Scorpion imperial: trăsături ale ciclului de viață

Scorpion ImperialNu este un secret faptul că păianjenii evocă o atitudine departe de prietenoasă la mulți oameni. Dar dacă luăm în considerare scorpionii agresivi, prezentați în scene de film sub forma unor creaturi periculoase care pot ucide o persoană, atunci situația este și mai gravă. În cel mai bun caz, publicul poate oferi animalelor dreptul de a exista, dar aproape nimeni nu vrea să le iubească..

Scorpion imperial: trăsături ale ciclului de viață

Convinge oamenii că este împăratul scorpion foarte drăguț și interesant locuitorul planetei noastre este destul de dificil. Cu toate acestea, în diferite țări ale lumii, aceste prădători târâtoare sunt crescute și ținute acasă, sfătuind prietenii să le urmeze exemplul..

Ei își ocupă locul potrivit alături de animalele de companie tradiționale, inclusiv pisici și câini. În exterior, animalele seamănă puternic cu crabii, dar, conform clasificării, au proprietățile arahnidelor, deși dimensiunea lor depășește dimensiunea acestora. Dacă vorbim despre scorpionul imperial, atunci lungimea acestuia ajunge adesea la 20 de centimetri și cântărește 30 de grame. Animalul este numit diferit, dar se aud cel mai adesea următoarele nume:

 • Imperial.
 • Pandinus imperial.
 • Scorpion de pădure uriaș.

Descriere

Animal are un corp caracteristic cefalotoraxului și abdomenului. Prima parte este pusă împreună. Conține organele vizuale sub forma a doi ochi mari în mijloc și cinci perechi de ochi mici pe părți. Reprezentanții speciei nu sunt renumiți pentru vederea prea bună, dar simțul lor tactil bine dezvoltat compensează această deficiență..

Caracteristici ale ciclului de viață al împăratului ScorpionPrima pereche de muștiucuri de scorpion se numește chelicerae. Arată ca mandibule ale unei insecte. A doua pereche - pedipalpii creează gheare masive, care seamănă puternic cu o caracteristică anatomică similară la raci.

Abdomenul este segmentat, împărțit în abdomenul anterior și abdomenul posterior a câte șase segmente. Procesele otrăvitoare sunt situate în spate. Animalul are patru perechi de picioare, care seamănă cu un păianjen mare. Sistemul respirator este format din saci pulmonari. O parte semnificativă a speciei are culoarea neagră, dar în condiții de lumină naturală dobândește nuanțe verzi. Dacă creatura este expusă la lumina ultravioletă, culoarea devine fluorescentă.

Reprezentanții speciei prefer o viață de noapte. Straturile superioare ale solului sunt folosite ca locuință naturală, unde sapă vizuini puțin adânci. Uneori, creaturile trăiesc chiar pe pământ. O parte semnificativă a scorpionilor împărați se găsește în zonele tropicale și ecuatoriale ale continentului african. Cota principală a dietei este:

 • insecte;
 • viermi;
 • vertebrate mici.

Animale reproduceți prin naștere vie. Perioada de gestație a femelei durează aproximativ un an, după care se nasc 20-25 de creaturi mici cu o culoare albă a corpului. În prima lună, aceștia sunt localizați pe spatele mamei, care îi protejează de pericol cu ​​înțepătura ei. La sfârșitul acestei perioade, indivizii mici devin independenți și încep să caute alimente pentru ei înșiși..

Aspecte pozitive ale aspectului imperial

Trebuie remarcat faptul că iubitorii de arahnide cresc în spațiile lor nu numai scorpioni imperiali, ci și alți membri ai familiei. Cu toate acestea, primul tip are multe avantaje, motiv pentru care este foarte popular și înlocuiește altele. Printre avantajele cheie ale scorpionului împărat se numără următoarele:

 1. Scorpion acasăAnimale sunt printre cei mai siguri reprezentanți familii. Contrar stereotipurilor generale, din mai mult de o mie de specii, doar 25 sunt periculoase pentru oameni și, deși toate speciile sunt otrăvitoare, comportamentul agresiv poate fi de așteptat doar de la unele. Imperial este unul dintre cele mai calme animale.
 2. Reprezentanții speciei - cea mai mare dintre toate. Dimensiunea unui individ adult ajunge adesea la 20 de centimetri, în timp ce greutatea nu depășește 30 de grame. Animalele au un stil de viață sedentar, deci este foarte convenabil să le monitorizezi.

