American toy fox terrier (jucărie vulpe, amertoy)

American Toy Fox Terrier este un câine mic cu aspect decorativ și un caracter puternic terrier. Odată ce acești bebeluși erau obișnuiți să prindă șobolani, șoareci și alți dăunători, astăzi sunt aduși ca tovarăși, dar nu și-au pierdut interesul pentru vânătoare și nu s-au transformat în santinele buzunarului. Terrierii de jucărie în miniatură sunt agili, atenți, îndrăzneți, jucăuși și prietenoși.

rasa de câine jucărie Fox Terrier

În 1912, Clubul de canis United a început să înregistreze vulpi terrier cu păr scurt, câinii mici erau înregistrați cu cei mari sub același nume. La mijlocul anilor 1920, crescătorii de jucării au depus cereri la UKC pentru a le face o rasă separată. Pentru a stabili dimensiunea miniaturii, câinii au început să primească sânge de la alte rase miniaturale: ciupitori pitici, chihuahua, Manchester Terriers și Ogar italian. Cererea a fost acceptată în 1936. Câinii în miniatură au fost înregistrați sub numele Toy Fox Terrier. Din 1960, orice încrucișare este interzisă. Un alt nume pentru rasă este American Toy Fox Terrier sau pe scurt Amertoy..

Video despre rasa de câine American Toy Fox Terrier (Amertoy):

Aspect și standarde

Toy Fox Terrier este un câine mic, bine construit, atletic, cu oase puternice. Cu toată înfățișarea ei, ea demonstrează har și agilitate, neobosire și putere. Fizicul este flexibil, muscular, cu contururi curgătoare. În timpul mișcării, ușurința și rezistența nesfârșită sunt vizibile. Echilibrul general este important. Înălțime preferată - 23-28 cm - greutate - 1,5-3 kg.

Capul este bine echilibrat, craniul este rotund, botul este în formă de pană. Oprirea este bine pronunțată. Distanța de la nas până la oprire este egală cu distanța de la oprire la partea din spate a capului. Botul este puternic, ușor uscat, în general proporțional cu capul. Nasul este negru; la câinii căprui este uneori maro. Buzele sunt subțiri și se potrivesc strâns. Dinții complet, albi, cu mușcătura corectă. Ochii sunt rotunzi, ușor proeminenți, cu o expresie inteligentă, plăcută, așezată pe laturi. Pleoapele sunt strânse. Urechile sunt ascuțite, înălțate, ridicate.

Gâtul este așezat cu mândrie, uscat, fără pălărie. Corpul este bine echilibrat, format pătrat, adică lungimea corpului este aproximativ egală cu înălțimea. Cățelele pot fi puțin mai întinse. Linia de sus este dreaptă și orizontală. Crupul este bine rotunjit. Linia de jos este strânsă. Pieptul este adânc, cu coaste bine aruncate. Coada este ridicată. Membrele sunt drepte, paralele. Dewclaws sunt eliminate. Picioarele sunt mici, ovale, degetele de la picioare sunt puternice, bine unite.

Coada poate fi ancorată la 3-4 vertebre.

Blana nu este groasă, scurtă, strălucitoare, cu o structură bună, moale la atingere. În jurul gâtului, puțin mai lung decât corpul. Există patru culori. Între ele, ele diferă prin culoarea capului și a petelor de pe corp, dacă există. În toate cele patru variante, culoarea albă a corpului este dominantă. Se preferă albul pur, dar sunt permise câteva pete. Capul poate fi maro și cafeniu, cafeniu, negru și negru și cafeniu. Culoarea marcajelor de pe corp și cap este aceeași. Plasturii corpului nu trebuie să coboare sub cot sau cârlig. Marcajele bronzate sunt exprimate distinct pe maxilare, pomeți, deasupra ochilor. Corpul nu este mai mic de 50% alb. Culorile trebuie să fie curate, saturate. Este permisă o aprindere albă, care nu trebuie să atingă urechile sau ochii.

fotografie jucărie Fox Terrier

Caracter și comportament

Toy fox terrierii sunt câini amuzanți și deștepți, care păstrează entuziasmul cățelului toată viața. Nu este niciodată plictisitor cu ei, trucurile și trucurile constante nu pot decât să aducă un zâmbet. În același timp, sunt curajoși și loiali la nesfârșit, mândri în mod natural și vigilenți. Amertoi sunt drăguți și prietenoși cu familia lor. Înțelegeți-vă bine cu copiii mai mari. Nu este de dorit să aveți un toxic într-o familie cu copii mici. Copilul poate răni câinele din greșeală și acest lucru, la rândul său, nu va tolera „agresiunea” și se poate rupe. Străinii sunt precauți.

În cadrul aceleiași rase, câinii pot avea un caracter foarte diferit. Unii sunt mai încăpățânați și mai impulsivi, în timp ce alții sunt ascultători și calmi.

