Principala specie de păsări de pradă din rusia

Păsări răpitoarePăsări - creaturi uimitoare

, care nu numai că pot încânta privirea cu penajul lor grațios, ci și încânta viteza, agilitatea și zborul frumos. Printre speciile cunoscute de păsări, păsările de pradă au fost întotdeauna de mare interes pentru oameni..

Vânători născuți, cu gheare curbate magnifice, ochi foarte duri și o agilitate incredibilă, sunt creați de asasini. Atacându-și prada, aceste păsări nu cunosc milă. Falconiformes este o echipă de păsări de pradă, care include următorii reprezentanți proeminenți: șoimi, vulturi, șorci, șoimi și altele.

Păsări de pradă în timpul zilei

Poze de păsăriNu toate păsările care vânează pentru hrană sunt prădători. Multe specii se hrănesc cu diferite animale, însă nu sunt clasificate ca păsări de pradă. Poate că acest lucru va surprinde pe cineva, dar bufnițele care mulți trăiesc pe teritoriul Rusiei, nu se obișnuiește să ne referim la păsările de pradă. Deși au multe asemănări cu vulturii și șoimii, sunt clasificați ca prădători nocturni..

Deși toate păsările de pradă sunt carnivore, dieta lor poate include nu numai reptile și mamifere, ci chiar și insecte. Același lucru este valabil și pentru shrike sau skua.

Sistematica zoologică se referă la categoria păsărilor de pradă diurne doar la cele dintre ele care aparțin ordinului șoimilor. Cele mai faimoase dintre ele:

  • șoimi;
  • vulturi;
  • șoimi;
  • vulturi.

Acestea sunt doar câteva dintre păsările de pradă diurne care au un aspect similar: un cioc curbat în jos, gheare strâmbe și foarte ascuțite. Majoritatea reprezentanților heterosexuali ai acestor specii au aproape aceeași culoare, cu toate acestea, femelele sunt de câteva ori mai mari decât masculii. Luând în considerare acest fapt, puteți distinge chiar și un bărbat de o femelă cu ochiul liber de lateral.

Goshawk

Frumos prădător mare, care are o culoare strălucitoare, frumoasă: un vârf întunecat cu o nuanță gri, ochi galbeni și dungi transversale ușoare pe sân. Greutatea adultului variază de la 700 de grame la 1,5 kilograme.

Asta prădătoareGoshawk pentru o lungă perioadă de timp a fost clasat printre prădătorii dăunători, dar acum protejat de legea rusă și este protejat, ca și alte specii de păsări de pradă diurne.

Vânătoare de diferite păsări, cu pricepere și cu pricepere prădătoare, distrugând corbi, sturzi și alte păsări. Nu evită veverițele și nici chiar iepurii tineri. Practic, animalele bolnave sau rănite devin victimele sale, pur și simplu nu pot scăpa de labele tenace și ciocul puternic..

Asta locuiește aproape pe întreg teritoriul imensei tundre și în regiunile nordice, de-a lungul câmpiilor inundabile ale râurilor din tundra sudică. Cuibărește de obicei în copaci foarte înalți., iar ouăle depuse de femela șoim sunt de culoare deschisă, cu pete de culori închise.

Vultur cu coadă albă

Acesta este un reprezentant viu al ordinii păsărilor de pradă diurne care trăiesc pe teritoriul Rusiei. Greutatea unei astfel de persoane variază de la 4 la 7 kilograme, iar anvergura aripilor poate ajunge până la 2 metri. Trebuie remarcat faptul că trăsătura distinctivă a acestui bărbat frumos este o coadă albă, care poate fi observată numai la o pasăre adultă, a cărei vârstă este mai mare de trei ani..

Magnific vultur cu coadă albăIndividul tânăr are o coadă întunecată, din această cauză poate fi confundat cu un vultur auriu sau chiar cu un vultur. Cu toate acestea, puteți distinge pasărea în timpul zborului. Coada vulturului va fi în formă de pană, în timp ce coada vulturului auriu va fi rotunjită.

Habitatul acestui prădător este aproape toată Rusia, cu excepția locurilor deșertice fără apă și a Nordului îndepărtat. Acest vânător cuibărește în copaci de foioase și numai uneori - pe stânci. În locurile de cuibărire ale vulturului, cu siguranță vor fi corpuri de apă și râuri în apropiere, unde poate prinde pești și păsări de apă în cantitatea necesară, pe care o vânează de obicei.

