43 Rase de câini cu fotografii, nume și descrieri

Rasele de câini cu urechi de lop nu sunt atât de numeroase pe cât par. „Linia” câinilor cu urechile căzute este aproape în întregime compusă din „rude”. Ce să căutați atunci când alegeți un cățeluș și ce rasă veți alege? Să ne uităm la rase mici, medii și mari de câini pliați..

De ce atârnă urechile?

Iubitorii de câini știu că există rase cu urechi erecte și urechi căzute, dar puțini oameni se gândesc la adevăratele diferențe dintre acești câini cu patru picioare..

Câinii cu urechi pot fi împărțiți în trei tipuri:

 • Urechile sunt moi și aproape de cap.
 • Vârfurile urechilor sunt moi, dar cartilajul este dur la bază - urechile ridicate.
 • Urechi de rozetă - la baza cartilajului este dură, vârfurile urechilor sunt parțial tari și ascunse în spate.

Este interesant! Câinii cu urechi normale, dar care nu sunt crescute, nu sunt considerați urechi.

Toate soiurile de urechi căzute au eredități diferite, deși provin de la rude ancestrale. Cartilajul urechii nu se formează imediat. Toți puii se nasc cu urechi lipite de cap. Cartilajul urechii devine dur sau rămâne moale după 6-8 luni.

De ce iubesc câinii cu urechi?

Câinii cu urechi căzute sau rase „cu urechi” sunt un grup mare, al cărui exterior a fost format artificial. Avantajele câinilor cu urechi sunt următoarele:

 • Auricul este protejat de vânt și praf.
 • Canalul urechii este protejat de pătrunderea apei.
 • În timpul unei lupte, există mai puține șanse de răni grave la cap - urechile vor avea de suferit.
 • Expresia botului „pliurilor” este mai drăguță și mai încrezătoare.

Minusuri:

 • Urechile apăsate pe cap sunt un factor provocator procese inflamatorii, dacă câinele nu primește îngrijiri de calitate.
 • Este mai convenabil să vă ascundeți sub urechile agățate căpușe.
 • Urechile se murdăresc în timp ce mănâncă.

Ce trebuie să căutați atunci când alegeți un cățeluș

Ereditatea este o povară grea cu care se poate confrunta orice proprietar. Nu există câini absolut sănătoși, de rasă pură. Chiar dacă în tinerețe câinele nu este bolnav de nimic, are tendința către anumite boli..

Pentru a minimiza riscurile de manifestare a bolilor ereditare, trebuie să verificați următoarele puncte:

 • „Faceți cunoștință” cu ambii părinți ai cățelușului. O excepție este împerecherea cu un bărbat din alt oraș / țară sau inseminarea artificială. În acest caz, crescătorul trebuie să aibă la îndemână un pachet complet de copii ale documentelor câinelui.
 • Dacă rasa are tendința de a suferi de boli grave (displazie, boli de inimă, malformații ale creierului), toți puii trebuie examinați înainte de vânzare.

Alegeți după mărime

Orice animal de companie trebuie să ofere un nivel de viață decent, deoarece nu este de dorit să țineți câini într-un apartament, în timp ce altele nu sunt absolut potrivite pentru a trăi într-o casă..

Rase mici

Rasele mici sunt cei mai buni candidați pentru a locui într-un apartament, a călători împreună și a se distra. Aproape toți câinii mici sunt tovarăși loiali și se adaptează rapid la stilul de viață al proprietarului.

Affenpinscher - un câine de companie neobișnuit, mai inteligent. Reprezentanții rasei sunt confortabili de întreținut și ușor de antrenat.

Griffin (belgian, Bruxelles) - rase înrudite care au o asemănare externă cu Affenpinscher. Reprezentanții rasei sunt buni cu copiii și călătoresc relativ ușor. Această rasă are o minte ascuțită și o bună intuiție..

Este interesant! Griffin este un grup de rase care include rase mici și mijlocii, iar cele cu patru picioare sunt mai mari, au o specializare - sunt vânători.

Bichon (Frise, Havanez) - câini de companie mici, cu haina luxoasă. Bichonii sunt tăiați într-o varietate de moduri, conferind siluetei lor o formă neobișnuită. Structura specială a stratului permite părului să crească atunci când este scurtat. Dacă câinele are o haină lungă, acesta cade și, când este tuns, câinele devine ca o minge de puf.

