Vultur cu coadă albă - descrierea păsării în care trăiește vulturul cu coadă albă

Vultur cu coadă albăPasărea cu mândrie frumoasă, vulturul cu coadă albă, este astăzi o specie pe cale de dispariție. În ciuda precauției înnăscute, populația de vulturi a fost redusă mult datorită eforturilor umane. În timpul nostru, situația se normalizează. Articolul vă va spune în detaliu despre aspectul și viața acestor frumoase creaturi mândre..

Descrierea vulturului cu coadă albă

Vulturii vin în multe tipuri diferite, dar toate sunt simboluri ale curajului, libertății și forței. Reprezentanți ai familiei șoimului sunt pasari destul de mari. Corpul lor atinge 90 cm lungime, greutate - de la 4 la 7 kg, anvergura aripilor - mai mult de 2 m. Pasărea are mai multe trăsături bine recunoscute:

 • Vulturul cu coadă albă și-a primit numele, deoarece are într-adevăr pene de coadă albe ca zăpada. Deși la indivizii tineri sunt bruni, la fel ca restul penajului. Abia după ceva timp coada vulturului își schimbă culoarea într-o brichetă.
 • O altă caracteristică distinctivă este un cioc foarte mare, care arată disproporționat. Este de culoare galbenă, cu o îndoire pronunțată la capăt.
 • Labe nu au penaj, deși alți reprezentanți ai speciei..
 • Aripile sunt drepte în timpul zborului, toate celelalte vulturi au o îndoire pronunțată.

Femelele sunt mai mari decât masculii, care este tipic păsărilor de pradă, deși nu există diferențe de culoare. Varietatea care trăiește în spațiile deschise rusești este cea mai mare, printre altele.

Structura habitatului și a cuibului

Pasărea se așează în diferite locuri:

 • Peisaj montan;
 • pădure;
 • tundră;
 • deşert.

Habitate de vultur cu coadă albăCondiția principală este prezența unui rezervor în apropiere, fie că este un râu sau un lac cu apă proaspătă. Dacă vulturul a decis să se stabilească în latitudinile sudice, atunci nu zboară de dragul iernării, conducând stil de viata sedentar. Dar vulturul chel pleacă din locurile nordice odată cu debutul sezonului rece..

Locuința se echipează bine - poate atinge dimensiuni enorme, aproximativ 2 metri în diametru. O pereche de păsări se află pe vârfurile copacilor înalți sau stâncilor. Nu este o coincidență - vulturul cu coadă albă alege un loc astfel încât din adăpost să poată vedea zona înconjurătoare și să observe apropierea unei victime sau a unei persoane în timp.

Ramurile groase de copaci servesc drept material pentru cuib, în ​​care pasărea trăiește mulți ani la rând. Carcasa se dovedește a fi atât de puternică și de încredere încât rezistă oricăror vreme rea: atât dușurilor, cât și forței vânturilor de iarnă. Treptat, păsările își extind casa. Interiorul este acoperit cu frunziș uscat și scoarță. Înălțimea cuibului în timp poate ajunge la 1,5 m. Uneori devine atât de grea încât cade la pământ. Atunci păsările trebuie să o ia de la capăt.

Vulturul se așează pe un teritoriu destul de vast - de la Oceanul Arctic până la Marea Azov. Poate alege chiar și un deșert uscat ca loc de locuit. În Rusia, este deosebit de frecventă pe malul lacului Baikal și de-a lungul țărmurilor Mării Caspice. Soiurile de vultur cu coadă albă trăiesc în alte țări, cel mai adesea în Eurasia. Atât vastitatea tundrei, cât și Japonia pot deveni o casă pentru el. Din latitudini reci în timpul iernii, vulturul cu coadă albă migrează în China, Pakistan, America de Nord - acest lucru se întâmplă în septembrie-octombrie.

