Fitmin - mâncare pentru câini

Hrana uscată pentru câini Fitmin este un produs al preocupării cehe Dibaq, care, de-a lungul istoriei sale de 20 de ani, se străduiește să creeze alimente de înaltă calitate, ținând cont de vârsta și caracteristicile fiziologice ale animalelor. Rațiile sunt produse pe echipamente moderne în conformitate cu reglementările UE și sunt poziționate ca produse super-premium. Vă oferim o recenzie a alimentelor Fitmin și recenzii ale proprietarilor de câini, care vă vor ajuta să determinați cât de multă astfel de mâncare este potrivită pentru un anumit animal de companie..

Câine care mănâncă mâncare Fitmin


Fitmin pentru diferite vârste

Această linie conține 3 tipuri de furaje, care diferă nu numai prin conținutul diferit al ingredientelor individuale, ci și prin mărimea granulelor uscate, în funcție de greutatea animalelor adulte:

 • Mini (până la 13 kg).
 • Mediu (greutate 13-35 kg).
 • Maxi (de la 35 kg).

În fiecare dintre aceste categorii, puteți alege o dietă pentru animalul dvs. de companie în funcție de vârstă și diferite nevoi. Pentru a face acest lucru, acordați atenție etichetelor de pe ambalaj: Cățeluș (pentru pui, câini gravide și care alăptează), Performanță (valoare nutritivă ridicată pentru animalele de companie cu cerințe energetice crescute), Întreținere (valoare energetică standard), Lumină (cu valoare energetică redusă), Senior (pentru animale de la 7 ani).

Gama de alimente pentru câini Fitmin

Fitmin pentru viață

Linia Fitmin pentru viață include 7 opțiuni de dietă îmbogățite cu acizi grași inulină, omega-3 și omega-6. Dintre acestea, puteți alege o opțiune alimentară pentru animale de vârstă pui, animale de companie de rase mici și mari, diete universale, precum și pentru persoanele în vârstă.

Gama de alimente pentru câini Fitmin

Soluție Fitmin

Linia Solution este concepută pentru animalele de companie cu nevoi nutriționale specifice: digestie sensibilă, intoleranțe alimentare, tendințe de alergie, scăderea poftei de mâncare. Formulele hipoalergenice sunt concepute pentru câinii cu intoleranță la anumite componente din cereale sau proteine ​​animale. Soluția constă din 4 diete bazate pe diferite surse de proteine ​​animale: somon (cu cartofi), miel sau iepure (cu orez), mezeluri.

Gama de alimente pentru câini Fitmin

Structura

Vom analiza compoziția furajelor folosind exemplul Fitmin for Life Adult All Breeds - un furaj complet pentru animalele adulte, indiferent de rasă. În primul rând, să fim atenți la primele cinci componente, după care putem judeca calitatea hranei în ansamblu:


 1. Carne (carne proaspătă (pui, porc, carne de vită) - 20%, carne uscată de pui 22%, ficat de pui hidrolizat 3%).
 2. Grâu.
 3. Tărâțe de grâu.
 4. Grăsime de pasăre.
 5. Făină de grâu.

Mai departe pe listă sunt: ​​orez, drojdie de bere, ulei de somon (1%). Completarea listei de componente sunt diferiți aditivi: pulpă de sfeclă, pulpă de mere, dihidrogen fosfat de sodiu, celuloză, rădăcină de cicoare (0,01%), yucca (0,005%).

Proteină

Prima componentă a compoziției servește ca sursă de proteine ​​animale și este notată de definiția generală a „cărnii”. Combină trei tipuri de carne proaspătă cu un total de 30%, ceea ce este un indicator destul de bun. Dar procentul din cantitatea totală, care scade separat pentru fiecare tip de carne și care părți ale animalelor au fost utilizate la fabricarea furajelor, rămâne necunoscut. Împreună cu carnea proaspătă, producătorul a combinat carnea de pui uscată cu ficatul de pui hidrolizat. Acesta din urmă poate fi considerat nu numai ca un produs secundar și o sursă de proteine ​​animale, ci mai degrabă ca o componentă pentru îmbunătățirea gustului produsului..

Se poate considera că cantitatea totală de proteine ​​(25%) indicată în analiza garantată a fost obținută în principal din componente de origine animală, ceea ce va constitui un plus neîndoielnic pentru dietă. Dar mâncarea nu era lipsită de proteine ​​vegetale, care sunt bogate în componente de grâu..

Mâncare pentru câini Fitmin

Glucidele

Grăsimi

Grăsimea de pasăre este utilizată ca sursă de grăsime în furaje, care se numără printre primele cinci componente. Nu poate fi numit un ingredient de bună calitate, deoarece nu se știe de la ce pasăre a fost obținut. Pe lângă acesta, s-a adăugat cu 1% mai mult ulei de somon la compoziție, care este considerată o componentă de calitate superioară și servește ca sursă de acizi grași esențiali.

