American pit bull terrier: istorie, aspect, caracter și fotografii

O rasă interzisă în multe țări din UE, un câine care este considerat o armă rece, un animal de companie pentru achiziționarea căruia un viitor proprietar care trăiește în țări cu „legi de lucru” trebuie să treacă teste psihologice - acesta este American Pit Bull Terrier. Câinii obișnuiți cu o expresie rece a ochilor sunt considerați periculoși, de fapt, Pit Bull Terrier este un câine de serviciu universal și de luptă ușor de antrenat, care poate deveni o amenințare doar în mâinile unei persoane stupide..

Referință istorică

Creșterea tuturor raselor de luptă este asociată cu capriciile animalelor și cu interesele pervertite ale oamenilor în sporturile sângeroase cu câinii. Cu mult înainte de apariția luptei pure a câinilor, coroana naturii se bucura de vizionarea spectacolelor în care gladiatorii cu patru picioare atacau animalele sălbatice - urși, tauri, mistreți sau maimuțe. Primii luptători universali au fost câinii din genul Mastiffs și Great Danes, cu toate acestea, animalele nu erau deosebit de agile. Următorul „gladiator” legendar este Bull Dog sau Bulldog-ul englez în format vechi - un câine puternic, musculos, cu cap pătrat, ochi mari și „mâner de fier”.

Este interesant! Pictura celebrului artist Rubens, pictată în secolul al XVI-lea, înfățișează o vânătoare a unui mistreț cu câini. Câini capturați sunt similari ca structură și aspect cu Pit Bull Terrierul modern.

După interzicerea oficială a atracției de tauri în Anglia, Bulldogii englezi vechi și moștenitorii lor, Ambuli, au devenit neclamați. Unii dintre câini tocmai au murit pe străzi, mulți dintre ei au căzut în mâinile crescătorilor întreprinzători și au fost amestecați cu alte rase și doar un număr mic de câini a rămas intact..

Notă! Denumirea comună Pitbull nu este corectă, deoarece se traduce ca „taur luptător”.

Din împerecherea Buldogilor grei și rezistenți cu terrierii de diferite tipuri, s-au obținut câini din rasa americană Pit Bull Terrier - luptători versatili cu o reacție fulgerătoare și rezistență naturală, un instinct de protecție foarte dezvoltat, capacitatea de a vâna, pășuni animale, căutare și pescuit. Nu există nicio îndoială cu privire la prezența bazei genetice a buldogilor vechi englezi, momeala de tauri a fost considerată un eveniment important și s-a reflectat în artele vizuale, iar siluetele câinilor gladiatori seamănă mai mult cu Terrierii Pit Bull decât cu Ambuli, ale căror boturi au fost scurtate prin încrucișarea reprezentanților mici cu Pugs. Nu a fost posibil să aflăm ce fel de terrier a dat unele dintre genele sale. În primul rând, în acel moment majoritatea raselor de vânătoare se aflau în stadiul de formare și, în al doilea rând, aproape toate tipurile de terieri moderni trăiau în Europa..

American Pit Bull Terrier nu este „ideea” americană. S-a stabilit că câinii de tip luptă au fost aduși în Lumea Nouă în 1750-1770. Majoritatea animalelor au însoțit imigranți din Olanda, Anglia și Spania. După interzicerea oficială a tuturor tipurilor de sporturi sângeroase, care a fost proclamată de guvernul Angliei în 1835, în ciuda faptului că luptele au fost scoase în afara legii, cererea pentru câinii de luptă a scăzut brusc în societate, iar Terrierii Pit Bull au fost literalmente pe cale de dispariție. Guvernul SUA nu s-a grăbit să oprească „uciderea din umbră” până la începutul secolului XX și, în anii 1840, câinii, copiii și „moștenitorii” celor mai buni „gladiatori” importați în America au fost importați în America. Din deja existentii „bazin de gene” crescătorii din Statele Unite au format o rasă numită American Pit Bull Terrier. Conform regulilor FCI (Federația Cinologică Internațională), proprietarul rasei este țara în care s-a născut linia, cu toate acestea, „patria” Pit Bull Terriers nu a fost stabilită oficial.

