Alopecia la câini: un tabel de simptome și tratamente

Animalele noastre de companie ne captivează nu numai prin comportamentul lor amuzant, ci și prin faptul că pot fi mângâiate oricând pe blana lor moale și pufoasă. Dar această oportunitate nu se întâmplă întotdeauna. Alopecia la câini poate preveni acest lucru.

Ce este, cum se manifestă patologia?

Termenul „alopecie” se referă la chelie. Această patologie poate fi cauzată de mulți factori, printre care cei mai frecvenți sunt: ​​alergiile alimentare, efectul substanțelor iritante și toxice și invazia masivă a puricilor. Trebuie remarcat faptul că în practica veterinară există adesea cazuri în care cauza reală nu poate fi identificată. Aceasta este „alopecia X”. La câini, sugerează experții, acesta poate fi cauzat de un exces de hormoni sexuali din organism..

Poate fi vindecat ... dar în majoritatea cazurilor trebuie să recurgi la castrare sau sterilizare. Cu toate acestea, se folosește și tratamentul alopeciei canine cu melanină (mai precis, melatonina). Din păcate, chiar și intervenția chirurgicală nu ajută întotdeauna la această „alopecie secretă”. Dar nu trebuie să disperați: pe lângă chelie, care nu prezintă niciun pericol pentru sănătatea câinelui, această boală nu are alte efecte secundare.

În consecință, alopecia se manifestă destul de simplu: animalul începe brusc sau treptat să piardă părul. Se întâmplă masiv și focal (alopecia areata la câini), unilateral și bilateral. Rețineți că chelia nu este niciodată o „boală” independentă, deoarece acest fenomen în aproape toate cazurile indică o anumită patologie gravă. Nu trebuie decât să vindecăm boala de bază, deoarece lâna va crește treptat din nou de la sine.

În principiu, în unele cazuri uleiul de măsline ajută: cu alopecia la câini, este o sursă de vitamine valoroase, micro și macroelemente. Când este utilizat local, uleiul sterilizat poate fi utilizat pentru a hidrata și a înmuia pielea uscată..

Tabel de diagnosticare

Pentru a vă facilita navigarea în toate varietățile posibile cauze ale ceea ce se întâmplă cu câinele dvs., am pregătit special un tabel în care am colectat cele mai tipice boli însoțite de căderea părului, tabloul clinic și tratamentul acestora. Acasă, puteți rezolva doar unele dintre aceste probleme, așa că vă recomandăm ca orice semn de chelie la animalul dvs. de companie să contacteze imediat medicul veterinar..

Alte cauze ale bolii

După cum puteți vedea, căderea părului câinilor este o patologie gravă. Cauzele sale sunt foarte diverse și includ atât alergii alimentare relativ inofensive, cât și tulburări hormonale grave, care, în unele cazuri, duc chiar la moarte la animale. În ce alte cazuri un câine poate deveni chel necontrolat??

Din anumite motive, cu astfel de simptome, mulți nici măcar nu se gândesc helminti, dar în zadar. Toxinele de la viermi paraziți pot provoca o mare varietate de tulburări, iar chelia este doar una dintre ele. Dacă s-au găsit o mulțime de eozinofile în timpul unui test de sânge și câinele dvs. începe să semene cu o mănușă de piele, nu va strica să verificați fecalele și să prescrieți medicamente antihelmintice.

Uneori câinii mici și mai ales nervoși pot deveni cheli din cauza stresului pe care l-au experimentat. Ca atare, o întâlnire bruscă cu un câine mai mare, mișcare și alți factori pot acționa. Apropo, alopecia în astfel de „psihos” poate începe chiar și după o tunsoare. Gândiți-vă - întâlnirea cu un coafor mare și înfricoșător!

Ca atare, nu este necesar nici un tratament, dar pot fi prescrise sedative. Dacă animalul se calmează, atunci în timp, haina va crește din nou. În orice caz, nu strică să-l arăți unui medic veterinar experimentat ...

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Alopecia la câini: un tabel de simptome și tratamente