În Statele Unite, iubesc atât de mult această pasăre încât au făcut din ea o podoabă a stemei naționale a țării, alegând dintre șase soiuri de vulturi. Acest eveniment a avut loc din 1782. Adevărat, în desen, vederea unei păsări mândre este puțin stilizată. În Rusia, vulturul cu coadă albă împodobește steagul unuia dintre districtele teritoriului (slav) Krasnodar.

De asemenea, păsările se simt bine în sanctuarele speciale de păsări, dar nu sunt atât de multe în lume. Principala problemă astăzi este dezvoltarea umană pe scară largă a locurilor sălbatice în care vulturul cu coadă albă preferă să se așeze..

Reproducere

Crescătoare de vulturi cu coadă albăProcesul de prelungire începe la începutul primăverii.. Păsările încep să cuibărească în martie. Clutch-ul constă de obicei din câteva ouă, rareori mai multe. Ouăle sunt albe, cu mici pete roșii. Păsările au grijă de pui împreună, care clocesc după aproximativ 40 de zile. Femela este angajată în incubație, care uneori părăsește cuibul pentru a-și reveni. Apoi, tatăl familiei îi ia locul.

Perechile care alcătuiesc vulturi cu coadă albă sunt permanente. Prin urmare, vulturii împărtășesc aceleași preocupări pentru copii. Când apar puii, masculul aduce jocul, pe care mama îl hrănește bebelușilor. Perioada de creștere durează aproximativ două luni, apoi păsările tinere încep să vâneze singure. Cu toate acestea, acest lucru nu îi împiedică să mănânce uneori de la părinți. Își vor întemeia propriile familii abia după 4 ani.

Durata medie de viață a unui vultur este de aproximativ un sfert de secol; în condiții favorabile, perioada poate crește la 80 de ani. Acesta este un timp foarte lung chiar și pentru un om.

Ce mănâncă

Mâncare de vultur cu coadă albăPeștele este baza dietei. De asemenea, prădătorul cu pene nu își disprețuiește rudele, poate mânca potârnici, pescăruși, rațe, nu va refuza gustul și caria. Prin colectarea de carii, el ajută la menținerea pământului curat..

De la mamifere, iepurii de câmp, gofrii, șobolanii devin obiecte de vânătoare. Pasărea așteaptă mamifere lângă ieșirea din vizuină. Acest lucru se întâmplă cel mai adesea în timpul iernii, când râurile și lacurile sunt înghețate, ceea ce face imposibilă pescuitul..

Vara, nu este dificil pentru vulturul cu coadă albă să smulgă prânzul din apă, uneori chiar se poate scufunda pentru un pește deosebit de mare. Uneori, alte păsări devin prada prădătorului. Observând un vultur formidabil pe cer, păsările în panică merg sub apă pentru a se ascunde. Și când ies la suprafață, ghearele tenace ale inamicului îi așteaptă..

Exterminare

Multă vreme, omenirea a depus eforturi pentru a distruge vulturii cu coadă albă. Se credea că este o pasăre periculoasă care dăunează industriei pescărești, deoarece se hrănește cu locuitorii râurilor. De asemenea, păsările au fost acuzate că au redus rudele păsărilor de apă. Distrugerea a avut loc în diferite moduri:

 • filmare;
 • distrugerea copacilor mari și bătrâni pe care se aflau cuiburi;
 • poluarea râurilor și a lacurilor;
 • deplasarea din habitate.

Prin urmare, la începutul secolului al XX-lea, vulturii cu coadă albă dispăruseră din habitatele lor obișnuite. Câteva decenii mai târziu, păsările au fost "justificat", a fost interzisă împușcarea lor. În unele țări, a fost parțial posibilă restaurarea populației unei specii pe cale de dispariție, dar rămâne încă destul de rară. Astăzi, împușcăturile nu amenință păsările, dar ecologia săracă are un efect foarte negativ asupra creșterii numărului lor.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Vultur cu coadă albă - descrierea păsării în care trăiește vulturul cu coadă albă