Este un mare succes să întâlnești un vultur pe teritoriul tundrei deschise. De regulă, în astfel de locuri păsările preferă să nu cuibărească. Vulturul din această zonă își echipează cuiburile pe dealuri sau stânci.

Vulturii nu diferă prin devotamentul și loialitatea ca lebedele, dar sunt întotdeauna constante în alegerea unui partener. Femela depune de obicei până la trei ouă, care sunt albe și cu pete maronii mici. În unele cazuri, petele pot fi ocre..

Vulturul este un carnivor incredibil de frumos enumerat în Cartea Roșie. Conservarea acestei specii de păsări este una dintre sarcinile prioritare ale legislației de mediu din Rusia. Acest prădător caută să evite oamenii și s-au observat cazuri când vulturul a migrat către roci îndepărtate din habitatul său lângă corpurile de apă, cu apariția frecventă a oamenilor acolo..

Șoimi și vulturi

Șoimul este o pasăre uimitor de rapidă, un vânător născut. Viteza pe care un șoim este capabil să o dezvolte în timpul vânătorii poate atinge mai mult de 320 de kilometri pe oră. Pe cer, prădătorul se simte incredibil de încrezător și, de regulă, depășește întotdeauna victima.

Șoimul gata să zboareȘoimii și vulturii trăiesc în cea mai mare parte a Rusiei, cu excepția zonei arctice. La fel ca vulturii, șoimii sunt foarte des îmblânziți de oameni și folosiți în excursii de vânătoare. Șoimul rămâne întotdeauna un prieten loial și de încredere pentru proprietarul său.

Viziune perfectă, penaj frumos, gheare tenace, cu rezistență la oțel, cioc curbat masiv - trăsăturile distinctive ale unui șoim și al unui vultur.

La fel ca multe alte păsări de pradă din Rusia, șoimii sunt protejați prin lege. Unele specii de șoimi, cum ar fi șoimii pelerini sau șircul, sunt interzise să fie exportate din țară..

Păsări de pradă nocturne

Păsările de pradă care își vânează prada în principal noaptea sunt numite păsări de pradă nocturne. Cel mai izbitor reprezentant al acestei specii este bufnița, care are mai multe subspecii:

  • bufniță polară sau albă;
  • bufniță cu urechi scurte;
  • șoim sau șoim.

Dacă nu toată lumea a văzut reprezentanți rari ai prădătorilor de zi, cea mai mare parte a populației din Rusia poate întâlni o bufniță într-un mediu urban cu o regularitate de invidiat, ca să nu mai vorbim de păduri, unde există semnificativ mai multe dintre ele.

Bufniță albă

Acesta este cel mai mare membru al întregii familii de bufnițe, cu o anvergură a aripilor de până la 1,5 metri și mai mult de 70 de centimetri lungime corp. Bufnițele tinere sunt de culoare pestriță, în timp ce persoanele în vârstă sunt albe, cu pete negre pe cap. Bufnițele au un penaj abundent, ochi galbeni și cioc negru.

Bufnița vânează rozătoare și unele păsări, cum ar fi pescărușii, bunturile de zăpadă, șanțurile și chiar rațele. Uneori, o bufniță poate chinui animalele pădurii prinse într-o capcană. Din acest motiv vânătorilor nu le place bufnițe și le poate distruge atunci când se întâlnesc.

Bufniță cu urechi scurte

Mai des decât toate celelalte specii de bufnițe din tundră și mlaștini, puteți întâlni o bufniță cu urechi scurte. În lunile de iarnă, această specie călătorește în Asia și Europa, poate ajunge chiar și în Africa și America.

Principala diferență dintre bufnița cu urechi scurte și cea polară este dimensiunea sa. Lungimea unei păsări adulte variază de la 30 la 40 de centimetri, iar anvergura aripilor sale nu depășește 1 metru.

Culoarea sa are o nuanță maro sau gălbuie, picioarele și ciocul sunt negre. Dieta ei poate include nu numai rozătoare, ci și broaște cu insecte.

Bufniță de șoim

Această bufniță poate fi atribuită prădători de zi. Are multe în comun cu un șoim, motiv pentru care este adesea numită bufniță șoim. Aripile ascuțite și un mod de vânătoare asemănător unui șoim, țipete și curaj incredibil, o urcare rapidă și un atac fulgerător o fac cea mai bună vânătoare dintre rudele ei..

În Rusia, bufnița șoimului se găsește în tundră, unde intră în câmpiile inundabile din nordul Obului.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Principala specie de păsări de pradă din rusia