Setter englez (laverak): câini

Setterul englez (Laverak) este o rasă de câine familiară pentru mulți din minunatul film „White Bim Black Ear”, în care această rasă a apărut în fața privitorului în toată splendoarea sa. Astăzi vă vom povesti despre istoria originii sale, precum și vă vom împărtăși o descriere completă a rasei: trăsături de caracter, recomandări pentru întreținere și îngrijire, sănătate, prețuri pentru pui și fotografii + recenzie video.

Conținut

 • Descrierea și standardele rasei
 • Caracter
 • Îngrijire
 • Sănătate
 • Hrănirehrănirea setterului englez de obicei nu cauzează mari probleme proprietarilor, deoarece acești câini sunt renumiți pentru apetitul excelent și sunt foarte nepretențioși în mâncare. cu toate acestea, nutriția setterului trebuie monitorizată foarte atent, deoarece dieta câinelui ar trebui să includă cantitatea optimă de proteine, grăsimi, carbohidrați, vitamine și oligoelemente pentru a menține sănătatea și imunitatea..principala sursă de proteine ​​pentru acești câini ar trebui să fie:carne proaspătă de vită slabă;o găină;curcan;puteți include o cantitate mică de pește slab în dietă;ouăle pot fi date și setatorului, dar asigurați-vă că le fierbeți mai întâi..dieta câinelui dvs. ar trebui să includă carbohidrați și fibre sănătoase. poate fi tot felul de cereale și legume. este posibil ca câinele dvs. să-i placă fulgi de ovăz sau terci de hrișcă gătit în bulion de carne cu adăugarea unei cantități mici de ulei vegetal de înaltă calitate. din legume, puteți include în dietă: orice tip de varză, morcovi, castraveți. unilor seteri le place foarte mult să mănânce dovleac crud. legumele pot fi oferite câinelui atât crud, cât și înăbușit.mulți seteri sunt foarte pasionați de brânză - poate fi un mare ajutor pentru antrenament pentru a-ți răsplăti câinele..dacă nu aveți suficient timp liber pentru a pregăti mâncarea pentru setter, este perfect acceptabil să hrăniți conserve preparate și alimente uscate. numai în acest caz, studiați cu atenție compoziția alimentelor și alegeți cea mai bună opțiune pentru câinele dvs. dă preferință furajelor de calitate superioară, chiar dacă acestea sunt semnificativ mai scumpe, deoarece sănătatea și bunăstarea animalului tău de companie depind de alegerea furajelor.indiferent de dieta pe care o alegeți pentru câinele dvs., ar trebui să vă amintiți întotdeauna despre aportul suplimentar de vitamine în perioadele de stres, sarcină, hrănire, după boală. pentru numirea complexului vitaminic-mineral corect, trebuie să vă contactați medicul veterinar. a lua vitaminele și mineralele potrivite va ajuta la întărirea imunității câinelui și la prevenirea multor boli..
 • Costul și nuanțele cumpărării unui cățeluș
 • Fotografii
 • Acasa

  În patria sa din Marea Britanie, setatorul este numit câinele domnilor. Harul maiestuos al unui aristocrat este combinat într-un setter cu marele instinct și rapiditate ale unui vânător profesionist. De câteva sute de ani, Setterul englez a fost considerat cel mai bun câine de vânătoare. Englezii îi numesc pe câini care stabilesc, care, când găsesc prada, se opresc, arătând astfel spre vânător. Cuvântul "setter" provine din cuvântul englezesc "to sit", care înseamnă "a coborî", "a sta".

  Timp de multe secole în Marea Britanie a existat un singur tip de câine folosit pentru a vâna orice animal sau pasăre - câinii. Cu toate acestea, în secolele 11-15, cavalerii, întorcându-se de la cruciade în Marea Britanie, au adus alți câini cu ei. Din țările din est, au adus rase de câini destul de mari, cu oase grele și urechi căzute, și din partea europeană a continentului - spanieli de apă instruiți pentru a vâna vânatul mic. Conform unei versiuni, acești câini au devenit progenitori ai setterului englez..