Malteză (Malteză) - la fel ca și Bichonii, rasa aparține grupului de câini lapid. Spre deosebire de rude, malteza are o haină bogată, uniformă și doar o culoare albă, curată..

Yorkshire Terrier și Beaver york terrier - rasele înrudite, a doua, este derivată aleatoriu din prima. Yorkies-urile sunt mici și nu se estompează, diferă ca mărime: standard, mini.

Cavalier King Charles Spaniel și regele Charles Spaniel (English Toy Spaniel) - câini cu sânge nobil, odată crescuți pentru regi și nobilime. Rasa se caracterizează prin dăruire și dăruire neclintită.

Spaniel de jucărie continental Phalen - una dintre soiurile rasei cu urechile coborâte. În ciuda dimensiunilor lor modeste, Phalens sunt elevi excelenți și fac pași mari în sport..

Mops - un cățeluș amuzant. Pugs farmec cu forma fețelor și a pliurilor, adulmecă amuzant și au un aspect foarte expresiv. În ciuda aspectului „naiv”, reprezentanții rasei sunt destul de persistenți - proprietarul va trebui să muncească din greu pentru a antrena catelul.

Terrier Norfolk - inițial vizuină, un câine de vânătoare cu aspect amuzant și „părul creț”. Norfolkul are o rudă apropiată - Norwich Terrier. Câinii diferă numai în ceea ce privește setul de urechi.

Jack Russell terrier și Parson Russell Terrier Sunt două rase diferite cu asemănări surprinzătoare. Este ușor de ghicit că rasele au coborât de la același strămoș, diferă doar prin lungimea picioarelor. Ambii sunt foarte inteligenți și activi, se înțeleg ușor în apartament..

pechinez - un câine nobil, frumos, cu un caracter complex. Proprietarul trebuie să se pregătească din timp pentru surprizele pe care le va prezenta drăguțul bebeluș. Nu sunt conștienți de propria dimensiune și deseori „lovesc” de probleme. În plus, pechinezii au nevoie de îngrijire a părului de calitate și au o listă solidă de predispoziții genetice pentru diferite patologii..

Pudel (acea, mic, in medie, regal) Sunt câini fenomenal de inteligenți și versatili. Avantajul rasei constă în diferența de mărime. În același timp, câinii de dimensiuni diferite practic nu diferă în ceea ce privește abilitățile și nu se varsă..

Teckel (mini, iepure, standard) Este un câine de vânătoare și un mare tovarăș. Ele pot diferi nu numai prin dimensiune, ci și prin tipul de lână.

Shih tzu - câini calmi și mici, cu haina luxoasă. Reprezentanții rasei sunt foarte scrupuloși în ceea ce privește propriul aspect, au nevoie de o atenție sporită din partea proprietarului și de o îngrijire atentă a pielii.

Chin japonez - este, de asemenea, o rasă de sânge „albastru”, crescută pentru a trăi în palate și pentru a „sublinia” statutul. Prin temperament, Khinii sunt vioi, sociabili, sociabili, bine instruiți.

Rase medii

O opțiune excelentă pentru proprietarii care duc un stil de viață activ și sunt gata să se ocupe de câine. Majoritatea raselor se antrenează bine și se înțeleg bine într-un apartament..

Cocker spaniol (Englezii, americanii) sunt cei mai frecvenți spanieli, deoarece se adaptează rapid la viața apartamentului. Spanielii englezi sunt mai mulți câini de lucru, dar americanii sunt tovarăși și decorațiuni interioare..

Spaniel american de apă - o rasă superbă pentru un proprietar activ. Aspect - un amestec de pudel și spaniel, haina nu este umedă, temperamentul este universal. Prin design, rasa este la vânătoare, dar American Water Spaniel va face un atlet sau un însoțitor de succes.

Spaniel de apă irlandez - arată ca un american, dar are o origine diferită. Irlandezii au propriul „chef” - sunt mai în vârstă și mai mari decât toți câinii din grupul spaniel..

English springer spaniel - o rasă destul de rară, potrivită pentru munca sau viața de familie. Patrupedele sunt foarte active și curioase, așa că trebuie să fie în mod activ umblate și instruite constant.

Bulldog englez - o rasă pentru persoanele care preferă un stil de viață măsurat. Aceștia sunt câini serioși, dar în viața de zi cu zi sunt prietenoși. Aveți probleme de sănătate, în special alergii alimentare.

