Griffon belgian: un însoțitor în miniatură pentru întreaga familie

Griffon belgianCei care caută un prieten de încredere sub forma unui animal de companie ar trebui să își îndrepte atenția asupra rasei Griffon belgian. După ce l-ați văzut odată pe acest copil cu barbă, nu va mai fi posibil să scăpați de dorința de a-l dobândi - sunt atât de drăguți și atrăgători.

Evaluarea performanței și informații

 • Tara de origine: Belgia.
 • Creştere: 18-20 cm.
 • Greutate: 3-6 kg.
 • Culoare: negru, negru cu roșu.
 • Lână: gros, mediu.
 • Durată viaţă: 12-15 ani.

Griffon belgian

Caracteristicile pozitive ale rasei includ următoarele avantaje:

 • bunăvoinţă;
 • sociabilitate;
 • Veselie;
 • adorarea copiilor;
 • nu este susceptibil la năpârlire;
 • lipsa unor condiții specifice de întreținere și îngrijire.

Știați? Câinii care joacă în filmele de la Hollywood semnează și contracte cu studiourile. Îi „semnează” cu o amprentă labe.

Momente dificile în rasă:

 • probleme oculare;
 • stomac slab.

Originea rasei și scopul

Griffonul belgian, ca o nouă rasă de câini, a fost crescut în 1800 la Bruxelles, ca urmare a traversării Affenpinscher și mops. Din ultima grifon au moștenit forma unui bot aplatizat, a unei mușcături speciale și a unei haine strălucitoare. Au concurat pentru prima dată în 1880, iar în 1904 au aprobat standardul rasei. Sarcina principală a acestor câini în acel moment a fost să prindă șoareci și șobolani în casele aristocraților..

Griffon belgian

Astăzi copii grifoni sunt mascotele șoferilor belgieni datorită calității lor de excelent însoțitor. Și, de asemenea, a primit statutul de câini de lapte și de favoriți ai companiilor de sex feminin.

Aspect - cerințe pentru standard

Conform clasificării canine, este de interior-câine decorativ.

 • Rasă caracterizată printr-un cap rotund cu o frunte bombată.
 • Urechi așezat pe corpul înalt, scurt, coada, de asemenea, înaltă.
 • Cufăr larg.
 • Labe drept, cu gheare maronii.
 • Lână la acești câini de lungime medie, netezi.
 • Culoare Griffon belgian predominant roșu sau negru ruginit.

Important! Câinii cu pete albe nu respectă standardul și nu au voie să arate.

Caracterul câinelui decorativ

Câinii din această rasă se disting prin activitatea și energia lor. Cu toate acestea, sunt foarte inteligenți, amabili și sunt considerați tovarăși excelenți. De aceea asemenea rasă deseori alese de familiile cu copii. Puii, la fel ca reprezentanții adulților, au un caracter foarte echilibrat și sunt lipsiți de agresivitate. Grifonii belgieni nu se grăbesc la trecători, sunt indiferenți față de alte animale, se comportă bine în lesă în timpul plimbărilor lungi.

Griffon belgian

Ca un câine de companie în miniatură, grifonul iubește să doarmă în pat cu proprietarul sau să se întindă în brațe. A fi în centrul atenției întregii familii este lucrul preferat al „belgienilor”. Se vor juca cu bucurie toată ziua alături de copii și vor fi nefericiți dacă vor fi lăsați singuri mult timp..

Rasele de câini sunt, de asemenea, ideale pentru un apartament în oraș: bichon frize, pomeranian, chihuahua, labradoodle, spaniel, Newfoundland, papillon, spitz german, Malteză, castor York, Fox Terrier, boston terrier, pudel în miniatură, Welsh Corgi, kern terrier, pinscher miniatural, Yorkshire Terrier, West Highland White Terrier, Bull Terrier miniatural, Jack Russell terrier, maltipu.

Care gazdă este potrivită

Câini această rasă este incredibil de versatilă. Sunt la fel de perfecte pentru burlaci și familii numeroase cu copii. „Belgienii”, datorită naturii lor prietenoase și curățeniei, vor găsi un limbaj comun cu orice proprietar și se vor simți minunat atât într-un apartament, cât și într-o casă mare.

Cei care doresc să aibă un Griffon belgian se pot întreba dacă acest câine este hipoalergenic sau nu. De fapt, nu există dovezi exacte că grifonii nu sunt agenți patogeni. alergii la persoanele care suferă de această boală.

Bebelușul belgian va fi o adevărată descoperire pentru acei oameni, cărora le plac plimbările lungi, sau cui sunt indicate aceste plimbări din motive de sănătate. Un astfel de câine va fi fericit să țină companie în orice moment..

Griffon belgian

Grifonii sunt de neînlocuit în familiile cu copii. Se pot juca cu bebeluși o perioadă infinită de mult timp și apoi vor adormi cu ei pe canapea..

