Arthroglycan pentru câini: instrucțiuni de utilizare, cum să dați, analogi

Patologia sistemului musculo-scheletic la câini este o problemă gravă cu care se confruntă în mod regulat proprietarii de animale de companie mari și vechi. Uneori sunt atât de severe încât un animal de companie bolnav trebuie să fie eutanasiat. Artroglicanul pentru câini ajută la combaterea anumitor boli.

Arthroglycan pentru câini: pentru ce este, pentru ce este medicamentul

Acesta este numele unui medicament care aparține grupului de condroprotectori. Acest lucru înseamnă că, atunci când este luat în mod regulat, este capabil să protejeze țesutul cartilajului articulațiilor, prevenind abraziunea și dezvoltarea proceselor degenerative..

Acest medicament este o adevărată descoperire pentru proprietarii câinilor mari și, în special, mari (aceștia suferă cel mai adesea de aceste patologii). Cu toate acestea, cu același succes, puteți utiliza medicamentul pentru tratamentul și prevenirea bolilor sistemului musculo-scheletic la alte animale de companie.

Proprietățile farmacologice ale medicamentului

Medicamentul are următoarele proprietăți farmacologice:

 • În primul rând, este încă un condroprotector. Acestea. acest medicament, așa cum am spus mai sus, protejează țesuturile articulațiilor de uzură.
 • Datorită vitaminelor bine alese din compoziția sa, medicamentul protejează ficatul și promovează refacerea naturală a țesutului său (adică are un efect hepatoprotector).
 • O altă proprietate importantă a medicamentului este analgezicul. Pur și simplu, calmează durerea sau reduce semnificativ intensitatea acesteia..
 • Are efect antiinflamator, reducând semnificativ intensitatea proceselor inflamatorii și degenerative în grosimea țesuturilor articulare.
 • Medicamentul este un bun antioxidant care încetinește foarte mult procesele oxidative din țesuturile întregului corp.
 • În cele din urmă, întărește perfect pereții capilarelor, ceea ce este foarte important în suprimarea reacțiilor inflamatorii la nivelul articulațiilor..

În timpul studiilor clinice, cercetătorii au descoperit, de asemenea, că medicamentul accelerează regenerarea țesutului cartilajului cu aproximativ 7%, oprind în același timp complet degradarea acestuia.. De asemenea, s-a dovedit că, cu utilizarea prelungită a medicamentului, este posibilă restabilirea acoperirii cartilaginoase a părților distale ale oaselor care formează articulațiile în sine cu 70-80%.

Alte calități pozitive ale medicamentului:

 • Odată cu aportul regulat, procesul de sinteză a lichidului sinovial este accelerat, volumul zilnic de eliberare a acestuia crește.
 • În aceleași cazuri, mobilitatea aparatului articular se îmbunătățește..
 • În plus, procesul de formare a țesutului osos nou este accelerat, ceea ce este deosebit de valoros în tratamentul consecințelor fracturilor..
 • Producția de acizi hialuronici și condroitinsulfurici este accelerată, ceea ce are și un efect pozitiv asupra stării țesutului articular.
 • Una dintre principalele calități pozitive ale medicamentului este normalizarea depozitelor de calciu în țesutul osos. Din acest motiv, medicamentul este adesea prescris animalelor mai în vârstă care au deja probleme cu rezistența osoasă..

În plus, s-a dovedit efectul pozitiv al Artroglicanului asupra stării țesutului muscular: aportul său regulat ajută la restabilirea rigidității sale și la creșterea volumului muscular. Din acest motiv, remediul este prescris și câinilor care suferă distrofii musculare de diverse origini. În cele din urmă, medicamentul poate nivela lipsa de tocoferol (adică vitamina E), seleniu (împreună cu vitamina E ajută la combaterea distrofiilor musculare), calciu.

Structura

Am descris deja parțial compoziția de mai sus, dar nu strică să o dezasamblați mai detaliat:

 • Glucozamina.
 • Condroitină.
 • Acetat de tocoferol (vitamina E).
 • Seleniu sub formă de selenometionină.
 • Calciul organic (coaja de ou se folosește pentru obținerea acestuia).