După vetoarea sportului american de sânge, reproducerea tuturor câinilor de luptă a fost interzisă în Statele Unite, cu toate acestea, Pit Bull Terriers și Staffordshire Terriers au primit o „onoare specială”. Presa a raportat în mod regulat știri despre atacul cu patru picioare asupra adulților și copiilor. Din motive de corectitudine, observăm că orice câine este predispus la mușcături (conform datelor nerostite, doar 10% din incidentele care au avut loc în Statele Unite sunt asociate cu rasele de luptă), dar astfel de „activități anti-agitație” au format rapid un clișeu despre terrierii pitbull killer.

Munca deplină privind socializarea rasei a început în anii 1870. În registrul Kennel Union of America (AKC sau American Kennel Club), au fost înscrise simultan două rase de câini - American Staffordshire Terrier (AST) și American Pit Bull Terrier (APBT). Crescătorii nu au fost mulțumiți de similitudinea numelor rasei și de faptul că câinii au fost asociativi pe aceeași bară.

În 1989, crescătorul și fanul de luptă S. B. Bennett, cu sprijinul adevăraților fani ai divertismentului sângeros, a creat United Kennel Club (UKC), care se ocupa exclusiv în lupta împotriva muncii americane Pit Bull Terriers. Datorită „estompării” standardului de rocă, AST și APBT au fost împărțite în mai multe linii similare. Proprietarii întreprinzători au înregistrat câini în ambele cluburi, ceea ce a dus la un incest constant, de fapt, la împerechere legală între cruci. Abia în 1970 UKC a renunțat oficial la participarea secțiilor la lupte cu câini. O scurgere accentuată de pitmen a dus la clubul să devină multi-rasa.

Munca crescătorilor americani a avut ca scop păstrarea masculinității și reducerea agresivității generale față de oameni, în primul rând. Este imposibil să descrieți sau să transmiteți în cuvinte cât de grea este munca de a suprima unul dintre instinctele de lucru de bază ale unui câine, este suficient să spunem că lucrarea a fost efectuată din anii 1870 până în prezent. Datorită eforturilor depuse de cluburile americane, omenirea a avut onoarea de a-l întâlni pe bravul, puternicul, puternicul, loial și echilibrat american Pit Bull Terrier. Poate că succesul crescătorilor ar fi putut ajunge la o scară mai serioasă, dacă nu pentru obstrucționarea deliberată a îmbunătățirii rasei de către pitmenii fără scrupule - fanii luptelor moderne de câini fără reguli.

Din păcate, interzicerea luptei cu câini în Statele Unite nu a oprit afacerea sângeroasă care continuă până în prezent. Proprietarii-jefuitori câștigă mai mult din suferința acuzațiilor lor decât posibila pedeapsă pentru conducerea unui duel. În plus, după cum a arătat practica, activiștii pentru drepturile animalelor sunt neputincioși în fața instanței, este aproape imposibil să se demonstreze că câinele a murit în ring. Proprietarii omoară câinii infirmi prin puncția inimii, care la examinare arată ca moartea din cauza insuficienței cardiovasculare. Nevoia de oameni însetați de sânge, îi împinge pe crescătorii necinstiți să strice rasa.

În 1976, a existat o organizație oficială în America care a sprijinit creșterea luptelor de lucru Pit Bull Terrier pentru lupte ilegale - Asociația Americană a Crescătorilor de Câini (ADBA). Abia după moartea fondatorului Guy McCordor și transferul domniei către Kate Greenwood (fiica pitmanului), asociația și-a îndreptat eforturile pentru a socializa rasa în societate. Reprezentanții organizației au desfășurat o activitate educațională și au explicat literalmente pe degetele lor Americii și întregii lumi că, cu o educație potrivită, Pit Bull Terrier nu devin ucigași, ci acționează ca tovarăși de încredere loiali. Pentru a realiza vena de joc a proprietarilor, ADBA a stabilit o competiție în care americanii Pit Bull Terriers ar putea lupta în transportul de mărfuri sau arăta exteriorul..