Pericolul împăratului scorpion pentru oameni

La anularea multor alte tipuri de scorpioni, gigantul imperial duce un stil de viață calm și toată agresivitatea este prezentată doar într-un aspect înșelător. Creatura folosește o înțepătură otrăvitoare în cazuri rare, când este necesar să-și protejeze descendenții sau să-și salveze propria viață. Cu otravă, un scorpion poate ucide doar pradă mică, inclusiv greieri și molii, care se află în dieta sa..

Este inofensiv pentru oameni, la urma urmei, mărimea înțepăturii este de câteva ori mai mică decât dimensiunea ghearelor. Prin urmare, este ușor de ghicit că mușcătura unui astfel de scorpion nu este mult diferită de o înțepătură de albină. Nu trebuie să vă fie frică să întâlniți un animal în condiții reale. În majoritatea cazurilor, un astfel de contact este însoțit de comportamentul înfricoșător al scorpionului, care fuge rapid de pericol..

Este important de remarcat faptul că pericolul veninului de scorpion este determinat de mărimea intepăturii: cu cât acest element este mai mare, cu atât otrava poate cauza mai mult rău unei creaturi vii. În orice caz, mușcătura unui scorpion împărat poate fi însoțită de durere pe termen scurt, umflături și roșeață a plăgii..

Creșterea unui scorpion împărat acasă

Cum să crești un scorpion împăratMulți oameni refuză să crească scorpioni acasă din cauza pericolului și otrăvirii lor. Cu toate acestea, reprezentanții scorpionului imperial sunt folosiți activ ca animale de companie, indicând un comportament calm și lipsa de agresivitate în contact cu oamenii. Proprietarii experimentați ai unor astfel de creaturi recomandă să adere la regulile și subtilitățile de bază atunci când aranjează corespunzător condiții pentru păstrarea unui scorpion:

 • Un acvariu mic cu capac sau un terariu poate fi folosit pentru adăpostirea scorpionului. Dimensiunile optime ale locuinței variază cu o lățime și o lungime de 30 de centimetri, cu o înălțime de 20 de centimetri;
 • este mai bine să crești reprezentanți ai speciilor separat unul de celălalt, deoarece se observă o atitudine agresivă față de indivizii slabi în comportamentul animalelor;
 • așa-numitele adăposturi trebuie amplasate în partea de jos a casei pregătite;
 • fundul trebuie să fie acoperit cu un strat de sol de 5-8 cm, unde scorpionii vor săpa găuri și vor dota adăposturi. Este recomandat să folosiți ca sol mușchi, turbă, fulgi de cocos, nisip și alte materiale de umplutură. Totul depinde de caracteristicile fiziologice ale animalului de companie. Acvaristii experimentați recomandă înlocuirea solului cel puțin o dată la 3-4 luni;
 • scorpionii împărat au nevoie de un interval optim de temperatură. Din acest motiv, trebuie instalată o sursă de căldură și umiditate în colțurile opuse ale casei lor. Solul trebuie pulverizat de 1-2 ori pe zi, dar umiditatea excesivă poate afecta negativ starea animalelor;
 • pentru a evita stresul, este mai bine să refuzați utilizarea elementelor decorative în interiorul terariului.

Câteva caracteristici ale păstrării acasă

Ca iluminare trebuie să utilizați lămpi slabe care să recreeze condițiile crepusculului. Scorpionii se tem de lumina intensă;

 1. Ar trebui să existe băutori mici în partea de jos a cuștii..
 2. Scorpion acasăAveți grijă de un interval stabil de temperatură, care ar trebui să varieze între 23-38 de grade Celsius, în funcție de cerințele fiziologice ale speciei;
 3. Se recomandă utilizarea alimentelor speciale din magazinele zoologice ca bază alimentară. Dieta persoanelor mici este diferită de cea a adulților. Faptul este că au nevoie de un aport crescut de alimente pentru o dezvoltare mai eficientă și o creștere rapidă. La rândul lor, adulții speciei trăiesc liber fără hrană timp de câteva luni. Este mai bine să hrănești animalele noaptea, dar nu exagera..
 4. Dacă doriți să transplantați un animal, trebuie să utilizați o cutie mică sau o pensetă.

Creșterea scorpionilor acasă nu este atât de dificilă pe cât pare la prima vedere. Cu toate acestea, mușcătura unui astfel de animal poate duce la diverse consecințe, inclusiv o reacție alergică sau otrăvire. Scorpionul este deosebit de periculos pentru copii și vârstnici. Dar respectarea regulilor de bază privind păstrarea și respectarea sfaturilor persoanelor cu experiență vă va permite să evitați astfel de consecințe și să creșteți un animal de companie cu adevărat unic..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Scorpion imperial: trăsături ale ciclului de viață