Creșterea rațelor pentru începători acasă

Îngrijirea rațelorCreșterea rațelor acasă este avantajoasă din punct de vedere economic, deoarece păsările ating o greutate adecvată pentru sacrificare la vârsta de două luni. Pentru a face acest lucru, ar trebui să alegeți rase cu maturizare timpurie și să hrăniți corect păsările..

O descriere detaliată a creșterii, păstrării și hrănirii rațelor va fi prezentată în acest articol. Veți învăța cum să hrăniți în mod corespunzător tinerii, în funcție de vârstă și cum să pregătiți corect casa pentru păstrarea puiilor.

Reguli pentru hrănirea rațelor de o zi acasă

Cel mai adesea, chiar în prima zi după eclozare, rățuștele nu se pot hrăni fără ajutorul altora și pot muri în absența hranei. Conform acestui factor, rațele trebuie mai întâi forțate să bea cu o pipetă cu o soluție slabă de permanganat de potasiu. Apoi presară oul fiert zdrobit și grăsimea groasă pe carton întunecat. În plus, trebuie să presărați mâncare pe rațe, deoarece acestea vor învăța să prindă mâncare în mișcare..

În timpul hrănirii ulterioare, rațele sunt forțate să bea și ulterior dau un amestec semi-lichid, adăugând lapte.

În primele trei zile puii sunt capabili să consume alimente fără ajutor din exterior. Și atunci când păstrați rațe moscovite, este necesar să luați în considerare faptul că excrementele lor sunt apoase, deci nu ar trebui să vă fie frică și să credeți că au un fel de dificultăți digestive.

Primele zile de rațe trebuie să fie hrănite cu amestecuri de consistență sfărâmicioasă și umedă, care trebuie să includă aceste furaje:

 • Mineral;
 • Cereale;
 • Hrana animalelor;
 • Vitamina.

Verdele proaspete ar trebui să fie hrănite rațelor de la o treime din vârsta zilei, adăugându-le la amestecurile de făină. De la vârsta de 10 zile cartofii fierți sunt adăugați la meniul animalelor tinere.

Metode de hrănire

Creșterea rațelor pentru reproducereDupă 15 zile, tinerilor li se permite să fie eliberați în apă, iar rațele trebuie hrănite de trei ori pe zi. În plus, la vârsta de o lună, trec la hrănirea de două ori cu cereale..

Prima hrănire are loc dimineața (aproximativ ora 10), cu toate acestea, puii, în orice caz, nu au voie să-și hrănească umplutura. A doua oară când mâncarea este servită după coralul rațelor pentru noapte, apoi trebuie să fie abundentă. Corect echipament de hrănitoare pentru rațe, astfel încât păsările să poată ajunge la hrană fără obstacole.

În timpul zilei, când vremea este fierbinte afară, rațele tind să-și piardă pofta de mâncare, din această cauză, trebuie să schimbați programul de mâncare: prima masă în zori și a doua masă la amurg. Când tinerii cu vârsta de treizeci de zile vizitează un rezervor în care există o mulțime de hrană naturală, este permis să hrănească rațele dimineața și seara cu semințe măcinate, precum și deșeuri cu cereale pline.

Pansamentele minerale trebuie administrate într-o ordine strictă, cum ar fi:

 • O bucată de cretă;
 • Calcar;
 • Coajă;
 • Coajă.

Coajă zdrobită poate fi achiziționat gata preparat, iar în ceea ce privește hrănirea mineralelor, este posibil să îl faceți singur dintr-o coajă de ou prin zdrobire.

Rațele sunt băute din boluri cu apă curgătoare la o temperatură de douăzeci de grade. În plus, trebuie să vă amintiți întotdeauna că rața bea de trei ori mai multă apă când se hrănește. Adâncimea băutorului trebuie să fie astfel încât rațele să aibă posibilitatea de a clăti orificiile nazale din ele. Astăzi, industria produce multe băuturi speciale pentru rațe, dar puteți echipa astfel de recipiente fără ajutorul altora, folosind sticle sau ligheane obișnuite din plastic..

Condiții necesare pentru întreținere și îngrijire

Echipamente pentru case de rațăRațele de zi au nevoie în îngrijiri speciale și hrănire. În primul rând, trebuie să ofere încălzire de înaltă calitate. Pentru a face acest lucru, rațele mici pot fi așezate într-o cutie sau cutie de carton, iar deasupra trebuie instalată o lampă.