Cățeluș și un castron cu mâncare

Aditivi

Următoarele componente sunt utilizate în fluxul Fitmin:

 • Drojdia de bere este o sursă de vitamine B..
 • Pulpa de sfeclă și pulpa de mere - oferă organismului fibre necesare pentru normalizarea microflorei intestinale, procesele de digestie și formarea animalelor „scaune”.
 • Fosfat dihidrogen de sodiu - contribuie la reaprovizionarea rezervelor de sodiu și fosfor, asigurând menținerea durității osoase, contractilitatea musculară normală și restabilirea echilibrului apă-sare.
 • Celuloza nu este deosebit de benefică pentru organism și este considerată o substanță de umplere ieftină, care, umflată în stomac, provoacă o senzație de sațietate, astfel încât animalele nu simt foamea mai mult timp.
 • Rădăcină de cicoare - servește ca sursă de inulină prebiotică, care asigură menținerea microflorei corecte în tractul digestiv al câinelui.
 • Yucca - utilizat pentru a reduce mirosul fecalelor și are efecte antiinflamatorii.

Analiza compoziției alimentelor pentru câini Fitmin a relevat atât avantaje, cât și dezavantaje. Compoziția conține o cantitate suficientă de surse de proteine ​​animale (inclusiv 30% carne proaspătă), dar impresia generală este oarecum stricată de numele combinat al primei componente. Ar fi mai clar dacă producătorul ar indica separat toate componentele cărnii și conținutul exact al acestora. În plus, beneficiile includ o compoziție echilibrată de vitamine și minerale și prezența unui număr de aditivi utili.

În ceea ce privește neajunsurile, aici putem evidenția lipsa informațiilor de pe ambalaj despre conservanții utilizați, precum și utilizarea boabelor alergenice în cantități considerabile, care ar trebui luate în considerare atunci când animalul de companie este sensibil la digestie. În plus, o cantitate atât de mare de grâu nu ne permite să atribuim în mod echitabil Fitmin for Life Adult All Breeds categoriei super-premium..

Câine bej

Prețuri

Prețurile pentru mâncarea pentru câini Fitmin vor diferi în funcție de apartenența la o anumită linie și de volumul ambalajului:

 • Pe Fimtin pe viață: de la 745 de ruble. pentru 3 kg sau de la 3400 pentru 15 kg.
 • Fitmin pentru câini de diferite vârste: de la 1050 ruble. pentru 3 kg sau de la 4030 ruble. pentru 15 kg.
 • Soluție Fitmin: de la 840 ruble. pentru 2,5 kg sau de la 5100 ruble. pentru 13 kg.

Dar trebuie avut în vedere faptul că Fitmin nu poate fi găsit în fiecare magazin de animale de companie, în special în orașele mici, astfel încât locuitorii lor trebuie să comande produse în magazinele online, ceea ce este asociat cu costuri suplimentare de livrare.

Recenzii

Kirill, proprietarul Rottweiler:

„Veterinarul a recomandat hrănirea ambelor animale de companie cu Fitmin, așa că fără ezitare am comandat un pachet mare de la magazinul online. Câinele mănâncă cu plăcere, haina este strălucitoare, starea de sănătate este bună. Singurul minus pentru mine este că puteți cumpăra mâncare numai în anumite magazine, așa că recent a existat dorința de a trece la un analog mai obișnuit ".

Dina:

Mult timp am ales mâncarea potrivită pentru teckelul meu și m-am așezat la uscătorul ceh Fitmin. Sunt destul de mulțumit de compoziția, aspectul și sănătatea animalului de companie, deși anterior au existat probleme cu asimilarea furajelor de la alte mărci. Singurul dezavantaj minor: mirosul mâncării este destul de pronunțat, așa că pentru depozitare recomand să folosiți un recipient închis ermetic ".

Lyudmila, proprietarul a doi câini:

„La prima vedere, compoziția Fitmin nu este rea, dar există o mulțime de componente„ de grâu ”(grâu în sine, tărâțe, făină), care sunt un potențial alergen. Din moment ce unul dintre câini are tendința către alergii, nu a îndrăznit să ajungă să îi ofere. Dar al doilea câine a mâncat cu plăcere. Nici nu au existat probleme de sănătate. Nu voi certa mâncarea însăși, dar cred că proprietarii de animale alergice trebuie să fie atenți la mâncare. Dar ar trebui să aducem un omagiu producătorului că gama include și furaje fără cereale. ".

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Fitmin - mâncare pentru câini