  În Anglia medievală, vânătoarea de vânat folosind rețeaua era la apogeu. Prin urmare, vânătorii erau extrem de interesați de reproducerea câinilor care nu numai că puteau urmări rapid urmele vânatului, ci și se alintau la pământ pentru a oferi unei persoane posibilitatea de a arunca o plasă peste el. Astfel de câini, care știu să facă o poziție, au fost numiți câini de stabilire. Erau animale cu mișcare lentă, destul de grele. Când vânătoarea cu plase a fost înlocuită de vânătoarea cu arme, câinii cu mișcare lentă, temători de focuri, nu se mai potriveau britanicilor. Aveau nevoie de câini neînfricați, înțepenitori, cu un instinct bun, capabili nu numai să detecteze vânatul, ci și să-l înspăimânte sub lovitura unui vânător. Pe acest val, a început dezvoltarea treptată a câinelui de vânătoare optim. Câinii de asezare au fost încrucișați cu pointeri, ogari, retrieveri și pudeli. Ca urmare, s-au născut câini de vânătoare ușori, rapizi, care au primit numele - seteri..

  Selecția rasei

  La început, nu a existat o divizare clară în rase separate. Câinii s-au distins doar prin numele canisa din care au provenit. Împărțirea în seterii englezi, irlandezi și scoțieni a apărut mai târziu. Britanicii și-au dat preferința câinilor cei mai adaptați la vânătoare în mlaștini. Acești câini s-au remarcat printr-un volum mare de piept, care le-a permis să înoate bine și printr-o mișcare lină, așa-numită felină..

  Cu toate acestea, creatorul oficial al setterilor englezi, cu caracteristicile externe și abilitățile de vânătoare cunoscute astăzi, este Sir Edward Laverac, care în 1825 a început să îmbunătățească în mod intenționat această rasă de câini. Aplicând metoda de încrucișare strânsă și selectând doar cele mai bune calități, pe parcursul a peste 50 de ani de muncă de reproducere, el a dezvoltat tipul optim de setter englezesc. Exemplarele rasei, crescute de E. Laverac, au câștigat o mare apreciere și recunoaștere în rândul vânătorilor englezi. De aceea, numele „Laverak” este atât de ferm atașat de această rasă..

  La 28 ianuarie 1859, a avut loc pentru prima dată o expoziție de seteri englezi, doi ani mai târziu rasa a fost recunoscută oficial.

  In Rusia

  Setatorul a fost adus în Rusia din Anglia în anii 70 ai secolului al XIX-lea, unde a câștigat rapid popularitate. În anii 20-30 ai secolului al XX-lea, Setterul englez era o rasă de câini preferată în rândul vânătorilor din Rusia. La Expoziția Cinologică Regională de la Moscova din 1958, toate primele locuri, și erau opt, au fost luate de coloniștii englezi. Trebuie remarcat faptul că Standardul Federației Cinologice Internaționale (FCI) pentru setterul englez din 28 octombrie 2009 este în prezent în vigoare..

  Descrierea și standardele rasei

  Pentru a începe o descriere a rasei engleze Setter, desigur, este cu aspectul și standardele. Laverak este un câine de talie medie. Greutatea sa ușoară, combinată cu rezistența și forța, este propice pentru alergarea pe distanțe scurte rapide, precum și pe cursele lungi lungi. Poziția înclinată este considerată norma aprobată oficial pentru această rasă..

