5 Tipuri de ectoparaziți la câini - ce este

5 tipuri de ectoparaziți la câini - ce este

În acest articol, voi vorbi în detaliu despre ectoparaziți și despre ce sunt. Voi enumera tipurile lor comune și le voi oferi fiecărei o caracteristică. Voi indica metodele de tratament și prevenire pentru animalele de companie. Vă voi spune cum să vă protejați animalul de companie de infecția cu paraziți precum: păduchi, căpușe, purici, păduchi, mâncărime.

Ce sunt ectoparaziții

Organismele care trăiesc din alte organisme se numesc paraziți. Unele dintre ele sunt endoparaziți care trăiesc în interiorul corpului animalelor de companie, iar alții sunt ectoparaziți care se găsesc în blană, pe corp sau organe externe..

Tipuri comune de ectoparaziți

Să aruncăm o privire rapidă asupra tipurilor de ectoparaziți de mai sus.

Acestea includ:

  • păduchi;
  • căpușe;
  • puricii;
  • păduchi;
  • acarieni de scabie.

Puricii

Pentru cei cu animale de companie, cum ar fi un câine, o pisică, un hamster sau o maimuță, este bine cunoscut faptul că cei mai comuni paraziți sunt puricii. În sezonul de iarnă, puricii sunt mai puțin activi, dar în lunile de vară provoacă mari probleme animalelor de companie. Ei trăiesc pe corpul animalelor de companie, hrănindu-se cu sângele lor. Pericolul lor constă în faptul că sunt purtători de boli infecțioase, în special ciuma animalelor. Răspândirea acestor paraziți are loc de la un infectat la altul.

5 tipuri de ectoparaziți la câini - ce este
Puricii la câini

Acarienii

Un alt tip de ectoparaziți sunt acarienii. De obicei, căpușele ajung pe corpul câinilor atunci când se plimbă în parcuri sau în pădure. De asemenea, sunt purtători de boli infecțioase. Mai periculos decât puricii, deoarece este greu să scapi de ei acasă. Este mai bine să contactați medicul veterinar pentru a le elimina..

5 tipuri de ectoparaziți la câini - ce este
Mușcăturile câinilor cu căpușe

Păduchii

Păduchii, ca puricii, se hrănesc cu sânge. Dar, spre deosebire de purici, trăiesc mai puțin, în medie aproximativ 40-45 de zile, depunând până la 15 ouă pe zi. Este ușor să calculați câte persoane se reproduc în blana unui câine într-o săptămână, provocând mâncărime constantă la câine, ducând astfel la zgârierea pielii..

5 tipuri de ectoparaziți la câini - ce este
Păduchii

Vlasoedy

Consumatorii de păduchi, spre deosebire de purici și păduchi, nu se hrănesc cu sângele animalelor, ci cu solzi ai pielii. Nits sunt lipite ferm de firele de lână sub formă de mici boabe de nisip care nu pot fi îndepărtate manual. Vlasoizii sunt insecte parazite de culoare cenușie-gălbuie.

Motivul apariției lor nu este neapărat infectarea cu alte animale, ci și o nutriție inadecvată sau păstrarea animalelor în spații umede..

Dacă un animal infectat nu este tratat în timp util, apare mai întâi parțial și apoi tot mai multă chelie a pielii sale..

5 tipuri de ectoparaziți la câini - ce este
Vlasoedy

Acarienii scabiei

Acarienii scabiei sunt un tip de ectoparazit care invadează epiderma pielii animalului dvs. de companie, provocând mâncărimea dureroasă pe care oamenii o numesc frecvent scabie. Locurile în care se instalează acest acarian devin roșii și puternic inflamate. Pentru a îndepărta acarianul scabiei, nu se utilizează numai medicamente antiparazitare externe, ci și antihistaminice sunt administrate în interior..

5 tipuri de ectoparaziți la câini - ce este
Scabia acarează la un câine

Pentru a trata animalele de companie din paraziții enumerați în farmaciile veterinare, puteți achiziționa diverse produse care, în opinia dvs., vor fi mai bine tolerate de către animalul de companie..
Remediile ectoparazite: gulere, spray-uri, picături sau șampoane.

Cum să vă păstrați câinele liber de paraziți

Pe baza experienței personale de tratare a animalelor de companie, pot fi observate următoarele caracteristici ale utilizării medicamentelor antiparazitare.

Gulerele sunt folosite cel mai bine pentru prevenire decât pentru tratarea animalului.

Spray-ul este bun pentru căpușe: când te duci să-ți plimbi câinele în pădure sau parc, apoi pulverizează animalul de companie zilnic înainte de a ieși din casă.

5 tipuri de ectoparaziți la câini - ce este
Hartz UltraGuard Plus Spray Dog Insect-Acaricidal Spray

Șamponul este, de asemenea, un remediu bun pentru paraziți, dar poate fi problematic să-l folosiți, deoarece nu orice animal de companie pufos tolerează scăldatul bine și calm. Cea mai eficientă metodă de tratament (din propria mea experiență) este utilizarea picăturilor care se aplică greabănului, dacă este un animal mic, sau picură de-a lungul coloanei vertebrale a unui animal de companie mare. În acest caz, paraziții dispar în decurs de 2 până la 3 săptămâni..

5 tipuri de ectoparaziți la câini - ce este
Șampon Ectoparazit

Există și alte caracteristici: dacă câinele are purici, atunci este necesar să prelucrați nu numai animalul, ci și covoarele din casă și așternuturile pentru acesta. Spre deosebire de purici, păduchii de câine și păduchii parazitează numai la câini, deci numai părul și pielea animalului ar trebui tratate. Tratamentul trebuie efectuat de două ori cu un interval de preferință de 2 - 3 săptămâni. Dacă câinele are nits, este necesar să le piepteneți cu o perie la 2-3 zile după utilizarea medicamentului.

Crescătorii întâlnesc adesea paraziți care trăiesc pe corpul animalelor de companie.

Îngrijirea adecvată și asistența în timp util vor ajuta animalul să facă față acestei boli și să-i îmbunătățească bunăstarea.

Dacă nu puteți rezolva această problemă pe cont propriu, atunci ar trebui să solicitați ajutor de la medicul veterinar curent..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » 5 Tipuri de ectoparaziți la câini - ce este