După cum se potrivește terrierilor, micuțului Fox Terrier de jucărie îi place să sape, să latre, să exploreze noi teritorii și să miroasă și să vâneze fluturi și frunze. Poate fi agresiv față de alți câini, indiferent de mărimea lor. Amertoi are o teritorialitate pronunțată, care, combinată cu vigilența și lătratul sonor și puternic, îl face un minunat paznic. Toy Fox Terrier iubește foarte mult atenția și este destul de solicitant. Animalul de companie are nevoie de mult timp în fiecare zi. Fără comunicare cu o persoană, el va deveni nefericit și problematic. Când câinele se joacă suficient și fuge, dintr-un miracol neliniștit se transformă într-un tampon de încălzire moale și calm, care se va înfășura într-o minge la picioarele proprietarului.

Amertoi se înțelege de obicei cu pisicile și alți câini fără probleme. În ciuda faptului că animalele altor persoane nu vor fi permise pe teritoriul lor. Rozătoarele mici și păsările pot fi considerate de către acestea ca fiind o pradă potențială. Acest terrier vulpe poate prinde cu ușurință un papagal din mers.

personaj de jucărie Fox Terrier

educatie si antrenament

Terrierii de vulpe jucărie sunt foarte inteligenți și înțeleg rapid ce vor de la ei, dar există o încăpățânare terrier în caracterul lor, așa că formarea ar trebui să înceapă cât mai devreme posibil. O atenție deosebită este acordată socializării. De îndată ce câinele poate ieși în stradă, încep să-l familiarizeze cu locuri noi, mirosuri, alte animale, oameni. Acest lucru îl va ajuta pe cățeluș să crească ascultător, încrezător și echilibrat..

În SUA, mini vulpile erau foarte populare printre clovni. Câinii mici puteau fi văzuți în multe circuri. Acest lucru confirmă încă o dată inteligența și aptitudinea lor remarcabilă pentru antrenament. Provocarea învățării este găsirea abordării corecte. Câinii se plictisesc foarte repede cu repetarea monotonă a comenzilor, dar dacă reușiți să combinați antrenamentul cu jocul, cu siguranță rezultatele vă vor plăcea.

Amertois fac sportivi excelenți. Cel mai adesea participă la sporturi active: agilitate, frisbee, cursă și curse..

rasa de câine American Toy Fox Terrier

Datorită dimensiunilor reduse, Fox Terrier se potrivește perfect unei case sau apartamente de orice dimensiune. Dar natura sa zgomotoasă și nivelul ridicat de activitate nu vor da nimănui o pauză. Pe tot parcursul zilei, câinele va participa activ la toate activitățile și va cere să se joace cu el. Amertoi sunt foarte iubitori de căldură, chiar dacă au propria casă confortabilă, vor prefera să doarmă pe patul stăpânului. Nu vă mirați dacă găsiți un miracol în interiorul husei de plapumă, le place să se ascundă cu urechile. Proprietarii de jucării Fox Terrier trebuie să fie mereu în căutarea, câinii nu sunt indiferenți la gunoi.

Niciodată un jucător Fox Terrier vesel, energic, agil și atletic nu are nevoie de o activitate fizică bună și de mersul pe jos regulat.

Îngrijire

Nu este nimic dificil în îngrijirea lui Amertoi. Se peria câinele este recomandat o dată pe săptămână. Acest lucru vă va ajuta să scăpați de părul matur și să aveți un efect de masaj. Faceți câinele complet după cum este necesar. Iarna, practic nu se murdărește, în timp ce vara îi place să se rostogolească în pământ, pe lângă faptul că este cald și uneori trebuie să se scalde o dată pe săptămână. La această frecvență, sunt folosite doar acele șampoane care sunt destinate spălării frecvente..

Urechile se curăță o dată pe săptămână. Ghearele sunt tăiate la fiecare 3-4 săptămâni. Unii câini au probleme cu glandele paranasale, care sunt situate de ambele părți ale anusului. Curățați-le de câte ori este nevoie..

Și, desigur, nu uitați de dinți. Dinții de lapte de bună calitate nu sunt necesari la expoziții, oricum vor cădea. Cu toate acestea, este necesar să aveți grijă de ele și de cavitatea bucală deja de la cățeluș. Măsura principală este curățarea lor regulată cu o perie specială și pastă de dinți..

fotografie amertoy

Haine și accesorii

O haină scurtă fără un strat nu va încălzi câinele în sezonul rece. Amertoy are nevoie de haine confortabile pentru vreme. Este mai bine să vă antrenați câinele să se îmbrace încă din copilărie..

