Rase de câini englezi - cel mai mare grup de rase recunoscute (+ foto)

Aproape toate rasele de câini existente sunt păzite de propriile cluburi și fani, dar a exista nu înseamnă a fi recunoscut. Urmând un cadru clar pentru regulile de reproducere, ierarhia cluburilor canine coboară de la FCI (Federation Cynological International) la organizația canină globală a fiecărei țări și abia apoi la clubul de rasă. Se crede că crescătorii americani au depășit Anglia în numărul raselor „create”, dar nu este cazul. Există într-adevăr mai multe soiuri de câini americani, dar multe dintre ele se află pe registrul FCI. Rasele de câini englezești sunt una dintre cele mai mari grupe de rase recunoscute.

Mai jos veți găsi informații scurte despre câini și fotografiile lor.

Este interesant! Recunoașterea noilor rase este un proces continuu. Astăzi, în cadrul cinologiei engleze, putem vorbi despre 62 de câini recunoscuți oficial, 3 nerecunoscuți, dar înrădăcinați și 1 dubioși.

Molossi englezi

Mastin englezesc Este o rasă veche de câini englezi care a fost folosită pe scară largă ca însoțitor, luptător la murături și lucrător de pescuit. Mastiffii au trăit în perioada de glorie a Babilonului, dar aceasta nu este singura lor realizare, rasa este recunoscută ca fiind cel mai mare mare danez din Europa și Mastiff din lume.

Bulldog englez - strămoșii rasei au fost crescuți în Anglia cu un singur scop - momeala unui taur (taur - taur, câine - câine). Tetrapodele moderne au fost modificate semnificativ prin munca de reproducere și au o funcție de însoțitor. Rasa este considerată una dintre cele mai faimoase nu numai în Anglia, ci și în lume..

Bullmastiff - gardian molossus, de la fratele său mai mare Mastiff, rasa diferă ca mărime și vârstă, Bullmastiff este relativ tânăr (crescut în secolul al XIX-lea). De fapt, Bullmastiff este un hibrid crescut cu scopul de a obține un câine puternic, mare, rezistent, dar agil și agil, care va fi capabil să alerge un intrus..

Este interesant! Molosienii sunt una dintre cele mai vechi specii canine, progenitori ai tuturor marilor danezi și mastini moderni..

Câini ciobănești englezi

Bobtail sau Old Shepherd englezesc - un câine puternic, pufos, cu o coadă „andocată” de natură. Rasa a fost crescută în mod deliberat, prin încrucișarea câinilor de păstor din sudul Rusiei și a briarilor. Folosit pentru pășunat și păzire. Bobtails, astăzi s-au mutat în „categoria” de animale de companie și însoțitori.

Border Collie - aspectul destul de primitiv al rasei, spre deosebire de inteligența sa fenomenală. Istoria Border Collie este destul de confuză, rasa a fost scoasă mult timp și minuțioasă, pierdută și restaurată puțin câte puțin. Modern Border Collies sunt cei mai buni prieteni ai proprietarilor activi. Animalele cu patru picioare învață absolut toate abilitățile (cu excepția vânătorii), deși treaba lor principală este pășunatul. În casă, patrupedul acționează ca paznic, însoțitor și bona pentru copii..

Collie Rough sau Scottish Shepherd - rasa, care a fost stabilită, a primit un nume și a fost folosită pentru pășunat deja în secolul al XVII-lea. Cei mai inteligenți câini orientați spre oameni care pot învăța orice. Collie imită adesea oamenii, încercând să facă treabă gospodărească - spălând podeaua, amestecând covoare mici, scoțând gunoiul. Singurul dezavantaj al rasei este haina sa luxoasă, care necesită îngrijire constantă..

Este interesant! Collie shorthair și Collie cu barbă încă două rase de câini de păstor englezi recunoscuți de FCI. Mai mult, Shorthaired Collie este foarte asemănător cu „fratele” său - Rough Collie. Dar Bearded Collie este mai asemănător cu Bobtail. Faptul este că termenul „Collie” nu indică aspectul câinelui. Cuvântul poartă următoarea sarcină semantică: păstor de oaie neagră - colegii.

Sheltie - sora în miniatură a Rough Collie, originară din Insulele Shetland și a căzut în mâinile crescătorilor din Scoția. Inițial un câine de păstorit și domestic. Se folosește numai la turme mici. Odată cu dezvoltarea creșterii bovinelor, Sheltie a încetat să-și facă față sarcinilor, a renunțat la slujba ei Collie și a devenit un câine exclusiv de familie..

