6 Motive pentru nasul unui câine

Cu siguranță, chiar crescătorii de câini începători știu că starea nasului poate fi judecată aproape întotdeauna în funcție de starea de sănătate a câinelui în ansamblu. Prin urmare, petele roșii de pe nasul unui câine sunt întotdeauna un motiv de îngrijorare și o vizită la medicul veterinar. Mai des, nu este nimic în neregulă cu acest fenomen, dar uneori indică patologii grave.

Principalele motive pentru apariția petelor roșii pe nas

După cum am scris mai sus, cel mai adesea apariția petelor roșii nu promite nimic teribil și, de obicei, acest fenomen se datorează următorilor factori:

 • Degerături. Nasul câinilor este destul de sensibil la efectele temperaturilor scăzute și, prin urmare, în cazurile în care este prea frig și vânt afară, este mai bine să nu mergeți cu animalul de companie. În multe cazuri, pe piele apar mai întâi pete roșii, care sunt apoi înlocuite cu bule umplute cu lichid. Dacă degerăturile au fost foarte severe, atunci rănile profunde și leziunile erozive se formează aproape imediat în aceste locuri..

 • Comun alergie. Deoarece pielea de pe nas este destul de subțire și delicată, puteți observa cu ușurință roșeață alergică pe ea. De obicei, câinele este îngrijorat și își freacă în mod constant nasul cu laba, deoarece o alergie de orice etiologie se caracterizează printr-o mâncărime dureroasă și iritantă. Adesea aceste fenomene sunt de natură a alergiilor alimentare, așa că are sens să verificăm alimentele primite de câine. Poate merita să-l înlocuiți cu o opțiune mai potrivită..
 • Mulți câini (în special rase care îngroapă cum ar fi teckelii) au obiceiul de a săpa în mod corespunzător în pământ.. Unele animale de companie sunt atât de entuziasmate de această afacere, încât în ​​acest proces pot săpa o „groapă de fundație” lungă de un metru. Deoarece botul este adesea implicat în procesul de săpare, nasul unor astfel de "marmote" este adesea zgâriat și plantat. În astfel de situații, este ușor de ghicit despre originea petelor, deoarece animalul de companie va fi murdărit cu pământ..

Primul ajutor

În toate cazurile de mai sus (cu excepția primului), asistența nu este de obicei necesară, dar cu toate acestea, în situațiile în care starea animalului de companie inspiră îngrijorare, se recomandă să luați următoarele măsuri:

 • În caz de degerături, în niciun caz nu trebuie să frecați nasul animalului și să deschideți bule (dacă există). Dacă leziunea nu este prea severă, vă recomandăm să ungeți pielea cu linimente de sintomicină sau levomekol. Acest lucru va preveni dezvoltarea proceselor inflamatorii. În cazurile în care degerăturile sunt grave, trebuie să arătați imediat câinele medicului veterinar..
 • Pentru alergii (dacă reacția nu este prea pronunțată), puteți oferi câinelui jumătate dintr-o tabletă de difenhidramină. Animalele de companie mari nu vor face rău nici măcar unui întreg. Dacă câinele respiră cu dificultăți vizibile sau comportamentul său în alt mod inspiră teamă proprietarului, este mai bine să nu ezitați să contactați clinica.
 • Dacă câinele se simte ca o aluniță și iubește să sape subminează, dulapul pentru medicamente de acasă ar trebui să conțină întotdeauna 3% apă oxigenată, iod, verde strălucitor și liniment de sintomicină. Abraziuni și zgârieturi pe nas pot fi tratate (dar fără fanatism) cu aceste medicamente.

Cauze suplimentare de roșeață a nasului

În plus, petele de pe nas se pot forma sub influența altor factori ai mediului intern sau extern:

 • Proprietarii cumpără mâncăruri din plastic ieftine și castroane de apă. Dacă materialul vaselor este de proastă calitate și poros la nivel micro, o mulțime de microbi se acumulează pe suprafața sa. Când câinele mănâncă, microflora se deplasează spre nas și, cu condiția să existe zgârieturi și ulcere (chiar microscopice) pe piele, contribuie la dezvoltarea inflamației. Desigur, astfel de boluri trebuie schimbate imediat cu altele de calitate..

 • Consecinţă infestare intensă cu purici. Pur și simplu, dacă există prea mulți paraziți pe pielea unui animal, atunci mușcăturile pot apărea oriunde, inclusiv pe nas. În plus, în sezonul estival, petele roșii sunt un semn frecvent al întâlnirilor cu furnici și insecte similare. Animalul de companie trebuie tratat pentru paraziți.
 • Câinii au un fenomen numit „nas de zăpadă”. Sub un astfel de termen poetic este sezonierul obișnuit avitaminoza. În perioada de iarnă-primăvară, părul de pe nas se subțiază, dezvăluind pielea. Dacă un animal are o haină ușoară, poate apărea ca și cum ar avea pete roșii ciudate pe nas. Nu este nimic în neregulă cu acest lucru, dar dieta animalului de companie ar trebui ajustată sau medicul veterinar ar trebui consultat cu privire la prescrierea preparatelor multivitamine pentru câine..

Roșeața etiologiei infecțioase

Din păcate, uneori petele de pe nas sunt un semn de infecții:

 • Ocazional, dar așa se pot manifesta licheni.
 • Roșeața este un simptom obișnuit stafilococ și infecții streptococice piele.
 • Sunt șanse ca acesta să fie un simptom. scabie.

Dacă bănuiți o infecție a câinelui, ar trebui să o luați imediat la medicul veterinar, deoarece unele dintre bolile de mai sus sunt periculoase pentru oameni.!

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » 6 Motive pentru nasul unui câine