Echipamente pentru apicultură și apicultură

Echipamente apicoleEchipamentul apicol este esențial pentru oricine a decis să înceapă reproducerea albinelor. Ce este necesar în acest caz? Ce articole sunt necesare pentru îngrijirea albinelor și colectarea mierii? Aceste întrebări îi privesc pe cei care fac primii pași într-o afacere atât de interesantă ca apicultura. O persoană lipsită de experiență fără cunoștințe, care visează să devină apicultor, ar trebui să studieze mai întâi cum funcționează totul.

Toate inventarele sunt împărțite în trei categorii: articole pentru păstrarea și reproducerea insectelor, pentru întreținerea stupilor și îngrijirea albinelor, precum și pentru prelucrarea și depozitarea produselor apicole. Veți avea nevoie și de salopetă..

Echipament necesar pentru păstrarea și reproducerea albinelor

Echipamentul obligatoriu pentru apicultură include:

 • plasă frontală (sau costum), mănuși;
 • dalta, patinoar, cuțit, fumător;
 • urticarie;
 • cadru și fundament.

În primul rând, atunci când se creează o stupină, sunt necesari stupi. Există mai multe varietăți ale unui astfel de design și depinde de diverși factori: rasa albinelor, regiunea în care se află stupina, direcția apiculturii etc..

Sistemul stupului poate fi împărțit în două categorii:

 • vertical - extinderea cuiburilor de albine se realizează în sus, utilizând magazii suplimentare cu rame sau corpuri;
 • orizontal - expansiunea are loc pe laturile prizei existente.

Nu este suficient să dobândiți pur și simplu un stup. Astfel de echipamente apicole trebuie să fie echipate cu accesorii suplimentare:

 • Ce trebuie să aibă un apicultorStanduri. Insectele nu pot fi ținute pe sol, astfel încât stupul trebuie așezat pe suporturi mici (până la 30 cm înălțime). Ele pot fi realizate din metal, lemn sau pot fi utilizate compoziții combinate. Designul poate fi solid sau cu picioare pliabile rabatabile.
 • Rame fagure de miere. La început, albinele ocupă foarte puțin spațiu, dar după un timp, odată cu dezvoltarea coloniei de albine, vor trebui adăugate rame. Este mai bine să cumpărați imediat un set complet sau chiar cu o marjă.
 • Pânze. Este un material țesut care separă cadrele de locuința principală. Pânzele sunt situate în partea de sus sub capacul stupului, după care casa este acoperită cu un capac.
 • Alimentatoare. Sunt necesare pentru hrănirea și tratarea insectelor.
 • Apă. Albinele au nevoie de el nu numai pentru băut, ci și pentru menținerea microclimatului în stup. Din cauza lipsei de lichid, productivitatea întregii colonii de albine este redusă semnificativ.

Ce altceva este necesar

Apicultorii ar trebui să achiziționeze și următoarele accesorii:

 • Roire. Aceasta este o cutie de design arbitrar. O parte a acesteia este bine închisă cu o plasă, iar cealaltă este acoperită cu o pânză. Roirea este necesară în cazul în care va fi necesar să colectați și să plantați înapoi în locuință un roi scăpat.
 • Celula uterina. Este necesar pentru a transporta albinele regine sau a le păstra temporar..
 • Aparate dentare stup. Sunt necesare dacă trebuie să transportați stupii de la o stupină la alta. Cu ajutorul unui astfel de dispozitiv, stupii nu vor fi deteriorați sau deteriorați în timpul transportului..

Pentru ca albinele să supraviețuiască iarna, este necesar să le menținem o temperatură confortabilă în interiorul cuibului. În acest scop, se recomandă izolarea stupilor pentru iarnă. Acest lucru trebuie făcut în jurul întregului perimetru, folosind perne cu materiale izolante sau covoare de paie sau stuf..

Echipament necesar pentru întreținerea stupilor și îngrijirea albinelor

Ce va fi necesar apicultorilorApicultorul trebuie să aibă grijă de albine și să aibă grijă de ele. Pentru a le controla mijloacele de trai, a oferi asistență în timp util și a crea condiții optime de detenție, aveți nevoie inspectați în mod regulat stupii și albinele localizate acolo, stabiliți starea acestora și efectuați toate lucrările de întreținere necesare.

În acest caz, ar trebui să lucrați foarte atent pentru a nu vă afecta acțiunile neglijent. În acest scop, se utilizează echipamente speciale pentru întreținerea confortabilă a stupilor..

