Cum să ai grijă de un papagal acasă

BudgiesBudgerigars sunt animale de companie foarte frecvente. Au culori strălucitoare, cântatul lor înveselește adulții și copiii, acești papagali pot fi îmblânziți și învățați să vorbească. Și costul pentru un animal de companie este destul de rezonabil..

Dar totuși, dacă o persoană decide să achiziționeze un astfel de animal de companie, mai întâi de toate trebuie să-și dea seama cum să aibă grijă de un papagal acasă.

Acasă pentru un prieten

Cum să păstrezi un papagalBudgerigarele au o dimensiune mică a corpului - între 17 și 19,8 centimetri - și, prin urmare, nu ocupă mult spațiu chiar și într-o cameră mică. Costurile hranei pentru prietenii cu pene nu ating portofelul proprietarilor lor.

Spre deosebire de pisici și câini, care, în majoritatea cazurilor, au acces gratuit la toate părțile casei sau apartamentului, mugurii trebuie păstrați într-o cușcă. Ea va deveni principalul habitat pentru un animal de companie mic: vă puteți ascunde în el pentru somn sau în caz de pericol (de exemplu, dacă există pisici în casă), mâncați, beți. Prin urmare, alegerea celulei - Fundatia îngrijirea corespunzătoare a animalului dvs. de companie.

Alegerea unei cuști pentru un papagalCel mai potrivit dreptunghiular o cușcă cu acoperiș plat. Alungirea sa este un beneficiu suplimentar. Deoarece în acest caz pasărea poate flutură de la un biban la altul, fără inconvenientul unui spațiu mic.

Cuștile rotunde nu sunt o opțiune bună pentru păsări. La astfel de papagali pierde orientarea în spațiu, nu se simt protejați, nu se pot retrage și, prin urmare, se simt extrem de incomod.

Celulele vor fi incomode pentru gazdă complicat structuri sau cu acoperișuri grațioase. Deoarece sunt mai greu de îngrijit și nu este întotdeauna convenabil să aranjați accesorii pentru muguri.

Papagal și oglindă

Dacă vorbim despre dimensiunea casei de păsări, atunci necesar ia în considerare faptul că un animal de companie ar trebui să aibă în medie 30-35 de centimetri. Dacă o pereche de păsări va fi plasată într-o cușcă, atunci această cifră ar trebui mărită la aproximativ 60 de centimetri.

Fundul cuștii ar trebui să fie retractabil. Acest lucru va face curățenia mai ușoară. În același timp, este mai bine să nu plasați grătare sau alte elemente în partea de jos. În caz contrar, pasărea își poate răni picioarele..

Atunci când alegeți locuința pentru un animal de companie, este mai bine ca proprietarii să acorde preferință fier mai degrabă cuști decât cele din lemn. Primele sunt mult mai convenabile de curățat și își păstrează aspectul și durata de viață mai mult..

Condiții climatice

Budgerigar Papagalul, împreună cu cușca, trebuie așezat într-o cameră cu un microclimat stabil. Regimul de temperatură trebuie menținut la aproximativ + 18 ° C până la 25 ° C.

Deoarece durata orelor de vară pentru păsări ar trebui să fie de aproximativ 15-16 ore, iarna necesar se va ocupa de iluminarea suplimentară a camerei pentru a menține condițiile optime.

O cerință importantă pentru îngrijirea adecvată a papagalilor este absența în camera în care se află pasărea, proiecte și schimbări frecvente ale condițiilor de temperatură. Astfel de condiții vor fi dezastruoase pentru un papagal domestic..

Trebuie avut în vedere faptul că o cușcă cu o pasăre nu se poate amplasați în următoarele locuri:

 • lângă aparate de încălzire și calorifere;
 • lângă aparatele de aer condiționat și sistemele de refrigerare;
 • lângă ferestre;
 • pe podea sau pe un dulap (o masă este optimă pentru așezarea unei cuști cu un papagal, deoarece înălțimea sa va fi ideală pentru o pasăre);
 • în locuri zgomotoase.

Decoratiune interioara

O cușcă de papagal, ca și casa proprietarului său, trebuie să fie echipată cu dispozitive speciale în interior.

