Barbet (câine de apă francez)

Barbet, sau câine de apă francez, este o rasă de câine de vânătoare care este folosită pentru a hrăni păsările din apă și uscat. Barbetts înoată și se scufundă frumos. Sunt prietenoși, jucăuși și loiali din fire. Recent, au fost poziționați ca câini sportivi pentru persoanele active. Rasa este foarte rară și este mică, chiar și în patria sa..

doi câini barbet

Numele rasei vine probabil de la fr. barbe, care înseamnă „barbă”.

Barbetele au o bază genetică largă, adică s-au format prin amestecarea mai multor rase. Cu siguranță este imposibil să vorbim despre care dintre ele. Cluburile de rasă au început să se formeze la sfârșitul secolului al XIX-lea. În același timp, câinii au început să fie arătați nu numai în Franța, ci și în alte țări. Cel mai vechi standard cunoscut a fost adoptat în 1894. Munca de reproducere a fost mult încetinită de Primul și Al Doilea Război Mondial. Barbetul, ca mulți alții, a fost pe cale de dispariție, dar datorită muncii entuziaștilor, rasa a fost păstrată și transformată. Astăzi Barbet (fr. Barbet) este una dintre rasele rare. Există aproximativ 600 de câini în lume..

Video despre rasa câinelui Barbet (câinele de apă francez ajută la treburile casnice):

Aspect

Barbet este un câine de dimensiuni medii, cu o construcție atletică, cap rotund, urechi lungi, late, căzute și păr gros și lung, care se înfășoară în bucle scurte și formează barba. Înălțimea la greabăn la bărbați - 58-65 cm, cățelele - 53-61 cm, greutate - 17-25 kg

Craniul este lat și rotunjit. Stop este definit. Botul este puțin mai scurt decât craniul. Nasul este negru sau maro în funcție de culoare, larg cu nările deschise. Botul este pătrat. Buzele sunt groase, pigmentate, complet acoperite cu păr lung. Fălci de lungime egală. Mușcătură de foarfecă. Ochii sunt rotunzi, expresivi, pleoapele sunt maro sau negre. Urechile așezate jos, la nivelul sau sub nivelul ochilor, plate, lungi, late, acoperite cu păr care atârnă în fire.

Gâtul este puternic și scurt. Carcasa este aproape de un format pătrat. Loin cu curbură, scurt. Crupul este o continuare a lombului, rotunjit. Pieptul este bine dezvoltat, profund și lat. Coada este coborâtă, în mișcare se ridică deasupra orizontului, la sfârșit poate fi îndoită într-un cârlig mic. Picioarele drepte cu mușchi bine dezvoltați și oase puternice.

Pielea este relativ groasă. Paltonul este lung, cret, poate forma fire. Culoarea este gri solid, negru, roșu, roșu pal, maro. Oricare dintre ele poate fi albă, precum și alb solid, alb sau albastru deschis, cu pete întunecate..

Cum arată un barbet

Caracter și comportament

Sunt câini inteligenți, energici și prietenoși, foarte loiali proprietarului. Fără exerciții zilnice și stimulare mentală, ele pot deveni plictisitoare și leneșe. Contactați și sociabili, găsesc rapid o limbă comună atât cu adulții, cât și cu copiii. Înțelegeți-vă bine cu alți câini, precum și cu pisicile. Este posibilă coabitarea pașnică cu animale mici, cu care câinele a crescut împreună. Atitudinea față de pasăre este ambiguă, mai des barbeta nu este în măsură să împiedice instinctul de vânătoare.

Barbettilor le place foarte mult să cadă în bălți sau mlaștini, pentru care sunt numiți în glumă „câini murdari”.

Nu vă așteptați la acțiuni active de apărare de la barbet. El nu îl va apăra pe proprietar, darămite bunurile sale. Singurul lucru în care este capabil: ne avertizează despre sosirea oaspeților, care vor fi întâmpinați imediat de influența cozii. Barbele pot rămâne singure o vreme, dar în restul timpului vor căuta societatea și îl vor urmări pe proprietar pe călcâie.

educatie si antrenament

Barbet se pretează bine antrenamentului, sunt inteligenți și rareori încăpățânați, învață rapid comenzi, sunt fericiți să le execute, mai ales atunci când există motivație. Puii Barbet vor doar să se îmbrățișeze și să se joace, este foarte dificil, dar este imperativ să-i înveți regulile de comportament încă de la o vârstă fragedă, să le monitorizezi implementarea, să insisti să execute comenzi în timpul sesiunilor scurte de antrenament. Câinii adulți sunt mult mai liniștiți, sunt receptivi și de contact, dacă s-au pus bazele, atunci antrenamentul suplimentar, elaborarea de noi comenzi și abilități nu va necesita mult efort. În general, creșterea și instruirea unui barbet este în puterea chiar și a unui crescător de câini fără experiență.

