9 Cei mai renumiți câini mici și pufoși

Rase de câini pufoase și pufoase

În acest articol voi prezenta o scurtă listă a celor mai pufoși și mai păroși câini din lume. Vă voi spune despre principalele lor avantaje și dezavantaje, ce fel de lână au și cât costă. Voi lista pe scurt caracteristicile temperamentului fiecărei rase și voi indica dimensiunile lor aproximative.

Evaluarea celor mai pufoase și păroase rase de câini

Câinii cu haina luxoasă, indiferent de culoare albă, roșie sau de altă culoare, provoacă invariabil afecțiune și admirație printre alții. Și dacă animalul are și dimensiuni mici, atunci există dorința de a dobândi imediat același animal de companie..

Dar o decizie atât de importantă ca alegerea unui câine nu trebuie luată cu ușurință. Mai întâi trebuie să aflați toate avantajele și dezavantajele păstrării câinilor decorativi pufoși.

Avantajul fără îndoială al celor mai mulți câini cu păr lung este că, în primul rând, sunt tovarăși excelenți. Au un sistem nervos echilibrat și un caracter foarte afectuos..

Agresivitatea față de oameni și alte animale este practic absentă. Dimpotrivă, acestea se disting prin prietenie, adesea excesivă.

Alte calități pozitive sunt:

  1. Compacitate care vă permite să vă păstrați într-un apartament de orice dimensiune.
  2. Învățare ușoară.
  3. Devotament.
  4. Nu au nevoie de plimbări lungi și de activitate fizică.

Acești câini sunt potriviți pensionarilor, copiilor sau persoanelor care nu au mult timp liber..

Enumerând avantajele câinilor decorativi, puteți uita cu ușurință de neajunsurile lor. Și totuși sunt și ei destul de serioși.

Acestea includ:

  • obsesie;
  • incapacitatea de a sta singur mult timp;
  • gelozie;
  • dificultate în îngrijirea hainei, mai ales dacă este creț sau creț;
  • rezistență la alimente;
  • un număr mare de defecte genetice (în special la indivizii pitici).

În zilele noastre există destul de multe varietăți de câini mici cu păr lung. Mai jos este o prezentare rapidă a raselor în funcție de popularitatea lor..

Yorkshire Terrier

Yorkshire Terrier
Yorkshire Terrier
Costul puiilor este de aproximativ 6.500 la 40.000 de ruble.

Un câine activ, cu o dispoziție jucăușă și prietenie. Se disting prin calități mai inerente raselor mari - neînfricare, curiozitate, neobosire..

Mărimea bărbaților Yorkshire Terrier nu depășește 23 cm, cățelele - 20 cm. Greutatea maximă admisă pentru exemplarele de spectacol este de 3,1 kg, iar cea minimă este de 2,3 kg. Blana este lungă, dreaptă, fără substrat.

Costul puiilor depinde de pedigree și de perspectivele carierei de spectacol.

Malteză

Costul catelului - clasa de animale de companie de la 12 000, clasa de spectacol - 20 - 35 000 de ruble.

Proprietarii de câini își observă inteligența și inteligența rapidă. Malteză tratează cu afecțiune proprietarul și toți membrii familiei, fără excepție. Îi iubesc foarte mult pe copii. Atitudine neîncrezătoare față de străini.

Creșterea masculilor este de la 21 cm la 25 cm, cățelele sunt puțin mai mici - 20 - 23 cm. Greutatea furnizată de standardul rasei este de până la 4 kg. Stratul este dens, strălucitor, neted pe toată lungimea, fără zone ondulate.

Malteză
Malteză

pechinez

Un cățeluș costă între 3.000 și 20.000 de ruble.

Împărați chinezi preferați, proprietari de temperament echilibrat și caracter calm. Cu o educație greșită sau lipsa acesteia, pot fi vicioși față de alte animale. Agresiunea față de o persoană nu este ciudată.

Înălţime pechinez la greabăn - aproximativ 15-25 cm. Masculii cântăresc 3,2-5 kg, femelele 3,6-5,4 kg. Blana este moderat lungă, dreaptă.

pechinez
pechinez

Pomeranian

Costul de la 9.000 la 40.000 de ruble.

