Kuvasz maghiar, descrierea rasei

Kuvasz maghiarăRasa Kuvasz maghiară aparține familiei câinilor de munte mari euro-asiatici. Impresionarea acestor câini albi, aspectul lor nobil, curajul și mersul aristocratic nu pot lăsa pe nimeni indiferent. Kuvasii maghiari sunt astăzi gărzi dure și tovarăși minunați, loiali stăpânului lor..

Istoria rasei

Inițial, kuvasele erau folosite de vechii maghiari ca câini de păstorit, dar în a doua jumătate a secolului al XV-lea, în timpul domniei regelui Matia, au început să fie utile pentru vânătoare..

Știați? În timpul celui de-al doilea război mondial, efectivele acestei rase au fost aproape complet distruse - literalmente au rămas 30 de indivizi de reproducere în țară, ceea ce, totuși, nu a împiedicat reproducerea și distribuția lor în întreaga Europă..
Datorită favorului regelui, acești câini au trăit peste tot la curte și s-au crescut liber. În plus, au început să se bucure de popularitate în orașe, unde au început să fie folosite pentru a proteja casele și teritoriile învecinate..Kuvasz maghiară

Aspect

Kuvaszul maghiar este întruchiparea harului, aristocrației, forței și fiabilității. Aspectul său transmite în mod cuprinzător toate cele mai bune calități ale acestui lucru câini. Este un câine impunător, mare și puternic, cu proporții ideale și membre dezvoltate. Înălțimea la greabănul unui câine - până la 76 cm, cățelele - de la 66 la 70 cm. Greutatea unui câine - până la 62 kg, cățelele - până la 50 kg.

Standarde de rasă

 • Cap - mare, deschis, cu botul larg și lung înclinat spre nas. Trecerea de la frunte la nas este slabă. Nasul este drept, cu un lob bine definit. Fălcile sunt bine dezvoltate, cu o formulă dentară completă și o mușcătură de foarfecă. Ochii sunt în formă de migdale, de culoare maro închis, ușor oblici. Urechi - set redus, deviat la bază, căzut.
 • Corp - schelet foarte puternic, puternic, cu mușchi dezvoltați, forma corpului este un dreptunghi aproape de un pătrat. Gâtul este scurt și musculos. Greierul este lung. Sternul iese ușor. Burta este ușor trasă în sus. Spatele este de lungime medie, lat, cu o crupă groasă..
 • Kuvasz maghiară
 • Membre - drept, paralel. Set moderat larg.
 • Coadă - așezat jos, îndreptat în jos, cu vârful îndoit în sus.
 • Lână - de duritate medie, ondulat, diferă în lungime pe diferite părți ale corpului, cade.
 • Piele - gri ardezie. Pleoapele, nasul, buzele și tampoanele sunt negre.

Tipul și culoarea stratului

Un kuvasse maghiar de rasă cu aspectul său nobil atrage întotdeauna atenția asupra sa și a proprietarilor săi. Lâna Kuvasz este cartea sa de vizită.

Dacă sunteți un fan al câinilor mari, verificați nuanțele păstrării acestor rase: american akita, doberman, schnauzer gigant, samoyed, Cane Corso, Alaska Malamute, akita inu, Labrador, Ciobănesc german, staffordshire terrier, pit bull terrier, bull terrier, rottweiler, Caine de pază din Moscova, Newfoundland, Câine german, limba franceza și mastin tibetan.
Culoarea poate fi alb pur sau fildeș, iar lungimea stratului, în funcție de părțile corpului, variază de la 1-2 cm până la 10-15 cm.Kuvasz maghiarăBlana scurtă și rezistentă acoperă capul, urechile și membrele câinelui, iar din corp, părul de acoperire cade frumos în bucle libere, formând un burlan și o coamă. Acești câini au un substrat moale și pufos dezvoltat, în timp ce stratul exterior este lung, dur și ondulat..

În ciuda culorii deschise, nu merită să faceți scufundări mai des de 4-5 ori pe an. Haina lor este bine adaptată autocurățării și poate fi pieptănată în timp util câine arată întotdeauna bine îngrijit.

Natura și caracteristicile comportamentului

Trăsăturile distinctive ale acestei rase sunt neînfricarea și devotamentul față de proprietarul și membrii familiei sale, în comunicare cu care Kuvasz demonstrează prietenie.

Știați? Kuvasurile maghiare își datorează culoarea trecutului păstor al rasei, deoarece doar indivizii cu lână albă ca zăpada au fost selectați pentru reproducere. Acest lucru a fost făcut astfel încât păstorii din întuneric să poată distinge un câine de un lup..
Odată cu aceasta, câinii mândri tind să ia decizii independente și, în absența atenției și îngrijirii, devin nepoliticos și agresivi. Kuvasse protejează teritoriul și oamenii care i-au fost încredințați chiar și în detrimentul propriei sale vieți.Kuvasz maghiarăSe comportă precaut și neîncrezător cu străinii. Reprezentanții acestei rase au o stimă de sine foarte dezvoltată..
Important! Pentru ca un câine închis în mod natural să devină mai prietenos și mai sociabil, kuvasam de la o vârstă fragedă trebuie să asigure un contact constant cu oamenii și rudele.

Instruire și educație

Kuvasi sunt proprietarii unui temperament echilibrat. Acești câini mari adoră pur și simplu plimbările lungi. Picioarele lor robuste le permit să parcurgă distanțe de până la treizeci de kilometri pe zi..

