Paianjenul tarantulei interne: caracteristici ale conținutului

Paianjen tarantul domesticA surprinde astăzi un animal de companie rar este destul de dificil. Mulți oameni au grijă de cele mai rare specii cu adevărat plăcere peşte, amfibieni, păsări și alte animale. Vederile exotice devin un adevărat decor al oricărui apartament și adesea chiar un membru al familiei. Insectele și arahnidele rare nu au trecut neobservate. Una dintre aceste specii este păianjenul tarantula, a cărui întreținere acasă provoacă opinii contradictorii. Arahnidul este rar în apartamentul mediu. În condiții artificiale, tarantula se găsește în principal în grădini zoologice sau pepiniere. Prin urmare, toți cei care doresc să așeze acest păianjen în apartamentele lor se confruntă cu o lipsă de informații fiabile despre acesta și condițiile necesare pentru conținutul său, pe care în acest articol vom încerca să le oferim cititorilor. În plus, trebuie să aflăm cine este păianjenul tarantulei și dacă este periculos pentru oameni..

Descriere și fotografie

Păianjenii Tarantula sunt artropode mari, unele dintre specii atingând un diametru de până la 30 cm, în timp ce greutatea lor poate fi de aproximativ 100 g. Corpul său este acoperit din abundență cu fire de păr care joacă un rol protector în viața animalului; în caz de pericol, își aruncă aerul.Paianjen tarantul domesticCând firele de păr lovesc pielea inamicului, acestea provoacă disconfort și alergii. Specia este, de asemenea, capabilă să scoată sunete șuierătoare, ceea ce o ajută să sperie speciile ostile..

Ochiul animalului este de 8, dar viziunea încă nu diferă în ceea ce privește calitatea și claritatea, prin urmare tarantula se orientează în mediu datorită vibrațiilor. Specia este otrăvitoare, dar substanța secretată de păianjen nu este periculoasă pentru sănătatea umană.

Habitatul natural al tarantulei este regiunile tropicale și subtropicale din Africa, Oceania, Spania, Portugalia. Specia poate trăi în diferite condiții climatice - atât într-o pădure ecuatorială umedă, cât și într-un deșert, în absența umidității.Paianjen tarantul domesticReprezentanții familiei, în funcție de habitat, sunt împărțiți în 4 tipuri: arboricole, semi-arboricole, terestre și îngropătoare. La fel ca alți reprezentanți ai arahnidelor, tarantula simte sunetele și mirosurile cu ajutorul celor mai fine fire de păr de pe picioare..

Știați? În ciuda asemănării sale strânse cu insectele, tarantula, ca și alți păianjeni, aparține clasei de animale.
Reprezentanții speciei trăiesc în vizuini puțin adânci sau în crăpături în roci și goluri de copaci. Animalul este un prădător, dieta este dominată de insecte mici și păianjeni, șopârle mici și păsări.

Mulți oameni care doresc să așeze acest animal în sine își pun întrebarea cât timp trăiesc păianjenii.Paianjen tarantul domesticPăianjenii Tarantula se disting printr-o bună longevitate, speranța lor de viață ajunge la 30 de ani, astfel încât în ​​timp animalul va deveni un membru cu adevărat real al familiei.

Dintre păianjenii domestici existenți, nu foarte multe specii sunt deosebit de populare. Cele mai interesante și valoroase pentru colecționari sunt:

  • tarantula goliath Este cel mai mare păianjen din lume. Animalul vânează cu ușurință broaște, șopârle, șerpi mici și șoareci. Corpul său atinge 30 cm în diametru, are o culoare maro închis, labele sunt acoperite abundent cu fire de păr brun-roșcat. Specia este unul dintre cele mai rare animale domestice. Acest lucru se datorează faptului că, în captivitate, artropodul nu se reproduce.-tarantula goliath
  • tarantula mov - specia își justifică pe deplin numele. Corpul animalului are o culoare strălucitoare, care variază de la violet strălucitor la galben-verde în funcție de sex. Culoarea acoperă complet corpul, nuanțele strălucitoare învelesc chiar și labele păianjenului. Femelele sunt predominant violete, dar masculii sunt verzi. Păianjenul este agresiv și otrăvitor, așa că nu mulți decid să-l țină acasă.tarantula mov

Păianjen în casă: argumente pro și contra

În ciuda credinței populare că tarantulele sunt periculoase și agresive, ele sunt animale de companie ideale care au multe avantaje față de animalele de companie tradiționale..