Cățeluș Barbet

Caracteristicile conținutului

Barbet nu este pretențios la condițiile de detenție. Poate locui într-un apartament, supus unei activități fizice regulate sau într-o volieră cu o cabină izolată.

Merită să ne amintim că barbetul a fost scos la serviciu și nu va fi fericit dacă este închis în apartament pentru întreaga zi. Același lucru se poate spune despre un câine care trăiește în curte și nu există în afara acestuia..

Pentru a rămâne sănătos și activ, are nevoie de activitate fizică moderată: plimbări lungi zilnice, jocuri active, antrenament. Pe lângă vânătoarea cu un barbet, puteți practica diverse sporturi (agilitate, flyball, freestyle, canicross etc.). Poate fi un tovarăș pentru alergarea de dimineață. Și, desigur, barbetului trebuie să i se ofere posibilitatea de a înota. Stratul gros și pielea destul de groasă îl fac insensibil la frig, așa că de la începutul primăverii până la sfârșitul toamnei, barbetul va sări cu bucurie în iaz..

Îngrijire

Barbet practic nu se varsă, prin urmare aparține câinilor hipoalergenici condiționați. Pentru îngrijire, veți avea nevoie de un întreg arsenal de produse cosmetice și instrumente. Periați câinele cel puțin o dată pe săptămână. Unele trebuie zgâriată mai des, deoarece covorașele se formează mai repede. În plus, crenguțele, frunzele și iarba se prind cu ușurință de lâna barbetului, așa că, după mers, este recomandabil să o pieptănați ușor și să îndepărtați resturile.

Cu o îngrijire bună și pieptănare regulată, barbetul practic nu se varsă.

Lana barbetului crește constant, prin urmare are nevoie de o tunsoare regulată. În plus, o coafură scurtă va face mult mai ușor să ai grijă de câinele tău în lunile mai calde. Barbetele de spectacol sunt tăiate la fiecare două până la trei luni. Părul este lăsat pe tot corpul cu o lungime de 8-10 cm. Păr mai lung pe cap, urechi și coadă. Scopul tunsoare nu este doar scurtarea părului, ci și sublinierea proporțiilor corecte ale corpului. O coafură proastă poate ruina grav aspectul câinelui. Ei scaldă barbetul o dată pe lună. Haina umedă se netezește, dar se usucă, se buclă din nou.

Urechile sunt examinate o dată pe săptămână și curățate dacă este necesar. De asemenea, monitorizează curățenia și uscăciunea ochilor. Unghii puternice cu creștere rapidă tăiate după cum este necesar.

Alimente

Barbetele nu sunt de obicei pretențioase cu privire la mâncarea lor. Se adaptează bine oricărui tip de mâncare. Majoritatea proprietarilor și crescătorilor preferă să-și hrănească câinii hrană uscată. Dacă doriți, puteți crea o dietă naturală pentru câinele dvs. conform regulilor standard..

Porțiile recomandate sunt ușor crescute pentru câinii foarte activi. De asemenea, o creștere a caloriilor este prezentată în sezonul rece și în sezonul de vânătoare. Starea de bine și aspectul sănătos vor fi principalul indicator al unei bune nutriții..

barbet poartă fazan

Sănătate și longevitate

Barbetul aparține câinilor sănătoși, cu o genetică bună. Cu toate acestea, crescătorii ar trebui să urmărească afecțiuni precum displazia șoldului și, într-o măsură mai mică, displazia cotului. Faceți teste pentru prezența atrofiei progresive a retinei pentru a exclude câinele bolnav de la reproducere la timp. Mai puțin frecvente alergii și epilepsie.

La barbete se remarcă o predispoziție la otita medie, dar mai des acestea sunt asociate cu îngrijirea slabă a auriculei. Măsurile preventive sunt standard: vaccinarea, tratamentul împotriva paraziților externi și interni, examinarea medicală anuală. Speranța medie de viață este de 10 ani.

Alegerea unui cățeluș Barbet

Găsirea unui cățeluș barbet, în special de un anumit sex și culoare, va fi foarte problematică. După cum sa menționat mai sus, rasa este mică. Există doar câțiva proprietari în Rusia, dar niciunul dintre ei nu se angajează în activități de reproducere. În cazuri rare, pe internet apare o reclamă pentru vânzarea de pui de barbet. Dacă aveți nevoie de un cățeluș promițător, ar trebui să vă gândiți să îl cumpărați în străinătate, în special în Franța. Prețul unui cățeluș barbet în Europa variază de obicei între 1000-3000 de euro, în Rusia, bebelușii exclusivi sunt rareori vânduți cu mai puțin de 50.000 de ruble.

Fotografii

Galeria conține fotografii luminoase și diverse de câini adulți și pui de rasă Barbet (câine de apă francez).

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Barbet (câine de apă francez)