Acest rasă cu siguranță nu este potrivit pentru fire agresive sau intelectuali rezervați. În primul caz, câinele nu are asemenea luptă calități pentru a satisface nevoile proprietarului, iar în al doilea - câinelui îi va lipsi pur și simplu.

Știați? Proprietarii de câini petrec cu 66% mai mult timp în mișcare decât oamenii obișnuiți.

Instruire și educație

Tren Puii belgian Griffon sunt o plăcere. Ei înțeleg toate comenzile din mers datorită faptului că sunt foarte deștepți și curioși. Copiii cresc destul de repede și devreme încep să înțeleagă ce se poate face și ce este tabu pentru ei..

În câteva zile, ei pot învăța comenzi de bază, cum ar fi:

 • "a sta";
 • "Intinde-te";
 • "sta";
 • "mie";
 • "vot".

Griffon belgian

În timpul antrenamentului, câinele ar trebui să fie încurajat în toate modurile posibile, atât prin intonație, mângâiere și un fel de dopaj sub formă de ceva gustos și iubit.

Deoarece câinele este foarte mobil din fire, după antrenament poate fi încurajat și jucându-se sau plimbându-se. Vor fi fericiți să alerge la comanda „aport” și să-i aducă proprietarului un băț sau o jucărie.

Datorită dimensiunii lor, grifonii nu au nevoie de activitate fizică la fel ca câinii mari..

Cum să alegi un cățeluș și prețul acestuia

Înainte de a cumpăra un Griffon belgian, trebuie să înțelegeți cum arată acest câine, nu va fi de prisos să găsiți o fotografie a unui cățeluș pe Internet, să aflați înălțimea, greutatea și alte caracteristici. Această rasă nu este prea numeroasă. De obicei, nu mai mult de trei pui apar într-o singură așternut. Prin urmare, este mai bine să alegeți astfel de animale de companie în creșă sau de la crescători bine stabiliți..

Puii încep să vândă la vârsta de două luni. În această perioadă, ei sunt supuși vaccinării necesare, care trebuie să fie indicate în pașaport..

Atunci când alegeți un mic grifon, ar trebui să acordați atenție următoarelor puncte:

Griffon belgian

 • haina trebuie să fie strălucitoare și strălucitoare;
 • burtica trebuie sa fie rotunda, dar nu umflata;
 • nasul este umed și rece;
 • ochii mari rotunzi, larg deschiși vor indica un cățeluș sănătos;
 • urechi curate;
 • starea externă a câinelui trebuie să fie adecvată (nu intimidată, nu agresivă);
 • ar trebui să alegeți un bebeluș activ și curios.

Griffonul belgian este considerat o plăcere scumpă pentru preț. Costul său variază de la 500-1100 USD, în funcție de pedigree și de numele cattery.

Cazări

În a lui plecând Belgienii nu sunt capricioși. Ei înșiși sunt foarte îngrijite și ordonate. Cu toate acestea, la fel ca orice animal de companie, acestea necesită anumite reguli de supraveghere și igienă..

Îngrijire

Grifonii se înțeleg bine atât într-un apartament, cât și într-o casă la țară. Dar, la fel ca orice câine mic, preferă canapele și perne în apartamente. Cea mai bună opțiune ar fi să ai un covor personal sau un coș pentru bebeluș, unde să se poată retrage oricând și să știe că acesta este „locul” său..

Specific plecând acești câini nu au nevoie, sunt pretențioși la mâncare, nu sunt dureroși, nu au nevoie de antrenament special.

Griffon belgian

Lână - rutine zilnice

Lana acestor frumuseți necesită o îngrijire specială. Este necesar să îndepărtați firele moarte în timp util, astfel încât acestea să nu se acumuleze pe corpul animalului. Pot fi pieptănate cu un special periat sau smulgeți în direcția creșterii părului. Cu această procedură, animalul nu simte disconfort, iar haina devine mai fină și mai moale..

Deoarece această ocupație necesită ceva timp de la un proprietar nepregătit, puteți apela la un profesionist pentru ajutor. îngrijitor.

Important! Principalul lucru în îngrijirea belgienilor este să efectuezi la timp toate procedurile igienice necesare, să ai grijă de haină (tundere, îngrijire), să monitorizezi o dietă echilibrată și plimbări active.

Animalul trebuie pieptănat săptămânal..

De asemenea, barba belgienilor are nevoie de atenție. Se murdărește constant în timp ce mănâncă și merge. Prin urmare, trebuie pieptănat mai des, pentru a smulge părul în exces și pentru a da forma dorită folosind tunsori foarfece speciale.

După mers, grifonii trebuie să curățe părul de iarbă și alte murdării. Pentru a face acest lucru, utilizați un burete înmuiat în apă..

Griffon belgian

Urechi, ochi, dinți, gheare

Îngrijirea urechilor, ochilor și dinților acestei rase nu diferă de cea a altor câini. Urechile sunt curățate de mai multe ori pe lună cu spray-uri speciale. De asemenea, peroxidul de hidrogen sau uleiul medicinal sunt potrivite pentru acest lucru, care înmoaie bine formațiunile de sulf. Trebuie să vă curățați urechile strict la vedere cu un tampon de bumbac sau cu un stick pentru urechi.