Notă! Meciurile contractuale (competiții cu elemente de luptă) se desfășoară astăzi între American Pit Bull Terrier, totuși, acesta nu este un spectacol sângeros, ci un sport cu cadre și reguli foarte stricte..

Aspect

Așa cum s-a menționat mai sus, rasa americană Pit Bull Terrier a fost întotdeauna un câine de luptă și doar câteva linii au fost socializate în mod deliberat pentru a fi însoțite exclusiv de un spectacol. Creșterea Terrierilor Pit Bull este o sarcină extrem de dificilă, cu un factor de risc constant. Faptul este că calitatea unui cățeluș poate fi determinată numai după sfârșitul maturării psihologice, aproximativ la vârsta de 2 ani. Împerecherea „referință”, dar nepotrivită una pentru cealaltă, părinții pot da descendenți de calitate slabă. Pentru a păstra calitățile de lucru, crescătorii recurg la împerechere conexă. Pentru a reduce riscul de degenerare, sângele proaspăt trebuie adăugat la linie și acesta este principalul risc - o împerechere nereușită poate „anula” mulți ani de muncă. Împerecherile conexe au dus la sute de linii care au o caracteristică comună, dar „neclară” a rasei.

Rasa standard

Într-un sens global, câinii din clasele de lucru și de spectacol se disting și este obișnuit să împărțiți Terrierii Bull Bull în bulldog, terrier (cu botul îngust) și tip mixt. La evaluarea mărimii, se obișnuiește să ne concentrăm asupra greutății, care variază între 12 și 36 de kilograme (cățelele sunt mai mici decât masculii). Înălțimea depinde de greutatea și proporțiile oaselor câinelui. Rețineți că dimensiunea câinelui nu contează cu adevărat, armonia fizicului este mult mai importantă..

 • Cap - de formă pătrată, cu o frunte plată și largă. Pometii sunt largi, obrajii sunt fermi, ascunși sau ușor lăsați, fără pliuri. Trecerea de la frunte la nas cu o curbă pronunțată, dar fără unghi ascuțit. Puntea nasului este netedă. Este permisă prezența unei brazde între ochi și orbită pronunțată.
 • Dinții și mușcăturile - maxilarul este profund, puternic. Fălcile închise creează un bot dreptunghiular. Dinții sunt mari, strânși, strânși într-o blocare strânsă - mușcătură de foarfecă.
 • Urechi - așezare înaltă și largă. Câinii de lucru născuți în țări în care culturile nu sunt interzise prin lege au urechile tăiate. Aspectul natural, semi-erect al urechilor, nu un defect sau dezavantaj în evaluare.
 • Ochi - migdalat, oval sau rotund. Așezați larg, jos până la frunte.
 • Nas - strâns, nu răsturnat cu nări deschise și mari.
 • Corp - format dreptunghiular. Gâtul este de lungime medie, lat și muscular, ușor arcuit când este odihnit. Umerii sunt largi, omoplații sunt ridicați, înclinați înainte. Cutia toracică este cât se poate de adâncă, dar nu largă, coastele sunt rotunde, adânci, alungite. Spatele este lat și drept, linia omoplaților este mai înaltă decât crupul. Linia inghinală este strânsă. Întregul corp al câinelui este acoperit cu o piele strânsă, fără pliuri.
 • Membre - de lungime medie, larg depărtate. Vizual, câinele arată foarte stabil. Picioarele din față sunt drepte, oasele sunt late și rotunjite, coatele sunt strict paralele cu pieptul. Coapsele sunt alungite, slabe și musculare. Picioarele din spate sunt egale în lungime cu picioarele din față, dar în poziție sunt întinse în spate. Mâna este proporțională cu labele, degetele sunt „pisică” sau alungite, colectate.
 • Coadă - proporțional scurt, set redus, coborât într-o stare calmă, într-o stare excitată - tensionat și continuă linia coloanei vertebrale sau ridicată. Stocarea cozii este strict interzisă..