  • Construcția setterului englez este puternică și uscată, îndesată.
  • Culoarea este foarte diversă: pete negre, pete galbene, pete maro sau tricolore (negru, alb și roșu închis). Sunt permise doar pete mici cu pete pe tot corpul. Pete mari nu sunt de dorit.
  • Capul are o formă alungită cu un os occipital clar vizibil. Trecere bruscă de la frunte la bot. Lungimea de la începutul nasului până la trecerea la frunte și lungimea craniului sunt aceleași. Culoarea nasului este predominant neagră sau maro închis, în funcție de culoarea generală a câinelui.
  • Ochii sunt rotunzi și superficiali. Culoarea ochilor poate varia de la cafea la maro închis până la tonuri de cafea închise. Este preferată o nuanță mai închisă a ochilor. Crestele sprâncenelor ies ușor înainte.
  • Urechile sunt de lungime medie, stabilite paralel cu linia ochilor, căzute, moi. Paltonul de pe urechi este moderat dezvoltat. Dacă urechea este trasă înainte, va ajunge la vârful nasului..
  • Gâtul este muscular și lung, fără pălărie, uscat, înclinat spre cap. Gâtul excesiv de gros și scurt este inacceptabil.
  • Lungimea corpului este medie. Stratul corpului este lung, matasos si gros. Corsetul muscular de pe spate este bine dezvoltat. Lomul este ușor arcuit și lat. Abdomenul este moderat tras. Pieptul este mare.
  • Coada are o formă de sabie, dreaptă, continuă lin linia spatelui. Părul de pe coadă este lung. În mod normal, coada este dreaptă sau ușor coborâtă.
  • Picioarele anterioare sunt paralele și drepte. Umerii sunt bine muschiși și unghiați. Există un strat lung pe labe între degetele de la picioare.
  • Picioarele din spate bine musculoase, lungi.
  • Paltonul este bine dezvoltat pe tot corpul și are o ușoară strălucire și mătase. Există în special o mulțime de păr pe spatele picioarelor, pe urechi, în partea inferioară a pieptului, pe coadă. Lana pe alocuri formează pete.

  Creșterea de la 53 la 64 cm, în funcție de sex. Greutate recomandată de la 20 la 30 de kilograme.

  Caracter

  Setatorii englezi sunt extrem de inteligenți și sociabili, iar aceasta este principala caracteristică a caracterului lor. Această rasă este făcută literalmente pentru comunicare. Cu cât sunt mai mulți oameni sau alte animale în jurul setului, cu atât se simte mai bine. Dar iubește mai ales comunicarea cu proprietarul. Acest câine va fi întotdeauna bucuros pentru tine și familia ta. Setatorul se înțelege bine cu copiii, se poate juca cu copilul dumneavoastră ore întregi. Dar totuși, dacă copilul este prea mic, nu ar trebui să-l lăsați singur cu câinele, pentru că el o poate jigni cu ușurință. Așteptați până când copilul dumneavoastră crește și învățați-l cum să comunice corect cu setterul, atunci veți fi întotdeauna liniștiți cu privire la copilul dvs. și el va găsi un minunat prieten cu patru picioare, care este întotdeauna gata să vă ajute.

  Setatorul englez are un psihic echilibrat, caracter moale și sensibil, ascultă cu ușurință comenzile, foarte ascultător. Un astfel de câine poate fi o companie bună pentru dvs. în orice călătorii și călătorii. Datorită caracterului său excelent, nu vor exista probleme în călătoria cu el. Nu este necesar să purtați botul, deoarece setatorul nu va mușca în niciun caz. Acest câine se comportă la fel de calm atât în ​​mașină, cât și în transportul public. Singura problemă în timpul unui picnic poate fi că setatorul vrea să fure o mică bucată de mâncare gustoasă, deoarece, datorită instinctului natural al vânătorului, captează mirosurile excelent. Acest câine latră foarte rar și aproape niciodată nu manifestă agresivitate, întâlnește oaspeții foarte prietenoși, se poate lăsa ușor mângâiat, poate vrea să stea lângă oaspete pe canapea.

  Setatorul este foarte plăcut și liniștit, permițând altor animale de companie să se joace cu el. Ideal pentru pisici domestice și alți câini. Interesul la vânătoare poate fi manifestat numai în legătură cu păsările și rozătoarele din cauza instinctului natural.

  Nu uitați că Setterul englez este, în primul rând, un câine de vânătoare, prin urmare este foarte mobil și energic. Dacă lăsați ocazional setterul să alerge pe câmp în căutarea păsărilor mici, nu va exista nicio limită pentru bucuria câinelui. Iar proprietarul este o plăcere să urmărească naveta care rulează setatorul. Pe teren, setterul se transformă literalmente. Setorii englezi sunt câini de armă unici, cu capacitate mare de lucru, abilități de căutare bine dezvoltate și mișcări de felină netede și grațioase. Setatorul nu se teme de apă și înoată ori de câte ori este posibil. Și se aruncă cu mare plăcere, de parcă ar fi fost creat pentru elementul apă.

