White shepherd dog (câine ciobanesc elvețian american)

Ciobanescul elvețian alb este o rasă relativ tânără care a coborât din vechiul tip ciobanesc german și, prin urmare, are unele asemănări cu el în aspect, caracter și comportament. BSHO este un câine de serviciu versatil și s-a dovedit, de asemenea, bine ca un câine de familie și însoțitor.

Haina de ciobanesc elvetian alb

După cum știți, primii doi bărbați, prezentați la Hanovra în 1882, erau de culoare deschisă: unul era alb, celălalt era gri deschis. Câinele alb se numea Greif, i s-a atribuit un rol decisiv în dezvoltarea rasei. La sfârșitul secolului al XIX-lea, câțiva crescători de ciobani germani nu funcționau bine, fiecare încercând să-și reproducă câinele de serviciu ideal. Cu toate acestea, a apărut o persoană care i-ar putea uni, el a fost Max Emil Friedrich von Stefanitz. În 1899 a cumpărat un câine numit Hector la spectacol, pe care l-a redenumit Horand von Grafrat. El a devenit primul număr din caietul de studenți, de la el au coborât păstorii germani moderni, iar bunicul său matern a fost foarte albul Greif, cu care culoarea albă a intrat în rasă..

Păstorii germani au câștigat popularitate foarte repede și s-au răspândit în afara Germaniei, au fost exportați în America, Canada, Marea Britanie și alte țări. Numărul crescătorilor a crescut exponențial. Până în anii 30, nu li s-a acordat o importanță deosebită culorii lor, s-a pus accentul pe calitățile de lucru. Pe măsură ce sfera de utilizare a câinilor de serviciu a crescut, cerințele pentru aceștia au crescut foarte mult, multe BUT-uri nu le-au mai putut îndeplini pe deplin. Era necesar să găsim vinovatul. Naziștii au creat o astfel de genă pentru culoarea albă, atribuindu-i tot felul de vicii și pierderea calităților de lucru. Această opinie s-a răspândit rapid în rândul crescătorilor, iar în anii 60 culoarea albă a fost declarată în cele din urmă descalificatoare. În acest moment, ciobanul alb german era deja crescut în America, era o rasă independentă și americanii nu au vrut să o abandoneze.. White Shepherd Dogs din Statele Unite au venit în Europa sub numele American Canadian Shepherd Dog. Au fost aduși pentru prima dată în Elveția la începutul anilor `70.. În curând, multe rase pure din mai multe generații de câini albi s-au răspândit în toată Europa. Din 1991, au început să fie înregistrați ca o rasă nouă cu prefixul cărții genealogice elvețiene - LOS.

În 2003, rasa a fost recunoscută de către asociația internațională canină FCI sub numele White Swiss Shepherd Dog. Rasa nu a fost direct legată de Elveția, cel mai probabil, numele a fost dat datorită relației speciale a FCI cu Statele Unite, care nu este membru al acesteia și limitează relația printr-un acord de recunoaștere reciprocă.

Video despre rasa de câine White Shepherd Swiss:

Aspect

White Shepherd Dog este un câine puternic de dimensiuni medii, cu mușchi bine dezvoltați, oase moderate, contururi armonioase elegante și o formă ușor alungită. Raportul dintre lungimea corpului și înălțimea este de 12:10. Dimorfismul sexual este bine exprimat, înălțimea la greabăn la bărbați este de 60-66 cm, la cățele - 55-61 cm - greutate - 30-40 și respectiv 25-35 kg.

Capul este uscat, cizelat, în formă de pană. Axele botului și ale craniului sunt paralele. Craniul este ușor rotunjit. Oprirea este moderată. Botul este puternic, lung, cu o punte dreaptă a nasului. Nasul este de dimensiuni medii, de culoare închisă. Pleoapele și buzele sunt uscate, strânse, cât mai întunecate posibil. Ochii sunt de dimensiuni medii, în formă de migdale, așezate ușor oblic. Culoarea irisului este maro până la maro închis. Urechile așezate sus, așezate vertical, îndreptate înainte, ușor rotunjite în partea superioară.

Gâtul este de lungime medie, asezat armonios. Corpul este puternic, de lungime medie. Greierul este bine definit, spatele este puternic și drept. Loinul este dezvoltat. Crupul este de lățime și lungime medie, căzând ușor spre baza cozii. Pieptul nu este foarte lat, cu secțiune ovală, partea din față este bine definită. Flancurile și burta sunt subțiri, subliniul este ușor ascuns. Coada este în formă de sabie, stufoasă, înclinată spre vârf, așezată jos, ajungând la articulațiile hock. Membrele sunt puternice și musculare, drepte, paralele, nu foarte depărtate. Picioarele sunt ovale, picioarele posterioare sunt puțin mai lungi decât în ​​față, rotunjite. Degetele bine legate, tampoane negre puternice.