Tipul și culoarea stratului

Terrierii americani Pit Bull Terrier sunt câini cu părul scurt. Părul de protecție este dur, rezistent, strâns; în mod natural, nu există nici un strat de acoperire. Abdomenul este fără păr. Pe față, labe și urechi, părul este velur (mai scurt decât părul principal de protecție).

Orice pigmentare a irisului, nasului, buzelor și creionului de ochi, totuși, la evaluare, se ia în considerare armonia culorii câinelui. Paleta de pigmentare a lânii este, de asemenea, nelimitată, sunt permise pete albe. Prin localizarea pigmentării, sunt permise tipurile solide, tigrate și pete. Culoarea tigru, constă de obicei dintr-o paletă de culoare de bază roșu-maro și dungi negre.

Singura excepție care elimină un câine de la reproducere este culoarea merle. Culoarea neclară pentru care sunt cunoscuți păstorii australieni cu haine albastre se datorează prezenței unei gene responsabile de colorarea incompletă a părului. Această culoare este interzisă pentru multe rase, din cauza posibilelor patologii ale vederii și auzului, cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că Pit Bull Terrierii cu pigmentare merle nu există.

Caracter și antrenament

Un Pit Bull Terrier de rasă pură și de calitate este un câine versatil și loial, cu un caracter prietenos. Cinologii recomandă cu tărie să nu utilizați rasa ca gardă de corp. Da, American Pit Bull Terrier are un aspect formidabil, uneori intimidant, dar rasa trebuie să fie prietenoasă cu oamenii. Este destul de dificil să dezvolți furia față de o persoană, cu condiția ca câinele să aibă un psihic stabil, dar rețineți că astfel de experimente vor duce la un comportament incontrolabil al animalului de companie și, ca urmare, la o tragedie.

Important! Terrierilor americani Pit Bull Terrier le este interzis să participe la programe de instruire legate de dezvoltarea agresivității față de oameni - o astfel de ignoranță din partea proprietarului conduce conștiința câinelui într-un dezechilibru.

Câinii se disting printr-un temperament activ și o rezistență fenomenală, prin urmare, activitatea fizică este cheia sănătății mintale a secției. De obicei, nu este realist să obosiți un Pit Bull Terrier jucându-vă cu un port, alergare sau divertisment similar. Proprietarii sunt sfătuiți să antreneze câinele în sportul ales (agilitate, tragere de greutate, bicicletă și skijoring) și, dacă este necesar, să facă muniția câinelui mai grea - acest lucru nu numai că epuizează secția, dar, de asemenea, îi face corpul umflat.

În ciuda miturilor rătăcitoare, Pit Bull Terrier este o rasă ușor de antrenat. Câinele este rapid și ușor de dresat și are plăcere să slujească proprietarul. Pe fondul anti-propagandei, se răspândește un alt mit conform căruia Pit Bull Terrier trebuie bătut, altfel nu îl va respecta pe proprietar - aceasta este cel puțin pură ignoranță. Terrierul american Pit Bull Terrier este instruit exclusiv într-o metodă motivațională și plină de satisfacții, pedeapsa fizică poate duce la furie sau timiditate, ceea ce descalifică necondiționat câinele de la munca de reproducere.

American Pit Bull Terrier bine crescut este un companion loial, companion și pază pentru întreaga familie. Rasa se distinge prin dragostea sa specială pentru copiii mici. Fiți foarte atenți la creșterea câinelui, dacă un copil neinteligent locuiește în familia dvs., animalul de companie se va strădui să mulțumească micul bătăuș și, de dragul râsului plin de viață al „iubitului său proprietar”, va rupe cu ușurință pernele, va zdrobi garderoba sau va rupe perdeaua..

Un Pit Bull Terrier cu sânge pur știe cum să distingă răul de bine, va întâlni cu plăcere oaspeții cu un tort și fără avertisment se va grăbi într-o luptă pentru a-l proteja pe proprietar de rău. Aveți grijă, dacă secția a intrat deja într-o luptă, nu trebuie să vă panicați, simțindu-vă frica, câinele își va pierde cumpătul și va deveni mai asertiv în atac.