Pembroke Welsh Corgi și Bluza - rase înrudite, câini mici, dar câini de ciobanesc cu drepturi depline, cu abilități adecvate și nivel de inteligență. În ciuda atractivității globale (aspectul, calitatea abilităților), rasa a rămas necunoscută pentru o lungă perioadă de timp și a devenit răspândită abia la sfârșitul secolului al XIX-lea, începutul secolului XX..

Este interesant! Creșterea rapidă a fulgerului de popularitate a Welsh Corgi a asigurat introducerea în familia regală. Se crede că Pembroke este rasa preferată de câini a reginei Angliei. De fapt, vorbim despre prințesa Elisabeta (viitoarea regină) care a primit cadou un cățeluș Welsh Corgi.

Ogari englezi

Ogar și whippet (Lesser English Greyhound) - rase înrudite de ogari care vânează vânatul mic „într-un mod văzător”, adică văd și ajung din urmă. Diferența constă în mărime, ogarii cresc până la 76 cm, biciul până la 51 cm. Ogarii mici au un temperament viu, activ și energie inepuizabilă. Ogarii, odată cu înaintarea în vârstă, devin mai relaxați, predispuși la un stil de viață de familie.

Este interesant! Linia de ogari și bici este adesea completată de cel mai mic ogar din lume - Ogar italian. Deși câinii sunt într-adevăr asemănători la aspect, nu au „legături de familie” oficiale cu ogarul.

Deerhound Este un ogar de vânătoare mai puțin cunoscut, deoarece abilitatea sa principală este uciderea coralului și a căprioarelor! Având în vedere că animalele nobile au fost protejate la nivel de stat (în Analgia) pentru o lungă perioadă de timp, rasa și-a pierdut relevanța și este menținută doar de fanii adevărați.

Spanieli englezi

Cocker spaniel englez - una dintre cele mai renumite rase din lume, folosită pentru vânătoarea păsărilor de vânat. Dimensiunea redusă a câinelui vă permite să îl păstrați în apartament, iar viteza de învățare și neobosirea sunt caracteristici indispensabile pentru muncă. Caracterul universal, permite cozii să se adapteze la orice condiții de viață, inclusiv ca animal de companie de familie (care nu lucrează).

Cavalier King Charles Spaniel și regele Charles Spaniel - doi „frați”, scoși din voia domnilor englezi. Rasa a fost întotdeauna privită ca un însoțitor și o decorație și și-a primit numele (spaniel) de la strămoși. Cavalier King Charles Spaniel a fost crescut abia în secolul al XIX-lea, regele Charles Spaniel este o rasă cu o istorie mai impresionantă, deși recunoașterea sa a avut loc abia în 1955.

Spanielii englezi puțin cunoscuți, dar recunoscuți includ:

 • Springer Spaniel Englez.
 • Welsh springer spaniel.
 • Clumber Spaniel.
 • Sussex spaniel.
 • Spaniel de câmp.

Terrierii englezi

Bull terrier - o rasă puternică, dar foarte agilă, crescută pentru o luptă demonstrativă cu șobolani. Câinii au fălci puternice și un caracter blând (cu o educație adecvată). Cu toate acestea, în unele țări, Bull Terrierul este considerat o rasă periculoasă sau chiar considerată o armă. De fapt, caracterul unui câine adult depinde de ereditate (adică de rasă pură) și de creștere. Poveștile de groază cărora le place să maseze mass-media nu specifică originea și condițiile de viață ale presupusilor „câini ucigași”.

West Highland White Terrier - inițial un câine de vizuină îmbunătățit, care s-a mutat pe canapeaua „clasă”. Rasa a fost special „altoită” de culoare albă, astfel încât câinii care așteptau terrierul și prada la suprafață să nu-l omoare pe muncitor din greșeală. Firește, moda pentru câinii mici nu a ocolit farmecele albe. Reprezentanții moderni ai rasei nu sunt folosiți pentru vânătoare.

Yorkshire Terrier - de asemenea, un vânător de șobolani și, de fapt, un animal de companie. O rasă cu o istorie interesantă și o listă impresionantă de întorsături experimentate ale soartei. Crescat în Țara Galilor de săraci, Yorkshire Terrierul modern este un tovarăș, un indicator al statutului și undeva chiar un tribut adus modei..

Este interesant! Yorkie are un „frate” exterior foarte similar - Beaver york terrier. Numele câinilor vorbește și despre o relație strânsă. Cu toate acestea, Beaver York nu este recunoscut în FCI, crescut în Germania și diferă de culoarea York (alb este prezent).

Norwich Terrier și Norfolk Terrier Sunt rase de lucru în miniatură care devin din ce în ce mai tovarăși de familie. Norwich și Norfolk diferă în ceea ce privește setul de urechi, altfel câinii sunt foarte asemănători.

