Poze cu imagini ale păsărilor migratoare din ucraina cu nume

Descrierea tuturor păsărilor migratoareNu toate regiunile mențin condiții de viață favorabile păsărilor pe tot parcursul anului. Uneori, vine un moment în care există puține furaje sau situația ecologică se agravează. Acest lucru îi obligă să zboare spre regiuni mai calde. Anumite specii de păsări efectuează astfel de zboruri datorită particularităților reproducerii..

În natura lor stă tendința spre migrație constantă, ceea ce le face deosebite pe fondul altora. Există multe păsări și pentru a facilita copilului să-și amintească de ele, imaginile acestor creaturi vor fi prezentate mai jos. Cu ajutorul lor, copilul va putea să-și amintească mai ușor păsările migratoare și poate spune care dintre ele sunt obișnuite să zboare în țările calde pentru iarnă și care dintre ele pot rezista condițiilor dure acasă..

Păsări migratoare celebre și numele lor

Principalul semn al păsărilor migratoare este că odată cu debutul iernii, ele mergând pe meleaguri calde. Ei fac acest lucru nu din propria lor voință, ci din cauza particularităților naturii lor. Sunt creaturi cu sânge cald, care pot menține vitalitatea iarna. Cu toate acestea, ca urmare a schimbării condițiilor meteorologice, nu toți își pot asigura hrana în timpul iernii. În această perioadă a anului, suprafața pământului este acoperită cu o crustă de gheață, iar păsările necesită mult mai multă hrană decât în ​​lunile mai calde, deoarece au nevoie de mai multă energie pentru a menține temperatura corporală necesară. Prin urmare, pentru a nu muri, trebuie să meargă la iarnă în țările cu un climat cald..

Următoarele păsări aderă la acest stil de viață:

 • grangur;
 • pasăre cântătoare;
 • a inghiti;
 • Robin;
 • vâlvă cu cap negru etc..

Cu toate acestea, în Ucraina puteți găsi nu numai migratori, ci și păsări sedentare și nomade. Dacă primii sunt obișnuiți să-și petreacă iarna în patria lor, cei din urmă îl pot părăsi dacă se așteaptă ca sezonul apropiat să fie prea dur pentru ei..

Descrierea unor păsări migratoare

Pentru a facilita navigarea unui copil la păsările migratoare, vă prezentăm cele mai faimoase dintre ele, completându-le cu imagini pentru copii.

Rook

Turnurile sunt păsări migratoareExistă o mulțime de păsări migratoare, dar printre ele aș dori să evidențiez turnul. Această pasăre merită atenție nu datorită unora dintre caracteristicile sale fiziologice, ci datorită sosirii acestor păsări înseamnă venirea primăverii. De obicei acești locuitori ai cerului apar la mijlocul lunii martie. Încep să se adune în regiuni calde la sfârșitul toamnei - la sfârșitul lunii octombrie-începutul lunii noiembrie.

Majoritatea oamenilor nu prea au idee ce fel de pasăre este un turn. De fapt, turnul este mai mult decât demn de atenție. El poate imita vorbirea umană, de aceea, mulți îl tratează cu mare respect.

 • Adulții ating de obicei o lungime de 45 cm, cântărind aproximativ 310-490 g.
 • În aparență, această pasăre poate fi confundată cu ușurință cu o corbă, cu toate acestea, are încă o diferență - este mai subțire, iar culoarea penajului său conține nu numai vopsea neagră, ci și o nuanță purpurie.
 • Turnul are un cioc destul de subțire, drept. Nu întâmplător natura i l-a acordat, deoarece el își simplifică semnificativ sarcina de a obține mâncare din locuri greu accesibile..
 • Rețineți că turnurile pot mânca o mare varietate de alimente, inclusiv râme, rozătoare etc..