Basset Hound - câine de rasă, câine flegmatic, neobișnuit, cu un bariton înfricoșător. Câinii sunt încet, dar foarte duri. Nu sunt pretențioși acasă, pot suferi de alergii alimentare și probleme oftalmologice.

Beagle - câine baterie. Prin specializare este un câine de vânătoare de câine. Rasa este potrivită pentru proprietarii cu un ritm de viață foarte activ. În plus, Beagle are mici plimbări, trebuie să facă sport sau să vâneze.

Epagnol breton - o rasă cu un farmec unic. Prin specializare, Epagnol este un vânător serios, neobosit care necesită o abordare foarte responsabilă a antrenamentului..

Labrador Este un câine de vânătoare cu un temperament universal. De mulți ani au fost considerați exclusiv câini de familie..

Labrador Retriever - încă o rasă de arme, „a migrat” către familii, apartamente și servicii sociale. Statistic, majoritatea câinilor îndrumători și câinilor de salvare sunt labratori..

Rase mari

Rasele uriașe necesită anumite condiții de viață. Mulți proprietari sunt jenați de faptul că câinii mari sunt greu de hrănit, dar principala „sare” în potențialele lor boli.

Pointer - un câine de vânătoare foarte activ, cu un aspect interesant. Reprezentanții rasei sunt curioși și „obraznici”, mai ales dacă nu li se acordă suficientă atenție. În plus, crește în loialitate, învățare rapidă și păr scurt (pentru cei care locuiesc într-un apartament).

Mountain Dog (Elvețian mai mare, Bernez, Appenzeller, Entlebucher) - rase înrudite crescute pentru pășunat la munte. La fel ca toți păstorii, câinii sunt calmi, rezonabili și independenți..

Setter (Engleză, irlandez) - un câine de vânătoare serios, neobosit, cu un aspect luxos. Setorii necesită îngrijire atentă și hrănire de foarte bună calitate. Dacă un reprezentant al rasei nu are posibilitatea să lucreze sau să primească sarcini de muncă de calitate, viața cu el în același apartament se va transforma într-un „basm rău”.

Hound afgan - o rasă de o frumusețe și grație extraordinare. Afganii sunt vânători prin specializare. Acești câini sunt foarte puternici și obstinați. Rasa este potrivită doar pentru fanii adevărați, deoarece are nevoie de educație și îngrijire serioase.

Copoi - un câine de câine cu potențial și aspect serios, care nu corespunde absolut „profesiei”. Blahounds se specializează în găsirea prăzii rănite, sunt foarte rezistente, iar lătratul lor este de nedescris. În viața de zi cu zi și în viața de zi cu zi, reprezentanții rasei sunt flegmatici, dar vor susține ei înșiși și membrii familiei fără ezitare.

Boxer Este un câine însoțitor șic, versatil, de serviciu. Dacă doriți un câine care nu va provoca multe probleme în viața de zi cu zi și care vă va proteja cu orice preț, aceasta este rasa voastră. Unii câini sunt predispuși la alergii alimentare.

Dogue de bordeaux Este un gigant fermecător. Contrar miturilor, Dogo de Bordeaux nu este agresiv, este mai probabil să aparțină tipului de „câini canapea”.

Bullmastiff - un excelent companion, bodyguard și prieten cu copiii. În ciuda aspectului lor serios, reprezentanții rasei au un temperament foarte flexibil, sunt bine antrenați și se adaptează stilului de viață al proprietarului.

Weimaraner (cu părul lung și cu părul scurt) sunt câini de vânătoare incredibil de frumoși, cu ochi pătrunzători. Câinii se disting prin culoarea albastră, potențialul fizic serios, neînfricarea și rezistența..

Dalmată - un descendent al marilor danezi moderni. Rasa este cunoscută în întreaga lume pentru culoarea sa unică, pătată. Dalmațienii sunt versatili, învață literalmente orice abilitate, dacă înțeleg exact ce vor de la ei. La un moment dat, dalmațienii lucrau cu pompieri, vameși și chiar vânători..

Câine de lup irlandez - un adevărat deținător de record gigant. Reprezentanții rasei cresc până la greabăn până la 80 cm. Specializare - vânătoare și protecție împotriva lupilor. În viața de zi cu zi, nu sunt pretențioși, nu necesită îngrijire specială, au nevoie de un teritoriu vast și hrănire de înaltă calitate.