Parson Russell Terrier și Jack Russell terrier (variază în înălțime) - pentru majoritate, rasa este cunoscută sub porecla de „Mask Dog”. Vânători neobosiți de vizuini cu abilități mentale de invidiat. Mărime mică, curățenie și păr scurt - acestea sunt condițiile care au devenit decisive în popularizarea câinilor, deoarece este convenabil să țineți un astfel de animal de companie într-un apartament.

Airedale - rasa nu sa răspândit în muncă, deoarece un câine înălțime de 50-60 cm nu se va târî într-o gaură. Dezvoltarea rasei a fost facilitată de moda propriilor Airedale Terrier și de demonstrația de vânătoare în Anglia. Câinii s-au mutat rapid în „categoria” apartamentelor, deoarece prezintă abilități de securitate, sunt confortabile de păstrat și nu se varsă..

Terrierii englezi puțin cunoscuți, dar recunoscuți includ:

 • English Toy Terrier (nu trebuie confundat cu răspândirea Terrier de jucărie rusesc).
 • Bedlington Terrier.
 • Terrier de frontieră.
 • Terrier galez.
 • Smooth Fox Terrier și Wire Fox Terrier.
 • Dandy dinmont terrier.
 • Terrier irlandez.
 • Cairn terrier.
 • Terrier Lakeland.
 • Manchester terrier.
 • Sealyham Terrier.
 • Staffordshire Bull Terrier (nu trebuie confundat cu cel comun American Staffordshire Terrier).
 • Sky terrier.
 • Terrier scoțian.

Câini englezi

Engleză Foxhound și Beagle - rasele înrudite, diferă în creștere (Beagle este mai mic). Rasele sunt considerate a fi lucrători cu drepturi depline, dar moda pentru Beagles a „tras” o parte din animale în clasa spectacolului. Neobosit, iscusit, jucăuș, cerând o sarcină foarte serioasă a câinelui. Când este ținut într-un apartament, proprietarul trebuie să fie conștient de nevoile naturale ale animalului de companie și să-l „încarce” cu muncă în fiecare zi!

Basset Hound - o persoană flegmatică renumită în toată lumea cu ochi tristi și urechi lungi. Un câine de câine cu drepturi depline, doar basset-ul nu ajunge din urmă cu prada (aceasta este opera unui ogar), dar urmează monoton și neobosit urmele fiarei. Deoarece rasa are un număr de concurenți care o depășesc în viteza de rulare, urechile melancolice devin din ce în ce mai preferate de familie, fără responsabilități de muncă..

Câinii englezi puțin cunoscuți dar recunoscuți includ:

 • Venus mic anglo-francez.
 • Otterhound.
 • Harrier.

Polițiști englezi

Setter englez și Setter scoțian - rase crescute pentru urmărire, ridicare pe aripă și hrănirea păsării ucise. O caracteristică caracteristică este o atitudine grațioasă în care câinele îngheață când miroase jocul. Diferențe evidente de culoare între rase - „englez” alb-negru și „scoțian” negru și bronz.

Labrador Este o rasă care a rupt toate ratingurile de popularitate, atât acasă, cât și în lume. Un câine ideal pentru casă și familie, prieten și bona pentru copii, un animal de companie excelent pentru adulți, un vecin calm pentru alte animale. Pe fondul unei naturi ideale, abilitățile de lucru pentru găsirea și depunerea animalelor rănite sunt adesea trecute cu vederea. Reprezentanții rasei au o gură moale, care este apreciată în special de vânători (câinele nu dăunează păsării atunci când este servit). Inteligența dezvoltată și dorința de a servi oamenii, permite utilizarea Golden Retrievers în terapia cu animale de companie, lucrări de salvare și ca câine ghid.

English Pointer - Câine arătător cu părul scurt, obținut prin amestecarea sângelui multor rase similare. Se știe că chiar și buldogii și ogarii au fost folosiți în activitatea de reproducere. Pe fundalul calităților de lucru bine dezvoltate, a mărimii medii și a hainei scurte, Pointer este convenabil pentru păstrarea într-un apartament. Câinii sunt foarte prietenoși, loiali și activi.

Câinii englezi puțin cunoscuți dar recunoscuți includ:

 • Curly Coated Retriever.
 • Retriever acoperit plat.

Este interesant! În Anglia, rasele care nu sunt recunoscute în FCI sunt, de asemenea, crescute: English Raccoon Hound (Coonhound englezesc, doar o specie este recunoscută), English Shepherd, Lancashire Healer. Există, de asemenea, un hibrid - câinele inuit nordic, rezultatul traversării unui ciobanesc husky, malamut și german. Reprezentanții rasei au un psihic instabil, prin urmare reproducerea lor este strict condamnată.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Rase de câini englezi - cel mai mare grup de rase recunoscute (+ foto)