Antibiotice pentru câini cu diverse spectre de acțiune

Pregătiri pentru câiniAntibioticele pentru câini aparțin grupului de medicamente care combate eficient diferite afecțiuni de natură infecțioasă. De regulă, acestea sunt utilizate numai în cazurile în care corpul animalului de companie nu este capabil să învingă boala singur..

Pentru utilizare la câini, există o serie de remedii similare care pot fi necesare atunci când se constată că un animal de companie are diferite afecțiuni grave. Este important să se ia în considerare faptul că antibioticele nu sunt medicamente complet sigure și au multe contraindicații și efecte secundare. În acest sens, se recomandă numirea acestora numai după vizitarea unui specialist și efectuarea diagnosticelor adecvate..

Când să se administreze unui animal antibiotice?

Prescrierea medicamentelor pentru orice boală la câini trebuie să fie un medic veterinar calificat pe baza cercetării sau examinării animalului. Obișnuit, antibioticele sunt prescrise atunci când sunt detectate următoarele boli:

 • Cum se utilizează corect antibioticeleBoli infecțioase de natură diversă. Nu există opțiuni alternative, deoarece doar acest tip de medicament este capabil să facă față bacteriilor care cauzează boli;
 • Complicații ale unei largi varietăți de boli. În astfel de situații, antibioticele sunt prescrise împreună cu alte medicamente;
 • Oncologie. Medicamentele sunt utilizate pentru a suprima dezvoltarea agenților patogeni într-un mediu favorabil acestora;
 • În timpul operațiilor chirurgicale, precum și în caz de vătămare, însoțit de o încălcare a integrității pielii și o probabilitate crescută de infecție.

Consecința clasică a luării un grup similar de medicamente, apar reacții adverse. Apar, în primul rând, din tractul gastro-intestinal. La urma urmei, antibioticele pentru câinii de orice spectru de acțiune au un efect extrem de negativ asupra microflorei, care provoacă diverse tulburări. Având în vedere acest lucru, după terminarea tratamentului, se recomandă să luați un curs de probiotice care să restabilească microflora.

Soiuri de antibiotice pentru câini

Utilizarea antibioticelorAvând în vedere gama de antibiotice, destinat tratamentului animalelor de companie, este recomandabil să se distingă două grupuri mari. Ele diferă în spectrul de acțiune asupra diferitelor bacterii. Primul include medicamente cu spectru larg care pot combate cu succes o mare varietate de infecții..

Analogii cu un spectru restrâns de acțiune sunt considerați mai siguri, deoarece au o zonă de influență foarte specifică. Sunt de obicei mai puțin versatile și sunt concepute pentru a trata unul sau mai multe din același tip de boală..

Când alegeți un medicament, este extrem de important să vă ghidați după următoarele criterii:

 • Capacitatea medicamentului de a afecta celulele și țesuturile dorite;
 • Eficacitatea luptei împotriva bacteriilor;
 • Lista efectelor secundare.

În unele cazuri, pot fi utilizate mai multe tipuri de antibiotice. Acest lucru este valabil pentru situațiile în care un medic are de-a face cu un animal care are mai multe boli., necesitând mai multe tipuri de medicamente pentru tratament.

Caracteristicile introducerii medicamentelor și forma eliberării acestora

Antibiotice pentru câiniIndustria produce un număr mare de medicamente sub diferite forme, ceea ce vă permite să alegeți cea mai potrivită opțiune pentru un anumit caz. Cele mai populare forme sunt tabletele și picăturile. Soluțiile injectabile sunt utilizate, în cea mai mare parte, de către profesioniști, deoarece necesită anumite cunoștințe și experiență pentru administrarea injecțiilor.

Proprietar de animale de companie este foarte important să primiți recomandări specifice de la un specialist dacă sunt necesare injecții cu medicamentul, deoarece greșelile din această problemă importantă pot avea consecințe grave. Dacă nu este posibil să obțineți sfaturi de specialitate, este recomandabil să studiați instrucțiunile atașate medicamentului.

Cele mai populare remedii

Există o serie de produse care sunt meritate populare printre proprietarii de câini și medicii veterinari. În primul rând, acestea sunt medicamente din seria penicilinei, care includ amoxicilina. Acest medicament are spectru larg de acțiune și este utilizat pentru tratamentul infecțiilor dermatologice, respiratorii, a bolilor tractului gastro-intestinal, a rănilor infectate și a bolilor infecțioase ale sistemului genito-urinar. O caracteristică este o listă relativ mică de efecte secundare, iar un dezavantaj este o alergie obișnuită la animale..

Există o serie de alte mijloace, puțin mai puțin populare. Este recomandabil să faceți referire la acestea:

 • Caracteristicile antibioticelorGentamicina. Este utilizat pentru afecțiuni otolaringologice și oftalmice, precum și pentru răni purulente la câini. Aparține unui număr de cefalosporine și este disponibil sub formă de picături, spray-uri și unguente. Sub formă de pilule, este utilizat extrem de rar, deoarece provoacă reacții adverse grave, iar un supradozaj provoacă orbire și surditate.
 • Cefalexina are, de asemenea, un spectru larg de acțiune, de la boli bacteriene ale sistemului genito-urinar, leziuni ale pielii și oaselor și terminând cu infecții respiratorii. Efectele secundare includ greață, vărsături și diaree și iritații ale pielii.
 • Sulfadimetoxina. Ajută la o gamă largă de boli ale sistemului respirator, cistită și infecții gastro-intestinale. Deshidratează corpul, prin urmare, este necesar să se monitorizeze volumul de apă consumat de animalul de companie.
 • Ceftriaxona sau cefotoxima. Se pare că este o soluție eficientă pentru dermatita complexă la câini. Este permis să îl luați în două forme simultan - unguent, tablete sau injecții.
 • Fluorochinolonele. Ele diferă în ceea ce privește eficiența relativ scăzută în tratamentul cistitei, deoarece inhibă doar temporar creșterea bacteriilor. Cel mai des utilizat în tratamentul mastitei la cățele.

Este important să ne amintim că forma de administrare a medicamentului este aleasă de medicul veterinar, deoarece eficacitatea medicamentului într-un anumit caz depinde în mod direct de acesta. În plus, medicamentele pentru urechi, nas și ochi sub formă de spray-uri și picături sunt utilizate numai după curățarea completă a acestor organe de cruste purulente.. In unele cazuri, este permisă efectuarea în prealabil a tratamentului antiseptic.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Antibiotice pentru câini cu diverse spectre de acțiune