A inghiti

Înghițiți descrierea și obiceiurileVăzând această pasăre mică și fragilă pentru prima dată în direct sau într-o imagine, majoritatea copiilor pot avea îndoieli cu privire la capacitatea de a parcurge distanțe mari. Cu toate acestea, ea face față cu succes acestei sarcini. Mai mult, ea zboară ușor de două ori pe an. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că acest proces se întâmplă pentru ea fără incidente..

Nu toți locuitorii cerului pot ajunge la destinație. Se întâmplă ca cei mai slabi indivizi să moară și, în unele cazuri, un astfel de rezultat trist poate ajunge la întreaga turmă în cazul în care condiții meteorologice nefavorabile.

 • Studiind această pasăre, îi puteți observa aspectul ideal. Are aripi alungite și o coadă tăiată clar, ceea ce este dovada acestui lucru.
 • Spre deosebire de alte păsări, rândunica este obișnuită să petreacă tot timpul pe cer, astfel încât este aproape imposibil să o întâlnești pe pământ..
 • Având în vedere că cerul este habitatul principal pentru ea, aici efectuează toate procesele necesare - doarme și uneori se împerechează.

Rândunelele sunt o specie destul de numeroasă de păsări migratoare. Zoologii știu despre existența a aproximativ 120 de specii. Dintre caracteristicile lor, merită remarcat capacitatea de adaptare rapidă la noile condiții. Din această cauză, rândunelele locuiesc într-o mare varietate de locuri de pe planeta noastră, cu excepția Australiei și Antarcticii. Hrana pentru acești locuitori a cerului este doar insecte, pe care le scot din pământ sau din scoarța copacilor..

Privighetoare

După luarea în considerare a acestor doi locuitori ai cerului, devine clar că fiecare pasăre migratoare are propriile sale caracteristici. Deși lista păsărilor migratoare este destul de largă, nu se poate ignora privighetoarea, care este cunoscută de toată lumea ca un cântăreț excelent..

Cântatul aduce plăcere păsării în sine, deoarece în astfel de momente uită de orice pericole care o amenință. Aranjând un astfel de concert, își coboară aripile în jos și emite un tril plăcut.

Dar privighetoarea se poate încânta cu cântecele sale numai până toamna. Pe măsură ce temperaturile scad, se apropie momentul când privighetoarea se pregătește să părăsească patria și să se îndrepte spre nordul Africii. Dar primăvara zboară din nou înapoi. Cel mai probabil să vadă un privigheto la jumătatea lunii aprilie, deoarece în această primăvară apar primele insecte.

Pasărea știe despre asta și încearcă să se întoarcă în patria sa în acest moment. Această pasăre în sine este destul de mică, cântărind aproximativ 25 g. În plus, are un aspect destul de interesant - culoarea sa este închisă, cu o nuanță gri-maroniu. Toate aceste caracteristici o fac foarte mică și atractivă. Deși vede o pasăre atât de mică, este greu de crezut că este capabilă să facă zboruri lungi.

Concluzie

Cum zboară păsărilePăsările locuiesc într-o mare varietate de continente și țări, dar nu toate rămân în patria lor pe tot parcursul anului. Există, de asemenea, păsări migratoare printre ele, care se pot simți confortabil numai în sezonul cald, când pot ia-ți mâncare fără probleme. Dar, pe măsură ce toamna se apropie, încep să se adune în regiuni calde. În principiu, acest lucru nu este neobișnuit, deoarece odată cu venirea primăverii, se întorc înapoi..

Dar, din păcate, nu toți sunt capabili să reziste zborurilor lungi. Deși printre ele există specii precum, de exemplu, rândunica, care, în ciuda dimensiunilor reduse, este capabilă să reziste pentru o sarcină atât de semnificativă.

Păsări migratoare din Ucraina Pasari pasari din UcrainaCum iernează păsărileCe păsări zboară din UcrainaNumele păsărilor migratoareDescrierea păsărilor migratoarePăsări care trăiesc în Ucraina
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Poze cu imagini ale păsărilor migratoare din ucraina cu nume