Fiecare comprimat nu trebuie să conțină mai mult de 10% umiditate, deoarece în caz contrar proprietățile farmacologice ale medicamentului se deteriorează considerabil, eficacitatea acestuia scade.

Analogi

Nu există analogi exacți, 100%. Dar medicamentul este un bun substitut pentru orice alte mijloace care conțin glucozamină și condroitină:

 • Clorhidrat de glucozamină și sulfat de glucozamină.
 • Condroitină pură.
 • WOLMAR WINSOME COLLAGEN MCHC.
 • Anivital CaniAgil (AniVital KaniAgil).
 • Polidex Glucogextron plus și multe altele.

Așa cum este ușor de văzut, majoritatea analogilor sunt de origine străină. Și acest lucru este ușor de explicat. Faptul este că medicii veterinari europeni și americani sunt de mult interesați de posibilitatea utilizării condroprotectoarelor în tratamentul animalelor..

În țara noastră, medicamente similare în medicina veterinară au început să fie utilizate destul de recent și, de fapt, Artroglycan este unul dintre produsele unice de producție internă (și unul dintre cele mai eficiente).

Nu este surprinzător faptul că este una dintre cele mai ieftine soluții de pe piața internă pentru condroprotectori veterinari. Artoglicanul costă de aproximativ cinci ori mai ieftin decât analogii producției străine, ceea ce îl face o opțiune foarte atractivă pentru mulți crescători (mai ales dacă există o populație mare de câini).

Formular de eliberare

De regulă, medicamentul este produs exclusiv sub formă de tablete cu o greutate de 700 mg fiecare. Dar pentru nevoile marilor clinici și creșe veterinare există o formă de pulbere. În ultimul caz, medicamentul este o pulbere gălbuie, slab solubilă sau, în general, insolubilă în apă. Dar, totuși, pastilele sunt mai frecvente..

Pastilele sunt ambalate în blistere din plastic alimentar și folie de aluminiu. Trei blistere sunt ambalate în cutii de carton. În plus, pentru nevoile clienților mari, producătorul produce o formă de tabletă a medicamentului, care în acest caz este ambalată în cutii de câte două sau trei mii de comprimate fiecare..

Depozitarea corectă a medicamentului

Trebuie avut în vedere faptul că depozitarea necorespunzătoare a unui medicament contribuie întotdeauna la deteriorarea proprietăților sale benefice. Având în vedere că preparatul conține multe vitamine și compuși organici, nerespectarea condițiilor devine și mai periculoasă: în astfel de cazuri există o probabilitate considerabilă de formare a compușilor toxici, a căror ingestie în tractul digestiv al animalului va avea cel mai negativ efect asupra sănătății animalului de companie..

Este necesar să păstrați medicamentul, respectând următoarele reguli:

 • Temperatura - nu mai mică de +5 și nu mai mare de + 30 ° Celsius.
 • Medicamentul trebuie păstrat în încăperi cu cea mai mică umiditate posibilă a aerului..
 • O condiție importantă este ca medicamentul să nu fie expus la lumina directă a soarelui, deoarece duce la degradarea rapidă și descompunerea componentelor medicamentului.

Indicații de utilizare: în ce cazuri și în ce scop este prescris medicamentul

Lista „oficială” a indicațiilor de utilizare este următoarea:

 • Boli degenerative ale oaselor și articulațiilor (inclusiv coloana vertebrală și etiologia legată de vârstă).
 • Artroză.
 • Toate felurile osteocondroză.
 • Spondiloza (inclusiv origine fungică, în combinație cu terapia specifică).
 • Osteoporoza toate etiologiile.
 • Displazia.

Dar, pe lângă toate cele de mai sus, în practică, indicațiile de utilizare sunt mult mai diverse:

 • Distrofii musculare de diferite etiologii. În special, medicamentul ajută bine animalelor care au suferit operații complexe. După cum arată practica, odată cu utilizarea în timp util a acestui medicament, perioada de recuperare este redusă de aproximativ 1,5 ori. Fuziunea fibrelor musculare are loc mult mai repede, animalul câștigă masa musculară pierdută în timp adecvat, revenind la forma fizică normală.

