Cum să transporti un papagal pe distanțe mari într-o mașină, tren, avion

Papagal într-o cușcăDin când în când, mulți dintre noi trebuie să ne transportăm animalele de companie și nu numai de la magazin acasă. Aici apare întrebarea cu privire la metoda optimă de transport. Dacă totul este mai mult sau mai puțin clar cu pisici și câini, atunci pot apărea dificultăți cu transportul papagalilor și al altor păsări decorative. Să aflăm despre regulile generale pentru călătoria păsărilor în diferite vehicule.

Reguli generale pentru transportul papagalilor

Indiferent de ce fel de papagal trebuie să transporti, transportul va fi un adevărat stres pentru el. Sarcina proprietarului în acest caz va fi de a minimiza toți factorii neplăcuti și de a asigura calmul păsării.. Papagalul stă la îndemânăPentru a vă menține animalul calm cât mai mult posibil și pentru a nu fi nervos în legătură cu călătoria, este important să respectați următoarele reguli simple:

  • mergând într-o călătorie lungă, puteți lua cu voi doar păsări absolut sănătoase, iar la primele semne de boală este recomandabil să amânați călătoria (persoanele bolnave pot muri pe drum);
  • pentru o călătorie lungă, veți avea nevoie de o cușcă corespunzătoare dimensiunii păsării, este recomandabil să învățați papagalul în prealabil să o găsească: lăsați ușa deschisă în fiecare zi, astfel încât să se obișnuiască treptat cu noile condiții;
  • nu folosiți niciodată o pungă obișnuită, o pungă sau o cutie de plastic pentru a găzdui o pasăre cu pene, aceasta poate deteriora cu ușurință picioarele, aripile sau alte părți ale corpului, zdrobind penajul și acest lucru nu este să menționăm stresul inutil din astfel de condiții;
  • verificați în permanență starea papagalului: nu trebuie expus la lumina directă a soarelui, ceea ce ar putea provoca insolatie;
  • dacă este frig afară, cușca trebuie acoperită suplimentar cu o cârpă densă, încercând să se asigure că temperatura din interior nu este mai mică de +10 ° C (iarna, transportul papagalilor este permis doar în ultimă instanță și, de preferință, folosind o cușcă încălzită).

Papagal în mașinăCând transportați vara, trebuie să aveți grijă de o bună ventilație și să opriți încălzirea (dacă acest lucru este asigurat de designul cuștii).

Important! Dacă, după ce a experimentat stresul, papagalul refuză să mănânce, încercați să-l hrăniți din mână. Același lucru se aplică cazurilor de mutare într-o altă cușcă, cu un nou alimentator..

Colivie papagal

După cum tocmai am menționat, aveți nevoie de o cușcă specială pentru a vă transporta papagalul confortabil. Mărimea sa este de obicei selectată luând în considerare dimensiunea păsării și durata transportului, dar în orice caz, nu ar trebui să fie foarte îngustă sau prea spațioasă, permițând papagalului să se repezească peste ea (de multe ori mișcările bruște duc la rănirea păsărilor). Dacă călătoria dvs. va dura câteva zile, atunci cușca papagalului ar trebui să fie, de asemenea, mai mare, cu suficient spațiu pentru a-și întinde aripile..

În ceea ce privește caracteristicile structurale ale unui astfel de produs, acesta poate fi prezentat sub forma unei cutii, pe peretele frontal al căruia este fixată o plasă sau o rețea metalică. Este bine dacă sunt prevăzute caneluri pe aceeași parte pentru instalarea sticlei în sezonul de iarnă. Toți ceilalți pereți ai unei astfel de cuști pot fi din tablă sau getinax, cu o grosime de aproximativ 10-15 mm.Colivie papagalÎn timpul transportului în timpul iernii, toate zonele deschise ale cuștii sunt acoperite cu polietilenă sau material dens, lăsând doar o mică gaură pentru schimbul de aer. Ușa pentru plantarea unui papagal în interiorul cuștii poate fi așezată atât în ​​față, fiind parte a zăbrelei, cât și în spatele acesteia. Un mâner este atașat la partea superioară a cutiei pentru transportul ușor al cuștii.