Alegerea unui catelus din clasa muncitoare. Test de joc

Să ne întoarcem puțin și să ne gândim la dificultatea de a achiziționa un animal de companie de tip lucrător. Prejudecată și convenție deoparte, toți puii de rasă pură Pit Bull Terrier americani sunt la fel - prietenoși, curioși, activi și carismatici. Dacă planificați o carieră de câine în meciurile contractuale, trebuie să alegeți un cățeluș de lucru de calitate..

Principala problemă este că abilitatea de a lucra este determinată de prezența jocului (voința de a câștiga). Această calitate nu poate fi văzută într-o fotografie sau în direct, prezența jocului nu depinde de pedigree-ul părinților sau de caracterul cățelușului la o vârstă fragedă. Bineînțeles, dacă cumpărați un cățeluș ale cărui rude au dat rezultate excelente în luptele contractuale, șansele de a obține un câine de calitate cresc..

La împlinirea vârstei de 2 ani sau mai târziu, în funcție de stadiul maturității morale a câinelui, secția va trebui să treacă un test de joc. Mulți pitmeni moderni numesc testul jocului o pedeapsă, deoarece animalul de companie va trebui să se angajeze într-o bătălie care va dura până când unul dintre adversari cade la pământ epuizat. Ați exclamat deja: „De ce?”, Atunci nu vă grăbiți la concluzii.

Important! Testul de joc se desfășoară numai cu Pit Bull Terrier heterosexuali din aceeași categorie de greutate.

Un meci contractual este un duel între doi câini de aceeași greutate. Scopul competiției este departe de vărsare de sânge (deși acest lucru se întâmplă destul de des), câinii concurează în rezistență. Oponenții care se găsesc în ring trebuie să se epuizeze reciproc și să nu se retragă în ciuda oboselii. După ce câinii sunt epuizați, manipulatorii separă adversarii în colțuri și îi trimit alternativ la atac, primul care se retrage este declarat învins.

În funcție de tactica și comportamentul câinelui în timpul testului, gestionarul poate face o presupunere dacă câinele a dezvoltat joc și la ce tip aspiră:

 • Standard - câinele luptă până la epuizare.
 • Armat - câinele se luptă, în ciuda labei care se clatină, pitmenii caracterizează acest tip cu sloganul „târându-se în atac”.
 • Fatal - Pit Bull Terrier este gata să lupte până când inima se oprește. Cel mai rar tip, din motive evidente, astfel de câini mor din cauza supraîncărcării la o vârstă fragedă.

Important! Meciurile contractate și testele de joc sunt permise numai între câinii din aceeași rasă din aceeași categorie de greutate.

Întreținere și îngrijire

Un câine cu părul scurt de dimensiuni medii nu necesită îngrijire specială, poate fi păstrat într-un apartament sau casă cu curte. Părul scurt trebuie periat cu o perie de masaj o dată pe săptămână. Ghearele sunt tăiate la fiecare două săptămâni Urechile sunt curățate și scăldate după cum este necesar.

Cel mai important aspect al păstrării unui Pit Bull Terrier este hrănirea de calitate și echilibrată, în special în timpul creșterii active. Amintiți-vă nevoile câinelui pentru oligoelemente și vitamine.

Sănătate

American Pit Bull Terrier este predispus la „afecțiuni profesionale” ale raselor de lucru:

 • Displazia articulației șoldului.
 • Alergie.
 • Stenoza aortică - cel mai adesea, este detectată în timpul exercițiului sau al unui test de joc. Un câine care lucrează are dificultăți de respirație și obosește repede.
 • Boli ale sistemului hormonal, perturbarea glandei tiroide - duce la o varietate de tulburări, de la un set rapid de masă grasă la dezvoltarea unor patologii ascunse pe tot parcursul vieții.

Fotografii

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » American pit bull terrier: istorie, aspect, caracter și fotografii