Cele mai populare rase de câini medii

Rase de câini de dimensiuni medii

În acest articol voi vorbi despre rasele de câini de dimensiuni medii și numele lor. Voi descrie parametrii și natura lor externă, voi vorbi despre avantajele și dezavantajele conținutului.

Cele mai populare rase de câini de dimensiuni medii și numele acestora

Dintre numeroasele rase, se disting câinii, a căror categorie de greutate este de 15-30 kg. Un număr imens de câini se încadrează în categoria mediilor, mai jos va fi o scurtă descriere a celor mai comune 10 rase.

Sheltie

Rasa câinilor, strămoșii cărora erau collie, au o haină de blană de lux și o dispoziție amabilă. Greutate sheltie nu depășește 10 kg, iar înălțimea la greabăn este de 38 cm. Botul alungit în formă de pană și ochii în formă de migdale fac ca Sheltie să arate ca o vulpe.

Câinele flexibil și grațios aleargă rapid datorită musculaturii bine dezvoltate și constituției armonioase. Blana câinilor din această rasă este groasă, lungă și dreaptă și cu un strat subțire moale. Coada și gulerul sunt deosebit de pufoase.

Un câine Sheltie bine antrenat va fi fericit să îndeplinească porunca care i-a fost dată, dar nu va tolera grosolanul de la proprietar. Un animal de companie prietenos poate avea încredere să se joace chiar și cu copii mici.

Câinele este potrivit pentru familiile cu mai mulți copii sau persoane singure.

Preț: 150-300 USD.

Sheltie
Sheltie

Bulldog englez

Un câine puternic, dar ghemuit, din rasa Bulldog englez, aparține câinilor de dimensiuni medii. Câinele are o musculatură bine dezvoltată, piept și bot larg, picioare scurte. Un bot mare cărnos este acoperit cu pliuri de piele, animalele sunt cu părul scurt. Culori: alb, tigrat, albastru, pătat.

Un câine afectuos și jucăuș va putea adopta stilul de viață al proprietarului și poate petrece timp cu el acasă sau poate face o plimbare activă și lungă. Buldogii loiali și neînfricați îl vor proteja pe proprietar, dar nu vor respecta nicio poruncă fără îndoială.

Câinii sunt caracterizați prin voința, care este considerată un minus al acestei rase. Bolile ereditare articulare asociate cu obezitatea trebuie prevenite cu o dietă formulată corespunzător. Câinele este potrivit atât pentru familiile cu copii, cât și pentru persoanele în vârstă.

Preț: 160-1300 de dolari.

Bulldog englez
Bulldog englez

Pudel

Pudelul creț are o înălțime de 24 până la 60 cm și o greutate de 2,5-30 kg. Stratul unic al acestor câini necesită o îngrijire atentă. Indiferent de tipul de pudel, tăierea părului nu este condiția principală..

Inițial, rasa a fost crescută pentru vânătoare, iar corpul câinelui s-a ținut perfect pe apă datorită structurii lânii sale și s-a menținut cald..

În arena circului, pudelii sunt acum folosiți mai des decât vânătoarea..

Inteligența înaltă vă permite să antrenați un pudel, cu toate acestea, pentru ca câinele să îndeplinească toate comenzile proprietarului, este necesar să intrați în contact strâns cu el și să deveniți prieteni.

Câinele este potrivit pentru persoanele care au deja animale de companie, nu este conflictual și nu va lupta pentru conducere. Animalul de companie afectuos iubește să se joace cu copiii și este fericit să cunoască oameni noi.

Preț: 300-1200 USD.

Pudel
Pudel

Airedale

Cel mai mare dintre terieri - Airedale, a cărei înălțime este de 58-61 cm. Craniul și pieptul câinelui sunt înguste, constituția este uscată. La fel ca pudelul, Airedale se poate lăuda cu părul creț, care este lăsat lung sub formă de mustață pe față și pe picioare atunci când tăiați..

Un câine energic și ușor antrenat din această rasă va deveni un însoțitor al proprietarului în excursii la țară sau jogging dimineața. Câinele este independent și preferă să-și aleagă proprietarul.

Vicleșugul și inteligența ridicată sunt subestimate de proprietari, iar câinele le manipulează cu abilitate, poate fi încăpățânat și neascultător, dacă îi convine. Airedale are nevoie de un proprietar care este dispus să aloce suficient timp pregătirii și contactului.

Prețul cățelușului: 550-700 de dolari.

Airedale
Airedale

Chow Chow

Un aspect exotic care atrage atenția este similar cu unul urs. Câinele decorativ poartă o blană groasă lungă sau scurtă și are o limbă albastră. Înălţime chow-chow la greaban: 48-56 cm.

Culoarea este negru, roșu, crem, alb. Petele Chow-Chow sunt considerate o căsătorie. Pieptul este puternic și lat, botul nu este alungit, iar vârfurile urechilor sunt rotunjite.

Încrederea și independența sunt principalele calități ale Chow Chow. Calitățile pronunțate de conducere ale câinelui trebuie suprimate fără agresivitate la cățeluș. Un animal de companie ar trebui să înțeleagă cine este șeful în casă și să nu încerce să urce pe scara ierarhică.