Pentru mers pe jos, este mai bine să achiziționați o bandă de lesă și un ham în mărime sau un guler larg, la fel ca pentru ogarii italieni, care nu vor deteriora traheea și nu vor sufoca câinele. Puteți elibera un Amertoi din lesă numai dacă sunteți pe deplin sigur că nu va găsi aventură pe coadă, nu se va grăbi la alți semeni, nu va ridica de pe podea care nu poate fi mâncat sau va fugi de proprietar în căutarea a ceva mai interesant..

Majoritatea vulpilor de jucărie preferă jucăriile mici și bilele. Nu ar trebui să existe părți mici în jucăriile câinelui pe care să le poată absorbi. Este mai bine să acordați preferință produselor din latex, dacă sunt înghițite, bucățile mușcate nu afectează pereții intestinali și ies în mod natural.

Alimente

Crescătorii recomandă hrănirea câinilor în miniatură cu alimente uscate sau umede de înaltă calitate. Amertoi sunt rareori pretențioși la mâncare și, dimpotrivă, sunt adesea predispuși la supraalimentare și la creșterea în greutate. O dietă selectată corespunzător îi va permite Foxik să rămână întotdeauna activă, sănătoasă și veselă. Majoritatea producătorilor de alimente pentru animale de companie oferă diete echilibrate pentru rasele miniaturale. Cantitatea de hrană este calculată în funcție de greutatea câinelui. În sezonul rece, porțiile pot fi ușor mărite, fiind permisă și dacă câinele este foarte activ.

jucărie Fox Terrier preț

Sănătate și longevitate

Toți câinii sunt predispuși la anumite boli și acel fox terrier nu face excepție. Din păcate, o rasă înaltă nu garantează o sănătate excelentă. Crescătorii rareori vorbesc deschis despre problemele cu care se confruntă în rândurile lor, dar proprietarii ar trebui să fie conștienți de eventualele afecțiuni. La rasă, se constată o predispoziție la următoarele boli:

  • Necroza aseptică a capului femural;
  • Hipotiroidism cu formare de gușă;
  • Dislocarea rotulei;
  • Patologii circulatorii caracterizate prin coagulare slabă;
  • Luxația primară a lentilei;
  • Mange demodectic (afectează cel mai adesea câinii până la 12 luni, apoi după 5 ani;
  • Terrierii de vulpe jucărie sunt adesea alergici.

Desigur, nu toate aceste patologii pot fi găsite la un catelus.. Prezența lor este dificil de prezis, așa că trebuie să aveți de-a face cu crescătorii care folosesc doar câini sănătoși la reproducere.. Acest lucru poate confirma prezența testelor genetice..

Majoritatea celorlalte afecțiuni medicale pe care le întâmpină câinii sunt de obicei asociate cu îngrijire, întreținere și nutriție necorespunzătoare. Nu uitați de prevenire: vaccinați animalul în timp util, alungați în mod regulat paraziții interni și externi. Speranța medie de viață a amertoi este de 11-13 ani.

cățeluș de jucărie Fox Terrier

Alegerea unui cățeluș și prețul unui câine din rasa de jucărie Fox Terrier

American Toy Fox Terrier este o nouă rasă pentru Rusia, despre care mulți nu au auzit încă. Cu toate acestea, există deja creșe în orașele mari care le cresc. Găsirea unui crescător nu va fi dificilă, dar poate fi necesar să așteptați puțin așternutul planificat.

După ce ați venit la crescătorul ales, cu siguranță trebuie să cunoașteți părinții cățelușului, să le evaluați temperamentul, nivelul de educație și de formare. Există șansa ca puii de la părinți cu temperament urât să moștenească trăsături nedorite. Acordați atenție condițiilor de detenție. Acest lucru este important, deoarece condițiile insalubre cresc riscul ca puii sănătoși aparent să aibă infecții ascunse care se vor face în curând simțite. În exterior, copiii ar trebui să fie sănătoși, bine hrăniți, cu poftă bună, activi, jucăuși, neapărat curioși și nu timizi. Un crescător care îl veghează de la naștere poate spune despre caracterul fiecăruia dintre copii. Există întotdeauna cel mai activ cățeluș în așternut - cățelușii lideri și mai calmi.

Dacă câinele nu va participa la reproducere, aspectul nu contează cu adevărat, dar dacă aveți nevoie de un viitor campion al spectacolelor, este mai bine să alegeți un cățeluș cu un specialist în rasă.

Proprietarii potențiali nu ar trebui să se aștepte ca prețul unui cățeluș american Toy Fox Terrier să fie scăzut. Rasa este încă în număr foarte mic, mulți reprezentanți au fost importați din state și, în mod natural, pui de la ei nu pot fi ieftini. Costul mediu al unui american este de 40.000 de ruble.

Fotografii

Fotografii frumoase ale cățelușilor și câinilor din rasa jucăriei Fox Terrier sunt colectate în galerie:

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » American toy fox terrier (jucărie vulpe, amertoy)