De la ou la pui - secretele de reproducere a papagalilor

Papagalii s-au stabilit în casa ta, dar nu știi nimic despre cum se reproduc? Desigur, pentru un proprietar neexperimentat, această întrebare poate rămâne deocamdată neexplorată. El nu poate înțelege de ce papagalii săi nu se grăbesc sau invers, de ce femela a depus un ou fără mascul. Astăzi vom afla împreună când și cum se reproduc papagalii acasă și cât timp își incubă descendenții.!

Perioada de maturitate pentru diferite specii de papagali poate fi diferită. De exemplu, Budgerigars „Cele mai vechi”, pot fi pregătite pentru reproducere la 9 luni, iar păsările mai mari la 1,5 ani și mai mult. Sezonul optim de reproducere este primăvara și vara. Rețineți că o femelă de papagal acasă este destul de capabilă să depună ouă fără compania unui bărbat.

Răspunsul la întrebarea de ce se întâmplă acest lucru este reacția la un exces de alimente proteice din dietă. Dacă găsiți un ou într-o cușcă cu o femelă, trebuie să luați în considerare o sursă suplimentară de calciu pentru ea. La urma urmei, păsările cheltuiesc mult din acest mineral pe formarea cochiliei (videoclipul de mai jos spune în detaliu despre acest fenomen și ce trebuie făcut în acest caz).

Pe cel mai interior

Procesul de împerechere la papagali este precedat de jocuri de împerechere incredibile. În arsenalul masculului se dansează pe biban, împerechere, „sărutări” deosebite pe cioc. În același timp, poate bate violent cu ciocul la tot ce este în cușcă. Apogeul curtenirii este hrănirea în comun. Când femela a acceptat deliciile bărbatului, pe care le scuipă în timpul flirtului, consideră-le făcute.

De asemenea, în procesul de curte, păsările se împerechează de mai multe ori pe zi. Pentru a face acest lucru, femela se ghemuiește pe podea, iar masculul se urcă pe spatele ei, ca și cum ar înveli „mireasa” cu aripile lui și o va fertiliza. La aproximativ o săptămână după acești pași, vă puteți aștepta la primul ou. Femela, care este pe cale să depună un ou, devine extrem de jucăușă, iar coada ei efectuează mișcări ritmice ale pendulului. Puteți urmări întregul proces de dragoste al papagalilor în videoclipul de mai jos.!

Procesul de incubație

Dacă nu știți încă câte ouă sunt în ambreiajul unui papagal, vă vom răspunde: în medie, de la 5 la 8 ouă (poate 12). Când apare primul ou, femela rămasă va depune a doua zi. Doar femela va incuba, pentru aceasta se va forma așa-numita „pată de incubație” pe stomac. Acesta este un loc special pe burtica femelei "gravide", care se umple cu sange, se umfla si radiaza caldura necesara incubarii.

În momentul în care femela stă cu sârguință pe ouă, masculul este angajat să o hrănească. Având în vedere că femela de papagal stă pe ambreiaj literal de la primul ou depus, puii ei nu se vor naște în același timp.

Cuib de papagal

În sălbăticie, papagalii cuibăresc în scobituri. Prin urmare, atunci când spânzurați un cuib într-o cușcă cu păsările dvs., acesta îi va stimula și mai mult să se reproducă acasă. Puteți atârna un cuib din lemn sau placaj într-o cușcă, acesta poate fi din plastic, puteți face cuibul dvs. sau puteți cumpăra o versiune gata pregătită. Marimea standard cuiburi de papagal - 16 x 16 cm cu o înălțime de 25 cm. În interiorul cuibului este căptușit cu rumeguș.

În videoclipul nostru puteți viziona în continuare cât de interesantă reacționează femela la aspectul cuibului.!

Durată

Durata incubației la diferite specii de papagali este oarecum diferită:

  • Puii de papagal își vor sărbători ziua de naștere în 18 zile;
  • naștere Puii Corella ar trebui să fie așteptat în 19 zile;
  • Rosella deja după 26 de zile;
  • pentru papagalii inelati și Ozherelovyh, perioada de incubație este de 23-28 de zile;
  • pentru Cockatoo mare este de 25-28 zile;
  • pentru Lori - 24-26 zile;
  • micuțele păsări dragoste se vor naște peste aproximativ 23 de zile;
  • iar nașterea lui Jaco ar trebui să fie așteptată în 29-30 de zile.

Cum eclozează puii?

Când vine momentul, puiul de papagal iese din coajă ca toate celelalte păsări. Cu „dintele de ou” își face drum, iar cu ajutorul mișcărilor intensive cu aripile iese în sfârșit din ou. Mama lui îl ajută de bunăvoie în acest sens. În continuare, vă sugerăm să vizionați un videoclip emoționant despre nașterea unui mic papagal!

Un pui se naște complet neajutorat și cântărește de la 1 la 1,6 g. Mama este responsabilă pentru încălzirea și hrănirea sa ulterioară. Păsările se îngrașă rapid și treptat doar tatăl papagal începe să le hrănească. Vor dura aproximativ 35 de zile de la naștere înainte ca puiul să fie pe deplin și pregătit pentru o viață independentă..

Ce să faci dacă papagalul tău a depus un ou?

Dacă aceasta a făcut parte din planurile dvs. și doriți ca păsările dvs. să aibă descendenți, atunci trebuie urgent să atârnați un cuib pentru papagali. Apoi pasărea va prelua incubația. Nu trebuie să o ajuți sau să faci ceva, papagalii se descurcă întotdeauna singuri. De asemenea, nu merită să-l scoți pe iubitul ei din cușcă, dacă, desigur, el o distrage ușor de la un proces important. Dacă femela locuiește singură cu tine și brusc începe să se grăbească, atunci ar trebui să-i reconsideri dieta și să reduci oarecum orele de lumină.

Videoclip „Reproducerea papagalilor”

În concluzie, un videoclip care descrie diferitele aspecte ale creșterii papagalilor și posibilele probleme care pot însoți acest proces!

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » De la ou la pui - secretele de reproducere a papagalilor