Principalul lucru este să folosiți un material separat pentru fiecare ureche. Specificitatea acestei rase poate fi numită necesitatea tunderii părului din jurul urechilor..

Grifonii au nevoie de îndepărtarea periodică a mucusului acumulat de la colțurile ochilor.. Folosind un tifon înmuiat în apă, frecați ușor pleoapele spre nas.

Dinții câinilor trebuie spălați periodic pentru a evita bolile parodontale. Astăzi, există paste speciale pentru animale care nu formează spumă și au un miros specific. Și, de asemenea, în magazinele de animale de companie puteți cumpăra o varietate de periuțe de dinți pentru tetrapode. O opțiune foarte convenabilă atunci când poți pune peria pe deget și masezi ușor dinții și gingiile animalului tău.

Griffon belgian

Starea ghearelor câinelui trebuie respectată datorită faptului că ghearele prea lungi împiedică câinii să meargă și acest lucru afectează negativ întregul ton al labelor. De regulă, ghearele se macină singure în timp ce merg pe asfalt. Dar chiar și în acest caz, este necesar să le tăiați periodic și să le dați forma dorită..

Important! Pentru „belgieni” este necesar să se acorde atenție pliurilor de lângă bot, să le examineze și să le spele la timp, astfel încât să nu devină un focar de infecție..

Baie

Este suficient să scăldați grifonii o dată pe lună și jumătate. În general, există până la 10 băi pe an. Pentru această procedură se recomandă șampoane speciale pentru câini. În general, prin natura sa, această rasă nu este un fan particular al înotului. Doar o zi foarte fierbinte îi poate face să intre în mod voluntar în apă..

După fiecare plimbare, nu este nevoie să-l forțezi pe belgian să intre în baie să facă duș. Ștergeți pur și simplu labele cu un prosop umed.

Mersul pe jos

În ciuda faptului că Griffonul belgian este considerat un câine domestic domestic, are nevoie de plimbări frecvente și lungi, în timpul cărora își poate arăta activitatea și se poate juca la maximum. Acest lucru este, de asemenea, necesar pentru a câinele nu era obez din cauza unui stil de viață sedentar.

grifon

Alimente

Crescătorii cu experiență recomandă hrănirea numai a bebelușilor belgieni feed premium. Trebuie să alegeți soiuri special concepute pentru rase mici cu un stil de viață activ. Astfel de a hrani are toate elementele necesare care oferă animalelor de companie o dietă echilibrată. Dacă alegeți hrănire din masa comună, această rasă nu atinge mâncarea și se va bucura în egală măsură atât de terci, cât și de supă.

De asemenea, este necesar să se asigure că animalul nu mănâncă în exces. Puii belgian Griffon ar trebui hrăniți de 5-6 ori pe zi până la vârsta de 4 luni. De la 6 la 9 luni, numărul de hrană este redus la 3-4 ori. Câinii adulți după un an primesc mâncare de două ori pe zi.

Există câteva tabuuri în nutriție, de exemplu:

 • dulciuri și ciocolată;
 • produse afumate;
 • oase tubulare;
 • carne de pui.
Grifonii au stomacul destul de slab, astfel încât oasele nu pot fi digerate sau rănite.

Important! Ciocolata de câine este foarte toxică. Conține substanțe care afectează negativ sistemul lor nervos.

După ce ați mâncat, fața grifonului trebuie ștearsă bine pentru a îndepărta resturile alimentare de pe blană.

Griffon belgian

Sănătate și boli caracteristice

Această rasă se distinge printr-o sănătate excelentă, cu toate acestea, unele probleme nu îi sunt străine. În primul rând boli asociat cu forma neobișnuită a feței animalului. Cele mai frecvente boli, belgienii cu care se confruntă sunt:

 • îngustarea nărilor;
 • probleme oculare (atrofie retiniană, profuzie de gene, cataractă);
 • displazia articulațiilor;
 • luxația caliciului pe genunchi;
 • alergie la piele.

De asemenea, grifonii, ca multe alte rase decorative, pot fi predispuși la hidrocefalie..

Citiți și despre cele mai frecvente boli ale câinilor, cum ar fi: tulburare, piroplasmoză,micoplasmoza, lichen, enterită,bursită, dirofilarioza, criptorhidism, demodicoză

Când apar primele semne de boală, animalul de companie trebuie prezentat urgent medicului veterinar și nu auto-medicat.

Astfel de câini decorativi mici sunt minunați pentru păstrarea într-un apartament. Dacă îi tratezi cu dragoste și afecțiune, vor deveni pentru totdeauna cei mai buni tovarăși și prieteni loiali..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Griffon belgian: un însoțitor în miniatură pentru întreaga familie