Fumător

Albinele sunt insecte destul de agresive care își protejează cu zel rezervele și pur și simplu nu le dau nimănui. Acest lucru se aplică și apicultorului. Pentru a începe orice lucrare la stup, trebuie mai întâi alungă albinele de el. În acest scop, se utilizează echipamente precum un fumător, care este un cilindru metalic cu un nas alungit pe o parte și blănuri de piele într-un cadru de lemn pe de altă parte..

În interiorul unui astfel de inventar există o sticlă încorporată în care este plasat materialul generator de fum. L-au dat foc, iar blănurile aprind focul. Fumul care se formează în timpul arderii îndepărtează bine albinele de casele lor..

Daltă de stupină

Dălta este bandă de oțel lungă de 20 cm cu capete ascuțite și lărgite, dintre care unul este îndoit în unghi drept. Dacă faceți o tăietură într-un astfel de inventar, atunci aceasta poate fi utilizată ca dispozitiv de extragere a unghiilor atunci când trebuie să împărțiți cutia stupului în părți. În plus, nu se poate renunța la un astfel de instrument atunci când se execută lucrări care necesită anumite eforturi..

Răzuitor cu lopată și perie lungă

Apicultorul trebuie să aibă o lopată răzuitoare, care este necesar pentru a curăța fundul stupilor de resturi acumulate, plăci de ceară și alte resturi. De asemenea, în apicultură, se utilizează o perie lungă cu peri moi, care va fi necesară în timpul inspecției cuibului pentru a mătura albinele rămase pe rame și alte părți ale stupului..

Gripper pentru cadre și cutie portabilă

Instrumente pentru apicultoriUrmătorul inventar - gripper pentru rame, care este o structură din două laturi de oțel, două mânere din lemn, precum și două elemente care le țin împreună. Datorită aderenței, puteți obține cu ușurință cadrul necesar din stup.

O cutie portabilă, realizată din scânduri subțiri sau placaj, este utilizată pentru a plia și transporta rame cu faguri gata pregătiți, ceruri și ceară de colectare. De asemenea, este folosit pentru a depozita și transporta o varietate de instrumente necesare apiculturii. În plus, veți avea nevoie de inventar pentru a pune pe cadre..

Echipamente pentru prelucrarea și depozitarea produselor apicole

Când fagurii sunt complet umpluți cu miere coaptă, timpul apicultorului pentru recoltare. Astfel, produsul apicol este transferat cu succes din cadru în recipientul pregătit, veți avea nevoie de următoarele instrumente:

 • Cuțit de apicultură. Este necesar să tăiați capacele de ceară ale fagurelui înainte de a pompa mierea..
 • O cutie cu capac, necesară pentru a transporta piepteni gata pregătiți din stupi în camera în care mierea va fi pompată.
 • Extractor de miere. Un atribut foarte important al apiculturii, fără de care este imposibil să se obțină un produs dulce. Principiul de funcționare al unui astfel de dispozitiv este că, cu ajutorul unui container rotativ, se creează o forță centrifugă, împingând mierea din celulele fagurelui. Începe să se acumuleze în partea de jos a extractorului de miere, de unde este turnat printr-un gura într-un recipient pregătit..
 • Topitor de ceara cu abur. Acesta este un recipient în care materiile prime din ceară sunt prelucrate rapid și eficient..
 • Recipient pentru colectarea mierii și păstrarea acesteia.

Inventarul apicultorului

Apicultorul trebuie să aibă echipament personal de protecție împotriva albinelor - costum de apicultură, constând din următoarele elemente:

 • Trusă pentru apicultoriÎmbrăcămintea exterioară este fie o jachetă, fie o combinație între o jachetă cu pantaloni, o salopetă dintr-o singură piesă cu fermoar frontal, precum și un top scurt fără mâneci, cu umeri căzuți. Îmbrăcămintea exterioară este confecționată din țesătură durabilă de in, de-a lungul taliei și în mansete există benzi elastice pentru o potrivire strânsă, iar un fir subțire este introdus în gâtul larg.
 • Plasa faciala. Aceasta este o pălărie obișnuită de chintz, cu o plasă subțire de nailon negru cusută de-a lungul marginilor..
 • Mănuși din piele sau sintetice care completează volane lungi pentru brațe.

Astfel, apicultura poate aduce un venit bun, deoarece mierea este mereu în căutare. Dar, pentru a obține un volum mare de produse, trebuie să efectuați toate lucrările necesare pentru păstrarea albinelor. Acest lucru necesită instrumente tipice apicole și echipamente stupine.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Echipamente pentru apicultură și apicultură