6 Semne ale inevitabilului. Să vorbim despre cum se comportă câinii înainte de moarte

Este foarte dificil să supraviețuiești morții unei persoane dragi, deși proprietarii de câini înțeleg că acest lucru se va întâmpla mai devreme sau mai târziu. Câinii în vârstă sunt foarte asemănători cu oamenii. Blana lor este acoperită cu părul gri, mișcările încetinesc, sunt îngrijorați de durerile articulare. Iată câteva semne care vă vor ajuta să recunoașteți când un animal se apropie de moarte..

1. Încetinirea mișcărilor

Deși mișcările unui câine bătrân sunt mult mai lente decât cele ale unui câine tânăr, ele devin și mai lente înainte de moarte. Câinele își pierde orice dorință de a merge, de a sări și de a se juca mult timp. Poate minți ore întregi în același loc. Câinele doarme de cele mai multe ori. Când încearcă să se ridice, labele ei slăbite abia sunt capabile să țină greutatea corpului din cauza pierderii de forță..

Ce sa fac? Oferiți-i animalului dvs. un colț întunecat, răcoros și liniștit. Este recomandabil ca alte animale să nu ajungă acolo..

2. Golirea involuntară a vezicii urinare și a intestinelor

Pe măsură ce moartea se apropie, câinii își pierd adesea controlul asupra intestinelor și vezicii urinare. Acest lucru se poate întâmpla chiar și la câinii foarte bine educați care nu au făcut niciodată așa ceva în viața lor. De asemenea, este posibil să aveți diaree, care duce rapid la deshidratare..

Ce sa fac? Asigurați-vă că câinele dvs. are apă proaspătă în orice moment. Mergeți la medicul veterinar și cereți-i o rețetă pentru un medicament împotriva diareei. Cumpărați șervețele de igienizare umede pentru a vă menține igiena animalelor și casa curată.

3. Pierderea poftei de mâncare

Datorită mobilității reduse la câini, pofta de mâncare dispare înainte de moarte. Când proprietarul îi dă câinelui răsfățul ei preferat, nu îl mănâncă, ci îl linge pur și simplu ca semn de recunoștință. Un câine care suferă de pierderea poftei de mâncare începe să slăbească rapid.

Ce sa fac? Nu vă forțați câinele să mănânce.

4. Încălcarea controlului muscular

Câinii mai în vârstă, bolnavi, au un mers oscilant și suferă de contracții musculare și crampe. Uneori există și o slăbire a controlului asupra limbii. În acest caz, câinele salivează constant..

Ce sa fac? Aceasta este o afecțiune normală pentru un câine mai în vârstă și nu necesită tratament. Este adevărat, veterinarul poate prescrie medicamente de întreținere..

5. Respirație rară

Înainte de moarte, mulți câini respiră rar. Poate dura până la o jumătate de minut între expirație și inhalare. În acest caz, poate fi dificil să înghițiți saliva..

Ce sa fac? Vai, nimic. Adevărat, trebuie să verificați din când în când pulsul câinelui.

6. Găsirea unui loc lângă proprietar

Acesta este un semn real al morții iminente. Este sărbătorit de toți proprietarii de câini. Majoritatea animalelor mor în somn, iar în ultimul moment al vieții lor vor să fie lângă proprietar, așa că vin acolo unde este.

Ce sa fac? Dacă câinele te urmărește și nu îți dă o trecere, îmbrățișează-te și miluiește-te de ea. Animalul tău de companie vrea doar să-și exprime dragostea pentru tine și așteaptă sentimente similare din partea ta. Ia-ți timp și rămâi cu câinele cât mai mult posibil. Stai și vorbește cu ea.

Pierderea unui animal de companie, mai ales dacă a trăit cu tine de mulți ani, este o durere mare. Uneori este mai bine să obții un câine nou cât mai curând posibil. Te va scuti de depresie și tristețe. Alegeți o altă rasă și dați câinelui un nou nume. Te va calma mai repede..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » 6 Semne ale inevitabilului. Să vorbim despre cum se comportă câinii înainte de moarte