Important! Este recomandabil să transportați păsările pe rând pentru a evita rănirea pereților cuștii. Dacă trebuie să transportați mai mulți papagali simultan pe o distanță mare, atunci ar trebui să acordați preferință unei cuști cu pereții laterali înclinați în partea de sus. Panta rezultată este strânsă cu o plasă fină, care îmbunătățește fluxul de aer proaspăt și vă permite să plasați mai multe produse una peste alta.
Cuștile destinate transportului de papagali mari (cum ar fi ara sau alte specii cu coadă lungă) ar trebui să aibă o înălțime mai mare decât lungimea și lățimea. În plus, nu uitați de mecanismul de blocare a ușii puternic și fiabil..

Cum se transportă corect un papagal

Modul corect de transport al papagalilor depinde foarte mult de modul în care călătoriți: pe drum, tren sau avion. Condițiile din fiecare dintre ele sunt diferite, ceea ce înseamnă că trebuie să vă adaptați la ele.

În mășina

Când transportați o pasăre pe distanțe scurte folosind o mașină, puteți pur și simplu să țineți o cușcă specială în mâini sau să o fixați cu o centură pe scaun. Cu o durată a călătoriei de 1-2 ore, se folosește un purtător relativ mic sau o cutie de carton obișnuită, cu o dimensiune aproximativă de 20x10x8 cm (dacă vorbim despre budgerigari).

afla, cât cântăresc papagalii din rase diferite.

Pentru a preveni alunecarea labelor pe fundul neted, este acoperită cu o cârpă moale și puțină mâncare este turnată pe fund, astfel încât pasărea să aibă ceva de făcut pe drum. Suportul trebuie să fie acoperit cu o cârpă deasupra, protejând astfel animalul dvs. de companie de la curentele de aer datorate geamurilor deschise ale mașinii.Colivie papagalPentru o călătorie lungă (mai mult de 2-3 ore), se recomandă utilizarea unei cuști speciale de transport cu dimensiuni puțin mai mari (de exemplu, 40x25x20 cm). Există suficient spațiu în interior pentru a găzdui confortabil unul sau două budgerigare, cu instalarea suplimentară a unui alimentator și a unui băutor (numai apa fiartă așezată este turnată în interior). În cazul deplasării pe drumuri denivelate și a posibilelor stropiri de apă, puteți pur și simplu să înmuiați pâinea albă în lichid sau să așezați bucăți de mere în cușcă, cu toate acestea, în acest caz va trebui să vă opriți din când în când pentru a da păsărilor să bea..

Știați? Papagalul ciocănitor din Noua Guinee este recunoscut ca fiind cel mai mic papagal din lume. Mărimea corpului unui adult este de numai 10 cm și cântărește 10-13 g, ceea ce complică semnificativ sarcina de a studia această specie.

In tren

Spre deosebire de transportul unui papagal cu propria mașină, atunci când îl transportați într-un tren, va trebui să aveți grijă nu numai de confortul păsării, ci și de suportul documentar. Deci, pentru transportul în țară, veți avea nevoie cel puțin de:

  • confirmarea sănătății penei de la un medic veterinar (asigurați-vă că specificați imediat cât este valabil certificatul eliberat de acesta);
  • o chitanță pentru plata costului transportului unui papagal la cumpărarea unui bilet la casa de bilete a căii ferate (dacă vorbim despre transportul păsărilor ondulate sau alte păsări mici, atunci, cel mai probabil, vi se va permite să le așezați în aceeași cușcă);
  • medicamente anti-stres prescrise de un medic veterinar pentru a minimiza șocul cu pene (opțional).

Papagali într-o cușcăToate condițiile suplimentare de păstrare și îngrijire a papagalilor în timpul călătoriei nu diferă în niciun fel de călătoria cu mașina. Mai mult, un animal de companie va fi mult mai confortabil într-un compartiment decât într-o mașină îngustă și înfundată..