La 4 zile după eclozionarea rațelor, acestea sunt destul de robuste și gata să fie transferate în casă. Este mai bine să le lăsați deoparte o zonă separată sau să limitați spațiul din casa de păsări comună, astfel încât hrănirea și menținerea unei temperaturi adecvate să fie mai convenabile.

Hrănirea rațelor acasă pentru începători include astfel de puncte fundamentale:

Păstrați casa caldă și uscată. Deșeurile trebuie să fie foarte curate. În plus, este mai bine să evitați curenții de aer în cameră..

Se recomandă menținerea temperaturii la +20 grade. De asemenea, trebuie să anticipați iluminarea corectă.. În prima săptămână de existență, durata orelor de zi trebuie să fie de aproximativ 20 de ore. Ulterior, această perioadă este redusă cu o oră în fiecare săptămână..

Trebuie să ai grijă de curățenia așternutului. În ciuda faptului că rațele se disting prin cea mai mare vitalitate, acestea trebuie păstrate curate pentru a preveni apariția bolilor.

Hrănirea joacă cel mai important rol. În prima zi, rățuștele sunt hrănite cu un ou fiert cu brânză de vaci cu conținut scăzut de grăsimi. După aproximativ două săptămâni, păsările sunt transferate treptat la dieta lor obișnuită, oferind cereale zdrobite și furaje verzui..

Reguli de conținut

Pentru ca începătorii să hrănească cu rățuși acasă, este necesar să respectați cu strictețe toate regulile de păstrare și hrănire.. În caz contrar, tinerii se pot îmbolnăvi și pot muri..

Principalele boli ale rațelor și metodele de prevenire a acestora includ:

 • Ce rățuși pot răniSalmoneloza (febra paratifoidă) apare la o vârstă fragedă la rațe și se caracterizează prin următoarele simptome: ochi apoși, lipsa poftei de mâncare, diaree cu fecale spumoase apoase. Rata mortalității pentru această boală este de 80%. Tratament necesar: medicamente Mepatar, Ditrevet, Trimerazin. Ca prevenire a acestei boli, rațelor sănătoase li se administrează Levomycetin, Furazolidone, Biomycin.
 • Lipsa de vitamine (A, B, D) este, de asemenea, o boală destul de frecventă la rațe. Vara și primăvara, principalele surse de vitamine pentru corpul rațelor sunt alimentele cu o compoziție bogată în vitamine: morcovi, lucernă, urzici. Iarna și toamna, rațelor trebuie să li se administreze concentrate de vitamine D, A, B, E, ulei de pește, suplimente minerale și vitamine de producție industrială, Biovita-80, -120.
 • Hepatita virală afectează de obicei animalele tinere în jurul vârstei de 15 zile. Simptomele bolii pot fi observate în somnolență, lipsa poftei de mâncare, imobilitate, răsturnare pe spate sau lateral atunci când înotați. Hepatita virală poate fi tratată prin vaccinare topică, dezinfectarea spațiilor și echipamentelor, precum și prin eliminarea rozătoarelor.
 • Canibalismul este un comportament anormal al păsărilor care apare ca urmare a unor tulburări profunde și modificări ale metabolismului, care este asociat cu o lipsă de minerale, apă, proteine ​​și vitamine în dietă..

Hrănirea rațelor acasă pentru începători

Este strict interzisă întârzierea hrănirii pentru o lungă perioadă de timp, deoarece muta juvenilă începe la animalele tinere cu vârsta peste 60-70 de zile. În această perioadă, rățuștele devin predispuși la scăderea în greutate și apare formarea de rudimente de penaj nou (cânepă), care este dificil de îndepărtat în timpul procesării carcasei. În plus, hrănirea pe termen lung crește costurile de hrană pe unitate de producție..

Hrănirea animalelor tinere poate fi împărțită în două perioade:

 1. În prima perioadă, animalele tinere au nevoie de o temperatură relativ ridicată a aerului.
 2. În a doua perioadă, reglarea căldurii corpului rațelor este reglementată (aproximativ 3 săptămâni), din această cauză, nu este necesară o încălzire semnificativă.

În prima zi, rațele bine dezvoltate cântăresc aproximativ 50-60 de grame, stau ferm pe picioare, au puf galben strălucitor, pântecele ascuns, ochii lucioși și bombați, iar puii înșiși sunt destul de activi. Vă rugăm să rețineți că rățuștele cu burta uriașă nu sunt potrivite pentru hrănire.