În primul rând, pentru latitudinea noastră, tarantula este ceva unic, exclusiv și izbitor pentru cei din jur. După ce ați așezat un astfel de animal acasă, asigurați-vă că dvs. și animalul dvs. de companie veți fi amintiți mult timp..tarantula păianjenSpre deosebire de pisici și câini, arahnidele nu necesită mult spațiu personal. Aceste animale sunt ideale pentru condițiile unui apartament mic, deoarece un spațiu de 30 x 30 cm va fi suficient pentru locuința lor..

De asemenea, păianjenii de casă vor face apel la cei obișnuiți cu calmul și tăcerea. În plus, acest animal este curat, nu emite mirosuri neplăcute și nu necesită mers pe jos zilnic, precum și o atenție specială din partea proprietarului. Este suficient doar de câteva ori pe săptămână să îi dedici cel puțin 15 minute..

Cel mai mare avantaj al arahnidelor este că întreținerea lor nu necesită costuri financiare mari. O tarantula adultă mănâncă nu mai mult de câteva ori pe săptămână, iar în timpul năpârlirii, în general, refuză mâncarea pentru o perioadă destul de lungă.Paianjen tarantul domesticAcesta este un plus suplimentar pentru acest animal, deoarece fără remușcări, îl puteți lăsa singur și puteți merge în vacanță sau într-o călătorie de afaceri.

Știați? Paianjenii Tarantula sunt folosiți pentru a trata o astfel de boală psihologică ca arahnofobia - frica de arahnide.
Dar tarantulele au și laturi negative. Acesta este, în primul rând, un animal otrăvitor care se poate descurca singur. Cu o nemulțumire puternică, poate mușca sau elibera în aer firele de păr înmuiate în otravă pe labele sale.Mușcătură de păianjen TarantulaÎnfrângerea otrăvii nu va provoca un rezultat letal la o persoană, cu toate acestea, mâncărime, alergii, arsuri și, în unele cazuri, temperatura și febra sunt furnizate.

Caracteristicile alegerii unui animal de companie

Pentru a alege un păianjen sănătos, trebuie să folosiți câteva trucuri simple care vă vor ajuta să vă protejați de risipa banilor:

  • artropodul ar trebui să fie activ și jucăuș. În cazul în care specimenul pe care l-ați ales stă singur pe margine, pasiv și ascuns constant în casă, animalul este cel mai probabil bolnav, nu ar trebui să cumpărați o astfel de casă pentru animale de companie;
  • un păianjen sănătos ar trebui să aibă abdomenul uniform și neted. Dacă abdomenul este încrețit sau există alte patologii pe el, păianjenul suferă de deshidratare și poate muri în curând;
  • răni deschise sau defecte ulcerative pe corpul tarantulei - acesta este un alt motiv pentru a refuza cumpărarea unui astfel de păianjen;
  • cel mai bun dintre toate pentru a achiziționa păianjeni mici, deoarece vârsta tarantulei este aproape imposibil de determinat prin aspect;
  • este important să fii atent la firele de păr care acoperă abdomenul. Dacă nu sunt distribuite uniform pe corp sau variază în mărime, animalul are probleme de sănătate;
  • lipsa labelor în majoritatea cazurilor nu este o patologie, deoarece vor crește instantaneu după următoarea năvală. Acest lucru înseamnă doar că transportul animalului nu a fost efectuat în mod corespunzător..
Important! Atunci când alegeți o tarantulă, este necesar să acordați atenție mai ales femelelor, deoarece bărbații nu diferă în ceea ce privește longevitatea și trăiesc de câteva ori mai puțin.

Cerințe privind locuința

Pentru a oferi păianjenului casei confort într-un apartament obișnuit, va trebui să cheltuiți bani pe un terariu.

Acest container special, ca nimic altceva, va ajuta la crearea unui microclimat confortabil, în care arahnida nu numai că se poate simți demnă, dar, de asemenea, îi place pe proprietar cu longevitate..