Probabil că veți găsi util să știți, merită să atârni un papagal o oglindă într-o cușcă.

În avion

Cu un avion, lucrurile sunt puțin mai complicate decât cu un tren sau o mașină privată. Nu toate companiile aeriene sunt implicate în transportul păsărilor, așa că această problemă ar trebui clarificată de îndată ce te duci să-ți iei biletele. Dacă răspunsul este da, întrebați despre condițiile din portbagaj, unde, cel mai probabil, va fi plasat animalul dvs. de companie. Pe unele aeronave, acest compartiment este insuficient sigilat și slab încălzit, ceea ce înseamnă că pasărea poate muri pe drum..Animale din avionDe asemenea, nu ar trebui să excludeți posibilitatea întârzierii zborului sau a altor probleme minore, care în mod clar nu vor aduce beneficii papagalilor cu bagaje.. Nicio companie aeriană nu vă va permite să plasați animalul de companie cu pene în cabină, deci nu ar trebui să vă bazați pe el.. În ceea ce privește suportul documentar, acesta este practic același lucru cu transportul păsărilor cu calea ferată, cu excepția faptului că pentru transportul în altă țară va trebui să treci mai multe teste pentru a obține un certificat internațional.

Știați? Patria budgerigarelor, populară în țara noastră, este Australia, din care au venit pentru prima dată în Europa în 1840. De-a lungul timpului, guvernul țării a interzis exportul acestor păsări, ceea ce nu este surprinzător, având în vedere morțile lor masive în timp ce traversau oceanul..

Adaptarea papagalului la un loc nou

Orice călătorie este întotdeauna stresantă pentru o pasăre și nu contează despre ce fel de papagal vorbim. În legătură cu aceasta, la sosirea într-un loc nou, nu trebuie să deschideți cușca imediat și să forțați aproape papagalul să iasă din ea. Lăsați animalul dvs. să se odihnească din drum, lăsându-l o vreme în suport. Este probabil ca în primele zile papagalul tău să refuze mâncarea și apa, să se comporte extrem de apatic sau, dimpotrivă, prea activ. Aceasta este o reacție normală de mutare care ar trebui să dispară în curând..

Vă recomandăm să vă familiarizați cu instrucțiuni pas cu pas pentru realizarea unui purtător pentru un papagal.

O pasăre adusă recent nu poate fi eliberată într-o cușcă comună cu alte păsări.. Când papagalul se simte puțin confortabil, este transplantat într-o cușcă spațioasă individuală, unde își va petrece următoarele 40 de zile. Acesta este cât timp durează carantina, care este deosebit de importantă pentru păsările transportate din țări exotice. Pentru a reduce timpul alocat, puteți face teste și muta pasărea într-o casă obișnuită imediat ce se cunosc rezultatele (de obicei se efectuează diagnosticarea psitacozei, salmonelozei, helmintiazei).Papagal într-o cușcăDesigur, pentru papagalii domestici care pur și simplu și-au schimbat locul de reședință și au toate dovezile adecvate de sănătate, nu sunt necesare astfel de măsuri preventive grave și o jumătate de zi de adaptare într-un loc nou va fi suficientă..

Important! În timpul carantinei, un papagal nou sosit nu trebuie lăsat în aceeași cameră cu alte păsări, chiar dacă sunt în cuști diferite. Unele boli sunt bine transmise de picăturile din aer și nu va fi posibilă evitarea infectării păsărilor sănătoase.
Dacă aveți de gând să transportați papagali pe distanțe mari, asigurați-vă că evaluați starea lor de sănătate și efectuați o examinare completă, deoarece persoanele slabe, chiar și în condiții bune de transport, pot muri pe drum. În caz contrar, cu abordarea corectă a problemei organizării unei călătorii, nu ar trebui să existe probleme.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să transporti un papagal pe distanțe mari într-o mașină, tren, avion