Komondor (Câine ciobanesc maghiar) - un câine mop cu un tip unic de haina. Dreadlock-urile comandantului arată neglijent, dar protejează câinele de murdărie, vreme, căldură și răni. Câinele este specializat în creșterea și protejarea turmei. În viața de zi cu zi, nu sunt capricioși, iubesc foarte mult copiii, studiază bine.

Leonberger - un uriaș cu o inimă de aur, un câine de companie și un salvator. Rasa are chingi între degetele de la picioare, ceea ce ajută câinele să rămână în apă cu încredere. Leonberger este foarte loial și agreabil, dar gata să protejeze proprietarul și familia sa..

Mastiff (Engleză, Napolitană) - giganți care necesită îngrijire specială, hrănire și atitudine. Anterior, Mastiff-urile erau folosite în timpul campaniilor militare și pentru momeala demonstrativă a animalelor, astăzi, acești câini sunt tovarăși.

Newfoundland Este unul dintre cei mai renumiți înotători din lumea canină. Există membrane între degetele de la picioare ale câinilor, iar blana lor nu este aproape niciodată umedă. Newfoundlands iubește foarte mult pe oameni și sunt întotdeauna gata să-i ajute..

Rottweiler - un câine de mărime medie, cu mușchi bine dezvoltați și abilități înnăscute de apărare. Rottweilerii păzesc instinctiv zona, dar nu pot locui afară. Majoritatea reprezentanților rasei, cu condiția să fie crescuți corespunzător, iubesc și protejează copiii..

Sfântul Bernard Este cel mai faimos salvator de zăpadă din lume. Sfântul Bernard a fost scos pentru a salva turiștii prinși în avalanșe. Sunt inteligenți, duri și dezinteresați. Mulți proprietari cred că Sfântul Bernard are puteri supranaturale, deoarece „miros” necazurile și avertizează asupra lor.

Ciobanesc sud-rus - câine ciobanesc alb și pufos, dar puternic și serios. Reprezentanții rasei sunt duri și hotărâți, se disting prin curaj, un instinct protector puternic exprimat și tendința de a lua decizii independente. În viața de zi cu zi, un câine are nevoie de hrănire de înaltă calitate și îngrijire atentă.

Rase de vânătoare

Rase de vânătoare cu urechi căzute:

 • Spaniel american de apă.
 • Cocker Spaniel (engleză, americană).
 • English springer spaniel.
 • Hound afgan.
 • Pointer.
 • Setter (engleză, irlandeză).
 • Beagle.
 • Basset Hound și Bloodhound.
 • Burton epagnol.
 • Weimaraner (cu părul lung și cu părul scurt).
 • Spaniel de apă irlandez.
 • Terrier Norfolk.
 • Jack Russell Terrier și Parson Russell Terrier.
 • Teckel (mini, iepure, standard).

Dintre vânători există câini mari, mijlocii și mici, dar toți sunt foarte activi și au nevoie de o activitate fizică sporită.

Rase cu părul neted și cu părul scurt

Rase de câini cu păr neted și cu părul scurt:

 • Bulldog englez.
 • Pointer.
 • Basset Hound.
 • Copoi.
 • Boxer.
 • Dogue de bordeaux.
 • Bullmastiff.
 • Weimaraner cu păr scurt.
 • Dalmată.
 • Mastiff (engleză, napolitană).
 • Mops.
 • Rottweiler.
 • Teckel (mini, iepure, standard).

Toate rasele de câini sunt potrivite pentru păstrarea într-un apartament, supuse mersului activ. Câinii cu păr scurt cu înclinații de serviciu sunt folosiți cu succes în protecția proprietății private, dar trebuie să poată intra liber în casă, mai ales iarna.

Rase cu urechi pliate cu picioare scurte

Rasele cu urechi pliate cu picioare scurte sunt deosebit de populare datorită aspectului lor extraordinar. Dacă sunteți în căutarea unui câine mic, merită luate în considerare următoarele rase:

 • Bulldog englez.
 • Basset Hound.
 • Mops.
 • pechinez.
 • Terrier Norfolk.
 • Jack Russell terrier.
 • Teckel (mini, iepure, standard).
 • Rahat-tsu.
 • Chin japonez.

Majoritatea raselor sunt însoțitori. Toți câinii, cu excepția vânătorilor de vizuini, au nevoie de îngrijire specială și de ritmul corect de viață.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » 43 Rase de câini cu fotografii, nume și descrieri