesc în apartamente din oraș.

Cum să te împrietenești cu un prădător?

Prima dată după întâlnire, multe păsări nu mănâncă deloc nimic și se înghesuie cu teamă într-un colț. În curând, bufnița ar trebui să fie activă și să ia mâncarea oferită de proprietar. Când prădătorul își dă seama că nu vrei să-i faci rău, poți începe procesul de antrenament. Purtați mănuși de piele pentru a vă proteja de gheare. Fii rabdator si asteapta, până când bufnița încetează să șuiere sau să facă clic pe manipulările și vocea ta. Nicio impunere nu va da roade în domesticire.

Dacă proprietarul dorește să meargă la plimbare cu animalul său de companie, merită să cumpărați împachetările (cabluri de piele care leagă labele păsării și mănușa proprietarului). Puneți dispozitivul din primele zile, astfel încât animalul să se obișnuiască cu el. O bufniță domestică nu este contrară jocului cu bile, dar merită să ascundeți obiecte prea mici, deoarece pasărea le poate înghiți.

Cumpărarea unui animal de companie

Bufniță acasăPotrivit pentru conținut acele specii care se disting prin pretenție și echilibru mental (bufniță, bufnițe, bufnițe). Ar trebui să cumpărați un animal numai în pepiniere specializate unde se practică inelul de păsări. Ar trebui să existe un semn pe inel care să corespundă informațiilor prescrise în documentația pentru animal.

Important!

Nu este nevoie să ne gândim cum să prindem o bufniță. Păsările sălbatice sunt greu de dresat, încep să rateze natura și sunt capabile să transporte bacterii patogene. Domesticirea unei păsări din pădure este foarte periculoasă și inumană..

Micuțe bufnițe cel mai potrivit pentru domesticire. Acestea tolerează procesul de adaptare mai ușor și sunt de câteva ori mai maleabile în timpul antrenamentului. Costul unei bufnițe poate fi de 12.000 de ruble. Speciile rare sunt evaluate de două ori mai mult.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Caracteristici ale îngrijirii unei bufnițe acasă