Stil asiatic de îngrijire a câinilor

Kawaii este numele stilului asiatic de îngrijire a câinilor. Cuvântul este tradus din japoneză ca „drăguț”, „drăguț”, care definește esența stilului. Câinii după o tunsoare seamănă cu jucăriile moi care vor să lege arcuri, să pună bijuterii și să facă poze.

Tunsoare Bichon

În curând, serviciul a fost testat și introdus de saloanele pentru animale de companie din Coreea de Sud. A apărut în Rusia în 2006-2007, dar a devenit popular după 3-4 ani. La sfârșitul anului 2009-2010, un adevărat „boom asiatic” a început în Federația Rusă: sushi, anime, îmbrăcăminte, cosmetice, saloane de înfrumusețare și festivaluri de street food au devenit parte a vieții de zi cu zi. Treptat, moda japoneză a ajuns la câini: îngrijitorii au stăpânit elementele de bază ale stilului asiatic de tunsori, s-au creat, au experimentat rase și lungimea hainei.

Ce rase este potrivit

Kawaii este ideal pentru Yorkshire Terriers, Maltese, Shitzu, Pomeranian și alți câini de rasă mică. Îngrijirea Teddy le sporește asemănarea cu personajele de desene animate, subliniază dispoziția lor răutăcioasă și natura prietenoasă.

Japonezii și chinezii tăiau pudelii în acest fel. Rezultatele sunt vizibile în fotografie

Pudelii cu tunsoare asiatică

După o tunsoare, fața pudelului devine mai voluminoasă, rotundă, pufoasă, iar părul de pe corp este tăiat astfel încât contururile sale moi să facă câinele să arate ca o jucărie de pluș.

În versiunea clasică, îngrijitorul scurtează părul de pe față cu un aparat de ras. În stil asiatic, aparatul de ras nu este folosit - forma și lungimea dorite sunt derivate cu foarfece.

Tehnologia coreeană de tunsoare

Chipul păpușii este elementul principal al toaletării. Este important să tăiați șase astfel încât să-și păstreze forma, să nu se electrizeze, să nu iasă sau să cadă după activitate.

În saloane, pregătirea preliminară a lânii se realizează folosind preparate antistatice speciale, balsamuri de balsam și uscare la cald cu un uscător de păr. Lana din toate rasele ar trebui să se întindă în sus sau în sus și ușor lateral, astfel încât să fie mai convenabil pentru comandant să afișeze forma dorită.

Îngrijirea câinilor asiatici

Iată câteva reguli mai generale pentru toate rasele:

 1. În tunsorile asiatice, părul de pe corp și gâtul animalului este îndepărtat cu o mașină.
 2. Suvitele de pe urechi sunt lăsate lungi, căzute. Pot fi foarte lungi, coborând sub gât sau moderat de lungi ca pudelii..
 3. Botul este tăiat numai cu foarfece - firele de păr trebuie să fie drepte și scurte. Nasurile rotunde de pluș - și pudelii au și vârfurile capului - contrastează eficient cu urechile lungi.
 4. Firele tăiate sunt îndepărtate de labe, menținând în același timp lungimea, deși sunt posibile variații. O astfel de variație este firele de păr tăiate uniform, de la lungime medie la mai mică decât medie, pentru a da o asemănare vizuală cu o jucărie moale de pluș..
 5. De asemenea, puteți experimenta cu coada: tăiați-o, împletiți-o într-o împletitură, faceți un pom-pom sau altă formă interesantă.

Suvitele lungi sunt decorate cu arcuri, agrafe de păr, împletite sau strânse în cozi. Principalul lucru este că tunsoarea și stilul se potrivesc caracterului și imaginii animalului de companie..

Stil asiatic de îngrijire a câinilor

Nu un capriciu, ci o grijă

În țările asiatice, kawaii nu este un capriciu al proprietarilor, ci o procedură clasică de îngrijire. Japonezii sunt responsabili de animalele lor de companie: majoritatea câinilor vizitează salonul cel puțin o dată pe lună. Acest lucru este necesar pentru ca câinele să arate drăguț, părul corpului său să nu se rostogolească, să nu se estompeze, să nu se rupă.

Proprietarii au grijă în mod constant de fire lungi: se pieptănă regulat, se spală, se usucă, folosind produse cosmetice pentru câini.

Stil de tunsoare asiatică York

Rotund în pătrat

Japonezii sunt inovatori și adoră soluțiile non-standard. Nu s-au oprit la coafurile rotunde anime și au prezentat tunsori asiatice pătrate. Părul de pe față, urechi, trunchi și labele câinilor este tăiat în cuburi uniforme.

Tunsori pătrate pentru câini

În îngrijirea păpușilor pătrată, simetria este importantă, astfel încât imaginea unui client cu patru picioare să fie percepută ca fiind întreagă și armonioasă. „Know-how-ul” cubic al coaforilor de câini a fost demonstrat la expoziția de la Tokyo. A surprins și a plăcut atât de mult clienții, încât a devenit o nouă tendință în moda câinilor în Țara Soarelui Răsare. Va putea repeta succesul în Europa? Timpul va spune.

Fotograful Grace Chon are lucrări dedicate tunsorilor asiatice. Cum arătau câinii înainte și după îngrijire:

 • Stil asiatic de îngrijire a câinilor
 • Stil asiatic de îngrijire a câinilor
 • Stil asiatic de îngrijire a câinilor
 • Stil asiatic de îngrijire a câinilor
 • Stil asiatic de îngrijire a câinilor
 1. unu
 • <
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Stil asiatic de îngrijire a câinilor