Cea mai potrivită datorie pentru câinii din această rasă este de a proteja teritoriul, deoarece acest lucru este inerent lor prin natură și nu necesită antrenament intensiv..

Baza Instruire iar educația ar trebui să fie doar încredere, deoarece persistența și constrângerea excesive pot strica caracterul acestui câine calm și sensibil. Nu vă lăsați înșelați de severitatea externă a acestor câini - sunt maleabili și au nevoie de afecțiune..

Important! Proprietarul kuvasz-ului maghiar ar trebui să fie o persoană responsabilă, cu o cantitate mare de timp liber pentru a crește un animal de companie, deoarece cedează la antrenament încet, dar pe termen lung are un mare succes.
Kuvasz maghiară

Îngrijire și

Kuvas-urile maghiare se disting prin grija lor nepretențioasă. Aproape singurul lucru pe care proprietarul ar trebui să-l amintească cu siguranță este necesitatea pieptănării regulate a hainei, care nu necesită nici o tunsoare, nici tăiere. O perie de masaj, un pieptene, un tăietor de guler sunt potrivite pentru acest lucru., furminator sau mai slick.

Îngrijirea câinelui dvs. va deveni mult mai ușoară aparate de tundere.

Alimente

Reprezentanții acestei rase sunt omnivori. Utilizarea furajelor industriale de înaltă calitate este acceptabilă. Mâncarea naturală este, de asemenea, potrivită..

Câinii adulți trebuie hrăniți cu cantități egale de carne, cereale și legume. În acest caz, dieta nu ar trebui să conțină carne de porc, deoarece corpul acestor câini nu îl tolerează foarte bine..AlimenteDieta puilor kuvasz ar trebui să includă:

 • lactate;
 • terci;
 • cartilaj moale și carne măcinată;
 • legume crude și fierte;
 • gălbenuș de ou fiert;
 • pește fiert fără oase.

În același timp, ar trebui să existe cel puțin jumătate din componenta cărnii în dieta cățelușului, deoarece datorită creșterii rapide și a creșterii în greutate, corpul în creștere trebuie să primească o cantitate suficientă de proteine ​​și alți nutrienți. Acest lucru va ajuta la evitarea problemelor viitoare cu articulațiile și oasele unui adult..

Mersul pe jos

Este mai bine să țineți un astfel de câine nu într-un apartament sau într-o casă, ci în zona locală. Deoarece kuvasele sunt destul de iubitoare de libertate și au nevoie de plimbări lungi, în niciun caz nu ar trebui să fie înlănțuite.

Cu acest tratament, câinele începe să se simtă trist și bolnav. Dacă voliera, care conține kuvasz maghiar, de dimensiuni mici, câinele va avea nevoie de plimbări active zilnice cu o durată de cel puțin două ore pentru a menține sănătatea și forma bună.Kuvasz maghiarăCâinii din această rasă nu sunt pretențioși. Locul de reședință trebuie să fie uscat și protejat de vânt. De asemenea, trebuie să ne amintim că kuvasses vărsat abundent de două ori pe an, care este un alt argument în favoarea păstrării unui câine într-o cușcă în aer liber..

Sănătate și boli caracteristice

Kuvasz maghiar este o rasă de câine care a rămas fără o intervenție umană semnificativă. Datorită acestui fapt, multe boli caracteristice raselor modificate nu sunt familiare acestor câini. Kuvasi - proprietari de o sănătate excelentă, fără tendința către procesele inflamatorii.

Pe măsură ce câinii îmbătrânesc, pot dezvolta:

 • displazia șoldului;
 • patologie oculară (cataractă și glaucom);
 • modificări degenerative ale țesutului cartilajului.

Tulburările hormonale sunt foarte rare. O examinare zilnică de către proprietarul urechilor, ochilor, dinților și labelor prietenului cu patru picioare va permite detectarea bolilor în stadiile incipiente și evitarea posibilelor probleme în viitor. In medie durata de viata Kuvasz maghiar - de la 10 la 16 ani.Kuvasz maghiară

Vaccinări

Pentru a proteja animalele de companie de diferite boli, în fiecare an într-o clinică veterinară, câinii din această rasă trebuie să facă preventiv vaccinări. Vaccinarea împotriva rabiei se administrează separat. Înainte de orice vaccinare, este necesară o examinare veterinară a animalului.

Vaccinarea se poate face numai la temperatura normală, iar câinele este în stare bună de sănătate. O condiție prealabilă este deparazitarea, efectuată cu zece zile înainte de vaccinare..

Alegerea unui catelus

Canisele care vând pui Kuvasz maghiari se oferă adesea să le cumpere la un preț destul de ridicat (aproximativ 900-1500 USD), deoarece rasa nu este comercială și are o distribuție redusă.

Este mai bine să contactați crescătorii de încredere, care pot oferi părinților pentru examinare și pot elibera toate documentele necesare.

Condițiile de întreținere și îngrijire afectează foarte mult comportamentul câinelui, prin urmare, pentru a crește un protector loial și de încredere, puii trebuie tratați cu dragoste și grijă, iar pentru ca un animal de companie să se obișnuiască cu proprietarul său și cu membrii familiei sale încă din copilărie, trebuie să alegeți un cățeluș de la indivizi la vârsta de câțiva ani. luni.PuiiUrmând aceste recomandări simple, vi se garantează că veți crește nu numai un apărător devotat, ci și un prieten loial..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Kuvasz maghiar, descrierea rasei