Haina este groasă, cu un substrat bine dezvoltat, strâns, rezistent la atingere. De-a lungul lungimii părului, se disting două tipuri de BSHO: cu părul lung și cu părul scurt. Botul, picioarele anterioare, urechile sunt întotdeauna acoperite cu păr scurt. Pe gât și pe spatele picioarelor, haina este mai lungă, poate fi ușor ondulată.

rasa Ciobanesc Elvetian Alb

Caracter

Ciobanescul Elvețian Alb este un câine vesel, atent, alert. Îngrădit cu cei din afară, dar nu agresiv. Energetic fără agitații inutile. Diferă în ceea ce privește prietenia specială față de copii. Foarte inteligent și inteligent, învață rapid.

Ciobanescul Elvețian Alb este un câine de companie bine echilibrat, cu o dispoziție prietenoasă.

Puțini dintre proprietarii de păstori elvețieni albi se confruntă cu problemele de a trăi împreună cu alte animale BSHO. Câinii ciobănești au un caracter foarte sociabil, prietenos, se înțeleg bine cu alți câini. Pot conduce pisici sau păsări, nu le ating pe ale lor cu o educație adecvată. Majoritatea câinilor ciobănești sunt orientați spre proprietar, docili și ascultători, dar există reprezentanți ai rasei care îi pot testa proprietarului „puterea” de-a lungul vieții.. Acesta este de obicei cazul bărbaților..

White Shepherd Dog nu este potrivit pentru paza unei case private sau a altor obiecte. Este în primul rând un câine de companie, de familie. Cu toate acestea, este posibil să se dezvolte anumite calități în ea. În acest caz, BSHO va declanșa fără îndoială alarma, are un instinct teritorial dezvoltat, dar spre deosebire de același sao sau Caucazieni, nu păzește atât de altruist teritoriul și poate urmări intrusul dincolo de granițele sale. Este posibil să se dezvolte calitățile unui bodyguard la un câine, dar pentru acest rol sunt mai potrivite malinois și ciobanii germani. BSHO va putea pretinde că „mușcă”, dar de obicei nu mai mult.

educatie si antrenament

White Shepherd Dog este ușor de dresat. Manipulatorii și crescătorii de câini recomandă să lucrați cu ea în conformitate cu metoda de întărire pozitivă: sarcina este finalizată - încurajare, nu finalizată - absența acesteia. Și bineînțeles motivație, motivație și motivație. Este mai bine să lucrați cu un cățeluș într-un mod jucăuș, dar un câine adult ar trebui să fie interesat de îndeplinirea sarcinilor. Nu folosesc forța brută. O anumită presiune poate fi folosită asupra unei abilități învățate dacă câinele devine leneș și îngăduitor..

Câinii ciobănești albi se arată bine în competițiile de ascultare, lucrează în căutare, cu toate acestea, există doar câțiva câini care lucrează în serviciul de pază de protecție și protecție.

Din ce în ce mai mult, BSHO poate fi văzut la diferite competiții sportive în ascultare și sporturi mai active (agilitate, frisbee, freestyle). BSHO sunt dotați capabili și versatili, pot învăța multe dacă proprietarul își stabilește un obiectiv și o interesează cu hobby-ul său.

Caracteristicile conținutului

Câinele Ciobănesc Elvețian Alb este practic universal din punct de vedere al conținutului, se adaptează vieții într-o volieră și tolerează bine înghețul și poate trăi și într-un apartament dacă îi oferiți suficientă activitate fizică. Se comportă calm și curat în casă. Muta BSHO este abundentă și depinde de condițiile de detenție. Așadar, câinii volieri se varsă intensiv doar în afara sezonului. În timp ce apartamentele sunt aproape tot timpul anului.

Este recomandabil să parcurgeți BSHO de 2 ori pe zi conform schemei: 15 minute pentru nevoile fiziologice, 15 minute pentru jocurile dinamice, 15 minute pentru sarcini dificile și antrenament și 15 minute pentru o plimbare calmă pe drumul spre casă. Mulți proprietari care țin un câine într-un apartament încearcă să-l aranjeze în 1-2 plimbări scurte. BSHO poate fi un însoțitor pentru jogging și ciclism, iar în sezonul cald este recomandabil ca câinele să aibă posibilitatea de a înota

Îngrijire

Pentru ca câinele să aibă întotdeauna un aspect atrăgător, va trebui să dedici ceva timp îngrijirii. Lana este pieptănată de 1-2 ori pe săptămână, în perioada de vărsare - în fiecare zi. Setul standard de îngrijire include: un pieptene sau un pieptene de greblare cu dinți lungi care se rotesc, un cuțit de tuns pentru a îndepărta părul mort sau curele de 30 de dinți și o perie groasă. Câinele este de obicei scăldat o dată pe lună. Șampoanele de albire sunt uneori folosite pentru spălare.. Cu o îngrijire bună, lâna practic nu miroase, rămâne moale și curată. Urechile sunt examinate și curățate o dată pe săptămână. Ghearele sunt tăiate după cum este necesar. La unii câini, între perne și degetele de la picioare, părul formează așa-numitele perii, este mai bine să le tăiați, mai ales iarna. De asemenea, se recomandă antrenarea câinelui să se spele pe dinți..