 • În unele cazuri, numirea medicamentului este utilă pentru bolile cauzate de lipsa de seleniu și tocoferol. Deoarece raportul optim de vitamine și microelemente este selectat în Artroglycan, ajută corpul unui câine bolnav să facă față consecințelor patologiilor periculoase mult mai repede.
 • În cele din urmă, acest medicament este utilizat în scopuri profilactice de către proprietarii de pui de rase mari și foarte mari. Componentele medicamentului ajută corpul unor astfel de animale de companie să se dezvolte mai armonios și să evite consecințele foarte triste la vârsta adultă..
 • Aproximativ în aceleași cazuri, medicamentul este utilizat și în cazul animalelor vechi: dacă administrați medicamentul la timp și în mod deliberat, puteți evita probleme cu articulațiile și oasele „bătrânilor”.
 • Unii crescători și medici veterinari raportează că se pot obține rezultate bune prin utilizarea produsului ca parte a terapiei complexe pentru bolile vasculare. Este adevărat, nu există o confirmare oficială a acestei teorii, dar totuși aceasta este practicată cu adevărat. Eficacitatea remediului cu această utilizare este, de asemenea, îndoielnică, dar crescătorii înșiși susțin că rezultatele nu sunt rele (mai ales având în vedere costul sănătos al medicamentului).

Astfel, instrumentul pe care îl descriem este într-adevăr foarte util și funcțional - dacă îl aveți în trusa de prim ajutor nu va interfera cu niciun crescător cu experiență (ceea ce este extrem de important în prezența animalelor de companie de rase mari și gigantice).

Instrucțiuni de utilizare: cum, când, cât și cui trebuie administrat medicamentul

Să atragem atenția crescătorilor: instrucțiunile detaliate de utilizare sunt întotdeauna în pachetul cu medicamentul și vă sfătuim să îl citiți cu atenție. Mai jos oferim cele mai utile și importante nuanțe ale utilizării medicamentului în practică..

Cum să dai

Deci, cum să dai un „medicament” atât de util? Nu este nimic deosebit de complicat în acest sens:

 • Unii câini sunt convinși să mănânce medicamentul din palmă.
 • În alte cazuri, pastilele pot fi zdrobite și amestecate cu furaje. Eficacitatea acțiunii terapeutice nu suferă în niciun fel..

Administrați medicamentul de două ori pe zi (indiferent de doza specifică, dimensiunea, vârsta și rasa câinelui).

Dozare

Dozajul specific depinde în mod direct de greutatea câinelui:

 • De regulă, se ia un comprimat de medicament pentru fiecare 10 kg de greutate vie. Rotunjirea este permisă cu ± 3 kilograme în jos sau în sus.
 • Dacă câinele cântărește mai mult de 40 kg, atunci i se administrează câte două comprimate odată, indiferent de greutatea sa specifică..

Condroproiectoarele necesită mult timp să acționeze. Primele semne sunt vizibile doar în a opta sau a zecea zi, iar durata minimă a unui curs este de cel puțin o lună. A da medicamente rar și o dată pe săptămână este o pierdere de timp și bani..

Contraindicații

Există contraindicații? Poate că câtorva câini nu ar trebui să i se administreze deloc Artroglican? Da sunt:

 • Nu este permisă utilizarea medicamentului dacă animalul are intoleranță congenitală sau dobândită la oricare dintre componentele medicamentului. În practică, astfel de cazuri sunt extrem de rare..

 • Cu mare atenție, un medicament trebuie prescris în tratamentul formelor acute de boli de natură infecțioasă. În astfel de cazuri, trebuie mai întâi să eliminați agenții patogeni cu antibiotice sau alți agenți antimicrobieni sau folosind medicamente antifungice..
 • În cazurile în care medicamentul trebuie utilizat timp de câteva luni la rând, este de dorit să se efectueze un test biochimic de sânge. Cantități mari de vitamina E și seleniu pot avea, de asemenea, un efect negativ asupra sănătății animalului (în special ficatul și rinichii acestuia).

Nu există alte contraindicații.

Efecte secundare

Medicamentul este foarte sigur pentru animale, chiar și cu un supradozaj sever și, prin urmare, cu un tratament adecvat, nu există efecte secundare în principiu. Numai în cazuri extrem de rare este posibilă dezvoltarea reacțiilor alergice..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Arthroglycan pentru câini: instrucțiuni de utilizare, cum să dați, analogi