Engleză foxhound (engleză fox hound)

Foxhound-ul englezesc (câine de vulpe englezesc) este o rasă de câini de vânătoare care au fost crescuți curat de peste două secole. Foxhound este rezistent și eficient, cu un instinct de vânătoare puternic, prietenos, energic și neagresiv. Preferă să trăiască și să lucreze în pachet.

vânătoare tradițională cu câine de vulpe

Vârful popularității câinilor de câine englezi a venit în secolul al XIX-lea. În total, în Anglia erau aproximativ 7000 de efective. Erau populare și în Europa, de exemplu, turma lui Napoleon III era formată din peste 100 de câini. În 1964, rasa a fost recunoscută oficial de Fédération Cynologique Internationale (FCI). Astăzi Foxhound-ul englez și-a pierdut popularitatea de odinioară. Rasa este susținută doar de eforturile oamenilor care sunt numiți „câini maeștri”. Ei onorează tradițiile de creștere și utilizare a Foxhounds - vânătoare călare pentru un iepure și o vulpe, însoțită de un pachet de câini. Trebuie remarcat faptul că în afara Marii Britanii, Foxhounds vânează cu succes șacalii, ungulatele, râșii și alte animale..

Aspect

Foxhound-ul englez este un câine puternic bine echilibrat, cu linii curate, de obicei de o culoare tricolor. Dimorfismul sexual este moderat. Înălțimea la greabăn aproximativ 56-64 cm.

Standardul Foxhound-ului englez este foarte laconic. În ciuda acestui fapt, câinii sunt surprinzător de tipici și până în prezent rămân în exclusivitate de lucru.

Capul este bine echilibrat. Craniul are o lățime medie, plat. Botul este pătrat, lung, cu pomeți moderat dezvoltați. Nasul este mare, cu nările larg deschise. Oprirea este moderată. Fălci puternice, mușcături de foarfecă. Ochii sunt de dimensiuni medii și căprui. Urechi agățate, ridicate, lipite de cap.

Gâtul este ușor curbat, lung, bine dezvoltat. Corpul este puternic, musculatura este foarte bine dezvoltată, ușurată. Spatele este drept și larg. Lomul este oarecum arcuit și puternic. Pieptul este adânc, coastele sunt rotunjite. Coada este ridicată, niciodată atârnată peste spate. Picioarele anterioare sunt drepte, lungi și bine dezosate. Picioarele din spate sunt bine musculate și dezosate, puternice. Labe ferme, rotunde, puternice, cu unghii și tampoane puternice.

Paltonul este dens și scurt, orice culoare recunoscută de câini. Cel mai adesea Foxhound englezesc de culoare tricoloră: albă cu marcaje roșii și pânză de șa în spate.

Câini englezi Foxhound

Caracter și comportament

Foxhound-ul englez are trăsături de caracter și obiceiuri care îl fac un câine de vânătoare minunat: prietenie, lipsă de agresivitate față de oameni, independență, determinare, eficiență, un instinct de vânătoare înnăscut, paraty, vâscozitate și rezistență uimitoare. Câinele este capabil să reziste la o săritură în lungime cu obstacole pe teren accidentat, menținând o viteză medie de 20-25 km / h. Simțul este slăbit datorită faptului că vulpea, principalul obiect al vânătorii, are un miros destul de înțepător. Foxhound-ul englez este independent și adesea încăpățânat. Societatea umană preferă compania de genul lor, la care se putea aștepta de la o rasă crescută să lucreze într-o turmă. Foxhounds, care trăiesc singuri într-o familie, sunt foarte prietenoși și afectuoși, adesea se înțeleg bine cu copiii dacă au crescut cu un copil.

Câinele de vulpe englez are un instinct teritorial și este un bun câine de pază. La cel mai mic foșnet, el ridică un zgomot, dar nu este paza unei persoane și cu atât mai mult a proprietății sale. Este prietenos cu străinii. De obicei se înțelege bine cu alte animale de companie. Este chiar posibil să trăiești în pace cu păsări și animale mici, dacă câinele a fost crescut cu ele. Foxhound-ul englez nu este unul dintre acei câini loiali care sunt legendari, dar este foarte atașat de proprietar. Moderat jucăuș, va fi mult mai interesant să alerge pe teren accidentat decât să alerge o minge în curte.

educatie si antrenament

În educația și formarea Foxhound-ului englez, va trebui să vă aprovizionați cu răbdare remarcabilă. Atât la vârsta adultă, cât și la cățeluș, câinii sunt foarte independenți și încăpățânați în judecăți sau obiceiuri, dar răspund bine la recompensele gustoase.