Nu este recomandat să aveți un Chow Chow în familiile cu copii.

Un stil de viață activ nu este pentru această rasă, o persoană pacientă care nu se așteaptă la ascultare completă sau la plimbări lungi de la câine va găsi o abordare a caracterului specific al animalului de companie.

Preț: 200-700 de dolari.

Chow Chow
Chow Chow

Basset Hound

Basset Hounds sunt numiți cei mai tristi câini, explicația pentru acest lucru sunt ochii lor, ale căror pleoape inferioare sunt trase în jos. Labele scurte, dar puternice ale câinilor câinilor de vânătoare îi ajută să vâneze vânatul mic. Urechile lungi atârnă pe părțile laterale ale unui cap mare, iar buzele cărnoase fac ca botul să pară vizual greu.

Câinii din această rasă sunt prietenoși și activi și nu suportă singurătatea. Houndii de baschet sunt potriviți pentru persoanele în vârstă și persoanele care au deja o pisică în casa lor.

Animalele de companie nu intră în conflict pentru teritoriu și nu concurează cu nimeni din casă pentru conducere. Odată cu înaintarea în vârstă, câinii pot deveni leneși și apatici și nu au o ascultare bună..

Preț: 160-400 de dolari.

Basset Hound
Basset Hound

Cocker spaniol

Urechile lungi, căzute, acoperite cu blană moale și buclată, caracterizează cocker spaniel. Mușchii sunt bine dezvoltați, picioarele sunt scurte și puternice cu degetele mari. Părul lung uneori se ondulează pe părți și pe membre. Culori: negru, maro, alb-negru, auriu, maro și alb, roșu și alb.

Socializarea cățelușului îl va ajuta în viitor să găsească un limbaj comun cu semenii, oamenii și alte animale de companie. Cocker Spaniel este afectuos și jucăuș, iubește activitatea fizică.

Animalul de companie simte subtil starea de spirit a proprietarului, antrenamentul este ușor.

Preț: 200-900 USD.

Cocker spaniol
Cocker spaniol

Spitz olandez

Keeshond sau Wolfspitz - câine de sanie nordic, de culoare lup.

Înălțimea la greabăn: 43-46 cm, greutatea: 25-30 kg. Capul este în formă de pană, urechile sunt mici și erecte. Părul gros și lung acoperă întregul corp, protejându-se de vremea rece aspră. Speranța medie de viață 14-16 ani.

Wolfspitz este un câine de companie și de vânătoare. Animalul de companie este echilibrat și calm, cu toate acestea, are nevoie de activitate fizică. Dacă socializați devreme, se înțelege ușor cu alte animale de companie.

În formare și educație, ar trebui să arăți o mână fermă și o abordare afectuoasă. În timpul creșterii, un câine nu ar trebui să vadă slăbiciunea unei persoane, altfel va încerca ulterior să manipuleze. Are nevoie de atenția și dragostea proprietarului, este puternic atașat.

Preț: 300-1300 USD.

Spitz olandez
Spitz olandez

Karelo-Laika finlandeză

Spitzul finlandez (karika-finlandez Laika) este un câine de vânătoare de culoare roșie, cu o coadă pufoasă. În exterior, seamănă cu o vulpe cu botul în formă de pană și o culoare strălucitoare. Coada este ondulată peste spate și pufoasă. Înălțimea la greabăn: 42-47 cm.

Câinele temperamental și agil este potrivit pentru persoanele care duc un stil de viață activ. Animalul de companie este adaptat la viața dintr-un apartament, dar în acest caz are nevoie de antrenament intensiv zilnic.

Datorită excesului de energie neutilizată, animalul de companie poate începe să strice lucrurile sau să manifeste agresivitate. Trăsătura principală a caracterului este independența, deci este dificil de antrenat.

Prețul pentru cățeluș începe de la 240 USD.

Karelo-Laika finlandeză
Karelo-Laika finlandeză

Bull terrier

Un animal masiv cu piept și spate musculos, crește până la maximum 45 cm. Cap lung bull terrier are forma unui ou, nu se îndoaie. Linia superioară a botului conturează un arc ușor curbat, animalele de companie sunt cu părul neted. Culoarea este albă cu pete pe urechi și cap sau colorată cu pete albe.

Acest câine puternic și puternic este considerat un câine de luptă. Depinde de creștere și socializare dacă câinele va manifesta agresivitate la vârsta adultă. Datorită inteligenței ridicate, antrenamentul este ușor. Recursul dur la un bull terrier este inacceptabil, proprietarul trebuie să se pună ca lider în ochii câinelui.

Este recomandat să începeți un Bull Terrier pentru o persoană cu un caracter puternic și un stil de viață activ..

Preț: 250-640 USD.

Bull terrier
Bull terrier

Reprezentanții raselor de dimensiuni medii sunt unici, oamenii complet diferiți pot găsi un animal de companie potrivit de mărimea potrivită pentru ei înșiși. Rasele medii de câini se adaptează la un apartament și la o casă privată, dar în ambele cazuri, pentru o dezvoltare completă, au nevoie de antrenament frecvent și de dragostea proprietarului.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cele mai populare rase de câini medii