 1. PapagalAlimentator și băutor. Aceste lucruri sunt vitale. Mai mult, este mai bine să le așezați departe de stinghii, astfel încât excrementele păsărilor să nu intre în mâncare și băutură. Este necesar să spălați alimentatorul și băutorul zilnic în apă fierbinte, apoi ștergeți-l uscat. Pentru a evita otrăvirea sau o reacție alergică, este mai bine să curățați alimentatoarele fără mijloace speciale, folosind doar un burete.
 2. Baie. Pentru papagalii mici, există tăvi speciale care pot fi umplute cu apă sau nisip. În cele din urmă, le place foarte mult să-și curețe penele..Cum să ai grijă de papagali
 3. Palet. În el se acumulează rămășițele de hrană, pene de păsări și alte elemente. Prin urmare, cele mai convenabile sunt tăvile glisante din plastic: sunt ușor de curățat, nu se deteriorează de umezeală. Pentru a minimiza timpul alocat curățării casei de păsări, paletul poate fi acoperit cu nisip, rumeguș, umplutură igienică sau acoperit cu hârtie. Este necesar să curățați paletul în mod regulat: zilnic sau în fiecare zi.Papagal într-o cușcă
 4. Stinghii. Pentru o viață confortabilă a unui papagal într-o cușcă, aveți nevoie de cel puțin doi poli. Unul ar trebui așezat direct sub acoperiș, deoarece păsările preferă să doarmă în locul cel mai înalt. Cealaltă poate fi poziționată mai aproape de mijlocul celulei. Astfel, tovarășul cu pene își poate întinde și aripile, zburând de la un biban la altul..
 5. Jucării. Adulții lucrează, în timp ce copiii sunt la școală sau la grădiniță. Prin urmare, cușca papagalului va trebui să fie echipată cu jucării. Oglinzi speciale suspendate, clopote, leagăne, seturi de inele, papagali din lemn - un animal de companie va aprecia cu siguranță astfel de comori și nu se va plictisi în așteptarea proprietarilor lor.

Îngrijirea cuștii este o necesitate condiție. Curățarea generală a casei animalului de companie trebuie făcută o dată sau de două ori pe lună. În timpul acestuia, este necesar să clătiți întreaga cușcă cu un burete și apă, inclusiv stâlpii, și apoi să vă uscați bine. Utilizarea detergenților este interzisă, deoarece acestea pot provoca o reacție alergică la animalul de companie.

Hrănirea pergăriei

Pentru a ști cum să ai grijă de un papagal ondulat, este necesar să studiezi în detaliu problema acestuia hrănire.

Mâncarea trebuie să fie echilibrată și variată, astfel încât animalul de companie să obțină toți nutrienții necesari pe tot parcursul zilei. Următoarele alimente pot fi incluse în dietă:

 • hrană specială pentru păsări de curte: este echilibrată și bogată în vitamine și minerale;
 • cereale, cereale: ovăz, mei;
 • semințe de porumb și ierburi sălbatice (pre-îmbibate);
 • verdeață: frunze de sfeclă și salată, păpădie, sunătoare;
 • fructe și fructe fără semințe, precum și legume proaspete;
 • alimente care conțin proteine: ouă fierte zdrobite, pâine înmuiată;
 • hrana vie: molii, insecte mici.

Ar trebui să existe întotdeauna apă proaspătă și curată în cușcă. În același timp, merită luat în considerare faptul că este mai bine să nu udați animalul de companie cu apă de la robinet..

Ce nu se poate hrăni

O pereche de papagaliÎngrijirea adecvată a animalului de companie implică, de asemenea, o alimentație bună, care nu îi va afecta animalul. Prin urmare, la fel ca pentru multe alte animale de companie, pentru papagali există sul produse interzise:

 • produse vechi;
 • alimente dulci, condimentate, grase, prăjite, afumate;
 • paine neagra;
 • verdeață: pătrunjel și mărar, busuioc;
 • ceapa si usturoiul;
 • carne;
 • cafea.

Baie

Papagal scaldatPuritate - garanția sănătății și îngrijirii adecvate. Acest lucru se aplică și copiilor. Vara, le puteți scălda în fiecare zi, iar iarna va fi suficient de două sau trei ori pe săptămână..

Pentru scăldat, trebuie să utilizați o baie specială instalată în cușcă. Dar poți și tu spray o pasăre dintr-o sticlă cu spray sau scăldate sub apă curgătoare.

Dacă animalul de companie nu-i place apa, atunci baia trebuie umplută nisip pentru curatarea penelor. Și în magazinul pentru animale de companie, cumpărați o perie specială în aceste scopuri și folosiți-o aproximativ o dată pe săptămână.

O nuanță importantă este prezența altor animale de companie în casă. Dacă există, atunci puritatea lor trebuie, de asemenea, monitorizată. Pentru că există multe boli și paraziți care se transmit de la o creatură la alta. De exemplu, puricii trăiesc bine în pene. Mai mult, acestea nu numai că provoacă disconfort, dar sunt și purtători de multe boli periculoase..

Comunicare cu animalul de companie

Fată și papagalPapagalii sunt creaturi foarte active și sociabile. Le place compania. Prin urmare, trebuie să vorbiți des cu animalul de companie, lăsați-l să stea pe braț sau pe umăr.

În cazul unei absențe lungi de acasă în timpul zilei, vă puteți lăsa „compania” prietenului dvs. ondulat sub forma unui inclus radio. Atunci pasărea va crede că nu este singură în apartament..

Papagal o dată sau de două ori pe zi necesar lăsând să zboare din cușcă. Așa că își poate întinde aripile și poate explora teritoriul, găsind ceva interesant pentru el însuși..

Dar papagalului nu ar trebui să i se permită și să fie obraznic: trebuie să cunoască limitele a ceea ce este permis.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să ai grijă de un papagal acasă