Nu vă așteptați la supunere necondiționată de la câine. Câinele urmărește instinctele și nu este obișnuit să se supună. Ea poate fi doar o prietenă și o tovarășă, o asistentă la vânătoare..

Mai mult decât atât, Foxhound-ul englez este unul dintre cei mai ascultători dintre toți câinii. În cartea sa „câini de vânătoare” LP Sabaneev a scris despre gradul de ascultare al câinilor de vulpe englezi și a remarcat inteligența lor ridicată. Fiecare câine ar trebui să-și cunoască nu numai porecla, ci și poreclele celor mai buni câini, prin care se numește turma care a șters pista. În plus, strigând „Câini!” ies doar escroci, cuvântul „Doamnelor!” vyzhlovki ies, dar pe „Pups!” - câini tineri.

botul englezesc Foxhound

Caracteristicile conținutului

Foxhound-ul englez este un câine foarte frumos care se adaptează la fel de bine climelor reci și calde, nu necesită îngrijire dificilă, dar are nevoie de o activitate fizică foarte bună. Are un instinct pronunțat de vânătoare și o mare nevoie de comunicare cu rudele. Nu este cea mai bună alegere pentru un câine de familie sau rol de însoțitor. În cazuri rare, Foxhound este născut și folosit pentru vânătoare solitară..

Astăzi Foxhounds-urile englezești, ca și până acum, sunt păstrate în pachete. Câinii vânează numai cu cei cu care locuiesc împreună. Este imposibil să formezi un pachet pentru vânătoare de la câini singulari ai diferiților proprietari.

În multe privințe, nu se potrivește vieții într-un mediu urban: o pasiune pentru lătratul lătrat, absența unei turme și un spațiu limitat de mers pe jos. Eșecul de a vă debloca potențialul de vânătoare duce adesea la probleme de comportament. În afara zonei împrejmuite a câinilor englezi Foxhounds, nu este recomandat să mergeți fără lesă.

Îngrijire

Nu este dificil să ai grijă de un Foxhound englezesc. Lâna monostrat lucioasă este suficientă pentru a pieptăna din când în când cu o pensulă specială sau o pisică pentru câinii cu părul scurt. Se scaldă în caz de poluare puternică, de obicei nu mai mult de două până la trei ori pe an. Urechile sunt examinate regulat și curățate după cum este necesar. Dacă ghearele nu se macină singure, acestea sunt tăiate la lungimea optimă. Și dinții au nevoie de îngrijire bună. La o vârstă fragedă, sunt albi, puternici și puternici, nu sunt predispuși la pierderea timpurie. Tătarul care se formează mai târziu este adesea o problemă. Pentru a preveni formarea acestuia, câinele este învățat să se spele pe dinți sau este îndepărtată placa? hrănirea produselor naturale (moslee, vene uscate, altele asemenea).

fotografie engleză foxhound

Sănătate și longevitate

Foxhound-ul englez aparține raselor de succes. Majoritatea câinilor au sănătate și imunitate bună, nu suferă de boli ereditare. Speranța de viață 11-13 ani. În cazuri rare, bolile genetice sunt înregistrate la rasă:

 • Hipotiroidism $
 • Surditate (frecventă la câinii albi și merle);
 • Pelger - anomalie Hewitt;
 • Trombastenie;
 • Cardiomiopatia;
 • Seboreea primară;
 • Hepatita cronică activă;
 • Hax Ataxia;
 • Boală de rinichi;
 • Displazia articulației șoldului;
 • Anomalii de mușcătură.

De unde să cumperi un cățel englez Foxhound

Astăzi, în Marea Britanie există doar aproximativ 300 de turme de câini de câine englezi. În America, aproximativ 100, dar nu mai mult de 10% din toți acești câini au dreptul să fie numiți englezi din cauza amestecului de sânge al Foxhoundului american. Există mai multe turme în Germania. Rasa nu este populară în multe țări ale lumii, deoarece nu toată lumea își poate permite să țină un pachet întreg de câini și să-i folosească în scopul propus: să vâneze o vulpe cu câini..

Găsirea unui cățeluș englez Foxhound nu este dificilă, ci doar în străinătate, în Marea Britanie, Franța și Germania.

Fotografii și videoclipuri

În galerie puteți vedea fotografii ale câinilor din rasa engleză Foxhound (câine englezesc vulpe) de diferite sexe, vârstă și culoare.

Video despre rasa de câine English Foxhound (English Fox Hound):


Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Engleză foxhound (engleză fox hound)