Dimensiuni

Literatura specializată indică faptul că tarantula medie are nevoie de aproximativ 180 cm de spațiu personal cubic pentru o viață confortabilă..terariu păianjenÎn plus, majoritatea zoologilor profesioniști păstrează acest animal într-un astfel de volum de spațiu..

Dar, pentru a obține o compoziție bogată, care va încânta ochiul și sufletul, vă sfătuim să păstrați păianjenul într-un terariu mare. În ea puteți crea o întreagă lume pentru acest animal..

Dar un vas excesiv de mare nu este de dorit pentru un păianjen, deoarece mâncarea vie se va ascunde de acesta și, în același timp, va muri de foame.

Important! Terariul trebuie acoperit cu un capac, deoarece tarantula poate urca pe suprafața terariului și scăpa pentru totdeauna.

Climat

În ciuda pretenției sale, tarantula necesită condiții speciale. Specia aparține animalelor tropicale, prin urmare, pentru păstrarea cu succes, este necesar să se creeze un microclimat cu umiditate și temperatură ridicate.terariu păianjenCondiția ideală va fi o temperatură a aerului de aproximativ +30 grade, dar scăderea acesteia la +21 ... + 25 ° C nu va afecta negativ păianjenul.

Temperatura critică va fi de +7 ° C, deoarece poate duce la moartea animalului. Prin urmare, terariul trebuie încălzit suplimentar, acest lucru este deosebit de important iarna..

Astfel de animale exotice sunt, de asemenea, alese ca animal de companie: eublefars, crocodili, iguană, cameleoni, jerboa, degu.
Pentru a menține o umiditate ridicată, se recomandă umidificarea aerului terariului cu un pistol de pulverizare de mai multe ori pe zi, în funcție de tip, procentul de umiditate poate varia de la 70 la 90% .

Aranjament

Pentru a echipa în mod corespunzător un terariu pentru un păianjen tarantul, trebuie mai întâi să determinați cărei specii îi aparține (terestre, arborice sau semi-arborice).păianjenPentru păianjenii lemnoși și semi-lemnoși, o opțiune ideală ar fi un terariu vertical, al cărui fund trebuie acoperit cu un sol special din substrat de nucă de cocos, turbă, nisip, vermiculit și lut expandat cu un strat de 1,5-2 cm. Este important să plasați o ramură sau o parte a unui trunchi de copac de-a lungul căruia animalul se va târa cu plăcere.

Pentru speciile terestre, merită să alegeți un terariu orizontal cu un strat de sol de cel puțin 3-4 cm. În același timp, trebuie să utilizați cele mai mici fracțiuni de vermiculit și argilă expandată pentru a pregăti solul.

De asemenea, speciile terestre de vizuini trebuie să creeze un adăpost în care păianjenul să se ascundă. Obiectele de decor sunt selectate în funcție de propriul gust și preferințe.

Știați? Păianjenii fără un motiv aparent pot refuza complet să mănânce alimente mult timp. În unele cazuri, această perioadă poate dura până la 2 ani..

Caracteristici de îngrijire

Păianjenii Tarantula sunt nepretențioși în îngrijire, cu toate acestea, există câteva secrete, despre care vom vorbi mai departe. Acestea includ, în primul rând, caracteristicile curățării terariului și îngrijirii în timpul perioadei de năpârlire..

Este posibil să ridici?

Nu este interzis să ridici un păianjen, principalul lucru este să îmblânzești animalul, astfel încât să nu provoace stres în el. Când este stresat, păianjenul se poate repezi la tine și chiar poate mușca. Prin urmare, este necesar să îmblânziți mâinile tarantulelor treptat și imediat după cumpărare..Paianjen tarantul domesticAnimalul trebuie să înțeleagă că nu-l vei face rău, pentru aceasta trebuie mai întâi să fie mângâiat ușor pe spate. Treptat, animalul de companie în sine va ajunge la mână și va începe să urce pe ea. În acest moment, principalul lucru este să vă asigurați că animalul dvs. de companie nu fuge, deoarece în majoritatea cazurilor animalul va dispărea fără urmă..