Câine activ energic. Diferă în înțelepciune și devotament, precum și în dorința de a mulțumi proprietarul. Uneori există persoane predispuse la încăpățânare și dominație, de aceea este recomandat să începeți antrenamentul cât mai devreme posibil. Pentru membrii familiei pomeranian binevoitor și afectuos, dar față de străini poate manifesta agresivitate.

Câinii din această rasă cresc până la 20 - 30 de centimetri. Greutate maximă - 3,5 kg.

Prețul poate fi diferit în funcție de subspecii și de perspectivele expoziției.
Pomeranian
Pomeranian

Shih tzu

Costul mediu al unui cățeluș este de la 6 la 25.000 de ruble.

Un câine de companie, activ și independent, cu o inteligență bună și o dispoziție pașnică. Caracterizate de prietenie și o lipsă totală de agresivitate, în familie, nu separă o singură persoană, ci iubesc în mod egal toți membrii gospodăriei.

Înălțimea la greabăn nu mai mare de 27 cm. Greutate de la 4,5 la 8,1 kg. Paltonul este drept, lung și dens.

Shih tzu
Shih tzu

Chin japonez

Prețul cățelușului de la 12.000 la 35.000 de ruble.

Câine afectuos, discret. Diferă într-un caracter echilibrat, se înțelege bine cu toți membrii familiei, chiar și cu cei mai mici. Sunt capabili să se adapteze cu ușurință la stilul de viață al proprietarului. Spre deosebire de majoritatea raselor japoneze, acestea nu necesită activitate fizică..

Bărbați bărbie japoneză cresc până la 25 de centimetri, cățelele până la 20. Greutatea este egală cu trei kilograme. Blana este dreaptă și lungă, practic nu există substrat.

Chin japonez
Chin japonez

Coton de Tulear

Costul copiilor este de la 50.000 de ruble.

Ele se disting printr-un temperament plin de viață și un spirit rapid. Ușor de antrenat, înțelegeți bine cu copiii și adulții. Înțelegeți-vă bine cu alte animale. Haina este lungă, dreaptă, moale la atingere.

Înălțimea la greabăn este de 28 cm pentru bărbați și 25 cm pentru cățele. Greutatea corporală medie - 5 kg.

Datorită numărului mic de reprezentanți ai rasei în Rusia, costul puiilor este destul de mare.

Coton de Tulear
Coton de Tulear

Lhasa Apso

Costul mediu al unui cățeluș este de 50.000 de ruble.

Un câine energic, vesel. Diferă în ceea ce privește inteligența ridicată, bine supusă antrenamentului, dar de multe ori are tendința de a domina. Este prietenoasă și afectuoasă cu membrii familiei. Paltonul este grosier, gros și lung.

În ciuda dimensiunilor reduse (greutatea - 7 kg., Înălțimea - 25 cm.) lhasa apso posedă calități bune de pază și păzește vigilent teritoriul.

Nu este recomandat să aveți familii cu copii mici (sub 8 ani). Cu o atenție obsesivă din partea copilului, acesta poate manifesta agresivitate.
Lhasa Apso
Lhasa Apso

Volpino Italiano

Costul inițial al unui cățeluș este de 25 de mii de ruble.

Câine din grupul european spitz. Câine vesel, activ, jucăuș. Extrem de atașat de membrii familiei, în special de copii. Cu greu suportă singurătatea. Este extrem de ostil față de străini..

Dimensiunea masculilor - 27 - 30 cm, cățelele - 25 - 27. Greutate nu mai mare de 4 kg. Lână volpino italiano lung, gros și dur, poate fi șubred.

Volpino Italiano
Volpino Italiano

Alegând un animal de companie pentru dvs. printre câinii miniaturi cu păr lung, trebuie să acordați atenție nu numai aspectului lor, deși foarte atractiv.

În ciuda faptului că toate aceste animale sunt clasificate în grupul însoțitorilor și au reacții comportamentale similare, fiecare rasă are propriile neajunsuri, cu care nu orice persoană poate să se împace..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » 9 Cei mai renumiți câini mici și pufoși