  Îngrijire

  Setterul englezesc are o haină lungă, matasoasă și strălucitoare, care necesită o îngrijire atentă. Pentru a face acest lucru, cumpărați o perie specială de mănuși din cauciuc de la magazinul pentru animale de companie și folosiți-o pentru a vă peria lâna zilnic. După o astfel de curățare, este suficient să ștergeți câinele cu o cârpă umedă. Se recomandă spălarea câinilor cu astfel de păr de cel mult 2 ori pe lună. Pentru a menține o bună structură a hainei, aceasta este uneori tăiată, în special la nivelul gâtului (pălărie) și a abdomenului (frill). De asemenea, este posibil să tăiați părul pe urechi și între degete. Acești câini se varsă rar, blana lor nu lasă urme pe îmbrăcăminte și nu zboară în aer, spre deosebire de haina câinilor cu părul mai scurt.

  Setatorii englezi au urechi lungi și căzute, așa că asigurați-vă că le verificați în mod regulat pentru căpușe și alți paraziți. Este necesar în timp să curățați ușor auriculele de acumulări excesive de ceară, folosind tampoane speciale de bumbac umezite cu alcool boric. Deoarece fără îngrijirea adecvată a urechii, câinii pot dezvolta complicații grave sub formă de otită medie. Primele semne care indică prezența otitei medii nu pot fi confundate cu altceva. Câinele începe să scuture în mod constant din cap, să îl încline spre urechea dureroasă, apar mâncărimi insuportabile și durere, câinele încearcă în mod constant să zgârie urechea. În astfel de cazuri, trebuie să contactați imediat un medic veterinar, nu puteți să vă auto-medicați și să începeți boala, deoarece în cazuri deosebit de grave, leziunile urechii interne sunt posibile până la apariția surdității complete..

  Setatorul englezesc poate fi ținut într-un apartament, dar o casă privată este cea mai potrivită pentru păstrarea unui astfel de câine. Trebuie avut în vedere faptul că acesta este un câine foarte activ și mobil și, pentru a menține o sănătate bună, se recomandă să faceți plimbări active cel puțin o oră pe zi..

  Deoarece acești câini nu pot fi numiți cartofi de canapea, cea mai bună opțiune pentru păstrarea lor ar fi o casă de țară cu o zonă împrejmuită, unde setterul poate rula în aer liber fără lesă. Activitatea fizică este necesară pentru acești câini ca aerul. Poate fi tot felul de jocuri în natură, jogging după o bicicletă sau doar jogging..

  Pentru toată activitatea lor, acești câini nu sunt deloc potriviți pentru paza casei, deoarece vor saluta la fel de bine nu numai oaspeții dvs., ci și pe străini.

  Sănătate

  Setorii sunt sănătoși în mod natural. Dar există o serie de boli care pot fi moștenite și apar brusc la un cățeluș mai în vârstă. Printre astfel de boli se remarcă: atopia (boala dermatologică), displazia articulațiilor șoldului (seterii englezi sunt cei mai sensibili la această boală periculoasă, spre deosebire de alte rase de câini), surditatea congenitală, afectarea concentrației lizozomilor (complicațiile acestei boli duc la orbire), ectopia (eversiunea pleoapelor) , atrofia retinei și altele.

  Este imposibil să vindeci unele boli ereditare, multe dintre ele bântuind câinele toată viața. Singura măsură de protecție împotriva acestor boli va fi alegerea corectă a unui cățeluș dintre crescătorii conștiincioși..

  Speranța de viață a instalatorilor englezi cu îngrijire și întreținere adecvată este de 15 ani. Dar, de obicei, trăiesc timp de 11-12 ani, atât de mult depinde de activitatea fizică selectată corespunzător, de hrănire și de o serie de factori genetici. Trebuie remarcat faptul că seterii englezi sunt predispuși la obezitate și tulburări metabolice asociate, care pot duce la îmbătrânire prematură. Prin urmare, acești câini nu trebuie supraalimentați, iar dieta lor trebuie întotdeauna monitorizată cu atenție..

  Cățeluș englez setter

  Hrănire

  Hrănirea setterului englez de obicei nu cauzează mari probleme proprietarilor, deoarece acești câini sunt renumiți pentru apetitul excelent și sunt foarte nepretențioși în mâncare. Cu toate acestea, nutriția setterului trebuie monitorizată foarte atent, deoarece dieta câinelui ar trebui să includă cantitatea optimă de proteine, grăsimi, carbohidrați, vitamine și oligoelemente pentru a menține sănătatea și imunitatea..