Perioada de topire

Pentru a crește, păianjenul trebuie să scape constant de scheletul său extern. Pentru a face acest lucru, el îl aruncă treptat, această perioadă se numește năpârlire.mutaPăianjenii tineri se varsă des, acest proces fiziologic este observat la ei de mai multe ori pe lună, iar adulții - nu mai mult de o dată pe an. Principalele semne ale mutării anterioare sunt întunecarea culorii scheletului extern, precum și pierderea parțială a firelor de păr și uneori renunțarea completă la alimente..

Deseori vechile tegumente se agață de picioarele din spate ale animalului și se desprind cu el, dar după un timp picioarele cresc din nou.

Important! Este interzis să ajutați păianjenul să scape de vechile învelișuri exterioare, deoarece puteți dăuna sănătății animalului și acesta va muri.

Accesorii de îngrijire

Accesoriile de bază pentru îngrijirea păianjenilor sunt destul de standard pentru toate speciile. Printre acestea se numără un termometru, higrometru, lampă de iluminare din spate, lampă de încălzire a aerului etc. Acestea oferă un microclimat optim pentru animal și ajută la controlul condițiilor de mediu.păianjenCel mai important dintre acestea este încălzitorul de apă. Acest dispozitiv este capabil să mențină temperatura și umiditatea necesare în terariu non-stop, fără de care animalul poate muri pur și simplu..

De asemenea, este important să se asigure o iluminare decentă, pentru aceasta se folosesc lămpi incandescente speciale de terariu cu o putere de 15 până la 25 W.

Curățarea terariului

Dacă este necesar, habitatul trebuie eliberat de resturile alimentare și de deșeuri, pentru aceasta se folosesc pensete lungi speciale, deoarece introducerea în habitat poate fi acceptată de un păianjen cu agresivitate, animalul se poate grăbi și chiar poate încerca să muște.În plus, o pensetă lungă vă va proteja pielea de firele de păianjen otrăvitoare. Curățenia generală în terariu se efectuează o dată pe săptămână.

Cum să hrănești un păianjen?

Tarantula este în primul rând un prădător, de aceea trebuie să vâneze constant. Pentru aceasta, mâncarea trebuie să fie vie, regula principală este că victima trebuie să fie de cel puțin 2 ori mai mică decât vânătorul. Dar cel mai bine este să mențineți animalul pe o dietă sănătoasă..Hrănirea păianjenilor tarantuleiDeci, ce mănâncă păianjenii tarantulei? Păianjenii tineri sunt hrăniți, de preferință, cu greieri mici, gândaci, muște, viermi etc..

Adulții sunt hrăniți cu aceleași insecte, dar dimensiunea lor trebuie să corespundă vânătorului. Nu trebuie să hrăniți arahnidele, frecvența consumului lor de alimente nu trebuie să depășească de 2 ori pe săptămână.

Important! Este necesar să se hrănească tarantula exclusiv cu alimente recomandate. Nu merită să experimentați nutriția animalului, deoarece la prima vedere, inovațiile sigure pot duce la otrăvirea și moartea arahnidului.

Un pic despre reproducere

Majoritatea arahnidelor se reproduc bine în captivitate. Dar nu este recomandat să faceți acest lucru acasă, deoarece procesul este destul de complicat și necesită abilități și cunoștințe speciale de la proprietar..Paianjen tarantul domesticPăianjenii trăiesc rareori în perechi, deci există o mare probabilitate ca unul dintre ei să fie ucis atunci când o femelă se mută la un mascul.

Temperatura și umiditatea crescute pot stimula reproducerea. După fertilizare, partenerii trebuie relocați. Dar chiar dacă puteți obține descendenți, atunci asigurați-vă că, în lupta pentru teritoriu sau hrană, tânără reaprovizionare poate muri din vrăjmășia propriei sale mame..

Poți avea și în casa ta peşte, porcușor de Guineea, papagal, o pisica sau câine.
Păianjenul tarantula este un animal de companie destul de luminos și interesant. Păstrarea unui astfel de animal de companie chiar și într-un apartament înghesuit nu este dificilă, dar informativă, în unele cazuri poate fi o experiență destul de interesantă. Dar nu uitați că tarantula este, în primul rând, un adevărat prădător care nu vă va permite să neglijați respectul față de ea.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Paianjenul tarantulei interne: caracteristici ale conținutului