Dacă rațele tinere sunt crescute fără găină, atunci în primele 5 zile temperatura din cameră trebuie măsurată la 22 de grade, iar în a 6-a zi temperatura este scăzută la 18 grade. Prezență la temperatură caldă afectează pozitiv activitatea puilor, se mișcă cu încredere sau stau, toate acestea nefiind pierdute în grămezi.

Metode de hrănire

Cum să ai grijă de rațeCea mai potrivită găină de puiet pentru rațe este o rață, deoarece se va deplasa în jurul rezervorului cu puietul și va învăța cum să găsească hrană și, de asemenea, le va proteja.

Destul de des poți întâlni cu alterarea ouălor în perioada de incubație a raței. Acest lucru se întâmplă din cauza lipsei de proprietăți antibacteriene în proteine ​​în ouăle de rață (în ouăle de pui, se găsește o proprietate similară). Ouăle de rață sunt răsfățate de infecția interiorului oului, în special a mucegaiului și, în cele din urmă, proteina este degradată. Astfel de ouă au un miros neplăcut - degajă putregai, hidrogen sulfurat. Odată găsite ouăle răsfățate, acestea trebuie scoase din cuib pentru a evita contaminarea altor rațe de eclozare.

Rațele Moscova nu sunt foarte bune la predarea animalelor tinere, din acest motiv, trebuie să aveți grijă de rățuști imediat după nașterea rațelor.

Cum să ai grijă de rațe?

După eclozare, iluminarea continuă ar trebui instalată în carcasă unde vor fi adăpostiți tinerii pentru a-i ajuta să se adapteze la mediu. Deja după a doua zi, durata orelor de vară ar trebui redusă cu 45 de minute, după care ar trebui redusă treptat la 11 zile de viață, astfel încât la final să iasă 16 ore de oră de zi.

Creșterea tânără este cultivată pe cea mai adâncă așternut, care necesită iarbă, rumeguș, acoperit cu plug-var. Nu este recomandat să folosiți bărbierit în primele 4 zile de viață, deoarece rățuștele îl ciocănesc și acest lucru poate deveni o condiție prealabilă pentru o defecțiune a funcționării sistemului digestiv. Dacă rățuștele sunt ținute pe un așternut umed și murdar, penajul puilor nu va fi curat și va fi, de asemenea, slab protejat de schimbările de temperatură ambiantă.

Puietul din timpul zilei este ținut pe podea sau în cuști cu o densitate de stocare de 20 de unități pe metru pătrat de podea, cu toate acestea, dintr-o perioadă de 20 de zile, densitatea de izolare ar trebui redusă la 10 unități. Cuștile pentru animalele tinere pot fi realizate independent folosind materialele disponibile..

Îngrijirea rațelor: individualități de hrănire a rațelor

Hrănirea și creșterea rațelor depind de scopul pentru care sunt crescute - pentru trib sau pentru carne. În funcție de asta și apoi, ce să hrănească rațele de o zi.

Cel mai bun moment pentru creșterea rațelor este aprilie. În timpul primăverii și verii, vor avea timp să acumuleze greutatea corporală necesară pentru sacrificare. Dar pentru utilizarea rațională a femelelor și masculilor, reproducerea se recomandă să se efectueze în trei etape:

 1. In aprilie;
 2. În iulie;
 3. In septembrie.

Creșterea pentru un trib

Hrănirea rațelor acasăPentru acest tip de reproducere se folosesc masculi și femele tinere sănătoase. Se recomandă păstrarea persoanelor care au eclozat în aprilie. Astfel de indivizi vor avea timp să devină complet mai puternici până la iarnă și vor tolera perfect frigul..

Puii sunt selectați pentru trib fără defecte fizice. În mod ideal, selecția se face la vârsta de 3 zile după ce indivizii au eclozat și, de asemenea, la 2 luni după eclozare. Păstrarea și hrănirea rațelor, care sunt selectate pentru reproducere, se efectuează în conformitate cu regulile generale.

Pentru carne

Rațele câștigă rapid în greutate potrivite pentru sacrificare. De obicei, 2-3 luni vor fi suficiente pentru asta. Pentru a hrăni pasărea, este necesar să se asigure condiții de adăpostire raționale și hrănire echilibrată.

În primele trei săptămâni, puii tineri sunt așezați într-un stilou cald separat și în timpul zilei cu filet artificial. Sunt hrăniți cu furaje suculente și cu cereale și, de asemenea, dau culturi rădăcinoase, iarbă verzuie și vegetație acvatică. Asigurați-vă că includeți în meniul dietei pansamente minerale și furaje pentru animale.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » » Creșterea rațelor pentru începători acasă