Alimente

În ceea ce privește nutriția, câinele ciobănesc elvețian alb este de obicei neprietenos, se obișnuiește cu tipul și modul de hrănire propuse. Poate fi produse naturale sau furaje gata preparate, proprietarul alege opțiunea care îi este mai convenabilă. Principalul lucru este că dieta este echilibrată și constă numai din produse de înaltă calitate sau furaje peste clasa super-premium. Unele alimente uscate (care conțin de obicei algă) și pești roșii pot face ca haina să devină roz. De asemenea, această problemă poate fi cauzată de un exces de proteine ​​și grăsimi din dietă, alergii sau boli fungice..

Având în vedere predispoziția genetică la volvulus, câinele ar trebui să fie hrănit într-un mediu calm la o oră după și la aceeași oră după exerciții intense. Produsele care îmbunătățesc procesele de fermentare (cartofi, leguminoase, cereale grele) vor fi complet excluse din dietă.

Sănătate și longevitate

White Shepherd Dog este un câine puternic rezistent, care tolerează bine căldura și înghețul. Majoritatea bolilor sunt cauzate de îngrijiri necorespunzătoare, nutriție, condiții de viață precare. Mai multe boli ereditare se disting în rasă, dar cele mai multe dintre ele nu reprezintă o amenințare la adresa vieții și sunt tratabile:

  • Panosteită (claudicație intermitentă);
  • Boli ale ochilor (distrofia corneei cataractei, sarcomul tisular, chistul irisului, hipoplazia nervului optic, orbirea, districiaza);
  • Tulburări digestive;
  • Alergie;
  • Volvulus al stomacului și intestinelor;
  • Mielopatie degenerativă;
  • Boală autoimună;
  • Boli metabolice (hipotiroidism, diabet);
  • La maturitate, boli oncologice.

Puii Ciobănesc Elvețian Alb

Speranța de viață este de obicei de 11-12 ani. Măsurile preventive obligatorii sunt vaccinarea în timp util, tratamentul împotriva paraziților externi și interni, examenul veterinar regulat.

Selecția și prețul cățelului

Principalul lucru pe care trebuie să îl căutați atunci când alegeți un cățeluș este sănătatea și caracterul. Este dificil pentru un nespecialist să vadă un copil cu un sistem nervos slab. Crescătorii cu experiență evaluează potențialul puilor lor și vă vor ajuta să alegeți un câine pentru cerințe specifice: pentru sport, pentru protecție, pentru familie. Bucățile pufoase arată foarte atractiv, dar înainte de a alege un cățeluș dintr-o așternut, trebuie să le evaluați condițiile de detenție și temperamentul părinților sau cel puțin al mamei..

Este mai bine să alegeți un cățeluș pentru expoziții și reproducere cu un manipulator experimentat de câini sau un crescător dezinteresat. Dar chiar și o mulțime de experiență nu vă permite să vedeți un viitor campion la un copil, trebuie să fiți pregătiți pentru asta.

Puii trebuie să fie bine formați. Este posibil ca urechile să nu stea încă, dar puterea lor ar trebui să fie deja vizibilă. Este foarte important ca puii să îndeplinească standardul. Nu trebuie să fie prea agresivi sau timizi, cu ochi albaștri sau cu o mușcătură neregulată. Un defect descalificator este absența pigmentării nasului, a buzelor, a pleoapelor sau a tampoanelor de labe, o coadă croșetată, de culoare cerb. Dimensiunile puilor la 2 luni pot fi diferite, greutatea medie 4-6 kg, circumferința pieptului - 37-42 cm. Este mai bine să ridicați copilul la 2,5-3 luni, asigurați-vă că sunteți vaccinat. Un mare plus va fi nivelul inițial de socializare, la care crescătorul a fost angajat în perioada de creștere a copiilor.

Preț

Puii Ciobănesc Elvețian Alb costă diferit, de la 5.000 la 50.000 de ruble. Puii fără pedigree de la părinți de origine dubioasă nu costă, de obicei, mai mult de 5.000 de ruble. Copiii fără documente, dar de la părinți cu titlu sunt vândute în medie cu 10.000-15.000 de ruble. Puii cu pedigree cu documente născute ca urmare a împerecherii planificate costă de la 25.000 de ruble. Unele canise, având în vedere statutul lor, supraestimează semnificativ costul puiilor, dar poate fi ridicat și în cazul în care câinii cu linii străine de elită sunt folosiți la reproducere.

Fotografii

Galeria conține fotografii de pui și câini adulți din rasa White Shepherd Shepherd.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » White shepherd dog (câine ciobanesc elvețian american)