  Principala sursă de proteine ​​pentru acești câini ar trebui să fie:

  • Carne proaspătă de vită slabă;
  • O găină;
  • Curcan;
  • Puteți include o cantitate mică de pește slab în dietă;
  • Ouăle pot fi date și setatorului, dar asigurați-vă că le fierbeți mai întâi..

  Dieta câinelui dvs. ar trebui să includă carbohidrați și fibre sănătoase. Poate fi tot felul de cereale și legume. Este posibil ca câinele dvs. să-i placă fulgi de ovăz sau terci de hrișcă gătit în bulion de carne cu adăugarea unei cantități mici de ulei vegetal de înaltă calitate. Din legume, puteți include în dietă: orice tip de varză, morcovi, castraveți. Unilor seteri le place foarte mult să mănânce dovleac crud. Legumele pot fi oferite câinelui atât crud, cât și înăbușit.

  Mulți seteri sunt foarte pasionați de brânză - poate fi un mare ajutor pentru antrenament pentru a-ți răsplăti câinele..

  Dacă nu aveți suficient timp liber pentru a pregăti mâncarea pentru setter, este perfect acceptabil să hrăniți conserve preparate și alimente uscate. Numai în acest caz, studiați cu atenție compoziția alimentelor și alegeți cea mai bună opțiune pentru câinele dvs. Dă preferință furajelor de calitate superioară, chiar dacă acestea sunt semnificativ mai scumpe, deoarece sănătatea și bunăstarea animalului tău de companie depind de alegerea furajelor.

  Indiferent de dieta pe care o alegeți pentru câinele dvs., ar trebui să vă amintiți întotdeauna despre aportul suplimentar de vitamine în perioadele de stres, sarcină, hrănire, după boală. Pentru numirea complexului vitaminic-mineral corect, trebuie să vă contactați medicul veterinar. A lua vitaminele și mineralele potrivite va ajuta la întărirea imunității câinelui și la prevenirea multor boli..

  Costul și nuanțele cumpărării unui cățeluș

  Se recomandă achiziționarea unui cățeluș englez Setter la vârsta de 3-4 luni, când cățelușul este deja suficient de puternic. În primul rând, acordați atenție tuturor puii din așternut, alegeți cel mai calm și mai echilibrat, dar nu inhibat. Acordați atenție modului în care se joacă și se comportă cu restul cățelușilor. Cățelușul tău nu trebuie să prezinte agresivitate excesivă, nu trebuie să fie timid.

  • Alegeți un cățeluș cu o culoare uniformă, fără pete, răni și erupții cutanate.
  • Culoarea puii setter este de o singură culoare, petele caracteristice apar doar mai aproape de un an.
  • Labe ar trebui să fie suficient de puternice și groase, cățelușul să nu șchiopăteze.
  • Ochi - fără inflamație, culoare închisă uniformă.
  • Puiul în sine ar trebui să fie moderat bine hrănit..

  Costul unui cățeluș englez Setter dintr-o canisă înregistrată poate depăși 20.000 - 30.000 de ruble. Puteți cumpăra un cățeluș englez Setter la un preț mai accesibil (5.000 - 10.000 ruble) dacă nu intenționați să participați la expoziții și aveți nevoie doar de un prieten cu patru picioare devotat. Dar, în acest caz, imediat după cumpărare, ar trebui să verificați catelul cu un medic veterinar și să efectuați toate vaccinările necesare.

  Amintiți-vă că, achiziționând un cățeluș într-o creșă de reproducție înregistrată, veți primi toate documentele însoțitoare, recomandările pentru îngrijire și nutriție și, cel mai important - o garanție că cățelușul dvs. este sănătos și nu este purtător al niciunei boli genetice. Prin urmare, dacă sunteți interesat să cumpărați un cățeluș Setter englez sănătos și de rasă cu o ereditate bună, atunci ar trebui să îl cumpărați numai de la crescătorii cu documente.

  Fotografii

  Setter englez de rasă de câine

  Puii Setter englezi

  Setter englezesc cu un cățeluș

  ">
  Distribuie pe rețelele de socializare:
  Așa arată
  » » Setter englez (laverak): câini