Cum să nu mai muști papagalii

Mușcături de papagal Luați în considerare papagalii ca fiind creaturi calme și prietenoase. Cu toate acestea, își pot schimba brusc comportamentul și pot începe să muște dureros. Luați în considerare ce trebuie făcut dacă un papagal mușcă și cum să înțărcați pasărea din ea.

De ce papagalul a devenit agresiv și a mușcat

În sălbăticie, aceste păsări își folosesc ciocul pentru a se deplasa de-a lungul ramurilor, pentru a obține hrană și pentru a comunica cu felul lor. În captivitate, pot manifesta agresivitate, folosindu-și ciocul ca armă..

Important! După ce ați fost mușcat, nu vă grăbiți să vă certați animalul de companie. În primul rând, calmează-te și analizează situația..

O mușcătură poate apărea din următoarele motive:

  1. Frica sau protecția față de ceva. În mediul său natural, în orice situație care nu-i place păsării, poate zbura. În captivitate, acest lucru este imposibil, așa că pasărea nu are de ales decât să atace sau să se apere..
  2. Lipsa de atentie. Astfel, animalul de companie pur și simplu acordă atenție personalității sale, deoarece după o mușcătură, o persoană țipă tare, surprinsă, iar păsărilor le plac foarte mult astfel de sunete.
  3. Pubertate. Sub influența hormonilor, pasărea se poate comporta anormal. În așteptarea unei perechi, un papagal poate ataca nu numai degetele umane, ci și cușca în sine.
  4. El joacă așa. Pasărea se poate juca pur și simplu, neînțelegând ce cauzează acest disconfort. O va provoca mai ales dacă proprietarul strigă la ea.
  5. Natura complexă. Deoarece puiul imediat după naștere explorează lumea din jur cu ajutorul ciocului său, poate continua să facă același lucru și în viitor, dacă păsările mai în vârstă la un moment dat nu l-au învățat să nu facă acest lucru..
  6. El este bolnav și, prin urmare, vrea să o sublinieze. În timpul afecțiunilor, pasărea devine iritabilă și, din păcate, toată agresiunea merge la proprietar.
Papagalul îl mușcă pe proprietarDeci, motivele pot fi diferite, așa că încercarea de a înțelege situația este primul pas pentru a remedia problema..

Știați?

Cum mușcă papagalii

În funcție de situație, mușcătura poate avea o forță diferită..

Doare

Papagalul poate mușca în diferite moduri. Uneori o fac ușor, fără a provoca disconfort sever, cu toate acestea, din cauza surprizei, o persoană poate striga și retrage mâna. În plus, un animal de companie poate mușca pe ureche sau pe obraz, mergând pe umărul proprietarului.

Important! Nu poți reacționa prea emoțional la mușcătură. Acest comportament îl va provoca doar pe cel cu pene și va provoca repetarea..

Papagalul a mușcat sângele: ce să fac

Există momente în care papagalul mușcă atât de tare încât s-ar putea chiar să iasă sânge. Într-o astfel de situație, se recomandă clătirea plăgii cu apă oxigenată și lipirea unui plasture. Întrucât ciocul său este mic, nu va putea provoca o rană gravă, astfel încât disconfortul va trece rapid. Un plasture pe o rană după mușcătura unui papagal

Cum să oprești un papagal să nu muște

În primul rând, este important ca proprietarul să înțeleagă ceea ce conduce animalul de companie. Indiferent de cauză, agresiunea de represalii este un mod ineficient de rezolvare a unei probleme. Acest lucru poate distruge complet încrederea dintre pasăre și proprietar..

Vă recomandăm să citiți despre, ce să faci dacă papagalul se teme de proprietar, și, de asemenea, aflați, de ce papagalul țipă constant sau ciocănitul ciocului.

Cel mai bun mod este să spui cu tărie „NU” și să părăsești camera, lăsând pasărea în pace. Acest lucru îi va da o înțelegere că comportamentul ei este neplăcut pentru tine și, dacă va face asta din nou, va fi lipsită de atenția ta.. Papagal și om În viitor, încearcă să previi încercarea de a te mușca. Dacă încă o dată nu a funcționat, nu trebuie să reacționați prea violent la acest lucru - repetați din nou „NU POATE” și părăsiți camera.

Știați? Cea mai mare rasă de papagali este amazoniană, mărimea lor - ca un copil de 3 ani. Lungimea corpului lor poate ajunge la 1 metru.

Este important să înțelegem că creșterea și instruirea păsărilor nu diferă de creșterea copiilor. În acest caz, sunt necesare și dragoste, răbdare și înțelegere, care ar trebui să vă fie alături zilnic..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să nu mai muști papagalii